Mutu: Jsem jiný člověk

12.10.2007, 09:16
Aktuality
Poslední čtyři roky kariéry útočníka Adriana Mutua vydají na hodně obsáhlý příběh. Nechybějí skvělé výkony a střílení branek, ale také pozitivní drogový test. Rumunský hráč ve službách Fiorentiny však tvrdí, že průšvihy jsou u něj minulostí.

Adrian Mutu byl jedním z prvních, koho Roman Abramovič koupil v roce 2003 do Chelsea. Rumnský útočník přicházel z Parmy s vizitkou jednoho z nejlepších střelců Serie A. V Anglii se však neprosadil podle představ a po roce přišly daleko závažnější problémy.

V září 2004 byl Mutu pozitivně testován na kokain, dostal trest na sedm měsíců a Chelsea jej propustila. Záchranou ruku podal hráči Juventus a před sezónou 2005/6 podepsal s útočníkem smlouvu na pět let. Vše se v případě Adriana Mutua začalo obracet k lepšímu a v nynějším angažmá ve Fiorentině je už znovu oporou týmu.

"Byl jsem velmi hrdý, když jsem podepsal smlouvu s Chelsea, ale postupem času jsem ztrácel svoji jistotu a konec anglického angažmá pro mě byl hodně těžký," vzpomíná Mutu. "Moje současná rodina mi pomohla vrátit se na vrchol. Na hřišti jsem teď silnější, než když jsem hrál za Chelsea."

"V posledních letech se hodně změnilo. Byl jsem pozitivně testovaný na drogy a teď mám krásnou manželku a dvě děti," říká rumunský reprezentant. "Už vím, že Mutu jako osoba není důležitý, ale že platí to, co dělám na hřišti a v každodenním životě."

Z proměny z rozmazleného frajírka ve vzorného hráče mají největší radost ve Fiorentině. Po odchodu Luky Toniho do Bayernu se Adrian Mutu stal klíčovým hráčem. Loni se stal s šestnácti brankami nejlepším střelcem týmu, v letošní sezóně už přidal dalších pět přesných tref.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
HOST*Chvoja

a ja jsem ufon potom ale.. ne vazne..dobry player..

Reagovat
Xavi

Kdo odsuzuje lidi zato, že brali nebo berou drogy je blázen, je to o lidech a né o drogách.

Reagovat
smazaný uživatel

tos řekl krásně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*poky

tak tak

Reagovat
HOST*Dudies

To si rek nemoznou hovadinu!! Takze ti lidi jsou vlastne chudaci co za to nemuzou jo? Vsak je nikdo nenutil at je berou. Samozrejme ze si za to muzou ti lidi sami a odsuzovat je urcite budu! A ty je za to budes litovat.

Reagovat
HOST*

skoda pro juve, ze si ho nenenachali

Reagovat
HOST*

V Juve by se zkazil... Spatny tym, ktery byl v te dobe zalozeny na tom ze zatloukali (neco jako Chelsea)

Reagovat
HOST*

aha....vůbec jako, v juve by teď bojoval o titul a ne o ligu mistrů

Reagovat
HOST*ivan

on huilo

Reagovat
HOST*

mutu pujde vykonostně ještě nahoru.fiorentina má adekvátní náhradu za lucu toniho.a to že bral drogy je minulostí.hlavně že se ztoho dokázal sebrat.je to pan hráč.

Reagovat
HOST*lox

ne drogy ne mutu je v tom newineee taq si dal lajnicku..no bozeee aspon pak jezdi jak fredka

Reagovat
Slejdy

posledni dobou se mi nelibi jaksi moc si mysli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*zizou

Říká se: sliby jsou chyby.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele