Musíme zlepšit defenzivu, uvědomuje si Blind

13.11.2015, 16:06
Aktuality
Hodně špatnou kvalifikaci o postup na ME 2016 má za sebou Nizozemsko. Jeden z obvyklých favoritů nedokázal postoupit na závěrečný turnaj, kouč Danny Blind pak chce zapracovat především na defenzivní složce...

Nizozemci na posledním světovém šampionátu získali bronzové medaile, následný kvalifikační výbuch při bojích o postup na Euro do Francie tak logicky od "Oranjes" nikdo nečekal.

Svěřenci kouče Dannyho Blinda však ve skupině s Českem, Islandem, Tureckem, Kazachstánem a Lotyšskem obsadili až čtvrtou příčku a nedostali tak ani barážovou možnost.

Bývalý kouč, asistent a sportovní ředitel Ajaxu tak má nyní půl roku na to, aby vytvořil mužstvo, které se úspěšně popere s další kvalifikací o postup na MS 2018. "Potřebujeme větší defenzivní stabilitu," uvědomuje si Blind. "Mohli bychom použít rozestavení 5-3-2 jako na mistrovství světa, potřebujeme zesílit střed pole. Zde proti svým soupeřům ztrácíme," dodal.

Blind chce dát rovněž během nadcházejících přátelských zápasů šanci celé řadě mladých hráčů, kteří by mohli do budoucna Nizozemce táhnout. "Budeme sice teď hrát pouze přátelské zápasy, ale nebude to tak, že by o nic nešlo. Hráči musí o svoji pozici bojovat," nabádá Blind. "Fanoušky jsme zklamali, během nadcházející kvalifikace jim tak máme co vracet," uzavřel.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
PP

A přístup k hráčům a přístup hráčů a tak nějak to celé přeorat, pač s takovým týmem a jmény ani nepostoupit na ME...

Reagovat
Uwe háže buly

Už mají jenom ty jména. Něco jak Mercedes w123, kdysi hrozný dělo, ale teďka tim cigáni v rumunsku převážej slepice..

Reagovat
PP

vím, i na té lize to jde znát.. Ale mají tam dřív dobré dosluhujícíca mladé tam taky mají s dobrým potenciálem. Z toho by šel udělat velmi dobrý mix. Naštěstí to dopadlo takto..

Reagovat
Shevchenko

Oni ho nevyhodí?

Reagovat
smazaný uživatel

Venuje sa tu niekto programovaniu PLC ? Moze mi prosim napisat sukromnu spravu ? Dik.

Reagovat
r.mrazik

holandani budou hrat zandoura...

Reagovat
Murtago

Jen do začátku příští kvalifikace než ho vyhodí.

Reagovat
smazaný uživatel

To je těžký když jim některý klíčový hráči nehrajou - Strootman, Vlaar..s hráčema jako Tete, Riedewald to teď na úspěchy nevypadá, je mi záhoadou, jak tihle hráči můžou dostat pozvánku, když propadaj i proti Jablonci...hodně zkušenejch hráčů odešlo a nikdo za ně zatím nepřichází (van der Vaart, van Bommel, van Persie, Robben taky dlouho nebude) přpomíná mi to trochu Uruguay, tam taky nedokázali nahradit Forlána, i když hráči na to jsou, jenže Suárez je Suárez a Cavani sám nestačí, záloha je bídná..

KNVB potřebuje najít ty správný který to teď převezmou, všechno nemůže pořád táhnout Sneijder s Robbenem a RVP. Huntelaar k nim taky patří. Nesleduju jejich 21 ale to že nebyli na Euru - nevím jestli to neznamená že Holandskej fotbal je na ústupu...

Reagovat
Tomas Kazu Joker

Co myslíš tím, Suarez je Suarez ?

Reagovat
smazaný uživatel

právě jsem nevěděl jak ho popsat pár slovama chtěl jsem říct něco ve smyslu že někdy je spíš na škodu viz Mundial..ale on není ten hlavní problém co uruguay brzdí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele