Musíme zůstat skromní a hladoví, nabádá své hráče Gerrard

03.01.2021, 21:53
Aktuality
Ve skotské lize se v uplynulých letech stalo pravidlem, že o mistrovi bylo jasno už dlouho před skončením nejvyšší soutěže a letošní sezona zatím není výjimkou, změnil se ovšem vedoucí tým tabulky. Té vládnou Rangers a dominanci potvrdili i ve včerejším derby, manažer Steven Gerrard každopádně krotí euforii...

Rangers hostili Celtic a nakonec vyhráli 1:0. Klíčové situace se narodily po změně stran, v 62. minutě byl vyloučen hostující Nir Bitton a o osm minut později zamířil do vlastní sítě Callum McGregor.

Celtic letos ztrácí body na své poměry nezvykle často a jeho manko na suverénní Rangers činí už propastných devatenáct bodů, v záloze ale ještě má tři neodehrané duely k dobru.

"Lhal bych, kdybych řekl, že jsme si neuvědomovali význam zápasu, který nás mohl přiblížit k titulu. Ale mojí prací je i to, abych chránil hráče před podobnými spekulacemi. Tím, že budeme podobné hlasy poslouchat, nic nezískáme, nevytěžíme z nich žádnou výhodu," řekl Gerrard.

"Potřebujeme udržet koncentraci a nadále dělat správná rozhodnutí. Víme, že to ještě bude těžké a soupeři budou mít velkou motivaci nás porazit, my musíme zůstat sami sebou. Do této situace jsme se dostali díky všemu, co jsme v letošní sezoně udělali a je třeba nadále bojovat, abychom se tam udrželi. Musíme zůstat skromní a hladoví," uvědomuje si.

Autor: Tomáš Pavlík / dailymail.co.uk

Komentáře (31)

Přidat komentář
Ranoth

snad takto raz budes valcovat aj anglicku ligu snama

Reagovat
smazaný uživatel

We must not let it slip now

Reagovat
repkajebuh

Gerrard > Lampard

Reagovat
DieryVonry

Terry > Carragher

Reagovat
PH8

Bendtner > Drogba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jarda Kužel>Messi

Reagovat
REPLIKATOR

Nástupce Kloppa v Liverpoolu

Reagovat
Slavia10

Jinak pokud si myslí někdo, že vest ligu o 19 bodu neni úspěch, tak Gerrard taky ne nijak s hvězdným týmem takticky úplně valcoval skupinu EL s Benficou a Lutychem

Reagovat
Elliasson

Za mě úžasný úspěch. A ten někdo bude fanda Celticu.

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sobotnajsie derby bolo z mojho pohladu urcite najdolezitejsie od 24.4.2011 (takmer 10 rokov!) ked sa hralo naposledy realne medzi oboma o titul, ktory mimochodom (o bod) vtedy ziskal prave Rangers.

Prvym polcasom som bol az sokovany, Celtic na nas vyletel a bolo len jeho kardinalnou chybou ze nesiel do prestavky s vedenim minimalne 1-0. Heroicky Allan McGregor nas podrzal v snad jeho zivotnej sezone. Co ten pochyta to je az neuveritelne, naozaj klobuk dolu.

Treba vsak uznat ze ten polcas vyzeral akoby sme boli v tabulke presne naopak.

Netusim preco ani dnes, ved posledne 2 derby sme boli jasne lepsim timom a aj sme ich vyhrali.

Druhy polcas sa zmenil zo zaciatku len mierne, SG urcite nabadal hracov ze musia viac drzat loptu a vyssie napadat. Trochu to aj bolo vidiet ale aj tak som si vravel ze z tohto derby bude dobry aj bod. Potom prisiel sok. Morelos dostal vybornu loptu do behu, Bitton by zjavne nestihal tak ho zapasnickym chvatom rukami "objal". Nezmysleny zakrok, ved islo o suboj "poslednych".

Myslim si ze tu v jeho hlave zahrali akesi automatizmy, on tam v podstate ako zaloznik ani nemal co robit a na pol hrisku kde je jeho teritorium by to bolo na zltu. Proste hlava zlyhala ale takemu skusenemu borcovi by sa to stat nemalo.

Celtic v 10 a bolo vymalovane i ked si pamatam aj derby ze oslabeny tim bol dokonca lepsi.

Lenze tu zeleni akoby automaticky nastavili mysel ze sa musia stiahnut a prenechat iniciativu domacim. Tym veru viac nebolo treba a nepreslo ani 10 minut a po rohu padol gol.

Miestny hlasatel sice oznamil strelca domaceho Ariba, Callum McGregor od ktoreho pleca ci chrbta to islo dnu sa aj na chvilu potesil ze to nebude on lebo vedel ze to mal byt on.

Nuz dat si vlastenca a este vitazneho v derby to je teda hrozny pruser. A este k tomu kapitan.

Velmi rychlo to bolo opravene, nebolo co riesit.

Zaver sme si postrazili, hrali to hlavou a 3 body su doma.

Sice sa vsade pise ze +19 ale ja toto nemam rad ked nie je rovnaky pocet zapasov pretoze je to opticky skreslujuce, 3 zapasy su strasne vela. SG to povedal dobre, sme +9.

Este sa budu hrat 2 derby cize keby sme ich prehrali tak je uz len +3.

Vidite ten rozdiel +19 a +3 ?

Otazne je ci sa Celtic dokaze nabudit na druhu polku sezony tak aby sa pokusil o nemozne a odvratil hrozbu neziskat rekordny 10-in-a-row.

Ak by isiel do kazdeho zapasu s takou vervou ako hral na Ibrox prvy polcas tak si myslim ze to este moze byt zaujimave.

Jedna vec ma na tomto derby mrzi a sice v sobotu bolo presne 50 rokov od najvacsej tragedie v dejinach klubu ked 2.januara 1971 zahynulo na tribune Ibrox pri derby 66 fanusikov Rangers.

Vacsia polovica nemala ani 20 rokov...

Jasne, pietna spomienka bola, ale to ze sa na nej nemohli zucastnit fanusikovia ako aj samozrejme celeho zapasu, to bola obrovska skoda. Take hrobove ticho pocas minuty ticha v 50-tisicom dave by ste nikde nepoculi. Tam sa netlieska, tam je take ticho ze by ste poculi spadnut aj sedivy vlas. Nuz co sa da robit.

Futbal bez divakov je fakt ako porno v radiu.

Reagovat
AC Sparta Praha good

Škoda dlouhé zprávy, myslím, že to nikdo nedočte do konce

Reagovat
Bandita_Harry

Ja áno

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Rudnevs

Inak, pokiaľ sa môžem spýtať, má Rangers nejakeho bohatého investora? Alebo ste sa vrátili zo štvrtej ligy proste len tak sami od seba?

Reagovat
Ferguson6

Myslíš, že v Škotsku potrebuješ bohatého investora, aby si sa dostal zo 4. ligy? Však aj v 4. lige boli Rangers druhý najbohatší klub v Škótsku a skôr to dobabrali, keď nedokázali okamžite postúpiť z 2. ligy.

Reagovat
Rudnevs

Tak neviem, ja sa v pomeroch v Škótsku moc nevyznám, ale pokiaľ to dokázali bez investora, tak o to lepšie, ako sa dokázali vrátiť na špičku.

Reagovat
Ferguson6

Tak je tam majiteľ, ale neviem o tom, že by bol nejako extra bohatý.

Reagovat
Gelu28

Je dobře, že se radovala modrá část města :) Letos to snad na titul dopadne a chtělo by to mít Gerrarda i další sezonu a hrát opět o titul On umí na skotskou ligu najít vhodné hráče a letos ta chemie v týmu naprosto funguje.....Rangers olééé

Reagovat
berliner

Chci konec nadvlady Celticu

Reagovat
Bandita_Harry

A Bayernu,PSG,Juve a Zvezdy

Reagovat
REPLIKATOR

souhlas

Reagovat
Ferguson6

Kým ho neuvidím dvíhať nad hlavu pohár pre víťaza ligy, tak mu neverím, že to tradične nedokašle.

Reagovat
smazaný uživatel

S jeho prací nepanuje u Rangers spokojenost?

Reagovat
Ferguson6

Aj predtým bol po polovici sezóny na tom dobre so šancou na titul a od januárai to absolútne nezvládal a Celtic pohodlne vyhral titul.Neviem si predstaviť, že by v klube pokračoval, ak by sa to teraz malo opakovať.Samozrejme, ž emomentálne spokojnosť panuje, keďže sme bez prehry s 5 inkasovanými gólmi v 22 zápasoch.

Reagovat
Kily

ten program budete mít neskutečně nahuštěný a všechno se ještě může "zkomplikovat" případným dalším postupem v EL, jakože přes Antverpy cesta určitě může vést, každopádně Celtic je letos tak neskutečně nedůvěryhodný, že tady to podle mě dopadne. Navíc po té dlouhé pauze bez titulu prostě musí být u všech jednoznačnou prioritou liga. Třeba čtvrtfinále EL a druhé místo v lize by za současného stavu podle mě byl obrovský fail

Reagovat
smazaný uživatel

Jako pěkně je zvednul docela těžký se vrátit na vrchol a on to teda udělal úplně s přehledem.. good job

Reagovat
Ferguson6

S prehľadom? Však dve sezóny sa úplne zosypal.

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
GrimeBaller98

Skotskou ligy by vedla i Sparta

Ale ne ted vazne, respekt pred Stevie G, preju mu to a preju to Rangers, musi to byt satisfakce po tech letech a hlavne cim si prosli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele