Musíme zůstat v klidu. Bude to klíč k úspěchu, nabádá Klopp před derby

24.04., 15:56
Aktuality
Jürgen Klopp (© AFP)

Jürgen Klopp (56) vyjádřil na tiskové konferenci před 244. Merseyside derby přesvědčení, že Liverpool může na hřišti Evertonu uspět díky chladným hlavám a čerstvým nohám. Jeho tým se v bitvě o Liverpool, v níž půjde o titul i o záchranu, bude muset obejít bez zraněného Dioga Joty (27).

Při nedělní výhře 3:1 ve Fulhamu nezařadil Klopp i s ohledem na středeční derby do základní sestavy řadu opor včetně Mohameda Salaha, Ibrahimy Konatého, Dominika Szoboszlaie, Darwina Núñeze či Alexise Mac Allistera.

"Museli jsme to udělat. Uvidíme, co teď můžeme udělat pro tento zápas. Doufám, že budeme mít na hřišti opět hodně čerstvých nohou," řekl novinářům Klopp, jehož tým je v Premier League druhý před obhájcem titulu Manchesterem City, který má zápas k dobru.

Everton, který vinou porušení finančních pravidel přišel o osm bodů, naopak bojuje o záchranu. Momentálně okupuje 16. pozici a na sestupové pásmo má k dobru pět bodů. Do konce soutěže zbývá pět kol.

Portugalský ofenzivní univerzál Jota, který dal ve Fulhamu třetí gól Reds, bude dva týdny mimo hru kvůli zranění. "Se všemi drobnými komplikacemi, ať už jde o zranění nebo výsledky, se musíme vypořádat," prohlásil německý kouč, podle něhož jsou venkovní souboje s Evertonem vždy velkou výzvou.

Ostatně devět z posledních 11 Merseyside derby v Goodison Parku skončilo remízou. "Fanoušci tam dokážou vytvořit dobrou atmosféru a Everton je na zápas vždy dobře připraven. Derby horečka se dostane do našich hlav, ale my musíme zůstat v klidu. To bude důležitý aspekt úspěchu," dodal Klopp, který se po sezoně s Liverpoolem rozloučí.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (23)

Přidat komentář
MoonKnight

Co ten Slot? Je to dobrý kandidát? Feynoord jede, ale to už mi přišlo zvučnější jméno ten Amorim.

Reagovat
Ranoth

no neviem, dufam ze nepojde v stopach svojho holandskeho kolegu z Ajaxu

Reagovat
R.Meireles

Taky by mě zajímalo jestli o něm někdo ví víc. Co hraje za system?

Reagovat
Janek 7

Stejně si myslim, že když neklapl Xabi Alonso a asi neklapne ani Amorim, že je to kvůli vedení. Žádný trenér nechce mít svázané ruce. Neustálé omezování. I přesto dokázal Jurgen uspět. Bude hodně chybět a skoro nemožné ho nahradit.

Reagovat
MoonKnight

Také mi přijde, že byla vybrána nejlevnější varianta. Edwards do roka skončí, protože na to nebude mít nervy.

Reagovat
martin.b

Reagovat
pobody's nerfect

Xabi ani klapnout nemohl. Předpokládám, že to nakonec bude amorim. Drtivou většinu zpráv je třeba brát s rezervou, nikdo před koncem sezóny nechce vypouštět informace a kluby nic nepotvrdi

Reagovat
martin.b

Zprávy o Slotovi jsou v mnohem pokročilejším stádiu, Amorim je v této fázi reálnej jen pokud nevyjde Slot. U něj je nejspíš problém v jeho preferovaným herním systému + dle spekulací v odlišným pohledu na pravomoce manažera. To, že se Edwards vrátil je skvělá zpráva, ale od začátku bylo jasný, že on, potažmo Hughes, budou řídit sportovní úsek, nikoli manažer, jako to bylo poslední roky s Kloppem

Reagovat
martin.b

Reagovat
772jozef

ani slot ani neaky amorin absolutne nechapem s akými noname shitmi je LFC spojovaný

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
vodka

zeptej se Hancka... Slot je výborná volba

Reagovat
Luc-Luc

Slot je vyborna volba mozna pro midtable teamy jako Manchester United, ale klub jako Liverpool by mel mit vetsi ambice.

Reagovat
Bakary3

Jako ambice v čem? V tom mít na lavičce co největší jméno?

Co je na tom málo ambiciózního?

A kdyby přivedli Zidana, který už pár let netrénoval, bylo by to ambicióznější?

Reagovat
Luc-Luc

LFC potrebuje osobnost bud se vztahem ke klubu nebo trenera, co uz zazil nejakej uspech. S primhourenim oci Amorim ok dobre, ale Slot? To je joke.

Reagovat
Bakary3

No.. dobre

Reagovat
pobody's nerfect

Tak po derby už můžeme zůstat úplně v klidu.

Reagovat
PP

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
SunFells

Reagovat
K1ng Kyrg1os

Reagovat
vodka

Reagovat
forrest

Ligovej pohar se taky pocita, narozdil od lonska!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele