Musíme vyhrát Ligu mistrů, jinak to nebude kompletní, řekl Guardiola po titulu

22.05.2023, 14:00
Aktuality
Pep Guardiola (© AFP)

Manažer Manchesteru City Pep Guardiola považuje zisk pátého anglického titulu za posledních šest sezon za výjimečný úspěch. Podle španělského kouče však musí tým konečně uspět i v Lize mistrů, aby se mohl řadit mezi nejlepší mužstva fotbalové historie.

"Pátý titul v Premier League ze šesti sezon, o tom se mi ani nezdálo. Je to něco neuvěřitelného. Budeme ale muset vyhrát i Ligu mistrů, jinak sbírka nikdy nebude kompletní," řekl Guardiola po nedělní výhře 1:0 nad Chelsea. Manchester City je premiérovému zisku "ušatého" poháru blízko, 10. června změří ve finále síly s Interem Milán.

Do duelu s Chelsea šli "Citizens" už jako jistí šampioni, protože druhý Arsenal v sobotu prohrál v Nottinghamu a nemohl lídra dostihnout. "Kanonýři" přitom byli první polovinu ročníku suverénní, s koncem sezony ale začali ztrácet. "Arsenal měl v půce ligy 50 bodů, ale pořád jsme jim dýchali na záda. Museli to cítit. Nevzdali jsme to, i když jsme věděli, že musíme vyhrát ve zbytku soutěže v podstatě každý zápas," uvedl dvaapadesátiletý kouč.

Guardiola získal ve 14. sezoně v roli hlavního trenéra 11. ligový titul. Třikrát se radoval s Barcelonou i Bayernem Mnichov, na lavičce City triumfoval popáté. Se všemi týmy dokázal uspět v lize třikrát za sebou.

"Možná je trochu zvláštní, protože máte pocit, že ví úplně všechno. Na každý zápas přijde s novou taktikou, neustále nás překvapuje. Je radost s ním pracovat, nemůžu si to vynachválit," řekl na Guardiolovu adresu záložník Jack Grealish, který získal v dresu City druhý anglický titul.

Poprvé ovládl Premier League kanonýr Erling Haaland, jenž přestoupil před sezonou z Dortmundu. Norská hvězda ocenila, že se tým na jaře zvedl a vyhrál posledních 12 ligových zápasů.

"Jsem strašně šťastný, je to neuvěřitelné. Tvrdě jsme makali, na tohle budu vzpomínat do konce života," uvedl s 36 brankami nejlepší střelec soutěže. "Tolik gólů v první sezoně, trofej pro vítěze Premier League, k tomu nás čekají další dvě finále... To není špatný začátek," podotkl Haaland.

Další trofeje může přidat ve finále Ligy mistrů a v Anglickém poháru. V něm se City utkají 3. června v manchesterském derby s United.

Autor: ČTK

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fandit Vám sice nebudu, ale přeju Vám to.

Reagovat
kylo ren

Reagovat
LFC182

tak lehčího soupeře dostat asi nemohli ve finale

Reagovat
Fenix

Tak squadra kolem Alexandra Arnolda mě ještě tak napadá

Reagovat
fenixLFC

jojo, s ktorou tento rok prehrali a ktora je jeden z mala timov ktory s nimi boduje a vyhrava skoro kazdu sezonu...

Reagovat
Kinky7

souhlasim ze Pool je jeden z nejhorsich tymu pro city. ten nas muze porazit vzdycky

Reagovat
SunFells

Mohli, AC Milán

Reagovat
PISTOLERO

další expert

Reagovat
risk je zisk

Inter vyhraje LM.

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
Neutron

Museli by mat velku smolu neziskat LM proti Interu…

Reagovat
fabec1222

Musíte, jinak u mě doma končí veškerá legrace...

Reagovat
Mönchengladbach

Letos ten treble vyjít musí, v obou finále mají slabé soupeře.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele