Můžeme mluvit o zaslouženém vítězství Itálie, domnívá se Pukki

09.09.2019, 12:54
Aktuality
Itálie suverénně kráčí za postupem na evropský šampionát a další důležitý krok udělala včerejší výhrou ve Finsku. Na severu Evropy se zrodil výsledek 1:2 a domácí po něm nemusejí příliš truchlit, kvalifikaci mají velmi dobře rozehranou a ví to i jejich hvězda Teemu Pukki...

Pukki letos v Premier League nasázel už pět branek a střílí mu to rovněž v národním týmu. Minulý týden proměněnou penaltou zařídil výhru nad Řeckem a z pokutového kopu se nemýlil ani včera, v 72. minutě vyrovnával na průběžných 1:1.

"Itálie měla jednoznačně více šancí, ale nám se povedlo vyrovnat a chtěli získat alespoň jeden bod. Domnívám se, že můžeme mluvit o zaslouženém vítězství Itálie," řekl po utkání Pukki.

Důležitý zápas nakonec rozhodla hodně diskutabilní situace ze 79. minuty, dle názoru španělského sudího Munuery zahrál Sauli Väisänen ve vápně rukou a penalta se kopala rovněž na italské straně, tíhu okamžiku unesl záložník Jorginho.

"Byl jsem na druhé straně hřiště a nemohl to vidět ideálně. Z toho, co jsem slyšel, byla ruka blízko u těla, ale nemohu to komentovat, dokud to neuvidím," sdělil ke kontroverzní situaci.

Itálie má na svém kontě plný počet bodů a v říjnu s velkou pravděpodobností stvrdí svůj postup na závěrečný turnaj. K tomu mají poměrně blízko i Finové, na třetí Arménii mají k dobru tři body a příští měsíc budou mít ve vzájemném souboji výhodu domácího prostředí. Už jen hodně malé šance na postup mají Řekové a o mnoho lépe na tom není ani Bosna a Hercegovina.

"Postup je naším snem, nikdy jsme si na takovém turnaji nezahráli. Do konce zbývají čtyři zápasy a po postupu toužíme. Máme dobrou šanci, ale ještě potřebujeme získat nějaké body," uvědomuje si střelec Norwiche, že vyhráno Seveřané ještě nemají.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (26)

Přidat komentář
Zajda

Ten chlap mě baví letos. Super výkony a ta pokora. Palec hore!

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

Jj... počítam, že v zimnom prestupovom období sa bude z Norwichu porúčať do nejakého veľkoklubu

Reagovat
krisa

v březnu mu bude 30, na vyloženě velkoklub to nevidím

Reagovat
db18

škoda, že tehdy nedostal větší příležitost na Schalke.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea či ManUnited kúpia kľudne aj tridsiatnika aj má aktuálne formu a hodí sa im do koncepcie. Dve - tri dobré sezóny by ešte Pukki mohol odohrať... Škoda že sa v PL objavil v takto neskorom veku a nejaký klub hoci aj priemerný klub ho nevytiahol už skôr

Reagovat
Bandita_Harry

to asi nie mozno po sezone

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Keboto

Reagovat
db18

Reagovat
andrew96

Nejen letos

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
livefan

Od Fina nešlo čekat ani nic jiného.

Reagovat
veikko

Jak to myslíš? Matti Nykänen nebo Harri Olli by něco takového v životě neřekli.

Reagovat
Stannis Baratheon

No Matti už nic neřekne.

Reagovat
zlatan-legend

Eddie the Eagle!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Redakce hezky poslano do kontrastu k nasim repre komparsistum

Reagovat
smazaný uživatel

Má na velkoklub?

Reagovat
Pharrell

Jo

Reagovat
zlatan-legend

Za rok 30 let. To bych viděl max na Everton, West Ham, Newcastle.

Reagovat
REPLIKATOR

Ten má životní formu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele