Muniain zůstane v Bilbau, s Athleticem podepsal nový kontrakt

21.11.2018, 11:49
Aktuality
Iker Muniain bude i pro nadcházející roky kariéry věrný Athleticu. Pětadvacetiletý ofenzivní fotbalista je odchovancem tradičního klubu z Bilbaa, dlouhodobě patří do jeho prvního týmu a dres baskického celku bude oblékat i nadále, s vedením prodloužil smlouvu až do června 2024...

"Athletic Club a Iker Muniain prodloužili fotbalistův kontrakt, hráč díky tomu zůstane v týmu do 30. června 2024," stojí v prohlášení baskického celku.

Muniain hraje za áčko už od ligového ročníku 2009/2010 a do dnešního dne nastřádal 265 soutěžních startů, v nichž nastřílel 37 gólů. Tato čísla mohla být podstatně vyšší nebýt vážných zdravotních problémů, Muniain si totiž během kariéry už dvakrát přetrhl kolenní vazy.

Athletic prodloužením smlouvy reagoval i na spekulace o možném hráčově odchodu, o Muniaina totiž stojí Neapol. Nový kontrakt se jednou věcí zásadně liší od všech ostatních, které mají hráči působící v LaLize, neobsahuje totiž výstupní klauzuli, po jejímž dorovnání může případný uchazeč jednat přímo s hráčem a nemusí hledat společnou dohodu se samotným klubem.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Adrien Rabiot po letošní sezoně odejde z PSG a zamíří do Barcelony, podle informací deníku El Mundo Deportivo francouzský záložník souhlasí s působením v Katalánsku. Rabiot v tom případě přijde zdarma, v Paříži mu koncem června vyprší smlouva a nabídky na prodloužení spolupráce odmítá. (football-espana.net)

Rabiot - Busquets - Alena

Reagovat
ADM

Rakitič sa presunie do útoku?

Reagovat
smazaný uživatel

Hned ako Alena dozrie, tak pojde Rakitic o dom dalej.

Reagovat
Rarášek

Bez Arthura.

Reagovat
smazaný uživatel

Rabiot sa mi zda kvalitnejsi.

Reagovat
Mercury

To ani náhodou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Reggie

? Rabiot misto Arthura? Tak to fakt ne. Ten kluk je budoucnost nasi zalohy. Rabiota nechci ani omylem, ale pokud dojde zadarmo, tak je to samozrejme v pohode. Ale v zadnym pripadne to nesmi odnest Arthur.

Reagovat
Bucky

I pokud to tak bude, tak to bude podle mě vypadat dost jinak.

1. Arthur je budoucnost Barcelony, určitě se bude do sestavy začleňovat. Od příští sezóny si myslím, že dostane novou roli zataženého playmakera a hra se začne točit kolem něj místo Rakitiče. Rakitič by měl mít víc prostoru na hledání prostoru a vymýšlení průnikových přihrávek.

2. O místo bude bojovat Arthur právě s Rabiotem. Arthur i Rabiot jsou vlastně dost podobní hráči, kteří málokdy pokazí přihrávku, ale zároveň se od nich nedá očekávat, že by každý zápas vytvořili dvě vyložené šance průnikovou přihrávkou, jako to dělá třeba Rakitič. Arthur je tomu asi blíž, ale nemyslím si, že by ho Barca hodila hned do role hlavního tvůrce ofenzivy. Kdo začne jako jednička rozhodne asi Arthur svými výkony v jarní části sezóny.

3. Alena ještě potřebuje čas, příští sezónu určitě nebude hrát základ, buď bude už plnohodnotným členem Ačka, který ale bude muset čekat na šanci na střídačce nebo půjde hostovat (ačkoliv to v Barce spíš nehrozí, ale časy se mění).

4. Ofenzivní mozek týmu bude buď stále Rakitič nebo nová posila. Pokud by se vyplnila moje předpověď, že diktování tempa hry připadne Arthurovi, pak by mohl na této pozici nastupovat i Coutinho - měl by čas na hledání místa a rychlého přenášení hry do útočné fáze. Na druhou stranu by se to mohlo tlouct s Messim, který si chodí taky pro míč dost hluboko, aby ho vyvážel do útočné třetiny.

Takže za mě asi na začátku sezóny bude záloha vypadat takhle:

Arthur (50%) / Rabiot (50%) - Busquets (100%) - Rakitič (40%) / Nová posila (40%) / Coutinho (20%)

Reagovat
Bucky

Když nad tím tak přemýšlím, tak bych asi lehce favorizoval Arthura, protože má větší potenciál a je sžitý s hrou Barcy. Na druhou stranu Rabiot má výhodu obrovských zkušeností na top úrovni, které v jeho věkové kategorii nemá snad žádný jiný hráč na jeho pozici. Myslím, že by se začlenil hodně rychle a byl okamžitým přínosem.

Reagovat
Dr. Admess

Jenom to ne.

Rabiot je těžce overrated. Na Barcelonu nemá, nehodí se tam.

Reagovat
Kenneth

Ten Alena je ten novy Halilovic?

Reagovat
smazaný uživatel

Alena je novy Kevin De Bruyne. To nevies ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Berbatov9

Ty jo v ted nevim ve kterym ale v jednom FMku neskutecnej wonderkid

Reagovat
smazaný uživatel

Hraju teď 12 a tam je hodně talentovaný. Starší jsem nehrál a 13ku si nepamatuji. Ale ani jednou jsem nehrál za vyloženě top klub, takže nemůžu hodnotit. Mé talenty nekupoval ani Real Madrid, Barcelona nebo Bayern.

Reagovat
Berbatov9

Heh ja prave zas jen ty 08-11 a 2010 tusim byl mezi tema wonderkidama, hravali jsme se sousedem cely dny vkuse po lanu a vzdycky to byl boj kdo prvni koupi Muniaina, Aguera, Wijnalduma, Davida Silvu, Sakha, Fazia, Chielliniho, Velosa, Di Mariu, Leandra Damiãoa, Henri Saiveta, Balotelli byl v tom jednom fmku neskutecnej rizek, v 08 zas takovej Jefferson Farfan uplne wonderplayer ty jo a tech klavesnici znicenejch po prohrach v nastaveni :-D krasny casy

Reagovat
smazaný uživatel

To ja jako malý kopal do kompu u mnoha her a to jsem hrál offline...jsem za ty zkušenosti rád. V budoucnu zužitkuji, až budu mít vlastní děti. Mne nikdo k vděčnosti za věci nevedl. Já hraju jen off a mrzí mne, že nové manažery mají náročnou hratelnost.

Reagovat
Berbatov9

To je asi ten duvod proc jsem nasledne nepokracoval protoze si pamatuju tehdy ze ta hra ztratila tu nenarocnost a prehlednost jako mely ty rocniky ktery jsem hral

Reagovat
fenixLFC

11

Reagovat
wishmaster

myslel som, že výstupné klauzule sú v Španielsku povinné

Reagovat
Messiáš

Reagovat
Generalní Gladiator

Pokud skončí raketa a za něj přijde zadarmo rabiot+koupíme de jonga- budu spokojenej, vidal i rafinha zbyteční,k nim alena a puige podle výkonnosti. Na něm nemůžeme prodělat, má svý masařky, ale i plusy-obrovská perspektiva,ale už je ve věku,kdy je výkonnost hodně nahoře, narozdíl od statiků rakety,buse i arthura hraje mnohem přímočarej, spousta náběhů za obranu, není to priorita,ale proč ne.

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
smazaný uživatel

Prosim, tohle je nakej fun server? To snad neni mozny!

Reagovat
smazaný uživatel

Me by zajimalo jak to je s tou klauzuli. Na Marce pisou neco o tom, ze to obesli tim, ze tu klauzuli rovnou zaplatili nebo co. Kazdopadne to furt nechapu.

Reagovat
Phillipinho

Article 16 of the Real Decreto 1006/1985 says it is legal. In the case he wanted to leave, a judge would decide on his fee. Iker and Athletic an also agree an amount before it reached court.

Muniain valecek

Reagovat
Frantszek

Srdcař. Pojď až do konce kariéry, bejčku jeden libovej.

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
H.N.T.

Reagovat
smazaný uživatel

Dal 67 golu? autor to spatne prepsal nebo prosel matematikou 2. tridy diky uplatkum ze strany rodicu ci diky skvelemu kadrovemu profilu rodiny?

Reagovat
smazaný uživatel

wtf psal koment pod tenhle clanek: https://www.eurofotbal.cz/clanky/williams-stale-si-uplne-neuvedomuji-to-co-jsem-dokazal-514713/ a po F5 se objevil v tomhle pres 3 roky starem clanku o jeho spoluhraci !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele