Musíme vyhrát čtyři zápasy, ví moc dobře Keegan

10.03.2008, 13:41
Aktuality
Krize Newcastlu se každým dnem prohlubuje a otázka sestupu z Premier League je stále aktuálnější. Podle manažera Kevina Keegana bude k záchraně tradičně stačit čtyřicet bodů a k dozažení této mety musí jeho svěřenci vyhrát čtyři z posledních devíti zápasů...

"Někteří již říkali, že k záchraně bude stačit méně než čtyřicet bodů, ale to si nemyslím. V minulosti to až na jednu výjimku bylo vždy čtyřicet bodů a v budoucnosti se na tom nic měnit nebude," nepochybuje Keegan.

"Vyhrát čytři ze šestnácti zápasům nemělo být příliš těžkým úkolem, ale vyhrát čtyři z devíti je něco daleko složitějšího. Čekají nás velké zápasy proti klubům ze spodních pater tabulky. Pokud je porazíte, nezískáte body jenom vy, ale zároveň znemožníte připsat si důležité body soupeři," upozorňuje dále Keegan.

Newcastle se po slibném úvodu sezony ponořil do hluboké krize a z ní zatím marně hledá cestu. Toto hledání trvá již tři měsíce, tak dlouho čekají Straky na další ligovou výhru. Dvanáctizápaová série bez vítězství znamenala sesun tabulkou směrem dolů a na osmnáctý Bolton má nyní Newcastle k dobru pouze tři body.

"Potřebujeme vyhrát, abychom si zvýšili sebevědomí. Když vyhrajeme, budeme konečně hrát svou hru a to nám hodně pomůže," věří Keegan.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (33)

Přidat komentář
Devil

Ted nebo nikdy ! Straky musi vyhrat v Birminghamu a nasledne doma s Fulhamem ! Jinak to bude hodne v prd...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už aspoň mají spočítané, kolik že jim bude stačit bodů. Newcastle je ale velký klub se vším všudy, jen hraje poslední dobou tragicky. Sestup jim vůbec nepřeju, doufám, že tohle je už semkne a nabudí, aby začali zase konečně hrát na úrovni, která tomuto klubu náleží. Věřím jim, že nesestoupí !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle nesestoupí ani náhodou od toho tam jsou jiné horší týmy

Reagovat
Devil

To doufam , ale zatim tomu nic nenapovida !

Reagovat
smazaný uživatel

Strakám fandím, sestup jim nepřeju, ale mnohdy tato ostuda prospěje. Viz Hc České Budějovice

Reagovat
smazaný uživatel

jj to je tým jako vyměněný rok od roku lepší letos by mohly vyhrát poslední zápas, přeju jim to

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Mountfiledu by to nebylo tak jednoznačné.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že spadnou,nemám je rád,ale velice se divím že sou tam kde jsou s hráči jako Duff,Owen,Martins,Emre,Viduka,Smith.Ale klidně ať spadnou přeju jim to,protože chci ať se zachrání Reading s Matějovským a další kluby které jsou mě sympatičtější.

Reagovat
smazaný uživatel

nikomu nepřeju sestup..hele a s tím Readingem ses trefil,tam jsou sympatičtí fotbalisti,třeba ten pablb,co Čechovi málem ustřelil hlavu

Reagovat
smazaný uživatel

Ježiši kriste...má to tady cenu..? Začínám o tom prudce pochybovat...Soudnosti se u některých místních userů prostě nedočkám....

Reagovat
smazaný uživatel

Je zajímavé, že se Newcastle nachází v takovéto situaci, tedy boj o přežití v PL. Když koukám na soupisku, tak vidím veliký potenciál, jenže ten nenapňují. Na jména se holt nehraje..

Reagovat
smazaný uživatel

oni vždy kupují jen takové ty "kdysi" dobré hráče........koncepční práce tam skončila někdy v roce 1995.......navíc na 2 ligu jsou dlouhodobě zvyklí, tak nevidím jediný důvod proč by si ji zase nemohli pár let zahrát......

Reagovat
smazaný uživatel

S tou defenzivou tam patri stoprocentne.Tolik golu od Manchesteru nedostalo snad ani Derby.

Reagovat
Devil

Derby proti MU hralo zatim jen jednou .

Reagovat
smazaný uživatel

To by bylo hodně blbé kdyby sestoupili, straky mám rád.

Reagovat
smazaný uživatel

k obvyklé výmluvě newcastlu "hráči se musí sehrát, máme tu obrovský potenciál" se nyní dá připočítat další "až se trenér roztrénuje"...skvělá volba, angažování pár let "prošlého" kouče v polovině sezony...ted fanoušci podporují tým na cestě do druhé ligy místo aby ho podporovali před pár měsíci v boji o poháry..allardyce hrál sice nepěkný fotbal ale fotbal který byl založený na bleskovém přechodu do útoku..na fotbal ve sprintu což mohla být za jeden dva roky cesta jak probourat top four nebo jak se jim to říká...ikdyž možná je stejné jako kdyby, takže...vyhodit butta a hrát střed barton emre a hodně štěstí v posledních zápasech:)

Reagovat
smazaný uživatel

jj SOUHLAS Butta se rychle zbavit a využít více Emreho

Reagovat
smazaný uživatel

tie ich nakupy a zahodene miliony

Reagovat
smazaný uživatel

akam je zahodili jaje pujdo pozbirat?. du spat cus

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Straky asi bohužel sestoupí. V sestupovejch vodách se neumí orientovat a nemají hráče na boj o záchranu. Když přidám momentální formu a total mimo manažera, tak je vcelku pravděpodobný, že se nezachráněj. Je to škoda

Ale na druhou stranu si to zasloužej za to, jak zametli s Big Samem

Reagovat
Devil

Co to tady placas ? Nemaji hrace na boj o zachranu ??? Rekni me jak takovej hrac vypada ? Prave v jediny v co jeste u Newcastle verim ze proti Birminghamu a Fulhamu s kteryma se nasledne utkaji , a kteri hraji taky o sestup , je kvalita ktera by mela v techto duelech rozhodnout ! Bude to v obou zapasech velkej boj a preve myslim a doufam ze tady se ukaze ta sila osobnosti v drezu Newcastlu !

Reagovat
smazaný uživatel

Já zas na druhou stranu nevěřím, že za stávajících okolností si z Birminghamu odvezou více než bod. Oni jsou teď skutečně ve hrozných sračkách a ten sestup není vůbec nepravděpodobný...

Reagovat
Devil

To neni , ale rek bych ze porad maji dost velkou sanci se udrzet . Bod z Birminghamu by byl dobrej , jen ne prohra , aby se nedostal Birmingham pred ne a doma Fulham musi prejed , jinak muzou jid fakt do prd....

Reagovat
smazaný uživatel

ti jejich hráči jsou zvyklí hrát na šipici a teď se motají na chvostu, je to pro ně nová zkušenost, zatímco pro hráče Brums, Fulhamu, Wiganu to je denní chleba a ví jak se v takových zápasech má hrát.....také si myslím, že to Straky nakonec nezvlánou......nemají hráče pro boj o záchranu.....tam to je totiž hlavně o mentalitě, ne o kvalitě....

Reagovat
Devil

Ja verim ze to zvladnou . Nemyslim si ze hraci Newcastle nevedi jak se ma v takovych zapasech hrat ! Zkusenosti v kadru na to jsou a to ze nekteri hraci hrali drive v klubech kde se s takovou pozici nesetkali na to nema zas takovy vliv .

Rek bych ze v tomto pripade nejde ani tak o mentalitu , jak o nabouranou psichiku hracu NU .

Podle me v techto dvou duelech rozhodne prave kvalita , ktera by mela byt na strane i takhle nabouraneho Newcastle !

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Sic jim záchranu přeju, tak trochu pochybuju, jestli se jim povede. Je to tak, jak napsal bruce. Ti hráči jsou zvyklí na boje o nejvyšší příčky. Tyhle tahačky o každej bod na chvostu je opravdu o montální síle a fotbalová kvalita jde trochu stranou.

Každopádně doufám, že se pletu a povede se jim to

Reagovat
smazaný uživatel

mEntální síle

Reagovat
Devil

Aha takze hrac , ktarej hraje o nejvyssi pricky , neumi hrat o preziti jo ? A kvali ta jde stranou hm tak to potom jo . Zajimalo by me , kdyz neberu Owena , Butta , Duffa a Smithse kde ti ostatni hrali o nejvyssi pricky ?

Reagovat
smazaný uživatel

co to plácáš??Samovi možná měli dát čas,ale prostě chtěli změnu,novej impuls..Nikdo z nás neví,co všechno byly důvody jeho odvolání,tak tady někoho neodsuzuj,když víš o tom kulový!

Reagovat
smazaný uživatel

sorry,reakce na příspěvek jiri - fcb

Reagovat
Devil

Vsak jo , reagoval jsi spravne !

Reagovat
fantomas

novej design

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele