MUTU MÍŘÍ Z JUVENTUSU DO FIORENTINY

09.07.2006, 18:26
Aktuality
Adrian Mutu si během své kariéry zahraje již v pátém italském klubu. Po Hellasu Verona, Interu Milán a Parmě bude oblékat dres Fiorentiny, která ho dnes získala z Juventusu. Turínský klub za rumunského útočníka vyinkasoval osm milionů eur a navíc získal hráčskou kompenzaci v podobě Valerije Bojinova.

Zatímco Mutu odchází do Fiorentiny natrvalo, Bojinov bude na Delle Alpi pouze hostovat. Juventus však bude mít na konci této sezóny opci na jeho trvalý přestup. V tuto chvíli není vyloučeno, že se oba tyto celky budou v novém ročníku potkávat v nižší soutěži. S oběma totiž probíhá soudní proces kvůli korupčnímu jednání a hrozí jim přeřazení do Serie B, v případě Juventusu pak dokonce až do Serie C a odebrání dvou posledních mistrovských titulů.

Příchodem 27letého Mutua končí letní posilování Fiorentiny. "Pracovali jsme, abychom dali dohromady dobrý tým, který již v minulé sezóně ukázal svou cenu. S příchodem několika kvalitních hráčů do každé řady považuji tuto práci za ukončenou. Jsem s touto prací velmi spokojen," pochvaluje si generální ředitel Fiorentiny Pantaleo Corvino. Ten na stadion Artemia Franchiho již dříve přivedl například brankáře Vlada Avramova (Vicenza), obránce Alessandra Potenzu (Inter Milán), záložníky Maria Santanu (Palermo), Fabia Liveraniho (Lazio), Manuele Blasiho (Juventus) a útočníka Reginalda (Treviso). Natrvalo pak ve Fiorentině zůstávají brankář Sebastian Frey (Parma) a záložník Michele Pazienza (Udinese).

Juventus sice přišel o Mutua, náhradou však získal ceněného útočníka Valerije Bojinova, o něhož měly nedávno zájem například Bayern Mnichov, Hamburk a Inter Milán. Brzy ale mohou přijít krušné časy. Pokud bude "Stará dáma" přeřazena do některé z nižších soutěží, přijde na program dne masivní odchod hráčů. Bývalý trenér Juventusu Fabio Capello již prohlásil, že chce do Realu Madrid přivést obránce Fabia Cannavara s Gianlukou Zambrottou a záložníka Emersona.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Podle mě se rozhodl dobře, lepší je hrát druhou ligu, než třetí..

Reagovat
PJ

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak, ale sestavu budou mít dobrou:

Frey - Ujfaluši Dainelli Kroldrup (Gamberini) Pasqual - Santana Liverani Blasi Jorgensen - Toni Mutu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty se moc nesměj, tvému AC budou Fialky v druhé lize pěkně zatápět..

Reagovat
smazaný uživatel

A další italský klubu co si je jistý svůj setrváním, tak sbohem Toni a Kaká...

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle ja nedám. Když vidim jak jde juve do sraček tak se mi chce brečet .... a když si představim že by ti žebraci z Realu mohli sáhnout po Cannavarovi tak už nemam chut žít....

Reagovat
smazaný uživatel

po uspechu na MS podle me ani jeden z tymu nespadne a v taliansku bude jeste vetsi bordel ve fotbale nez u nas ...

Reagovat
smazaný uživatel

To mě ale taky děsí... at nám vemou tituly at nam napaří pokutu ale at juve posílají dolů at ze serie A neodcházejí dobří hráči. a ne jenom juve ale i ty ostatní. Pokud pošlou tyto týmy dolů tak serie A uplně ztratí zajímavost pro fanoušky .... měli by proste bez milosti pozavírat lidi co stim mají něco spol. at se to pročistí.... zbožné přání...

Reagovat
smazaný uživatel

Když jenom pozavírají lidi, tak se to nepročistí..By se akorát vyměnili lidi a jelo by se v klidu dál..Je potřeba týmům pohrozit úplně jinak a to jsou sestupy, vysoké pokuty, odečty bodů tad..

Reagovat
smazaný uživatel

Když jsme u toho Juventusu, tak ten doufám spadne v každém případě..Tam to bylo úplně jasné, viz několik vyrovnaných zápasů, které vyhrály penaltou v nastavení atd..Bylo to znát, když pak hráli LM, kde si hodně dlouho ani neškrtli..

Reagovat
smazaný uživatel

spadnout by meli vseci co sou namoceni....lidi dat do cel(zadne pokuty protoze sou bohati) a kluby do cel(2. 3. liga)(zadne pokuty protoze sou bohati) ..aspon by mel manchester vetsi sanci vyhrat ligu mistru.posl dobou je na tom nejak bidne

Reagovat
smazaný uživatel

Tady ale jde o udržení atraktivity .... vždyt nejsem proti jakemukoliv trestru. at začínají s mínusovými body ale posílat je do bečka nebo do cečka to je trochu moc .... to se na mě nezlobte ale je fakt že juve je v tom až po uši. Moggi, Moggi všichni ho chválili že je juve tam kde je jenom kvůli němu a nakonec jim to takhle posral čurak jeden....

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby nepodpláceli, tak byli víš kde..Podívej se na výsledky v LM, to není náhoda.. Kdyby neměli Moggiho, tak hrajou každej rok 3.místo v lize..Seš naivní, jestli si myslíš, že by bez Moggiho vyhrávali tituly..

Reagovat
smazaný uživatel

dobre ale to pro ne neni trest......jestli by je potrestali tak jak rikas tak za 5 roku budou opet podplacet

Reagovat
smazaný uživatel

mě jde hlavně oto at z italie nejdou pryč ti poslední dobří hráči, kteří tam ještě zbyli... to mě na tom sere...

Reagovat
smazaný uživatel

co vubec řekl Meterrazi tomu zidanovi jsem někde četl že mu prý nadával do terorstů???

Reagovat
smazaný uživatel

podle me mu nadaval do araba a zidane do zida

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hej ale fakt ..materazzi je asi zid..on mel vytetobane DAVIDE a judovskou zvezdu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele