Na pražské Letné otevřeli fanzónu pro oslavy fanoušků Sparty

26.05., 12:35
Aktuality
Fanoušci Sparty (© AC Sparta Praha)

Na pražské Letné dnes v poledne otevřeli fanzónu pro fanoušky při příležitosti začátku oslav 38. mistrovského titulu Sparty Praha. Program nabídne mimo jiné hudební a taneční vystoupení včetně koncertu písničkáře Pokáče a od 16:00 sledování utkání Sparta Praha - Viktoria Plzeň na velkoplošných obrazovkách. Po skončení zápasu je očekáván příchod celého mistrovského týmu na pódium i s poháry pro vítěze MOL Cupu a prvoligové soutěže.

Ještě před zahájením programu dorazily na Letnou první stovky sparťanských příznivců všech generací, mnozí z nich v rudých dresech a s červenožlutomodrými vlajkami a šálami. Z pódia s nápisem 38 šampioni zněla rocková muzika přehlušovaná občasným oslavným skandováním fanoušků.

"Odpoledne oslava zisku dvou pohárů, večer finále hokeje. Tomu říkám správná sportovní neděle," pochvaloval si jeden z nich.

Od úvodu akce je ve stanu na pláni vystavena trofej pro vítěze MOL Cupu, s níž se zájemci mohou vyfotit. Chybět nebudou ani taneční vystoupení, foto stěna, tipovací soutěž či souboj s robotickým brankářem a další aktivity.

Již jistý mistr Sparta přivítá dnes v závěrečném 5. kole ligové nadstavbové skupiny o titul Plzeň. Souboj bude reprízou středečního finále domácího poháru na stadionu Viktorie, v němž Pražané vyhráli 2:1 a po deseti letech získali tzv. double.

Metropoli čeká rušný víkend, protože vedle akce na Letné vyvrcholí hokejové mistrovství světa a pro fanoušky na Staroměstském náměstí je také zprovozněná velkoplošná obrazovka. Policisté očekávají, že tam dorazí tisíce lidí. Pražská policie o víkendu posílila hlídky v ulicích. Nasazeno je o zhruba o 200 policistů více než obvykle. Ve finále hokejového šampionátu se čeští hokejisté utkají se Švýcarskem.

Policie musela v posledním týdnu dvakrát zasáhnout proti fotbalovým fanouškům. Minulou sobotu po vítězství Sparty v Mladé Boleslavi část fanoušků vběhla na plochu stadionu přes kordon pořadatelů a policie. Policisté je neúspěšně vyzvali, aby hřiště opustili, museli použít donucovací prostředky, tedy chvaty, obušky i pepřový sprej. Tím podle médií zasáhli i návštěvníky na tribunách, včetně dětí. Podle ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) měla na incidentu podíl viny pořadatelská služba, která porušila dohodnutá pravidla.

Fanoušci vnikli na hrací plochu také ve středu v Plzni, kde Sparta ve finále domácího poháru MOL Cupu rovněž zvítězila. Zasáhnout museli těžkooděnci.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
Grupma

Fun zóna

Reagovat
C-M@ster

Kamil Veselý.

@KamilVeselyACS

Bohužel nemám dobré zprávy.

Držitel práv, společnost Infront Sports & Media, naši žádost o možnost vysílání finále MS v hokeji na Letenské pláni zamítl s odkazem na garantovanou exkluzivitu svým obchodním partnerům..

Nechceme se tak snadno vzdát, ale v tuhle chvíli je významně nepravděpodobné, že bychom tuto věc dokázali nějak zlomit.

Reagovat
Y.N.W.A

Ty vole, finále MS, velkej zápas kterej tu nebyl celou generaci a oni si naplánujou "příchod mistrů". Jako já vím, že ne všichni mají rádi hokej a to největší fans tam budou, ale.., Bude to asi dost mrtvý ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele