Náhradou Van der Sara bude De Gea, potvrdil Ferguson

25.05.2011, 00:05
Aktuality
Je rozhodnuto. Veškeré debaty o nové brankářské jedničce Manchesteru United ukončil Sir Alex Ferguson, který potvrdil, že si jako náhradu za odcházejícího veterána Edwina van der Sara vyhlédl mladého Davida De Geu z Atlétika Madrid. Přestup by se měl uskutečnit během následujících dní...

Po sobotním finálovém duelu Ligy mistrů, v němž se Rudí ďáblové postaví proti Barceloně, definitivně pověsí své brankářské rukavice na hřebík Edwin van der Sar a branka United zůstane prázdná. Ne však na dlouho, Sir Alex Ferguson totiž po dlouhém hledání náhrady oznámil, že ze Španělska přijde David De Gea.

Teprve dvacetiletý mladík byl s Manchesterem United spojován už několik měsíců, vedle něj se ale také hovořilo třeba o Manuelu Neuerovi ze Schalke nebo Martenu Stekelenburgovi z Ajaxu. Ferguson se nicméně po dlouhém rozmýšlení rozhodl pro mladou jižanskou krev.

"Nějakou dobu jsme na tom pracovali a De Geu vybrali jako toho, koho bychom měli koupit," prozradil skotský manažer pro Sky Sports News. "Je to mladý gólman, je velice rychlý a má vyrovnané vystupování. Je skvělou náhradou za Edwina van der Sara," míní Ferguson.

"Hledali jsme někoho, kdo má podobné kvalitní vlastnosti jako on. Jednou z nich, kterou Edwin měl, byl věčný klid a skvělý organizační talent. David De Gea je v tom hodně podobný," dodal Ferguson, který nejspíše bude muset Atlétiku na stůl vysázet více než 20 milionů eur.

Autor: Ondřej Holzman / skysports.com

Komentáře (336)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele