Na konci sezony pravděpodobně odejdu z Lyonu, prohlásil Juninho

18.11.2021, 15:56
Aktuality
Lyon zřejmě bude muset hledat nového sportovního ředitele. Bývalý záložník Juninho uvedl, že po sezoně s velkou pravděpodobností svoji pozici opustí...

Rodák z Recife ve francouzském klubu strávil velkou část hráčské kariéry a mezi lety 2000 až 2009 se podílel na zisku sedmi ligových titulů a celé řadě dalších trofejí.

Před dvěma a půl lety se do Lyonu vrátil v pozici sportovního ředitele, přičemž už tehdy uvedl, že s touto pozicí počítá na tři sezony. To se zřejmě naplní, neboť bývalý brazilský reprezentant prohlásil, že se cítí psychicky unavený, proto chce na konci sezony odejít.

"Potřebuji si trochu odpočinout. Jako sportovní ředitel toho podle mnohých moc neděláte, ale jsem psychicky unavený," prohlásil Juninho pro "RMC". "Nechci překročit hranici. Miluji klub a vážím si prezidenta. Jsem vděčný za šanci, kterou jsem dostal, na druhou stranu jsem také klubu hodně dal," uvedl Brazilec, jenž za Olympique odehrál 344 zápasů s bilancí 100 vstřelených gólů.

Pokud Juninho odejde z Lyonu, pravděpodobně si udělá trenérskou licenci. "Přemýšlím o tom," řekl Juninho. "Mám rád fotbal, tréninky, taktiku a rád o těchto věcech diskutuji. Zároveň se velmi učím od trenéra Petera Bosze. V životě nikdy nevyjde všechno, co chcete, ale pokud budu mít možnost, tak to zkusím, abych si to později nevyčítal," dodal bývalý specialista na standardní situace.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (80)

Přidat komentář
PH8

Málokdo uměl kopnout standardku jako Juninho Chytrý člověk. Ať trénuje nebo scoutuje.

Reagovat
h8_sfatto

Pirlo, Carlos a on

Reagovat
PH8

Podle mě je nad nima ještě David Beckham.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
PH8

Pirlo dal 35 gólů z přímáků což je skvělé. Beckham jich dal 65. To je víc než Zico nebo Maradona. Juninho jich má nejvíc (77) ale zase je střílel ve francouzské lize. Carlos byl specialista na dlouhé přímé kopy, ale ve výsledku jich proti ostatním dal jen pár a strašně moc jich poslal do 12. řady. Nebyl to hráč kterému bys chtěl svěřit standardku v 92. minutě za stavu 1:0 pro soupeře.

Reagovat
Kily

Juninho jich má nejvíc (77) ale zase je střílel ve francouzské lize

tohle vypadá jako kdyby se udílel Zlatý míč

Reagovat
PH8

Já popisuju důvody proč je PRO MĚ Beckham ještě nad nima. Nedávno jsem viděl sestřih všech 77 gólů. Část jich je v Brazílii a část v Kataru a říkal jsem si 'tohle přece gólman musí mít'.

Reagovat
Kily

jasné, já už se lekl, jestli nebudeme řešit i to, že angličtí gólmani byli dlouhodobě na mezinárodní úrovni tragédi atd.

jako pokud půjdeme podle čísel, tak tam můžeme šoupnout i to, že Beckham v Realu měl po boku docela solidní konkurenci (Carlos, Figo a kopací techniku na to měl i Zidane, u toho si jen už nepamatuju, jestli ho k tomu ostatní vůbec pouštěli)

Reagovat
PH8

Jako jo, ale v PL jich zase tolik nebývá a na čáře tak špatní nejsou Tak francouzští brankáři taky žádná sláva. Spíš je to moji neznalostí, ale z té doby si pamatuju jen Barteze a Coupeta a toho měl za zády

Reagovat
Seydou Doumbia

celkem se vyznáš, tušíš kolik jich i odkopali? statistika by se dala brát věruhodně, kdybychom to brali na %

Reagovat
PH8

Juninho v Lyonu 44 gólu ze 100 pokusů U Beckhama nevím, ale bude to někde okolo 18-20 % bych řekl. Beckham má o dost víc asistencí z přímých kopů ale na to se tu nikdo neptal

Reagovat
PH8

Ikdyz možná je to číslo u Juninha fakt nějaká chyba překladu, protože to snad není možné (viz níže)

Reagovat
Seydou Doumbia

Borec v sedmi z osmi sezon dal za Lyon 10+ branek. Jinak tam asi odehrál cca 320 zápasů za Lyon a to by znamenalo že kopal zhruba co třetí zápas přímak, což mi příjde celkem málo. Když to šil z jakékoli vzdálenosti, tak bych čekal alespon 1 přímak na zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z nejlepších francouzských brankářů té byl Sebastian Frey - ikdyž ten 90% kariery odchytal v Itálii, Chvíli tam chytal Čechíňo, pak si ještě pamatuju že za Bordeaux chytal Ramé, ten byl taky skvostnej a na nějakej repre turnaj jel jako trojka, ještě mě napadá Rudy Riou, a v té době chytal myslim v Ligue 1 chvilku i Mondragon. Takže s těma Golmanama to ve Francii, tak hrozný rozhodně nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě mě teď napadlo jméno Landreau.

Reagovat
PH8

Neříkám že to bylo nějak špatné, ale ty co si vyjmenoval (kde už bereš i celkem dobré gólmany) tak pokryjí cca 2 % toho proti komu Juninho kopal ty přímáky.

Reagovat
utatis

Juninho přímákama šikanoval i týmy v LM, ta trejektorie balónů byla neuvěřitelná. Tady argument francouzskou ligou neberu.

Reagovat
Kily

u něho bylo nejlepší to, že doopravdy věděl, kam ten míč poletí

Reagovat
smazaný uživatel

Nad asi ne ale byl taky skvely

Reagovat
smazaný uživatel

a Siniša Mihajlovic

Reagovat
PH8

a Shunsuke Nakamura

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
adoxx

A Keisuke Honda

Reagovat
smazaný uživatel

Rogerio Ceni

Reagovat
Bobřík1

Reagovat
Inter Eterno Amore

Siniša Mihajlovič!

Reagovat
ADM

Tak špecificky ako on to nevedel kopnúť doslova nikto.

Reagovat
Kily

Reagovat
PH8

Reagovat
smazaný uživatel

vubec mi v soucasne dobe chybi takovy vyhlaseny exekutor, mozna to bude tim, ze z fotbalu tak nejak vymizela strelba z dalky, radeji to vratit na stopery 300x za zapas nebo se pokouset prokombinovat do vapna

Reagovat
smazaný uživatel

Messi je v současnosti jasně nejlepší. 50 za klub+8 v repre

Reagovat
smazaný uživatel

Driv mozna, ale kdy dal posledni. Messiho je skvely ve vsem ostatnim, ty primaky trochu zapadaji no

Reagovat
smazaný uživatel

2021 dal 3. Třeba Ronaldo od roku 2018 jeden. Navíc je to přesně naopak, přímáků dává za poslední roky obrovské množsví, tady máš graf

https://messivsronaldoera.com/messi-vs-ronaldo-free-kick-goals/

Reagovat
smazaný uživatel

Ronalda do toho montujes proc? To je pro me meme nepovedeneho primaku

Reagovat
PH8

Ronaldo je kopal parádně dlouhé roky. Za poslední 4 roky dal jeden a přesto jich má cca stejně jako Messi.

Reagovat
Reggie

Ronaldo je parádně kopal to je jednoznačně pravda. A má jich tolik co Messi, kvůli tomu, že je kope celou kariéru a nikoho k tomu nepustí. Messi začal kopat tak 6-7 let zpátky? Víc to myslím nebude. Úspěšnost by měl mít úplně jinde, ale čísla nemám.

Reagovat
PH8

To není úplně pravda. Kopal je už od roku 2012 myslím (předtím to kopali Xavi, Ronaldinho a Alves) ale až posledních 6 let je kope takhle dobře. Úspěšnost má něco mezi 8-9 % a Ronaldo něco mezi 6-7. Ronaldo má posledních 6 let strašné procento (v Juve snad 0 gólů z 60 pokusů). Předtím se blížil k 15 %, k čemuž se Messi ani nepřiblížil v žádné sezóně. Pro srovnání, Juninho měl v Lyonu conversion rate 44 (slovy čtyřicet čtyři) %.

Reagovat
Reggie

No nemyslím si, že by Messi kopal všechno z obou stran jako třeba Ronaldo. Nějaký góly dával i Neymar, Xavi určitě, Alves kopal taky občas, sem tam i Suárez možná). No to je fuk, jsou na tom nastejno cca. Ronaldo kopal pecky dřiv, Messi kope pecky teď pár let zpátky.

Počkej, tím chceš jako říct, že Juninho dal z "každýho druhýho" přímáku v Lyonu gól? To asi ne . Ale jestli jo, tak to mě teda poser.

Reagovat
PH8

No viděl jsem to už hodněkrát někde uvedené. Ale taky mi to přijde nějak moc. On zároveň dál v Lyonu 100 gólů, takže je možné že je to nějaký špatný překlad z francouzštiny do angličtiny

Reagovat
Reggie

Jako jasný, měl určitě skvělou úspěšnost, ale tohle bude blbost . Upřímně řečeno mě překvapilo i 344/100 nebo tak nějak, to je taky paráda. Asi tam byly i penalty, ale i tak super.

Juninho Pernambucano netted a total of 100 goals, with 44 of those coming from direct free-kicks

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry hlavo, graf, kde je jenom Messi, jsem bohužel nenašel. Aby ses neposral. Měl bys mi poděkovat, že jsem ti našel toho chybějícího současného exekutora, který dal za poslední 3 sezony 23 gólů z přímáků, což je asi o 100 levelů jinde, než má kdokoliv jiný.

Reagovat
smazaný uživatel

Dekuji

Reagovat
Bobřík1

Od tý doby, co ho zrakvil Grygera, to s ním jde z kopce. Ale beze srandy, četl jsem kdysi, že tím jeho zákrokem mu nějak divné srostly kosti v chodidle a díky tomu ty přímáky kopal líp. Ale zdroj už si nevybavím

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť je naopak kope skvělé azv posledních sezonach

Reagovat
Acquanni

Trochu nechápu použití v současnosti a zároveň postnutí grafu za celou kariéru, kde navíc právě proti Ronaldovi teda nijak nevyčnívá (i jako spíše Ronaldofan jsem čekal, že ten rozdíl už bude vyšší). To jen takový postřeh, hlavně nechci vyvolávat extrémní a dlouhou diskuzi

Každopádně Messiho přímáky se rozhodně nechytaji právě např. na tý Juninhovi, ten dokázal pravidelně vážně ohrozit branku i skórovat jak zpoza vápna, tak z 30 metrů, nenapadá mě nikdo, kdo by Juninhovi v tomhle tolik konkuroval, za mě ani Pirlo a ten je sakra taky uměl.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem ten graf níže, kde je to rozděleno časově a je tam krásně vidět, že nejvíc přímáků dává Messi právě v posledních sezonách - tzn. odpověď na Beethoveno "dával dřív, kdy dal přímák naposled?"

Reagovat
Acquanni

Tak tenhle graf je ale čistě Messi vs Ronaldo, určitě i jiný hráč dal za rok 2021 tři góly, nebo aspoň dva, to už takový rozdíl není. Navíc v tomhle tématu se řešil tak vyhlášeny exekutor jako byl Juninho, on Messi ma už delší dobu skvělý přímáky, např. u gólů proti Live (já fanda anglického fotbalu samozřejmě fandil Live :D) jsem jen čuměl a bylo mi jasný, že to prostě dá. Každopádně Juninho byl jako exekutor naprosto jinde, on byl schopný z 30+ metrů vypálit do šibenice, nebo to ještě ťuknout o zem, ten byl v téhle disciplíně prostě úplně jinde než prakticky všichni, včetně úžasnýho Messiho a to úžasný není ironie

Reagovat
Acquanni

A ještě postřeh k prvnímu postřehu, po odeslání mi vlastně došlo, proč od tebe vůbec přišlo srovnání kolik jich dal Messi za tento rok a kolik Ronaldo od 2018, když Crise nikdo nezmínil

Reagovat
smazaný uživatel

Protože ten Beethovenův nesmysl, že Messi dával přímáky dřív a už ani neví, kdy něco naposledy trefil, platí právě pro Ronalda. Ach jo, je tak těžké si domyslet takové jednoduché kontexty?

Reagovat
Acquanni

Když se řeší Juninho, někdo nahodí Pirla, Carlose a pak se skrze tvůj přídavek v podobě Messiho, kde ta reakce kdy dal naposled byla blbost rozhodně, to se shodneme dostaneš k nesmyslnému a naprosto nelogickému Hatu Ronalda Stejně nechápu, když se řeší Ronaldo a přijde reakce "hmm a Messi je horší", ať už jde o cokoli. Ježíš. Jasný, jsou logicky srovnávání, ale nesnažte se vždycky vyzdvihnout jednoho "ponížením" druhého.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakého hejtu tyvole? Napsal jsem čistý fakt, že trefil za poslední tři roky jeden přímák. Ty se tady snažíš tvářit, že jsi nad věcí, neumíš ani napsat větu bez smajlíku, ale tvoje bezobsažné slohovky, hledající nějaký hejt v suchém konstatování, mnohem víc vypovídají o tobě. Vůbec nechápu, o co ti jde. Vlastně chápu, nemůžeš překousnout, že tvoje modla je už roky v kopání přímáků tragická a proto tady brečíš jak pes.

Reagovat
smazaný uživatel

Co furt meles ty sasku, co sem vubec cpes Messiho

Reagovat
Acquanni

Wow, tak to teda čumím. Ty jsi nesmyslně vytáhl Ronalda tam kde o něm nikdo nemluvil. Řešili se jiní hráči a s těmi si měl Messiho srovnávat, ne s Ronaldem, o kterém nebyla vůbec řeč. Ronaldo přímáky už dlouho dobře nekope, to je pravda, nikde jsem netvrdil opak a já fakt nebrečím kvůli své modly. Za prvé to moje modla není, akorát mu prostě fandím a přeju. Máš to bez smajlíků, když ti tolik v internetové diskuzi vadí.

Reagovat
pingla

to není pravda, třeba takový Ward-Prowse je kope za poslední roky snad nejlíp z těch top nejsledovanějších lig

Reagovat
Manik...

Reagovat
IgorMičinec

Alex

Reagovat
PP

Ne že málokdo, ale nikdo.. Bez jakýchkoliv debat byl Juninho a doteď je král přímých kopů..

Reagovat
Front hell

Reagovat
Inter Eterno Amore

Juninho na priamaku je ako penalta pre špecialistu na penalty

Reagovat
kecipep

Francouzský Horváth

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sejber

Tento Newcastle neodmietne

Reagovat
Langi

ach jo...takže nejprve spustí úplné zemětřesení, zaměstnává své neschopné kamarády a z Lyonu udělá brazilskou kolonii, aby se po 3 letech pakoval...koncepce

Reagovat
PH8

Kámoši tam zůstanou?

Reagovat
Langi

Tak Sylvinho uz nastesti sel a ti brazilsti skauti pujdou tusim s nim, bo uz je nebude moc potreba

Reagovat
PH8

Měl by jít do Šachtaru.

Reagovat
roman_tycka

Od začátku měl jenom jméno legendy, jinak nepamatuju si co udělal dobře

Reagovat
Kucka

Reagovat
insane

Konec sezóny se může zdát daleko, ale Juninho by v něm stejně s přehledem vymetl pavučinku.

Reagovat
Largo

Na sílu, ale povedený

Reagovat
Spalovač šancí

Nahradí Nedvěda v Juve, nebo v repre

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Tj neuveritlne pulka tech golmanu jenom bezmocne cumi jak to tam pada tenhle typek mi fakt moc chybi

Reagovat
Csaplárova past

Takove bomby placirou ze 30 metru ....kral

Reagovat
Seydou Doumbia

A víš proč? Když skočíš a nechytíš to tak si dement. Trapas sis udělal. To je fakt lepší jen si to vychutnat jak to tam padá než si špinit tepláky.

Reagovat
PH8

Ale u gólu 5. Kde byla zeď?

Reagovat
ADM

Neuveriteľný kop. Pamätám sa, ako som sa nejedenkrát snažil naučiť kopať placírkou z miesta po vzore Juninha a jediné spomienky, ktoré na to mám, sú väčšinou spojené s ľadom na kolene

Navyše to ako dokázal meniť dráhu strely - buď neuveriteľne rýchlo spadla alebo okamžité nabrala výšku, ktorú ani po 40 metroch nestratila. Starý dobrý Lyon 16-17 rokov dozadu

Reagovat
FUnk

golmani uplne bezmocni, 68. je TOP

Reagovat
Front hell

Mr. Free kick

Reagovat
Inter Eterno Amore

Stále je myslím Siniša jediný hráč, čo dal v top ligách hetrik čisto z priamych kopov, ale Juninho je unikát.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele