Musíme se koncentrovat sami na sebe, uvědomuje si Lampard

04.04.2022, 20:12
Aktuality
Frank Lampard (© AFP)
Everton šel do letošní sezony s velkými očekáváními a skvěle začal, o to větší rozčarování mezi jeho fanoušky aktuálně panuje. Liverpoolskému klubu hrozí sestup z anglické nejvyšší soutěže a cestu do klidnějších vod tabulky mu zatím neukázal ani manažer Frank Lampard, další nezdar přišel včera odpoledne...

Toffees v Londýně padli 1:2 a pod vedením někdejšího kormidelníka Chelsea a Derby prohráli pošesté z osmi zápasů. V tabulce jsou na první nesestupové pozici, náskok na osmnáctý Watford činí tři body.

"Výkon byl dobrý a zasloužili jsme si více. Spousta věcí šla proti nám, ale z utkání proti kvalitnímu týmu si odnášíme řadu pozitivních poznatků. Rozhodně jsme si zasloužili bod. Ukázali jsme charakter, disciplínu a vytvořili si šance, což proti West Hamu není nic snadného. Pokud takto budeme pokračovat, vše se otočí s náš prospěch," nepochybuje Lampard.

"Musíme zapracovat na zakončení, s proměňováním šancí máme problémy. Tvrdá dřina na tréninku se ne vždy projeví v zápasech, takovými momenty si projde každý klub a hráč. Dnes jsme měli větší příležitosti a mohli dát o dva nebo tři góly více," pokračuje.

Premier League měla minulý týden na programu už 31. kolo a výhodou Evertonu před závěrečnou částí sezony je to, že má několik utkání k dobru. Na bodový zisk bude mít možnost hned desetkrát, už v týdnu na něj čeká důležitá dohrávka s Burnley, v další dohrávce se pak střetne s již zmíněným Watfordem.

"Čeká nás ještě deset zápasů a to je hodně. Jestli se otočí štěstí a budeme podávat výkony jako dnes a proti Newcastlu, tak věřím tomu, že se zachráníme. Ale řeči nemají smysl, musíme se koncentrovat sami na sebe. Nadcházející zápas bude důležitý, čeká nás Burnley, které také hraje o záchranu. A pak jedeme na hřiště Manchesteru United," upozorňuje někdejší záložník Chelsea, West Hamu nebo Manchesteru City.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (26)

Přidat komentář
Remt

Tím jste možná mohli začít už před pár týdnama

Reagovat
blade115

Vůbec tam neměl chodit.

Reagovat
Whitemedia

nechápu, co se stalo, že zrovna Evertonu na nabídku kývnul..

Reagovat
Kuba94

Může být rád že nabídku vůbec dostal.

Reagovat
Whitemedia

Nabídek měl víc a odmítal, tak jsem myslel, že má rozum. Lépe by mu klidně bylo ve druhé lize.

Reagovat
Kuba94

A ukazuje svoje kvality.

Reagovat
Zaschrona

Pokud nás zachrání, tak si asi lepší angažmá přát nemůže.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

chudacek Frank :(( Spis Everton neměl brát takovou trenerskou lopatu, pokud se chtějí zachránit.

Reagovat
Spalovač šancí

To není lopata, ale rýč ...

Reagovat
Kucka

Zase je otázka, zda by dostal v Anglii lepší nabídku, Everton je sice dole, ale tým má minimálně na střed tabulky.

Reagovat
Talker

Oni mají ten tým dost nevyvážený, což je problém. Pár výborných hráčů, kteří by mohli hrát v lepších klubech (ale ne úplně superstars jako mají Spurs), na některých postech slušné hráče na PL a pak nějaké průměráky, kteří na to nemají.

K tomu si přičti zranění, které hromadu těch hráčů trápí celou sezonu, absence čistého DM, celkově deka na tom týmu, kdy jsou zvyklí na prohrávání a máš z toho obrovský průser.

Reagovat
Kucka

To je pravda, ale pokud se udrží, tak věřím, že s nima v příští sezoně může hrát první polovinu ligy a slušný fotbal.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Bakary3

Ale zas, muze s nima spadnout, vyhazet ty predrazeny lemply a postavit novej, poctivej tym. A nemuselo by to byt Evertonu na skodu.

Reagovat
blade115

Si myslím, že pokud spadne, tak ani jedna strana nebude chtít dál pokračovat...

Reagovat
smazaný uživatel

To je jak kdybys to navrhoval u Arsenalu. To by se fanouškům určitě líbilo

Reagovat
smazaný uživatel

Chudacek maly:( i kdyz je tak dokonalý tak jeho tym opět prohrál :((

Reagovat
Xaver

To jsou takový žvásty, jako že země a míč jsou kulatý ... ještě chybí, že musejí jít zápas od zápasu.

Reagovat
Dufan

zápas s WH měl skončit remízou, na šance stejné, rozhodla individuální chyba, kdy jsme vybojovali na půlce míč a hned o něj v rizikovém postavení přijdeme. Frankova zmiňovaná disciplína jak v čem, pozičně a plnění úkolů celkem šlo, ale to že se disciplinovaně necháme vylejt skoro každej zápas nám bere hrozně sil a možností poskládat sestavu k už tak zuboženýmu stavu. ten střed docoure, iwobi budí hrůzu spíš fandům EFC než soupeřům, útok i křídla všichni bez formy, v obraně hrají 2 až 3 volby a chybí leader. A kvůli zranění a kartám není moc koho. být Coleman, Mina, VdB, Allan, i ten Davies a Townsend tak máme aspoň více možností i kvality. Snad to kluci dokopou s udržením, ale optimismus i do další sezony zatím taky nevidím.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
GrimeBaller98

Zlatej Benitez. Meme s tlustym Frankiem Lampardem zase zacina byt relevantni

Reagovat
Krony

S Benitezem by jsme byli už pod čarou ponoru. Uměl jedinou taktiku, bránit a hrát na brejky, na to nemáme hráče, ale stejně jsme to hráli. Obrana žalostná, rychlostní typy jen dva, chyběl střelec na to (ano tady bylo limitující zranění), chyběli záložníci. Prostě Benitez byl krok zcela mimo.

S Frankem to o moc lepší výsledkově zatím není, ale nehrajeme až tak špatně jak pod tou kreaturou.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Benitez by uz mel minimálně o 6 bodů vic

Reagovat
Dufan

tak o 6 bodů(důvodů) víc k vyhazovu možná

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele