MS 2010 ohrožuje další stávka

14.02.2008, 17:17
Aktuality
Dělníci pracující na stadionu pro fotbalové mistrovství světa 2010 v jihoafrickém městě Nelspruit vstoupili do stávky. Podle informací odborářů začal protest 450 pracovníků už v pondělí. Ukončení stávky nepřinesla ani středeční jednání, dnes se mělo jednat znovu.

Vedení se s odboráři dohaduje na tarifním zařazení stavebních prací. Zásadní je otázka, zda mají být dělníci placeni podle předpisu pro stavebnictví, nebo podle tarifů pro technické profese.

Výstavbu nových stadionů pro světový šampionát narušily stávky už loni v listopadu, kdy dělníci přerušili práce v Nelspruitu i na stadionu v Durbanu.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele