Mourinho kvůli výrokům o ramadánu pod palbou kritiky

26.08.2009, 12:11
Aktuality
Italští muslimové zřejmě ještě dlouhou nebudou moci přijít na jméno trenéru Josemu Mourinhovi. Ten totiž zkritizoval svého svěřence Sulleye Muntariho za dodržování ramadánu, kvůli kterému není schopný podávat stoprocentní výkony...

Prostořeký Portugalec se dočkal kritiky po nedělním zápase s Bari, kdy po pouhé necelé půlhodině hry stáhl ze hry právě Muntariho. Důvod? Měl strach o jeho zdraví.

25letý ghanský reprezentant totiž jako správný dospělý muslim v období ramadánu celý den nepil ani nejedl, což se pochopitelně projevilo také na hřišti. Ve večerních hodinách, kdy se teplota v Itálii drží stále na vysokých hodnotách, na tom už nebyl fyzicky příliš dobře, a proto se dočkal brzkého střídání.

"Muntari měl problémy, které souvisely s ramadánem," prohlásil po zápase Mourinho. "Takové teplo nebylo pro něj nalačno zrovna ideální. Ramadán rozhodně není ideálním obdobím pro fotbalistu, který chce hrát zápas," dodal.

Tyto výroky vyvolaly v celém muslimském světě řadu nevolí. Bývalý kouč Chelsea tak musel zkousnout velký počet kritických názorů.

"Myslím, že Mourinho příliš moc mluví," řekl médiím zástupce italské muslimské organizace UCOII Mohamed Nour Dachan. "Hráč, který se hlásí k islámu, není na hřišti o nic horší. Ať je fotbalista křesťan, žid nebo muslim, pokud bude mít klidnou mysl, vždy podá lepší výkon," pokračoval pobouřený Dachan.

Odlišný názor však mají odborníci na výživu a kondiční trenéři, kteří naopak souhlasí s trenérem Mourinhem. "Hydratace může snížit výdrž až o 20 procent. Nejvíce se to projevuje ve večerních hodinách, kdy už může být fotbalista klidně až dvanáct hodin bez jakéhokoliv jídla a pití. Hráč není schopen zvládnou naplno celých 90 minut bez patřičné výživy," nechal se slyšet trenér Giulio Scala.

Autor: Tomáš Honajzer / goal.com

Komentáře (377)

Přidat komentář
stas87

preco ho teda postavil ked vedel ze nic nejedol ani nepil?nemal inu moznost nez ho dat do zakladu?ak nie tak je to pitomec!!

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě a jasně - ARABOVÉ MAJÍ v hlavě vypatláno. Myslím, že EVROPA se již poučila z toho jaké zvěrstvo je pokud je vírá zvítězí nad zdarvým rozumem. Souhlasím s Mourinhem a ten blbeček co psal o "čisté duši" by si měl zvýšit všeobecný přehled o nutriční hodnotě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem křesťan,žid ani muslim,ale takové kecy si nechte.Je to každého věc jestli je věřící.Takže podobné kecy se mi hnusí.Náboženství nezabíjí,ale ti co ho praví a ty lidi fanatizují....Je mi z vás

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si, že meleš nesmysly - přesně kvůli tupým ovcím bez názoru se tyto války vedou...buď ovce...my máme právo říct názor a s ohledem na to, že pár arabů mě provázelo vysokoškolským životem, tak vím, že když se vožerou - chtěj se hned rvát...

Reagovat
smazaný uživatel

Čekal jsem kdo se prvně ozve....Měl jsem tu čest se taky přátelit z Araby a jsou to horké hlavy mají to v nátuře,ale ty sračky co tady mnozí povídáte jsou fakt s zamyšlení jestli jste někteří normální.Ikdyž uznávám někteří jsou blázni,ale to máš v každé kultuře my máme taky vrahy a podobné individua oni mají teroristy

Reagovat
smazaný uživatel

Byl ses podívat v Egyptě nebo v Tunisku? A s holkou...?

Reagovat
domingo

Hochu, ty jsi prostě mimo. Jednak v Egyptě a Tunisku tě nikdo buzerovat nebude, to by sis musel zajet do Nigérie, Somálska nebo Saúdské Arábie, a i kdyby, tak co, jsi u nich. Budou na tebe napružení stejně jako ty, když uvidíš na ulici chlápka v turbanu. A jak tak na tebe koukám, tak ještě míň.

Reagovat
smazaný uživatel

Mimo seš ty - bys věděl, že Ti tvý milí arabové jsou otravní jak veš.

Reagovat
smazaný uživatel

kvůli takovejm jako ty se vedou války, aby takový zmrdi zmizli ze světa

Reagovat
domingo

Tak zaprvé, ti Tví...velké písmeno u ukazovacího zájmena nepíšeme. Zadruhé to nejsou žádní "moji" Arabové, já s nima nemám nic společnýho. A zatřetí, opravdu máš pocit, že by na tebe v Egyptě nebo Tunisku byl někdo napruženější než ty na Egypťana v ČR? Když chceš poučovat, musíš přemýšlet; Egypt i Tunisko jako vyhledávané turistické destinace mají režim velmi mírný.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si mírnej - za jointa Tě pošlou do basy...se mírni ty. Ja s nimi i studoval TU LIBEREC - ten kdo to tam zná, tak ví jak to s Těma arabama je. Nebudu s tebou slovíčkařit o kravinách - jsem v práci a na nesmysly o velkých písmenech a překlepech nemám čas. Nejsem xenofob - ale už mám jasno. Tak si to přeber.

Reagovat
domingo

Jointa nemůžeš kouřit ani tady. Co ti přijde divný na tom, že se někde dodržujou zákony?

Reagovat
smazaný uživatel

Vytrhnuté z kontextu - snáď mi nechceš nahovoriť, že moslimovia nie sú v niektorých prípadoch vyjadrení slovami - až príliš a že my nie sme voči nim podstatne umiernenejší, to snáď nie.

Reagovat
domingo

Ne, to samozřejmě nechci. Já tu mluvím o spirále provokací, která začala (v širším povědomí) fatvou na Salmana Rushdieho. To byla kolosální blbost. Dál už se to jenom točí a stupňuje - západ svými provokacemi proklamuje pocit vlastní nepostižitelnosti a neomylnosti a východ, historicky navyklý k represivnějším metodám, reaguje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to sa bavíme o rádovo koľkých debiloch? 10? Veď je to smiešne. Samozrejme odsúdenia hodné, ale malo by sa to filtrovať a to oni nedokážu, sú príliš upriamený na jeden smer. To je tiež chyba, ale skús túto chybu vyčítať nejakému fanatikovi.

Reagovat
domingo

A co reconquista? Co vyhnání Arabů z území, který de facto zvelebili a pozvedli jeho kulturní úroveň o X procent? Nemyslíš, že to může mít i historickej základ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jednou z vecí, ktoré z duše neznášam je život z minulosti. Myslím si, že to proste nie je správne a už som sa o tom niekoľkokrát presvedčil. To by mal v sebe mať každý človek. Bohužiaľ, tak to nebýva. Ale život sa žije v prítomnosti a do budúcnosti a za krivdy predkov zodpovedajú len predkovia sami. My máme s nimi len pokrvne puto, nežili sme v ich dobe ani sme neriešili podobné problémy. Naproti tomu by sme sa mali sústrediť na súčasnosť. Tak ako hovorím, podobné banality my prehliadame, oni sa cítia poškodení ale to je ich chyba a ak chcú žiť z minulosti, je to len ich problém. Človek mierumilovný a múdry na čosi podobné nepristúpi.

To mám pociťovať nenávisť k Maďarom? Nie nie môj milý, len dementi žijú z minulosti a to preto, že sú zatrpknutí. To nie sú dobrí ľudia, bez ohľadu na etnický pôvod či vierovyznanie.

Reagovat
domingo

V tomhle s tebou souhlasím. Jenže jsi výjimka.

Podívej, kolik lidí pochválilo Špotákovou za ty debilní kecy o Rusech a kolik ji odsoudilo.

Minulost prostě je a lidi ji zohledňují. A cítí křivdy.

Reagovat
smazaný uživatel

S tým ja dokážem robiť len to, že svoju výnimočnosť šíriti budem na súkmeňovcov

Reagovat
smazaný uživatel

V Indonésii dostal čech za pašování křeslo a to je jiná

Reagovat
smazaný uživatel

Mě je úplně jedno co kdo nosí, leč abych tahal za ruku cizí lidi je mi proti srti. V tabarce jsem obešel jeden městský blik a stačilo. Chlapče jsem klasik, ale nejsme v románu Waltera Scotta, abys psal tyhle nesmysle. Vrať se do reality - oni chlastaj v noci, protože je aláh nevidí - trapnej argument co?

Reagovat
domingo

Proč mám jenom pocit, žes byl jednou s rodinou v Egyptě a soudíš podle toho celé etnikum

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že po dvacítce jezdí někam někdo s rodinou....

Reagovat
smazaný uživatel

Byla nějaká tvoje kamarádka v Egyptě nebo v Tunisku - tak se jí na to zeptej....

Reagovat
domingo

Ano, byla. Říkala, že na pláži u Středozemního moře je stejně vysoký procento kreténů jak na arabský, tak na evropský straně, a dál do vnitrozemí to jsou milí a úslužní lidé... jediné, čím se "proviňují", je to, že po tobě chcou, abys dbal na jejich tradice a necpal jim svoji všemocnou moudrost. Tomu se říká hrdý národ.

Reagovat
smazaný uživatel

To je presne to, čo my nemáme a preto máme na kontinente (Francúzsko, Nemecko) to čo máme a potom sa ľahko na povrch dostávajú podobné apatické názory...

Reagovat
domingo

Teď tak úplně nevím, cos chtěl říct....

Reagovat
smazaný uživatel

Že to striktné dodržiavanie tradícií oni majú a my nie, potom sem prídu, vyžadujú si svoje práva ako majú doma a vytvárajú si štáty v štátoch. Potom sa zrazu voči tomu niekto DOMÁCI (Európan) ohradí a moslimovia z toho nespravia len morálnu katastrofu, ale začnú si vybíjať zlosť v podstate na každom aj slušnom občanovi nearabského/nemoslimského pôvodu bez rozdielu. Viď. predmestia Paríža. Ok, prišiel tam o život prisťahovalecký mladík kvôli polícii a tá tiež nie je vždy spravodlivá, ale rabovať, vypaľovať a haniť, to by leckto neurobil!

Reagovat
smazaný uživatel

Hloupý národ, kde je vysoká nezaměstanost a zaostalé tradice.

Reagovat
domingo

Dlouho jsem se držel, ale už mě to přestává bavit. Ty jsi v té své nenávisti tak zabedněnej, že nejseš schopnej ani uznat, že Arabové jsou hrdý národ s mimořádným kulturním fondem a tradicemi, které nemálo ovlivnily i tu tvoji západní kulturu. Víš třeba, kdo postavil Alhambru, ty zaostalá tradice? Jak vůbec poměřuješ zaostalost tradicí, z hospody od piva?

Reagovat
smazaný uživatel

Etnikům je přímo úměrné víře - kterou uznává...

Reagovat
smazaný uživatel

Oni Tě nebuzerejí - ženy z evropy mohou ojet, protože jsou špinavé. Na diskotekách si je rozebírají jak rybáři ryby. Zeptej se proč nejdou do holek arbský...no protože by je pošpinili...ty si fakt mimoň.

Reagovat
domingo

Ale velký hnědý, ty jsi tak zaslepenej tou nenávistí, že ti nedocvakávaj zásadní věci. Proč chodí Španělé na diskotéce do blondýnek, černoši do bělošek, Švédi do černovlásek, běloši do černošek, běloši a černoši do asiatek, asiati do bělošek...

...asi proto, že je doma nemají, ty vole.

Reagovat
smazaný uživatel

Vole - ty si mimo - do tý doby dokud se holká nevdá - tak nesmí - jinak by byla špinavá...chápeš, že jsi mimo...v Evropě tohle nikdo neřeší...ale když jsem před maserkou chtěl jít na adama . tak se lekla, protože 20letá holka nahatý chlapa neviděla...ty jsi fakt mimo...chlapče....

Reagovat
smazaný uživatel

Jen zkus sáhnout po tunisance nebo egypťance - její bráha Ti rozbije hubu a celá rodina je v hanbě...copak nevidíš co se děje v íranu a jejich nájezdy na homosexuály...zapni si televizi, když pak vidíš zohavená těla a oni tam s akalšnikovem tancují...by tě přešla řeč...se seber...

Reagovat
domingo

Tak po nich nesahej a je to. Respektuj to.

Reagovat
domingo

No a co? Mají jiný zvyky. Snaž se prostě pochopit, že tvoje mentalita není ta jediná správná. Nijak tě to neomezuje.

In fact, sexuální zdrženlivost má v důsledku spíš pozitivní vliv. Podívej se na Ugandu - když papež zakázal prezervativy, začal prezident hlásat sexuální zdrženlivost a úmrtnost na pohlavní choroby klesla o 70%. Nemusí každej šukat jako králík, na světě to nechodí jako někde v Tuklatech na diskotéce.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajeď si tam - pak se poba víme...hlavně si tam zajdi večer..a sám....

Reagovat
smazaný uživatel

Projdi se v Čechách večer sám, jak asi dopadneš...

Reagovat
smazaný uživatel

To ste na tom tak zle? Ale je to ďalšia z vecí kde D_V má pravdu, kto nevyskúša, nevie. Podobne je to aj s rómskou problematikou.

Reagovat
domingo

Romská problematika je v první řadě problematikou sociální niky, ale to už jsme fakt mimo :)

Ale dobrej příklad. Tady žádný muslimský ghetta nikdy nebudou, protože tu jsou romský. Společnost se tuhle niku snaží přirozeně segregovat, jedinej způsob, jak ji rozšířit, je propadnout všeobecné anarchii nebo apatii. :)

Reagovat
smazaný uživatel

tak D_V má v něčem pravdu, taky jsem například potkal skupiku 5 arabů v jejichž společnosti jsem byl asi 3 týdny, a chovali se povýšeně .... na druhou stranu, nemůžu přeci odsoudit většinu jen pro pár jedinců, a to je to nejmenší.. nejhorší na jeho projevu je ta nesnášenlivost a absolutní pohrdání cizí kulturou

Reagovat
smazaný uživatel

a o to de,pokud poznáš jedno turka a ten se bude chovat povýšeně tak to neznamená že jsou takoví všichni. Navíc čím víc budemetakovéto rasistické projevy vyhlašovat tím víc se také oni k nám budou chovat hůř. Nenávist plodí jen nenávist

Reagovat
smazaný uživatel

No lenže presne to moslimovia robia. Na základe jedného hanlivého ćlánku odsudzujú celú západnú spoločnosť (hlavne tí vyššie postavení) a snažia sa to vsugerovať väčšine prostých obyvateľov. Oni za svoju menšiu úroveň vzdelanosti nemôžu (mladší študenti sú už samozrejme progresívnejší) ale môžu povedať tomu svetonázoru nie, vlastné mozgy majú. Oni sa však radšej prispôsobia a budú pociťovať apatiu. Narozdiel od nich, my toto povedomie nemáme. Keby zajtra obsadili Jeruzalem a pápež by povedal, že pozajtra mám narukovať do regimentu na 8. križiacku výpravu skús hádať ako by som reagoval. Ale ak by to povedal predstavený hnutia Fatah, skús hádať, koľkí by už nabíjali staré AKčka.

Reagovat
domingo

Jenže hnutí Fatah se dá eliminovat, to není žádný oficiální hnutí, ale pár magorů, jaký třeba v Polsku najdeš taky. Smýšlení mají stejný, jenom jiný prostředky.

Víš, co je na tom méně inteligentním a zaostalejším náboženství zajímavý? Že mobilizace bojovníků za víru byla vždy velmi účelná, vždy docházelo k smysluplné selekci, vysocí představitelé vždy jednali v zájmu víry - jaký to rozdíl oproti posílání dětí do Jeruzaléma nebo mlácení vlastních předáků devítiocasou kočkou (to samozřejmě neobhajuju, jenom mi to přijde jako zajímavá poznámka)

Reagovat
smazaný uživatel

Za prvé ja som nič o menejcenom/zaostalom či inom náboženstve nehovoril, tak si to mohol vypustiť . Za druhé je ten zvyšok pravda, ale to je opäť minulosť. Cirkev v minulosti vykonávala mnoho zverstiev ale to bol aj obraz doby v ktorej sa odohrávali, to je ale pre mňa v súčasnosti len história, ktorú môžem mať rád a nič viac. Nie nástroj debát.

Reagovat
domingo

Ale je to nástroj debat, jak říká Talkers, historie prostě je, pokud se nechceš pouštět do solipsistických a jiných filozofických debat :)

Islám je prostě teď na vrcholu. Křesťanství bylo dřív. Podle mě je to přirozenej vývoj - řešení je naroubovat ho na současnou společnost, ne se snažit perzekuovat islám.

Ad první část - sorry, nemyslel jsem tebe. Podobných názorů tu ale bylo docela dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Perzekúca nikdy k dobru neviedla, ale oveľa prospešnejšie by bolo uvedomiť si aspoň svoje hodnoty a ukázať moslimom čiaru, ktorú by nemali prekračovať, podobne ako to bolo s atakom na Mourinhovo (tentoraz ) absolútne normálne vyhlásenie.

Príjma sa.

Reagovat
domingo

Když nějaké skupině ukážeš lajnu, vždycky se najde pár blbců, co ji budou systematicky překračovat. Ty je klepneš přes prsty, oni to překroutí a podruhé tu lajnu překročí 2x tolik lidí. Tu lajnu nemůže stanovit žádnej Obama, ta se musí vyvinout sama.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, že by tú lajnu u nás stanovoval Slota, toho sa nebojím

Reagovat
smazaný uživatel

Ale v niektorých veciach má skutcne DV pravdu, oni síce majú iné tradície, ale pokiaĺ by si sa spýtal nejakého ateistu, koho prejavy mu prídu normálnejšie, povie ti, že naše. To samozrejme nikomu nedáva právo sa povyšovať, no fakt je ten, že tam toľko pozitív nenájdeš. Apropo k tomu spolužitiu - Každá hlava cirkvi je špička ľadovca, najvyšsí v hierarchii a preto sa nemožno čudovat, že aj jeho názory či niektoré vyjadrenia sú trochu extrémne aj vzhľadom na to, že samotné náboženstvá (tie tradičné) sa len ťažko prispôsobujú novým trendom a aj preto sú voči väčšine v minulosti neprejavených vecí už vopred nielen skeptickí ale aj značne kritickí. Čo sa týka toho, že kresťanstvo je to náboženstvo, ktoré neznesie iné, na to sa len možno zasmiať - platí to aj o islame, je to minimálne vyrovnané. Hovorí sa o tom v opačnom garde aj preto, že my sa do arabského sveta ne*erieme zatiaľ čo oni sem áno, len preto je tá diskusia častokrát tak vyhrotená.

Reagovat
domingo

Jasně, že platí. Každý náboženství s výjimkou hinduismu a buddhismu je expanzivní...hinduismus si tuhle touhu kompenzuje na kastovním systému (kterej jinde není) a buddhismus hlásá askezi.

Reagovat
smazaný uživatel

To je fajn, to som u teba vyššie čítal, každopádne ma tam zarazilo to prirovnanie kresťanstva, to nebolo košer. Toť vše.

Reagovat
domingo

Tak ta analogie s křesťanstvím tam prostě je, to snad vidíš. Jenom posunutá o pár století.

Samozřejmě, že současný svět reaguje jinak. To je správně. Jenže tady (obrazně) stačí, aby Ratzinger zapálil svíčku a řekl "sorry", a rázem je z křesťanství vzorná ideologie.

Reagovat
smazaný uživatel

Veď to, je to posunuté a takú analógiu môžeš brať navedomie, len z nej nemôžeš vyvodzovať závery. Veď nebudeme súdiť niekoho za čosi, čo sa trestalo kedysi. A áno, stačí, ale tak to nie je.

Reagovat
smazaný uživatel

Poví ti, že naše. Ale ne proto, že je to Křesťanství x Islám, ale protože je to ateismus x Islám. Momentálně je Křesťanství daleko za svým vrcholem, většina obyvatel nedodržuje křesťanské tradice.

Naopak Islám ještě není za zenitem, je silné a většina lidí, kteří žijí v muslimských zemích, tak věří a dodržují všechno.

Když porovnám z našeho bytu obyvatele, kde jsme momentálně 3(já, Egypťan,Číňanka), tak právě já s Egypťanem jsme na úplně stejné úrovni chování. Protože ani jeden z nás se neřídí náboženstvím či tradicemi. Narozdíl od zdejších, popřípadě Číňanky (a ona je úplně jinde, než klasické číňanky).

Reagovat
smazaný uživatel

Pestrá domácnosť Samozrejme súhlas. Moslim striktne nedodržiavajúci tradície je (v niektorých prípadoch) dobrý moslim.

Reagovat
smazaný uživatel

Pozítří končí...

Ano, tohle jsou muslimové, jak budou vypadat v budoucnosti, až přijde úpadek. A kdy přijde? Za 2 generace nebo za 20, kdo ví? Jak se psalo, Islám je tu nějakých 1300 let, to je zpoždění 700 let za křesťanstvím a momentálně je na svém vrcholu.

Jak už jsem psal, tak tu byli polyteismus, potom Židé, Křesťané, momentálně Muslimové. Polyteismus kompletně zanikl, Židovství stále žije, křesťanství je v úpadku, nastupujícím náboženstvím je Islám.

Za pár set let upadne Islám a co přijde? Kompletní ateismus, či víra v mimozemšťany? Kdo ví. Ale až za 200 let bude ve světě dominantní Islám, tak začne upadat, stejně jako křesťanství, protože nemá kam expandovat. Lidé budou příliš daleko od Mekky a Mediny, aby tam letěli.

Navíc, jak bys chtěl zabránit pronikání islámu do Evropy? Pokud bys zabránil jejich příchodu, bude brzy průměrný věk 50let, tím pádem bude většina obyvatel Evropy mimo produktivní věk a časem vymře a Evropa bude ráda za to, že přijme cizince.

Jediná možná cesta je přesvědčit přistěhovalce, aby se přizpůsobili naší civilizaci. Ale nejde to udělat způsobem - tady je čára, nesmí se tu nosit přikrývky hlavy. Ale udělat ústupky, aby se cítili jako doma a zároveň se přizpůsobovali a asimilovali. Udělat z nich Evropany.

Reagovat
domingo

Takhle nějak jsem to myslel já, no. Akorát jsi to vyjádřil líp.

Reagovat
domingo

A s nastupující technokracií přijde animismus a ve třetí světové válce se bude bojovat klacky a kameny :)

Reagovat
Kapřík

V tom rčení bylo, že až po třetí světový se bude válčit klacky a kameny .

Reagovat
domingo

Nebo tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve třetí světové by se klacky a kameny asi nebojovalo, spíš by mě zajímalo, kolik končetin by ty bytosti po té válce měli...

Reagovat
smazaný uživatel

Celkom pekne vystihnuté.

Reagovat
domingo

Jinak mi přijde bizarní, jak to náboženství visí na kameni :) co až se s ním něco stane? :)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co by se stalo, kdyby bouchla ve vatikánu atomovka při koncilu a umřel Papež i kardinálové? Naprostý krach církve, padne největší opora = vatikán, přijde se o všechny kulturní památky v Římu, biskupové a spol se nedohodnou, kdo bude Papežem...

A kdyby zmizel šutr, tak budou putovat k díře, která vznikla po rozbití kamene + budou nasraní na toho, kdo ho zničil, což by znamenalo 3. světovou válku.

Reagovat
domingo

Tak kdyby muslimové zničili Vatikán, tak se vypraví křížová výprava do Mekky a zničí kámen...pak se pomlátěj na poušti. V Mekce přežije jenom pár potomků Qurajšovců a půjde se odznova.

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo by vypravil křížovou výpravu?

Vsadím se, že by to bylo mocenskou hrou a nakonec by se stal papežem Obamma nebo Sarkozy. Tady by nešlo o křesťanství, ale o to, jak si pojistit mocenské postavení a zlikvidovat moc islámu a posílit jednotu EU, popřípadě mocenské postavení USA. Navíc Islám nemáš možnost nějak oslabit, pro Muslimy je to život.

Reagovat
Kapřík

Islám můžou oslabit jen sami muslimové . Ale po příkladu Iránu tomu může napomoct i západní civilizace, třeba v Iránu se městské obyvatelsto čím dál více po západšťuje (nevim jestli je to vhodné slovo ). Je to ale dlouhatááánský proces.

Reagovat
domingo

Jenže v celé historii islámu bylo jen 1 (slovy jedno) schizma, a to rozdělení sunny a ší'y, kdežto křesťani se o něco hádaj furt. Nemám teď na mysli odnože jako Rodina atd., to by někdo mohl vytáhnout třeba wahábismus..., ale islám je obecně daleko komplexnější, ten sám sebe nerozloží, to není postoj "já nesouhlasím s papežem v Římě, tak budu uznávat papeže v Avignonu, a když mě nasere, tak začnu uznávat papeže v Pise"

Reagovat
Kapřík

Prostě úplně jiná kultura, to tu říkám furt .

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že kdyby padla jaderná bomba na vatikan, tak by upadlo cele středomoří a otazka by zněla určitě jinak než kdo bude další papež

Reagovat
Kapřík

Evropani sami od sebe asi nevymřou (i když samozřejmě nevím, co ta rostoucí neplodnost), ono je to všechno otázka vývoje, takže předpokládám, že nás o něco ubyde a pak se porodnost stabilizuje (pokud nebude nějaká válka, změna systému nebo podobně). Ono když se podíváš na brutální rozšiřování zástavby, tak je nás tady už takhle příliš. Co se týče těch cizích pracovníků, tak cizince přijímat samozřejmě ano, ale jen takový počet, který zvládneme asimilovat a v profesích které opravdu potřebujeme, ne to dělat živelně, to bysme pak splakali nad výdělkem (příkladů je příliš). Navíc cizinci mimo EU můžou přijízdět na omezené pracovní povolení a po skončení se zase vrátí, tím se může eliminovat negativní dopad stárnutí populace, aniž bysme tu z toho museli udělat nový babylon, který by teď ani v dohledné době vážně nedělal dobrotu (třeba Romy tu máme od středověku a ještě se s námi většina z nich nenaučila žít). A propo, jedno Hinduistické náboženství stále expanduje, říká se mu Hinduismus a má téměř miliardu věřících (hlavní božstva: Brahma, Višnu nebo Šiva...) .

Reagovat
Kapřík

*jedno polyteistické náboženství

Reagovat
smazaný uživatel

Špatně jsem to formuloval.

Evropané nevymřou, ale zbankrotují. Kdybys neměl přistěhovalce, tak máš 1dítě na 6-7lidí v důchodu(jeden-2 umře dříve), 2 ve věku cca 25-35 a 3-4 ve věku cca 60. Tj 2 v produktivním věku musí živit 10-12 lidí.

To prostě není udržitelné, musí se to udržet minimálně 2 za dva...

Reagovat
Kapřík

Pro případné negativní tendence v ekonomice taky říkám, aby cizinci mimo EU dostávali pracovní povolení na omezenou dobu .

Reagovat
domingo

Hinduismus nijak masivně neexpanduje, spíš se zvedá počet obyvatel v Indii.

Reagovat
Kapřík

A taky se zvedá počet Indů žijících v zahraničí, třeba v Americe patří k nejčastějším přistěhovalcům. Není to mimo Indii zatím nic tak šíleného, ale stejně při pohledu na obrovský nárůst Indické populace, která za chvíli překročí co do počtu tu čínskou a přitom jsou na mnohem menším území, si říkám ,kam tomhle dospěje... . Osobně doufám v nějakou budoucí regulaci porodnosti v rozvojových zemích, ty počty už jsou vážně příliš vysoké.

Reagovat
domingo

Apu no jo, to jsem taky měl dodat. Jenže z náboženskýho hlediska je expanze hinduismu docela blbost, protože když nejsi Ind, tak se nenarodíš do kasty :) to už je pak spíš záležitost hrstky hipíků.

Reagovat
Kapřík

to já vím, tu expanzi jsem samozřejmě myslel co do počtu . A ten je opravdu úctyhodný...

Reagovat
smazaný uživatel

V Číně je to už omezené celkem zajímavě...

Čínská rodina může mít jen jedno dítě, pokud jsou rodiče z rodiny, kde byli jedináčky, mohou mít dvě děti. Pokud se vezmou s cizincem/cizinkou, můžou mít kopu dětí.

Jen by to chtělo omezit ve všech těchto zemích...

Reagovat
smazaný uživatel

oni nemůžou...to není o tom, že nemají...

Reagovat
smazaný uživatel

podle toho co tady vykládáš tak jsi neuvěřitelný primitiv a rasista s předsudky každý má právo na víru

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

ban

Reagovat
Bakary3

Mourinho neřek nic špatnýho, ač ho moc nemusim

Reagovat
stas87

tak to potom postrada zmysel ze ho zaradil do zakladu ked vedel ze nic nepil ale na druhu stranu ked mu muntari povedal ze to zvladne a nezvladol...

Reagovat
smazaný uživatel

Muntari měl asi čisto v hlavě...ono když nežereš tak ani moc nepřýmýšlíš, protože mozek nemá enrgii - což Ti potvrdí každý kdo se trochu zajímá o žrádlo - tudíž seš tak trochu vypatlanej a kejvneš na všechno...ale ty následky...

Reagovat
stas87

hej chapem ale chyba tu pohlad na vec od muntariho keby muntari povedal ze to zvladne a nezvladol tak to je potom o nie com inom..ale ak ho mourinho postavil a vedel to tak je to blb sak ktovie kde je pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho dobre ze ho alespon vystridat , to bylo tak na skolabovani Muntariho , kdyz celej den nic nepil a nejedl a vtech vedrech by mel odehrat zapas

Reagovat
smazaný uživatel

Když to zvládají ostatní muslimové, tak proč by to neměl zvládnout Muntari?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože u fotbalu nerozdělujeme na araby a nearaby, ale to..." kdo na to má a kdo ne s ohledem na fyzickou kondici...

Reagovat
smazaný uživatel

Ho neměl vůbec nominovat na zápas.

Reagovat
kalla

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím s Mourinhem, pokud hráč dodržuje Ramadán, tak nemusí být pořádně připraven na zápas. Tohle je naprosto logický krok z jeho strany - i když z mého pohledu by bylo jednodušší ho nechat na lavičce už předem.

Reagovat
Kapřík

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kapřík

Ty muslimové se mi snad zdají .

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho mal pravdu len nemal to povedat pred mediami

Reagovat
Tsigi

Ať si zkusí ti kritici celýden nežrat a nepít a pak si půl hoďky zaběhat ve vrocholovým tempu

Reagovat
Radin

týden nepít je blbost,to nejde vydržet

Reagovat
frank

ono by stacilo kdyby si to zkusili den jako Muntari

Reagovat
KnoxXx

mourinho vedel, ze muntari ako spravny moslim dodrzuje ramadam a aj tak ho postavil do zakladnej jedenastky, po 30min si ale uvedomil, ze je to pre muntariho, ktory cely den nepil a nejedol (co mu bolo jasne uz pred zapasom) nebezpecne a tak ho vystriedal

to su fakty, z ktorych vyplyva, ze mourinho je ozajstny komediant a v mediach sa objavi pri kazdej moznej prilezitosti

Reagovat
smazaný uživatel

Taky možnost to tak vidět, ale že by naschvál střídal jen kvůli tomu, aby mohl zkritizovat ramadán? To mi přijde přitažené za vlasy i u komika, jako je Mouřenín...

Reagovat
KnoxXx

si to asi trochu zle pochopil, nehovorim, ze bol zamer kritizovat ramadan (to by bol totalne vypatlany), ale objavit sa v mediach, lebo to co spravil (zaradit hraca a vediet o danej situacii a po tom ho stiahnut, to pre normalneho cloveka nedava logiku)

Reagovat
smazaný uživatel

Ramadán - pěkná blbost. Jinak Muntari to má celkem těžké. Ve dne trénuje, v noci žere, kdy spí?

Reagovat
Tsigi

podle výkonů během zápasů

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GEGE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No a nažrat se na noc - ráno je Ti blbě....jakobychom to neznali....:o)

Reagovat
smazaný uživatel

To myslíš, že celej den trenuje a celou noc žere?

Reagovat
smazaný uživatel

To asi ne...naláduje - jde spát, protože má ráno trenink...

Reagovat
didosh

Nemám rád Mourinha a Inter nesnáším ale José má pravdu nevidím na tom nic co by muselo muslimi pobuřovat

Reagovat
smazaný uživatel

typičtí msuilimové: překroutit pravdu a hend kopat nohama, oblect si dynamit a vybombit hotel.. řeknou "muslim neni horší fotbalista než křestan nebo žid.." jasně že nené to nikde ain mourinho neřekl. ale tak doprdele když celxy den nepiju nejím tak jak chci hrat v ten den zapas ? eště v italii v srpnu ???????? fotbal je byznys a nikdo se tě nepta jestl ivěříš tomu nebo tomu nebo jake maš koníčky, ale jak umiš hrat .... a pokud nedodržuješ životospravu tak si zahravaš se svým zdravým při takových teplotach a vytížení...

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas - tak dětské argumenty se nepoužívají ani v mateřské, protože jsou průhledné. Fotbal není o tom, jestli je někdo žid nebo křesťan či muslim - ale kdo na to má a kdo ne. Kdyby odehrál celý zápas - tak možná omdlí z vysílení a pak by arabové nadávaly, že nerespektujeme právo fotbalisty na ramadán a považovali by to jako útok a kdesi cosi.

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak

Reagovat
didosh

To zas úplně převrátili Mourinho vůbec neřekl že by byl muslim horší něž jiný fotbalista jiného vyznání a tak dochází ktěm jejich hloupím konfliktům ale je jasné že člověk co nebude celý den jíst pít tak na tom bude špatně to nemusí být ani sportovec kort v takovém horku síly ubívají a co pak taková dehidratace a křeče z nedostatku tekutin

Reagovat
smazaný uživatel

A pro tohle "náboženství" se zabíjí...

Reagovat
smazaný uživatel

Co máš proti Ramadánu? Že se Arabové postí? Tohle pomáhalo muslimům přežít těžké podmínky. V minulosti to mělo moc dobré odůvodnění, momentálně to ztrácí význam, ale je to svátek.

Reagovat
smazaný uživatel

Co zabijí, ale oni nám ho vnucují...ať se tam klidně vyvražděj - Evropa si tím taky prošla ( náboženské války, Francie, Španělsko, Anglie vs Irsko atd.) Je vidět, že oni trošku jsou mimo, protože tam byli celekem v klidu...ale ať to sem netahaj - jejich víra mě nezajímá a je hloupá pokud se musí nasilně vnucovat....

Reagovat
j_mrazik

Křesťanství je náboženství, který vedle sebe nesnese nic jinýho, je roztahovačný...

Reagovat
domingo

přesně tak. Daleko, ale daleko víc než nějakej islám. In fact - jediný náboženství, který dokáže koexistovat s jiným, jsou hinduismus a buddhismus, jinak jsou ty roztahovačný tendence vlastně úplně všude.

Reagovat
smazaný uživatel

hinduismus? a co jak se v Indii masakrujou hinduisti a muslimové navzájem :-)

Reagovat
domingo

Koexistovat s jiným. V Indii se nikdo nemasakruje, to je problém Indie X Pákistán a nemá náboženský základy... jestli myslíš vnitřní problémy hinduismu v Indii, tak tam jde o systém kast.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad poprvý musím souhlasit Mourinhem

Reagovat
božský John

Mourinho má kliku, že Sulley není žid a neměl náhodou šábes...

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinha vůbec nemusím, ale v tomhle má pravdu a imo vůbec nic neudělal špatně. A úroveň inteligence Muslimů jakožto skupiny se opět potvrdila tím výrokem, který se brání proti tomu, jako kdyby Mourinha říkal, že Muslimové hrajou fotbal hůř než hráči ostatního náboženství. A naopak od Muntariho je to neprofesiální.

Reagovat
smazaný uživatel

V roce 2009 připadne Ramadán na období od 21. srpna do 19. září .. tož to ma muntari asi hodně problem se začatkem sezony.. nechapu jak s tímhle mohl žít v premier league

Reagovat
smazaný uživatel

takže jestli to dobře chápu tak ted muntari nesmí celý měsíc jíst ani pít ? nebo tam je v tom nějaký chyták ? jestli ne tak to pak bude vypadat jak monika židková a ne fotbalista

Reagovat
KnoxXx

nejako od 7 do 20 nesmie pit, jest, fajcit atd, potom moze vsetko

Reagovat
smazaný uživatel

:o) On může v noci...protože je aláh nevidí - další dementní argument...asi tak jako když vodku smíchaj s mlíkem a kvákaj, že to aláh nepozná...na vlastní uši - jinak bych nevěřil a nevyprávěl..

Reagovat
smazaný uživatel

aha no tak v noci jim je to hovno platne no když maji po zapase a tělo v noci před zapasem toh ostejně moc nemetaboluje

Reagovat
smazaný uživatel

Jde i o teplotu, ve 20ti stupních při dešti se ti hraje lépe než když na tebe pálí slunko a je vedro...

Reagovat
smazaný uživatel

no mě se ty zprávy o anglickém počasí moc nezamlouvají. často jak je u nas třeba dloooouho dešt a hnus počasí tak jak sleduju anglii a fotbal při sluničku tak se mi nezda že by tam nějak pršelo častěji. ale dešt nedešt, jde o vyživu jako takovou .. ja jsem třeba obyčejný čech nemam žadné africké předky a hraje se mi fotbal daleko lip při horku až vedru než při oblačnu a vlkhku.. nevim proč ale prostě to tak je.. ale jsem si jist kdybych nic v den zapasu nejedl a nastoupim do zapasu ve 25-35 stupnich tak dopadnu hodně špatně po 10 min

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkám, že tam prší neustále, ale teploty se pohybují podstatně níže...

Reagovat
smazaný uživatel

to jo

Reagovat
Lorcan

když jsem si přečetl nadpis, tak jsem si myslel, kdoví co Mourinho neřekl a on jenom pronesl prosté konstatování, tak jasné jako že slunce svítí a tráva roste, a přecitlivělí muslimové hned skáčou vzteky do stropu

Reagovat
KnoxXx

este raz hlavny vinnik mourinho (nemal ho vobec stavat, tam nie je o com polemizovat, o situacii hraca dokonale vedel a predsa ho postavil do zakladu), je to jednoducho dalsia mourinhova medialna hra ako na seba upozornit (treba priznat, ze si nevybral prave vhodnu temu)

Reagovat
smazaný uživatel

ako mozes vedet ze to tak bolo?co ked muntari povedal ze chce hrat a ze to zvladne?

Reagovat
KnoxXx

po 30min to trener pochopil, ze to nezvladne a tak ho dal dole? naozaj komicke cislo (vsetko fakty vedel, je na trenerovi koho postavi, cize fakt, ze hrac povie, ze je ok a ze to zvladne u mna neobstoji)

Reagovat
Fenix

ten mourinho to je totalni debil takovejch jako muntari ma

Reagovat
smazaný uživatel

nic proti,ale islám mi nejde na rozum,tahle víra neni asi moc zdravá a zřejmě škodí mozku,jako několikrát denně mlátit hlavou do betonu,nosit utěrku na hlavě a jednou za rok nejest a nepit.......

Reagovat
smazaný uživatel

co jednou ... 30x.. a za sebou

Reagovat
smazaný uživatel

Jose měl pravdu, ale nechápu proč ho stavěl....

Muslimové zase viděj rudo před očima, fanatici....

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho si to posral,lebo v Europe bude hodne Moslimov,vid video http://www.youtube.com/watch?v=W1eZyc5Kyuk krute

Reagovat
smazaný uživatel

další taky co to nechape ...

Reagovat
smazaný uživatel

co?

Reagovat
smazaný uživatel

co mourinho posral ? on snad někde řekl že muslim je meněcený nebo horší fotbalista ? řekl že ramadan není pro kondici dobrý a ma pravdu.. kouření je taky špatne pro kondici a kouří i křestani .. a každý křestan to ví a ozval se snad nějaky křestan "hej ty mi zakazuješ kouřit protože sem křestan ? "

Reagovat
smazaný uživatel

MSgoo

26.08.2009 12:49

Mourinho mal pravdu len nemal to povedat pred mediami

-to som tu pisal aj predtym,takže najprv si precitat diskusiu a až potom nieco hovor,jasne,že ma Mourinho pravdu,lebo hrac,ktory dodrziava Ramadan,je samozrejme horsie pripraveny na zápas napr ma horsiu kondiciu...len hovorim,že to nemal hovoriť Mourinho pred mediami,nahlas pred svetom,ale mal sa radsej spolu s lekarmi porozpravat s Muntarim,lebo Muntari si musi uvedomiť kde hra,kolko zaraba a aky vykon podava

Reagovat
smazaný uživatel

Momentálně sedím vedle muslima, který je z Egypta... Předevčírem se nehorázně ožral, dneska jsem ho viděl už vykouřit pět cigaret... Očekávám, že za chvilku do sebe naláduje hromadu jídla...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to"rádoby" muslim

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě je to člověk, který přivykl vyspělé kultuře... A tak to prostě časem bude, takových případů znám více. Znám i ty, kteří to dodržují a nemám s nimi žádný problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to tak bude . Pokud se nebudou segregovat v ghetech a nenávidět původní obyvatelstvo(viz. francie) ale to sem nepatří

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Byl tu panteismus, židovství, křesťanství, nastupuje islám... Tak to je a bude, prostě žádné náboženství ti nevydrží věky. Evropa je zhýralá a dost velká část muslimů se přizpůsobí životu tady a na náboženství budou kašlat.

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

No sakra, bohužel je to pravda, průměrný čech za asi 60 let bude mít snědou pleť a hnědé oči a tmavé vlasy. hádejte co budeme? Vyspělá kultura plodí měně dětí než ta primitivní, a proto tohle... na druhou stranu tohle sem do tohodle článku nepatří, Mourinho neřekl nic špatného

Reagovat
smazaný uživatel

trochu OT:mohl by mi někdo vysvětlit židovský šábes o co tam de a čeho se to týká???dík

Reagovat
smazaný uživatel

wikipedia ne ...

Reagovat
smazaný uživatel

je fakt že se to tady zvrhne v další zbytečnou diskuzi... která není o fotbale

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel máš pravdu.. takže na to kašleme

Reagovat
smazaný uživatel

problem je v tom že ja ard debatuju tak mě to často vtahne :D

Reagovat
smazaný uživatel

Neřekl vůbec nic špatnýho, takže nechápu reakce muslimů. Ale bohužel jsou už takový. Kdyby ho nepostavil, byla by to diskriminace kvůli ramadánu. Když ho vystřídal zase je to diskriminace kvůli ramadánu

Reagovat
smazaný uživatel

Jose nepovedal nic hrozne,neviem co sa ti araby ozyvaju .. aj tak ma pravdu ....

Reagovat
smazaný uživatel

mourinho muslimové, co se tasí šavle při sebemenší kritice k jejich nejžůžovějšímu náboženství

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho neřekl nic špatného, ale v první řadě ho neměl vůbec nominovat.

Reagovat
domingo

Jéžiš, to se mi snad zdá

Řadový muslim prostě NEPOCHOPÍ, že nějaká prkotina jako fotbal může být pro někoho důležitější než religiozita. A to není špatně, to je jenom jinak.

Reagovat
Ferguson6

Moslimovia by mali asi hrat len norsku, svedsku, finsku, ..... ligu. Tam maju istotu, ze ani pri max. teplotach im kloi teplu nebude zle aj ked cely den nejedli, nepili. Ale inak by asi pocas ramadanu neamli hravat

Reagovat
10

ten Mourinho snad urazil víc lidí, než Borat s Brunem a South Parkem dohromady...

Reagovat
smazaný uživatel

pokud si viděl novýho bruna, tak zvíš, že to není pravda

Reagovat
10

Reagovat
10

říkáš, že se má Mou pořád co učit?

Reagovat
božský John

Swap the baby for what?

For i-pod.

Reagovat
Tsigi

it was not regular i-pod, it was limited edition

Reagovat
božský John

Red ..coool

Reagovat
j_mrazik

Výbornej film... nejlepší je, jak si nalejvá Dieslem to šáňo.

Reagovat
smazaný uživatel

takze hlavni chyba byla u Murinha, kterej ho postavil do zapasu, i kdyz vedel ze drzi ramadan, a mohl predpokladat ze to nevydrzi celej zapas, coz je logicky, a je kazdyho vec jestli dodrzuje ramadan nebo ne, a ja obdivuju ty co to dorzujou celej den, celej mesic, cest jim, neni to zadna sranda celej den nejist ani nepit, takle v lete...a ty kritky tady ze islam je k smichu, a ze muslimove jsou nwm co je pekne ubohy, taky vas nikdo nekritizuje ze slavite Vanoce, a pro muslimi je ramadan rovnocenej svatek, akorat na jinej zpusob, tkze se trosku nad sebou zamyslete

Reagovat
domingo

Samozřejmě, že máš pravdu. Jenže průměrnému vypatlanému českému křupanovi bez invence stačí shlédnout jedno propagandistické video na youtube, nota bene nacpané nesmyslnými pseudoinformacemi a pseudostatiskami, v mozečku secvaknou 2 zatoulané neurony a dopadá to takhle. Proboha, lidi, přemýšlejte trochu. Teda sorry za útočnej tón, ale tyhle hemzy mě vždycky naserou..., nejhorší je, že se ve 21.století najdou lidi, kteří věří tomu, že muslim = hovado, a to i tehdy, když je v právu... vlastně ne, nejhorší je, že většina těchto lidí alibisticky obhajuje křesťanství jako jediné západní, ergo jediné morálně správné náboženství.

Reagovat
smazaný uživatel

mas naprostou pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

mimochodem - jak si myslíš, že má Muntari období ramadánu ošetřené ve smlouvě? Myslíš, že se mu krátí plat za dobu, kdy nemůže podávat v klubu výkony, za které je (jistě královsky) placen?

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho má pravdu a nevím, proč to neříct. Nakonec to řekl ještě hodně opatrně, jsem si jist, že to dokáže i o hodně ostřeji

Reagovat
domingo

Jasně, že má z fyziologického hlediska pravdu, ale když to musí ventilovat takhle, tak je prostě, nezlob se na mě, blbej. Pokud je to inteligentní člověk, jako že nejspíš ano, tak mu dojde, že muslim v době ramadánu prostě nejí, a nebude ho strkat na hřiště. Druhá možnost je, že si myslí, že fotbal über alles, a pak je ale blbej už úplně.

Reagovat
smazaný uživatel

co je lepší - když ho pošle na hřiště a pro slabý výkon stáhne? Anebo říct: "Hráč má ramadán, takže nemůže hrát fotbal a já ho z principu nepostavím". Jsem si naprosto jict,ž e kdyby řekl to druhé, tak se na jeho hlavu slétne takové množství žalob (a nakonec i trestů), že by se dosmrti nedoplatil. Tahle pseudohumanistická multikulti společnost totiž nemá řeči (ikdyby sebevíc pravdivé) na témata menšin a jiných náboženských vyznání vůbec v lásce ...

Reagovat
domingo

Tak v první řadě je třeba si uvědomit, že náboženství je důležitější než fotbal. Potom by to chtělo o historii a integritě islámu něco vědět; tahle roztahovačnost, jak se jí všichni bojí jako čert kříže, není nic jinýho než obyčejná vnitřní soudržnost a jinak sestavený žebříček hodnot, materialistický západ nemá s křesťanskou myšlenkou nic společného, jen se jí slepě ohání; muslim se ohání Koránem, protože ho ctí a řídí se podle něj a nejde mu na mysl, jaktože se to v jakože křesťanské společnosti neděje. Ono je zajímavý pohledat si, kdy naposledy nějakej muslim urazil Ježíše Krista, nebo kdy si bral do huby Vánoce, kdy nějakej muslim odsoudil křížový výpravy, kolonizaci, misie, kdy nějakej muslim označoval křesťanství za apriorně násilnický náboženství (není o nic míň než islám)..., dojdeš k zajímavým věcem. Problém není v pseudohumanistické multikulturalitě, problém je v absolutní neschopnosti západu akceptovat COKOLIV z východu. Islám je náboženství s minimálně srovnatelným kulturním odkazem, nemůžeš muslimy držet na poloostrově jako králíky v kleci a ohánět se tím, že jsou sto let za opicema... já neobhajuju somálskej venkov, kde se kamenujou třináctiletý holky, ale to přece není žádný paušální příklad průměrného muslima, to je extrém, který se v křesťanství děje samozřejmě taky... i dnes (odmítnutí kondomů od Jana Pavla II., které mělo za následek daleko víc úmrtí než nějakej šílenec s bombou), natož dříve. A v neposlední řadě je třeba si uvědomit, že islám mocenský tendence nemá a neroztahuje, protože je decentralizovanej, zatímco křesťanství (přesněji katolická církev, ale i mnoho jiných odnoží) je centralizováno velmi pevně a hlas jeho hlavního představitele má dodnes bizarně velkou váhu..., muslim jde do Mekky podívat se na kámen, jenže ten kámen tam je a bude a nebude nikomu nic přikazovat, narozdíl od chroptícího nácka, na jehož chrchlání v Římě na náměstí přijde stejné množství oveček.

Doufám, že to chápeš.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě je třeba fotbal taky náboženství. Akorát, že nemám dost peněz na to abych sledoval svoje kluby pravidelně na živo.

Reagovat
smazaný uživatel

podívej, myslím, že jsme si vůbec nerozuměli. Já neobhajuju křesťanství a nehaním ismám. Mě jde jen o to, že Mourinho to udělal nejlépe, jak mohl a že to zmínil? Neudělal nic špatného a jin to, že to vyvolalo vlnu negativních reakcí, ukazuje, jak moc se ismamistém nelíbí, když se někde o nich řekne pravda, tzn., že je jejich víra v životě omezuje a v jistých situacích i jejich úspěch v životě. Vůbec neberu Muntarimu, že je dobrým muslimem, ale on zase musí pochopit, že má nějaké závazky vůči klubu a ty plnit.

Reagovat
domingo

Ale jo, v tomhle s tebou nepolemizuju. Jde o to, že když se podobně rozhodl Leo Franco (nemohl hrát, myslím, v neděli), tak se na něj neblilo...rozumíš? Té přecitlivělosti muslimů se nemůžeš divit, když obráceně je to stejný.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak pro koho. Angličané chodili na fotbal jako do kostela - znalče. Proto se mimo jiné hraje v Neděli. Je to hrozně dlouhý hámot co píšeš, ale ta první věta je jako ze svědků jehovových. Dále pak se nepíše o víře a o fotbalu, ale o zdraví vs. fotbal - takže piš k věci a sručně...

Reagovat
domingo

Ta první věta je především pravdivá. Pro velkou část obyvatelstva je náboženství nejdůležitějším prvkem v životě, často kvůli neutěšené životní situaci.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by měl psát stručně? Konečně příspěvek, který má hlavu a patu a nejsou to jen kecy házené naslepo a neustále opakované.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolego zapoměl jsi na pár důležitých faktů: Islám má politické ambice, protože islám = náboženství = politika..tzn. je tam mocenský faktor jako hrom. A za druhé k té roztahovačnosti: v koránu se píše doslova zabte všechny bezvěrce a jinověrce, proto fundamentalistická hnutí se mají vždy o co opřít. Výsledek je takový - islám může být mírumilovné, společnosti prospěšné náboženství, ale zároven to může být maska pro masové vraždy, politické rošády a miliony dalších různých nekalostí.

Reagovat
domingo

Stejně jako jakákoliv jiná kodifikovaná víra. Víš, co se páchalo ve jménu Bible?

Reagovat
smazaný uživatel

A vieš čo sa STÁLE PÁCHA (so zámienkou) v menej Koránu?

Reagovat
domingo

Ano.

Rozdíl je v tom, že teď se proti tomu můžeš ozvat.

Podívej, já žádnej fanatismus neobhajuju, chraň bůh, ale že křesťanství je historicky minimálně stejně radikální jako islám, to snad nemůžeš popřít.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to povedzme inak. Bol islam historicky podobne extrémny? Pokiaľ áno, tak je to 2:1 pre kresťanstvo.

Reagovat
domingo

Linie času pokračuje doteď :)

Islám se radikalizuje teď.

I když podle mě už ani to ne, triptych Rushdie - WTC - Van Gogh je pryč a tohle je imho setrvačnost. Cítím, že ta hysterie upadá.

Reagovat
smazaný uživatel

Kiež by.

Reagovat
Kapřík

Tomu říkám svoboda slova . Jak se řekne něco jenom trochu kritického vůči jinému náboženství nebo menšinám, hned jsou všichni posr*ný. Vážně demokracie podle mého gusta... .

Reagovat
domingo

Hele, Ratzinger prohlásil Harryho Pottera za kacířskou knihu, nevhodnou pro křesťanskou duši. A víš proč? Protože se tam čaruje.

Tady máš to morálně čistý náboženství, jediný oprávněný k tomu soudit ostatní.

Reagovat
Kapřík

Ale já neříkám, že je křesťanství vyloženě lepší . Mě je samozřejmě kvůli mému kulturnímu okruhu a jisté volnosti v pojetí víry, které mi západ zatím dovoluje, samozřejmě bližší, ale pohled na život mám už vlastní(možná se dám ke stáru na víru, ještě nevím, prej to uklidňuje). Ono ať si každý věří čemu chce, ale za prvé ať to nikomu nevnucuje a taky muslimové zde by si měli uvědomit, že tady se hraje podle našich pravidel. Nicméně vzrůstající radikalizace muslimů v evropě (většinou jde o tzv. třetí generaci muslimských přistěhovalců, kteří už nejsou vděční západu za přijetí a obživu) ukazuje, že naše soužití nebude do budoucna nijak růžový. Francie například už dává svoje občanství muslimům jen ve výjimečných případech. Neporovnávám které náboženství je lepší nebo horší, ale je jasný, že multikulti soužití nám víc a víc drhne (je to všechno o množství přistěhovalců, pokud je v nějaké rozumné míře, podaří se je asimilovat, když jich je víc, komunity se uzavírají a dopadá to jako teď právě ve Francii či v Německu s Turkama). A ještě jedno, tady na západě máme svobodu slova, takže když zrovna tupě nenadávám, že všichni muslimové jsou zločinci a pod. tak máme právo mluvit otevřeně a klidně i kriticky...že teď všichni našlapujou po špičkách aby někoho nenaštvali, do budoucna není příliš dobře...v tomhle obdivuju politika jménem Anders Fogh Rasmussen .

Reagovat
domingo

No vidíš, konečně polemika, která má hlavu a patu

S tímhle se ani moc nesouhlasit nedá, zákon akce a reakce prostě platil, platí a platit bude. Multikulturalita je (logicky) jediná cesta k přežití společnosti jako celku a k vyhnutí se krvavým konfliktům, jenže myšlenka je původcem jednání, ne startérem. Já si třeba cením Zemanova názoru, kterej říká, že ne každej muslim je terorista, ale každej terorista je muslim. S tím nesouhlasím, ale je to řečený velice trefně a srozumitelně. Omílat dokola špatnost jakékoliv paušalizace je dnes už víceméně nefunkční klišé, takže to zkusím jinak: máš pocit, že islám usurpuje křesťanství víc než křesťanství islám? V posledních, řekněme, 50 letech?

Reagovat
Kapřík

No, zeptej se Židů, jak moc je multikulturalita jediná možnost k přežití... . A na tvojí otázku, v posledních 50 letech se islám obrozuje a rozpíná (je to vlivem globalizace, přílivu levných pracovních sil, mnohem větší porodností a pod.) a přitom západ je postaven na křesťansko - židovských tradicích. Nebudu tu vypisovat kdo koho víc uzurpuje, nedělám průzkum, ona Amerika udělala pár přehmatů, ale já zas nikdy nezapomenu na muslimy u Dánských ambasád a poslední dobou co výrok muslimského představeného, to perla...v každém případě se vliv muslimů v poslední době zvětšuje a vzhledem k tomu že je to naprosto jiný kulturní okruh, který si přes jistou příbuznost základu našich náboženství neprošel osvícenstvím a dlouhodobou změnou myšlení a struktury společnosti při několika průmyslových revolucí jako náš západní svět, tak se s tou naší civilizací, ať si o ní myslíme cokoliv, přes hromadu výjimek čím dál víc nesnese. Průzkum Evropské unie o tom hovoří podobně. A prosím, nebrat to podle muslimů žijících v čechách, protože už předtím jsem psal něco o množství a tady je muslimů stále poměrně poskrovnu, také není muslim jako muslim (je rozdíl Arab a Peršan) navíc mluvím i o problémové třetí generaci.

Reagovat
domingo

Největší hovadinu udělali muslimové, to je pravda... už jsem to psal víc nahoře, tahle spirála začala po vyhlášení fatvy na Rushdieho Satanské verše. Jenže pak máš miliony muslimů v Americe, kteří si po 11. září měnili jména z Muhammad na Mike, protože jim nikdo nedal práci. Máš tady plošný zákaz nošení šátků na školách, což je něco podobnýho, jako kdybys Židovi zakázal nosit jarmulku. Máš tady argument s výstavbou mešit na západě, přitom je jich pořád míň, než kostelů v Arábii.

Ad multikulturalita - jedinej způsob to je, protože segregační tendence povedou jenom k násilí.

Reagovat
Kapřík

No, pokud si i já musím ve škole sundat čepici, tak nevim proč by muslimka měla mít hlavu ofačovanou. To sem prostě nepatří a žid si taky musí jarmulku ve třídě určitě sundat. Na ulici ať si klidně nosí co chce, ale nejsem z mnoha důvodů příznivce toho úplného zahalení (ono, jako správnej chlap nemám rád u ženy - aspoň u některých - jakékoli zahalení, to snad chápeš...). S tou multikulturalitou je to ale blbost. Pokud se jednotlivé skupiny nesnesou, tak spíš vyvoláš násilí tím, že je donutíš žít pohromadě. Viz Albánci v Srbsku, nyní již samostatnému státu neboli protektorátu Evropské unie jménem Kosovo...Srbům ta multikulturalita moc neprospěla. Nepopírám že do budoucna může intenzivnější a intenzivnější globalizace a vývoj uvnitř muslimské společnosti způsobit otupení rozdílů a sbližování, ale k tomu je ještě dlouhá doba, navíc teď se zdají býti tendence spíš opačné...

Reagovat
smazaný uživatel

Chlape, ty si rovnaká vlnová dĺžka.

Reagovat
Kapřík

Reagovat
domingo

Řekl jsi to v poslední větě. V Evropě se to ustálí, o to strach nemám... něco jinýho je třeba tribalismus ve Rwandě, ale to odbočuju.

Reagovat
Kapřík

Co ve Rwandě, ale v sousedním Kongu, kam se "dobří Hutuové" přesunuli a dělají to samé, jen promyšleněji a brutálněji a kvůli přírodnímu bohatství... .

Reagovat
domingo

Jojo, tam je to ostrý na víc místech.

Reagovat
domingo

Možná jsem měl použít slovo asimilace.

Reagovat
Kapřík

Pravda, to by bylo vhodnější.

Reagovat
herbage

U nás na přednášky chodil jeden žid a ten si jarmulku nesundaval

Reagovat
Kapřík

Tak to bych ovšem trestal . Já když měl na fakultě kšiltku, tak se se mnou nikdo nemazlil .

Reagovat
domingo

Já jednou přišel do školy rovnou z hospody ve florbalový helmě a taky se se mnou nemazlili

Reagovat
Kapřík

kdo by to byl řekl...

Reagovat
didosh

To se divím že se nad tím někdo vůbec pozastavil

Reagovat
smazaný uživatel

Prvá veta

Reagovat
smazaný uživatel

Pravd aje na straně Mourinha, zas na druhé straně nechápu, proč ho stavěl.

Reagovat
smazaný uživatel

OT:Dnes 14:06 Kluby italské Serie A potvrdily, že se od začátku sezony 2010/2011 oddělí od druhé fotbalové ligy. Rozhodnutí má nejvyšší italské soutěži pomoci srovnat krok s anglickou a španělskou ligou.

Reagovat
smazaný uživatel

No hurá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ano, hlavně zase všechno co nejvíce překroutit. at hledám jak hledám, na Mourinhových slovech nevidím nic tak strašného. oproti obvyklým jeho výrokům je to takový čajíček.

Reagovat
smazaný uživatel

A čo také zlé vlastne José povedal?

Reagovat
domingo

Ale nic. Jenom ho baví provokovat a ví, k čemu sáhnout

Reagovat
smazaný uživatel

Ja tam ani tú provokáciu poriadne nevidím i keď pre Mourinha je doslova príznačná.

Reagovat
domingo

Ale jo, je tam. Ta oboustranná přecitlivělost prostě funguje a ještě nějakou dobu fungovat bude, než se obě strany naučí vzájemnýmu respektu.

Reagovat
smazaný uživatel

Keby mi niekto povedal, že nemám tréningovú formu, len preto, že v piatok nejem kvôli pôstu prepotrebné mäso, tak sa skôr poseriem od smiechu ako z toho robím haló, dávam to na pápežskú prelatúru a pohoršujem sa V tom je zásadný rozdiel medzi mnou a moslimom. Ten rozdiel je absolútne evidentný a neverím, že inteligentný človek, za akého ťa verím, že právom považujem, to nevidí.

Reagovat
domingo

Však teď se mnou nepolemizuješ :) já tu přecitlivělost taky považuju za přehnanou. Jenom se ohrazuju proti tomu, že muslimové jsou roztahovačný opice, který si tohle vymysleli. Ty nad tím mávneš rukou, muslim ne. Je to dohnaný ad absurdum, poslední dobou je to fakt Kocourkov, ale merit věci zůstává stejnej: José (nebo kdokoliv jinej) zkrátka VÍ, že píchá do vosího hnízda - a co udělá? Píchne. A zas. A co udělá muslim? Reaguje přehnaně. A čím dál přehnaněji.

Tohle je o oboustranným respektu. Obě strany se to musí naučit... a naučí, neboj. Hysterie není na místě.

Reagovat
smazaný uživatel

Když budeš dělat v Egyptě, tak se ti s Vánocema vysmějou. Proč bychom měli tolerovat jejich Ramadán? Je prostě tady, tak se má přizpůsobit naší kultuře, stejně jako to ty žádáš nahoře po Villovi.

Reagovat
domingo

Tak pokud jsem pochopil, tak není chyba na straně Muntariho, ale na straně muslimské obce v Itálii, která se ohradila. On je v tom spíš nevinně, ne? Nemůžeš po něm chtít, aby se vzdal víry, to je jeho věc.

Reagovat
Kapřík

Nikdo po něm nechce aby se vzdal víry, ale taky se z ní nikdo nemusí posr*t .

Reagovat
domingo

A on s tím měl problém? Není problém spíš v tom Dachanově kecu?

Reagovat
Kapřík

Neříkám že ne .

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je to tak. Nenapísal som to, ale presne na to narážam. Pokiaľ by ich obec nepriala vcelku normálne prehlásenie s reálnym základom za urážlivé, nič by sa nestalo. Po Josém nikto nič nechce

Reagovat
Kapřík

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhé straně, pokud to má ve smlouvě, tak je všechno v pořádku. Což ale nikoho neopravňuje ke kritice Josého výroku, protože ten je 100 % pravdivý.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak.

Reagovat
clinger

Mourinho jen řekl že Muntari nemůže v době ramadánu podávat stoprocentní výkony páč celej den nejí a nepije.že to je pravda snad nikdo nemůže vyvrátit.a sem rád že to řekl takhle na veřejnosti!jsme v evropě a tady nám snad nebudou muslimové zakazovat co máme říkat a co ne

Reagovat
domingo

Však jo, ten Dachan se prostě veze s trendem. Ale ta poslední věta je právě ukázkou toho, o čem mluvím..., té zbytečné předpojatosti vůči muslimům.

Reagovat
clinger

nevím jestli je to předpojatost.ale pokud prostě někdo napadá Mourinha za to že říká pravdu tak to prostě není normální.tady jde o zdraví člověka, v tomto případě musí jít vše i náboženství stranou

Reagovat
Kapřík

Bohužel mluvil o islámu trochu jinak, než jen v oslavných odách...to se pak každej druhej ozve.

Reagovat
smazaný uživatel

Však José vlastne nič urážlivé nepovedal.

Najskôr by išli meniť hymnu Schalke, teraz toto ...

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre Jose

Reagovat
smazaný uživatel

Když hráč nepije a nejí, tak asi bude mít o něco horší výkonnost. Muntari je vypatlanec, že dělá takový blbosti, aspoň by mu měli snížit po dobu ramadánu plat.

Reagovat
clinger

asi tak.nechápu ty co tady nadávají Mourinhovi.jednoznačně chyba na straně Muntariho

Reagovat
clinger

Mourinho řekl co si musí myslet každej normální člověk.ty pravidla co musí muslimové dodržovat jsou úplně na palici

Reagovat
smazaný uživatel

ať si dodržují, co je jim libo, ale nesmí to omezovat jejich výkon v práci či to nesmí zasahovat do životů ostatních lidí ...

Reagovat
Kapřík

Tak tak, a nebo ať si to klidně dají do smlouvy, že prostě při svátku nebudou hrát a je to v pohodě .

Reagovat
clinger

jo mě to může být jedno.ale prostě můj názor je takový že pokud nějaký náboženství nařizuje že musíš dělat něco co ohrožuje tvoje zdraví tak je to prostě na palici.a v normální společnosti by to nemělo mít místo

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně mi příde, že se s nima celej svět moc sere. Ať už jsou to nejznámější kritici jako Michel Houellebecq nebo Salman Rushdie, kteří se tím víceméně proslavili (Houellebecq méně, Rushdie naprosto), tak to stejně nikdy nenechají zajít tak daleko, jak by si tohle "náboženství" zasloužilo.

Já osobně Islámu na jméno nikdy nemohl přijít, jako ostatně žádnýmu náboženství, ale tu hysterii okolo toho, že to je debilní náboženství jsem trochu srážel tím, že vzhledem k tomu, že vzniklo v 7.století, je na tom vývojově obdobně jako křesťanství ve 13. století, což mezi náma žádnej med nebyl. Dokonce bych řekl, že na tom křesťanství bylo hůř.

Pravdou je, že oni nejsou nic víc, než zbytek světa, tak by se mohli přizpůsobit. A mezi náma většina muslimů (ať už ortodoxních nebo těch umírněnějších) jsou jenom pokrytci, co se za to schovávají. Což jim bohužel nebrání v projevech, jako byla fatwa na už zmíněného Rushdieho.

Dávam Islámu stejně tak takzvaným náboženským vůdcům, kteří si tim krejou prdel.

Reagovat
božský John

200. pro šábes

Reagovat
domingo

Reagovat
božský John

Walter Sobchak: Sobota je, Donny, Šábes - židovský den odpočinku. Nedělám. Nikam nejezdím, nezabývám se vařením, nezapnu ani troubu. A zcela určitě nehraju žádnej turnaj!

Theodore Donald "Donny" Kerabatsos: Jéžiši...

Walter Sobchak: Šomes šábes!

Prostě Big lebowski...hned jak jsem si to přečet tak jsem si vzpomněl na šábes

Reagovat
smazaný uživatel

tenhle film jsem viděl snad stokrát a ještě pořád, po všech těch letech, nemam dost

Reagovat
božský John

Tak to jsme dva

Reagovat
smazaný uživatel

Zvláštní ale je, že snadd žádnou ženskou nikdy nebavil. asi holt čistě chlapská záležitost

Reagovat
smazaný uživatel

A čuduješ sa?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
j_mrazik

A pro obřízku, jarmulku a dreidel...

Reagovat
božský John

Ještě si zapomněl rohy,ocásek a kopýtko...abychom měli všechny židovský acesorís pohromadě

Reagovat
Kapřík

a pro košer vepřové .

Reagovat
božský John

Dal bych si takovej košer vepřovej řízek

Reagovat
j_mrazik

Já bych si dal "diet virgin cuba libre and diet please."

Reagovat
božský John

Já bych si dal ty kaviárové tousty

Reagovat
Kapřík

To je vůl, kaviárový tousty...

Reagovat
j_mrazik

Bohuš, klasika.

Reagovat
Kapřík

nesmrtelná.

Reagovat
Kapřík

Ty děláš chutě .

Reagovat
smazaný uživatel

Proč se rozčilujou vždyt Mourinho nic špatnýho neřek! Jsou hrozný chudinky

Reagovat
smazaný uživatel

Končím dneska diskuzi, zase zítra...

Reagovat
Kapřík

Tak zatial.

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda, že jestli člověk není před zápasem najezenej, nebo napitej, nebo se dobře nevyspí potom to určitě není výkon na 100%....Ale na druhou stranu by Mourinho vůbec neměl kecat do takových věcí....

Reagovat
Kapřík

Reagovat
smazaný uživatel

Muslimové se cítí ukřivděný kvůli každej blbosti. To samý jak u nás nepřizpůsobyví občané

Reagovat
smazaný uživatel

Kvuli zdejsim zas*aným humanistum a ochrancum lidskych prav nas ty fanatici za par let podriznou jak prasata a znasilnej nase zeny a matky. Srovnejme je se zemi dokud jeste mame cas.

Reagovat
domingo

Pro ty poslední dva experty: vemte se za ruce a skočte do zdi. Ten první čenda hraničí s trestním zákoníkem a ten druhej má ptačí mozek, protože kdyby neměl, tak mu ho tohle trapný a lživý video tak snadno nevymyje.

Reagovat
domingo

myslím tebe a elbiho, pochopitelně

Reagovat
smazaný uživatel

Dockas se neboj se. Uz to dlouho nebude trvat. Pak se budes asi hodne dicit. ale uz bude pozde

Reagovat
smazaný uživatel

*divit

Reagovat
domingo

Já proti islámu nic nemám. Jestli to nebude tím, že ho studuju, zatímco ty o něm víš akorát od nácků z hospody.

Reagovat
smazaný uživatel

Takze proti uskrceni vlastni dcery kvuli tomu ze vlastni mobilni telefon taky urcite nic namas. Blohopreju. ale vsichni nemaj zaludek jako ty.

Reagovat
domingo

Nic takového se ti nikdy nestane. A mně taky ne.

Reagovat
smazaný uživatel

nebo rezani hlav ve jmenu allaha pred desitkami tisic povzbuzujicich lidi v publiku taky ne . Otevri oci.

Reagovat
domingo

Takže pokud to chápu správně, ty odsuzuješ náboženský směr na základě zločinu spáchaného velmi úzkou teroristickou skupinou, s níž většina muslimů ostře nesouhlasí? Tak to jsi hlavička.

Reagovat
smazaný uživatel

Velmi uzkou?? To nemyslis vazne??Tak se podivej na tu svoji uzkou skupinu : http://rozzlobenimuzi.com/?linkid=17570-verejne_rezani_hlav.htm

Reagovat
domingo

Ano, myslím to vážně. Máš nějaký podklad, kterým bys mi dokázal, že podobné smýšlení je vlastní většině muslimů?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se tam pojed podivam oni ti to radi vysvetlej.

Reagovat
domingo

Aha, nemáš.

Reagovat
smazaný uživatel

a opovez mi na jednoduchou otazku.. CO TO JE ZA LIDI???

Reagovat
domingo

Lidi jako ty nebo já. Bílá rasa. Chceš to historicky?

Reagovat
smazaný uživatel

Ty rezes lidem hlavy na verejnosti nebo jenom prihlizis a povzbuzujes ?? ja teda ani jedno.

Reagovat
domingo

Vidím, že s tebou se nemá smysl bavit. Běž si své násilnické komplexy vybít do hospody a už nikdy se nesnaž komunikovat s inteligentními osobami.

Reagovat
smazaný uživatel

jojo a ty se bez za ne bit jak to delas doted a treba te zabijou rychle a nebudes moc trpet

Reagovat
smazaný uživatel

a mimochodem nasili nenavidim... pokud bych ho mel rad tak ted bojuju po tvem boku za jejich prava prznit a znasilnovat zeny a zachazet s nima jak se smetim.

Reagovat
didosh

Mě docela zajímá Islám a hlavně stavby co k němu patří ale příjde mi že ti novodobí Islamisté strašně Korán překroutili a uspůsobyly ho podle svím potřebám a aby obyčejné lidi vyprovokovaly k svatým válkám

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji domingovi za obohacení a inteligentní názory

Reagovat
domingo

To myslíš vážně nebo ironicky?

Reagovat
smazaný uživatel

proč ironicky? Myslím to samozřejmě vážné, vskutku jsem se dověděl hodně nového, ačkoli jsme již vůbec neměl chuť jakékoli další debaty dnes číst...

Reagovat
domingo

Tak já bych se nedivil ničemu, tohle je docela ožehavý téma

Každopádně díky.

Reagovat
herbage

Zcela s tebou v této diskusi souhlasím a pro zajímavost, zde je článek starý cca 2 týdny co vyšel na novinkách. Rasistické názory, kterými se zde prezentuje David Villa a pár pablbů jsou dnes mainstreamové a otevřená nenávist proti cizincům je dneska "cnost". Jsme proboha lidé, člověk jako člověk. Čerpejte zkušenosti od lidí, kteří něco prožili a porcestovali celý svět, pak zjistíte, že každý člověk na světě má stejná přání, stejné tužby, založit rodinu, mít dobré přátele, být okolí užitečný a stejně tak v každé kultuůře jsou bojechtivý lidé, lidé kteří chtějí moc, slávu a peníze, tak to vždycky bylo a tak to vždycky bude. N http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/175981-kazdy-paty-obcan-eu-bude-za-ctyricet-let-muslim.html

Reagovat
domingo

Tak Novinky jsou absolutní žumpa..., já tam kdysi taky chodil, jenom tak ze srandy, jenže když zavedli tu registraci diskutujících, tak to šlo ještě daleko víc dolů. Dřív to byla žumpa, ale aspoň použitelná jako zajímavej obraz stavu společnosti, teď si tam všichni místo vzájemnýho posílání se do prdele úslužně vykají, jenže každej se pětkrát ohlídne, než něco řekne, snaží se pod vlastním jménem tvářit jako mega důstojnej občan a v důsledku ti akorát daleko víc vynikne, co tam chodí za stádo volů. Už ani ty řeči o politice nejsou vtipný.

Vlastně je docela paradoxní, že nejlepší debaty o těchhle tématech jsou na fotbalový stránce

Reagovat
herbage

Naprostej souhlas. Na novinky jsem nikdy pravidelně nechodil, spíš jen ze srandy a dnes tam chodím výhradně v pozici sociologa-amatéra Registrovat jsem se nechtěl, respektive dotazník jsme vyplnil, ale telefonní číslo neposkytl, že telefon nemám a cizí číslo jsem uvádět nechtěl, tak jsme se na to vybodnul, když ho chtěli. Nicméně jako taková pivnice české republiky to slouží a není na škodu občas pročíst nějakou diskusi o zajímavém tématu a pak sledovta, kolik je tam odborníků a kdo jen tlachá populistické výroky. Zde je diskuse o politice celkem dobrá, zaleží na lidech, kteří se zde sejdou. Velmi příjemně mě ale překvapil idnes, kde sjme nedávno narazil na jednoho člověka, s kterým is šlo pěkně pokecat. Kdyžtak odkazd zde: http://zpravy.idnes.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A090817_135307_domaci_js&razeni=&strana=3

rozmluva mezi iq-222,5 a Johny_S Je to docela dlouhé

Reagovat
domingo

Kouknu. Jinak tě obdivuju, že máš žaludek to číst, já tam byl párkrát kouknout na diskuse o tématech, která mě zajímají (islám, Vítkov, náckové) a málem mě z toho kleplo.

Reagovat
herbage

To by mě asi taky. Většina kometnářů tě neobohatí, mě zajímají naopak ty rádobychytré. Nejlepší je, že když někdo napíše něco, s čím bychz mohl souhlasit, tak to má záporné body či žádné. Nejradši mám ale mladé pravicové pražáky, kterým je sotva 20, mají bohaté rodiče a dávají knížecí rady, jak studuje, pracuje a ještě si vydělá 15 tisíc a všechno si platí. Tohle říct půlce republiky, kde lidé dělají za 10 tisíc od nevidim do nevidim, tak by mě hanba přepadla

Reagovat
domingo

Já to tak detailně nestuduju :) nejhorší jsou ty nechutně alibistický a pokrytecký kecy typu "černoch mi nevadí, takže rasista nejsem, ale nepřizpůsobiví se prostě nepřizpůsobí, to je doloženej fakt"... ten způsob, jakým každej pokládá svoje mentorování za doložený fakty, jak se na začátku pro jistotu obhajuje, jak nikdo není schopnej ani vyslovit slovo Cikán..., přitom to je oblast, kde je prostor pro diskusi vážně obrovskej...

ta diskuse by se klidně mohla zrušit a nic by se nestalo, jenže co pak s těma, kteří tam tráví život

(btw. nejlepší byl komentář pod oznámením o koncertu Radiohead: "No jo, zase nějaká moderní šílenost, ti mladí už neví roupama co by, beztak budou jenom dělat bordel a slušní lidi aby se báli o zdraví" ...něco takovýho tam bylo :)))

Reagovat
herbage

Reagovat
didosh

Já zas obdivuju tebe ty musíš být hodně studovaný člověk s řadou zkušeností!!!!!Tvé odkazy jsou velice zajímavé i když se nejedná vždy o fotbal

Reagovat
domingo

Jinak když už máme ten off topic, tak si tě chytnu tady :)

Poslouchal jsem ty dvě nový věci a mám z toho dost rozporuplný pocity...

Uprising - základní riff je poměrně neinvenční vykrádačka I Am X, ale celkově se mi ta skladba docela líbí. Je fakt, že Bellamy ty refrény dělá všechny stejný (tenhle mi připomíná ten z City Of Delusion), ale zatím mu to docela šlape..., příjemná skladba, stadiónovka, dobrá do mp3ky, nevím, jestli od ní chtít víc. A ten text zní, jako kdyby se potkali s De la Rochou na koncertě Chumbawamby :)

United States... - vím, že Muse chtějí být něco jako noví Queen, ale tohle je po The Black Parade od My Chemical Romance zatím největší kopírka, co jsem viděl :) nepřijde ti? Ta pompéznost, okázalost, překombinovanost...taková až "barokní" skladba, umím si ji představit na konci cédéčka, ale jestli to vydávají jako singl, tak to imho začíná docela smrdět komplexem Interpol..., nevím, jestli je znáš, je to kapela, která po naprosto geniální první desce dost nevkusně propadla vlastní neomylnosti..., výsledkem je slaboučké poslední album, ze kterého není cítit vůbec nic, kromě pocitu "my jsme Interpol, vy nejste nic." Z té skladby jsem si už dvě minuty zpátky nepamatoval vůbec nic..., je hezký, že si Muse hrajou, ale tohle už je vážně "pejsek s kočičkou vaří dort" situace.

Nevím, možná jsem moc kritickej, teď poslouchám úplně jinou hudbu a možná jsem ovlivněnej, ale podle mě nemá smysl dělat věci ještě pompézněji než na Haarp..., abysme tady neměli další U2 v polovině devadesátých let...

Reagovat
herbage

Uprising se mi moc nelíbí, ale je ta skladba celkem chytlavá. Její účel spatřuji převážně v tom, že se má písnička a hlůavně její text dostat do rádií, jiný záměr tam nevidím. United States of Euroasia má být něco jako Knight of Cydonia na Black Holes and Relevations, tedy spíše taková parodující písnička, sami Muse povídali, že jim ty partie vykradené z Queenů přijdou bláznivé a ani se tam mco nehodí. Obě písničky jsou dle mě spíš na stadion na živák, kde je zpívá masa lidí, ale na to stačil i Time is Running out nebo Invicible. Dle mě jim šlo spíše od texty a nakopnout masu lidí proti politikům, od toho i název alba Resistance. Schválně se podívej na texty písniček Assasin či Take a Bow Já osobně jsme zvědavej hlavně na tu závěrečnou symfonii, jinak moc od desky nečekám, tak nebudu alespoń zklamán. Kvalitního materiálu od Muse mam dost

Reagovat
domingo

Take a Bow, to je "shoříme v pekle za své hříchy?" :)

U United States Of Eurasia si upřímně nedokážu moc představit, co ti lidi na stadioně budou vlastně zpívat

Právě že ty texty mi přijdou poměrně plytký refrén Uprising je jak od nějaké bandy pankáčů..., co už, kapely kvůli textům mám jinde.

Invincible je úžasná, přitom pár akordů..., ale chytře vystavěný, chytlavý, zpěvný, gradující, prostě stadionovej song podle mýho gusta.

Reagovat
herbage

Tak v Uprising se zpívá taky Oi, Oi, takže to byl zřejmě záměr. Teď jsme někde četl, že toto album má být více diskové, čehož jsme se zhrozil. Bude to asi propadák, ale já v koutku doše čekám něco lepšího. Že tecty měli lepší, to je jasné, ale tenhle song je určen tupé mase a rádiím. Já zrovna v rpáci posliuchám Rádio Rock a hrajou tam od Muse jednu jedinou píšničku a to nechutně komerční Starlight, kterej textem nic neřekne a písnička taky nic moc. A ten refrén u Uprising naopak mam rád, to we will be victorious je strhující

Reagovat
domingo

Starlight je naprosto průhlednej pokus konkurovat Coldplay, tu písničku jako skalní posluchač nemůžeš brát vážně

Jinak můj názor na Muse neustále osciluje..., nevím, co si o té kapele myslet, písničky nemá špatný, ale žádnej extra zázrak to taky není..., mám je za popovou kapelu, která předkládá masám všeobecně stravitelnou představu o alternativě... což není špatně, ale mám pocit, jako by si chtěli od každýho zkusit něco a naplácat toho co nejvíc dohromady, a to žádná alternativa není, to je normální matlajs, Queen smíchaní s Arenou. Nevím, no

Reagovat
herbage

Musíš sledovat ten vývoj kapely. Oni nejdou do maistreamu, ale oni se stávají mainstreamem, protože jsou zkrátka populární. Jestlis slyšel Hullabaloo, což jsi psal že ano, tak je nemůžeš brát za popovou hudbu. Tohle si zkrátka prodělá každá kapela, vem si třeba Red Hot Chilli Peppers, Beatles, i ty Queeny. Ti vydali řadu desek a ne každá byla dobrá, naopak většina písniček o ničem. Dnes je těžké někoho nevykrádat a oni zasahují do mnoha stylů, tak je jasné že musejí znít pdoobně jako něco předtím. Tímhle albem se chtějí definitivně dostat mezi současné hudební velikány a tak to musíš brát, na úkor kvality, vstříc masám. A pro skalní fanoušky je zde Exogenesis, epická třídílná symfonie

Reagovat
domingo

RHCP jinde než v mainstreamu ani skončit nemohli, Kiedis s Frusciantem to měli celou dobu víceméně u prdele, a stejně se tam dostali, protože to jsou prostě problematický osobnosti a ty to mají vždycky snazší, navíc vyvinuli (dá se říct) novej hudební styl, kterej se chytil. Beatles hráli jenom rock'n'roll, folk rock a pak tu hippísáckou Lennonovu éru vlasatých desek, které se mi nelíbí..., tam vidím prostě a jednoduše vývoj přesvědčení, ne očividnou snahu se někam cpát, což oni stejně nikdy nepotřebovali. U Queenů bych to bral, tam bylo na několika místech opravdu hodně vidět, že Freddie prostě ty plný stadiony chce (a pak vznikaly pitomosti jako Hot Space), jenže Freddie a Matt je úplně jiná liga. U Muse ten problém vidím v tom, že oni do těch rádií vážně CHCOU, zatímco hromada jiných kapel se tam prostě dostane a ještě jiná hromada kapel se tak prezentujou od začátku. Muse prodělali jasnej vývoj směrem do popu, což snad nepopřeš a není to apriorně špatně, to vůbec ne..., jenom mi přijde škoda kapely, která je imho natolik talentovaná, že se nikam cpát nemusí a klidně si může hrát tu progresivní alternativu dál, aniž by jí ubylo posluchačů. Tím ovšem myslím posluchače hudby, ne posluchače Evropy 2.

Reagovat
herbage

Mě to od tebe přijde jako hodonocení generála před bitvou. Ze dvou písniček jde něco usoudit, ale ne rozohdně celé album, navíc každá písnička na něm bude mít jinej styl. Oni se nechtěj cpát do rádia, oni chtěj nacpat jednu písničku do rádia, protože oni každá album napíšou jednu Radio-friendly, ať už to bylo Muscle Museum, Bliss, Time is Runnig Out či Starlight, zde to bude Uprising. United States of Euroasia je spíš taková pocta Chopenovi, kterého má Matt rád a mě se ta písnička celkem pozdává, hlavně ten arabský motiv, který je parádní a až bude stadion zpívat Sia, Sia, Sia, tak to bud paráda. Jinak tam od Queenů nic krom toho náznaku We are the Champions nevidím. A že je to posun k popu? Já byhc byl jen velmi nerad, kdyby se zasekli u původníu stylu a sami sebe vykradli. Je jim teprve 30 a ještě mají pár desek před sebou. Samozřejmě že já budu především vzpomínat na ranou tvorbu plnou tvrdejch riffů a táhlých falsett, nicméně jako plánovitý posun k popu byhc to neviděl, oni jsou vždy vlastní cestou. 90% skaldeb z nového alba se podle mě po jednom zahrání nikdy do rádií nedostane

Reagovat
domingo

Ty tendence jsou už i na Black Holes..., koneckonců sám jsi říkal, že to má bejt víc disco. Já se nebojím nových Killers, podle mě má Matt soudnost :)... k těm Queenům, tam jde o celkovou stavbu skladby... jenom tak pro zajímavost, znáš Cancer od My Chemical Romance? To je Queen revival jako kráva, to si určitě poslechni :)

Na desku jsem zvědavej. Ono je mi stejně asi sympatičtější sklouznout k popu než získat iluzi progrockových technických géniů a natřískat na desku neposlouchatelné kompozice s 10minutovými sóly. Ale jak jsme tu kdysi porovnávali Muse s Radiohead, tak tam je právě v tomhle bodě děsnej rozdíl..., Radiohead se na nějaký rádia úplně vysrali a natočili nejlepší desku v kariéře, Muse to zlákalo a teď se bude bilancovat.

Reagovat
herbage

Tendence tam jsou, ale vem si třeba Map of problematique. já si zprvu říkal, že je to nějaký disco a ani jsem to neposlouchal, stejně tak Supermassive Black Holea teď jsou to mé dvě celkem velmi oblíbené skaldby, hlavně živáky. Podle mě příjemné vybočení z jejich stylu k jiným žánrům. Black Holes byla velmi experimetnální deska a řadu písniček z něj ani nespoloucham, ale kvalita tam určitě je a o popu rozhodně nelze mluvit. Jediná v rádiích hratelná je tam Starlaight a City of Delusion, jenže tu tam zas nezahrajou kvůli textu. Matt říkal, že chce zanechat po sobě nějaký odkaz, čímž by si zajistil nesmrtelnost a nebude si ho jistě chtít kazit nějakým laciným popem. On má velké nadání psát chytlavé melodie a zkrátka toho využívá. Radiohead šli sice vlastní cestou, ale jak si psal o Kid A, já v těch textech nevidím nějaký totální fuck off konzumní civilizace, možná je to v textu dobře skryto, nějak do hloubky jsem to nestudoval. Ale Matt chce změnit dějiny, zpívá o tom od alba Absolution a začíná zkrátka jeho tvorba nabírat konkrétnější obrysy. V Apocalyspe please píše: come on, change course of history či v butterflies and huricanes: ights, battles have begun

revenge will surely come

your hard times are ahead

you've got to change the world

and you use this chance to be heard

your time is now

V Ruled by secrecy pak: Change in the air

And they'll hide everywhere

And no one knows who's in control

V Take a Bow politici shoří v pekle a budou pykat za své hříchy, v Assiasi je nechá pochcípat a tak logikcy stupňuje tlak a v novém albu Resistance vyzývá otevřeně k revoluci(Uprise) a k odporu Resistance

Reagovat
Tsigi

za tvý shrnutí vlastně v celý diskuzi o Muse

Reagovat
herbage

O tobě vím, že je taky posloucháš. Nechtěl bys v listopadu do Mnichova? Cena cca 2500 včetně lísku a dorpavy

Reagovat
Tsigi

hele mý icq 210264480 pro budoucí domluvu zatím nevím ještě

Reagovat
herbage

ok

Reagovat
domingo

U Kid A nešlo o texty, jako o způsob vydání desky: žádný promo, žádný fotky, žádný videa, žádný rozhovory, žádnej singl, což z ní udělalo ještě před vydáním tak obrovskej kult, že pak hned v prvním týdnu vyskočila na 1. místo britské i americké hitparády... to je u depresivní ambientní elektronické desky, kterou natočila kapela se 4 kytaristama, docela výkon :)

Reagovat
herbage

Nekupovali to lidé spíše ze zvědavosti? Četl jsem, že pak byl velký odliv starých fandů Radiohead a přílov zase nových

Reagovat
domingo

Určitě taky. Tady jde o to, že na to měli vůbec koule. To nikdy nikdo předtím neudělal.

Příliv nových fandů..., asi jo, teda já to v roce 2000 neposlouchal, ale i teď je vidět, že se fanoušci docela dělí na posluchače toho starýho období (kytarovější, po OK Computer) a novýho (elektroničtější, od Kid A dál)...

Reagovat
herbage

Respektive můžeš složit geinální písničku jako Ruled by Secrecy, kterou nezná ani polovina fandů Muse a umístit skyrté poselství do textu nebo můžeš napsat hitovku pro masy, kde ani text nijak nezaobalíš a napíšeš všechno zjednodušeně, aby to pochopil i křovák, viz tvé přirování k punkové písni. com yslíš, co bude mít větší dopad? Jistě, není to žádné Sound of silence od Simona a Garfunkela, ale s tím se dnes těžko dostaneš k mase lidí a Matt není žádný folkový zpěvák

Reagovat
domingo

A ty myslíš, že Bellamy to fakt myslí vážně? Nemáš pocit, že to zní populisticky? Že jde o pravej opak oproti, řekněme, RATM?

Reagovat
herbage

To ví Matt asi jen on sám, ale rozohdně mi to přijde pravděpodobnější, než že by to dělal kvůli slávě a nabalení nových fans za každou cenu. Mě to spíš přijde jako vyvrcholení posledních tří alb. Zprvu zpívali o běžných věcech jako o nepovedené lásce a hudba jim sloužila jako taková ventilace. Zpívali jak je svět zkaženej, že je všichni ignorují a že se každej stará jen o sebe. Teď už nemůžou zpávat, že je nikdo neposluchá, všichni žijí šťastně s přítelkyněmi či manželkama a tak je sere něco jiného, nespravedlnost okolního světa z globálního hlediska. O tom podle mě celá tato alternativní tvorba je. Takhle chtěj, aby lidé v rádiu místo I Love you, you love my, and why you donť love me uslyší Uprise, their time come to the end, our flag going to ascend, we will bee victorious

Reagovat
domingo

Právě...de la Rochův odkaz je silnej dodnes právě proto, že zůstal v undergroundu...strhl celou hudební scénu, a když měl přijít ten vstup do mainstreamu, tak řekl fuck off a šel pryč...zbytek kapely pak založil ten potrat Audioslave, kde si teda i v tom rádiu brnkli, ale RATM odešli se Zakem, o tom se teď nikdo nepře. Tomu jsi věřil, že to myslí vážně.

Bellamy začíná kázat v okamžiku, kdy Muse definitivně prorazili. Jako by chtěl ty lidi ovládat, ne jim sdělovat svůj názor. Chápeš, co myslím?

Reagovat
herbage

Jj, chápu. Já toho de la Rochu právě neznám, ale dle wiki je mu 39 let, takže už něco prožil a měl na to věk. Muse začali v 17ti, tehdy vážně nemůžeš chtít po nich nějaký ucelený světonázor. On to celé táhne Matt sám, skládá písně, píše texty. O světové dění a politiku se začal zajímat později a taky to hned komponoval do svých textů, už Orgin of Symmetry je toho plné, i Showbiz, Absolution už hodně a Blach Holes skoro celé, Resistance bude dle mého názoru čistě politicky motivovaným albem. Kdyby to Matt nemyslel vážně a jen tak tahal lidi za nos, to mi přijde ujeté, spíš chce vážně přimět lidi, aby se zamysleli nad nynějším světěm a to masu lidí, ne jen pár, protože těch pár co poslouchá pdoobnou hudbu již má stejně svůj světonázor a tímto albem chtějí pouze aktivoat širší masu. Mě samotného třeba vážně zajímá, jaký ohlas toto album bude mít.

Reagovat
domingo

Tak to mě taky. Jsem zvědavej na první politicky kontroverzní po-bushovské album ale jestli chce vážně konkurovat albům jako The Final Cut, tak to bude mít sakra těžký.

Reagovat
herbage

Tak strefovat se do Bushe je cekem lehké, ale tohle má být celkově proti systému, ne jen proti někomu, což mi přijde klíčovější. Proto taky Uprise, něco jako velká francouzská revoluce, žádný převrat jako Sametová revoluce

Reagovat
domingo

Sametová revoluce především žádnou revolucí nebyla. :)

Jenom mě zajímá, koho chce oslovit. Kterou část společnosti. Troufnu si odhadnout, že Muse poslouchají především vysokoškoláci, což by mohla být cílová skupina, ale "they will not control us, we will be victorious" mi přijde spíš orientovaný na mladší/méně erudované publikum... fakt mi to vrtá hlavou

Reagovat
herbage

Tak já hledal nějaký příměr malicherné revoluce, ale ta sametová byla rpavda revolucí, ais jako Kaspické moře je moře Možná že to Oi, Oi zaujme punkáče, ale ty spolehlivě odradí syntetizér na začátku skladby, tak vážně nevím Uvidíme, až uslyšíme další skladby, jinak nemá cenu předem hodnotit záměr autorů

Reagovat
domingo

Jinak RATM vydali přelomovou desku v roce 1992 a rozpadli se v roce 2000, takže mu bylo 22-30... jestli je neznáš, tak to zkus, i když nevím, jestli se ti ten jejich crossover bude líbit... ostrý kytary a rap. Ale strašně osobitá kapela.

Reagovat
Tsigi

hrozně jsem žral Morela na kytaru, některý ty riffy jsou neuvěřitelný, jak se zaryjou, když jsem začínal s kytarou, tak jsem se chtěl zlepšit tak abych zahrál Killing in the name jako on

Reagovat
domingo

Přitom ty riffy jsou úplně jednoduchoučký :) ale ta chemie mezi Morellem a Zackem byla neopakovatelná, něco jako Morrissey s Johnnym Marrem, prostě absolutní souhra zpěváka a kytaristy, to je vždycky radost poslouchat...

Reagovat
Tsigi

ono když jsem se naučil trochu anglicky, tak jsem tu kapelu tolik nežral na to mám jinej globální názor, ale Tom je geniální jeden z prvních kytaristů o kterých jsem si něco zjišťoval, i u těch Audioslave, který nemáš rád má pár skvělých okamžiků vlastně ta kytara mě natom jediná bavila

Reagovat
domingo

Audioslave jsou obyčejná průměrná kapela, nemám na ně bůhvíjak negativní názor jako třeba na Nightwish, ale vadí mi, že kvůli něčemu takovýmu zmizely ze světa 2 výborný kapely.

Reagovat
Tsigi

Nightwishh měl skvělou zpěvačku s novou už nemají ani to a zní hrozně

Na Audioslave je skvělý to jejich tvrzení, že všechny zvuky byly vytvořeny jen kytarou, basou a bicíma toho jsem si vážil a třeba Man or Animal je pecka a k Show me how to live je dobrej klip

Reagovat
domingo

Jestli máš rád experimentování se zvukem kytary nebo basy, tak ti doporučím hromadu úplně jinejch kapel než Audioslave ;)

Reagovat
Tsigi

ne jako že si cením toho a přišlo mi to sympatický, taky si dokážu představit v daným oboru lepší kapely

mimochodem viděl anketu FIlteru 200 nejlepší desek za posledních 10 let ?

Reagovat
domingo

Jojo. Dokonce jsem si kvůli tomu opatřil The Streets.

Reagovat
Tsigi

já taky, ale moc mě to nevzalo no

já si kvůli tomu sehnal poslední cdčko Cashe a už jen kvůli tomu se mi ten nákup vyplatil

Reagovat
domingo

Myslíš ty covery? :) to je dobrý. Já si Filter kupuju pravidelně, ale už uvažuju, že s tím švihnu. Recenze na všechny zahraniční desky mám čtrnáct dní předtím z netu, česká tvorba mě nezajímá (a když je něco hodně dobrýho, tak mi to někdo doporučí) a články jsou sice fajn, vtipný a občas i poučný, ale nevím, jestli to za těch pár stránek stojí...

Reagovat
Tsigi

ano ty covery třeba Hurt mi přijde jako jedna z nejsilnejších písniček ono až to bude zpívat 70 letej Reznor tak to asi taky bude mít jiný grády , já si kupuju Filter jen podle obalu buď se mi líbí a zaujme a beru ho nebo ne a tahle anketa mě navnadila

Reagovat
domingo

Jinak s tím zvukem kytary - The Jesus & Mary Chain, Dinosaur Jr., Sonic Youth, My Bloody Valentine...zpětný vazby, smyčce a tak. Dosáhneš tím super efektů, když to teda umíš (čili když nevrazíš kytaru před kombo a nedržíš ji tam pět minut)

Reagovat
herbage

Já teď přišel z práce,p řečetl diskusi a připojuji se

Reagovat
smazaný uživatel

tebe už jsem dlouho neslyšel amigo, jak se vede?

Reagovat
herbage

Špatně, chodím přes léto makat

Reagovat
smazaný uživatel

no, a já , že tě nevidím na diskusi pod prvním kolem SA...

Reagovat
herbage

Nn, o víkendu jsme byl za bráchou v Ostravě. Btw. já chodil někdy pod Serii A?

Reagovat
smazaný uživatel

a ne? , nyní jsi mě úplně zejistil , ale přece jo ne? Vždyť si tě pamatuju

Reagovat
herbage

Já chodil hlavně pod tvé články a rozjížděl tam diskuse na jiná témata, tak možná proto

Reagovat
smazaný uživatel

tak asi jo, no. Jinak (když jsi na to narazil),začal jsem nový seriál

Reagovat
herbage

Já už nedávno psal, že už ty články ani nečtu, jen když vážně mam čas. Dneska na to nemám ani sílu a to si nečtu články, které mě opravdu zajímají. to musím ještě pár napsat na jiné weby, naskenovat článek o solárních panelech z roku 1981, odpovědět nějakým lidem na mail. A na čtení knížky nebo časopisů už není vůbec čas. Zrovna jsme si z té Ostravy přivezl časopis Reportér z roku 1990, kde píšou třeba Šiklová či Ruml. Dokonce jsme tam bytě našel reportéra z roku 1967, 1968, 1969, 1970 a 100+1 zajímavost ze zahraničí z roku 1966. Jsou to bichle velké a tak jsme to sem ani nevezl, ale někdy bych si to rád přečetl, protože ta doba a ten přechod od uvolňování útlaku režimu až po svobodu slova a pak zpátzky normalizaci je nesmírně zajímavá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nemám Mourinha rád, ale teď vlastně nic neřekl... jenom to, co každý viděl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

301. pro Josého slovní dovednosti

Reagovat
domingo

Reagovat
anonym

Ahoj. Myslíš si, že muslimské tradice jsou správné?

Reagovat
domingo

Takhle položená otázka je nesmírně vágní a zevšeobecňující...mohl bys to upřesnit?

Reagovat
anonym

Dobrá, tak co si třeba myslíš o postavení žen ve společnosti? Některé jejich zvyky mi přijdou "zastaralé". Většinou totiž nemám moc pochopení pro lidi, co strikně žijí podle určité příručky na život ( Korán ) místo toho, aby o věcech sami přemýšleli.

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

zaujimave diskusie...

Reagovat
Sosi

Řekl to hezky, slušně, pravdivě. Ať každej vidí, jaký dělaj muslimové blbosti. A myslím, že klidně mohl i zatlačit víc na pilu, protože toto je fakt kravina, by se nemusel fotbalista ani divit, kdyby vyletěl. Nechová se profesionálně-nazdar!

Reagovat
Liquid

"Muntari měl problémy, které souvisely s ramadánem," prohlásil po zápase Mourinho. "Takové teplo nebylo pro něj nalačno zrovna ideální. Ramadán rozhodně není ideálním obdobím pro fotbalistu, který chce hrát zápas," dodal.

Za tento výrok ho kritizují ??? koukám že muslimovi stačí opravdu málo a vyskočí. José vem si příště triko s karikaturou Mohammeda.

Reagovat
smazaný uživatel

verim mu, ze by byl schopnej to dokazat s tim trickem tohohle trenera mam rad, vysledky ma a clovek se i pobavi, letˇs go Jose

Reagovat
smazaný uživatel

a co na to tvurce pořadu z čt2 křestanský magazín (jestli to eště existuje.)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele