Mourinho je patrně nejlepší trenér všech dob, říká Villas-Boas

31.12.2012, 11:02
Aktuality
André Villas-Boas se ve velmi mladém věku vyšvihl mezi top trenéry evropské scény, za což podle svých slov do velké míry vděčí Siru Bobbymu Robsonovi a Josému Mourinhovi. Druhého jmenovaného dokonce lodivod Tottenhamu označil za patrně nejlepšího kouče všech dob...

Teprve pětatřicetiletý Villas-Boas pod Mourinhem pracoval v Portu, Chelsea a Interu, než se na podzim roku 2009 osamostatnil a převzal Académicu Coimbra. V sezóně 2010/2011 se pak coby hlavní trenér vrátil do Porta, s nímž opanoval Evropskou ligu.

Nyní svému učiteli vysekl poklonu. ”Mourinho je patrně nejlepší trenér všech dob. Pracovat s ním byl pro mě unikátní zážitek, je složité najít někoho s takovým profesionalismem, oddaností a fotbalovými znalostmi,” uvedl Villas-Boas pro brazilský list Lancenet.

Srovnání se současným trenérem Realu Madrid ale odmítá, ačkoliv se po pohárovém úspěchu s Portem rovněž vydal do Chelsea, kde ale na rozdíl od svého krajana nevydržel ani sezónu. ”Ta srovnání dělají lidé, kteří fotbalu nerozumí, nás to ale příliš nezajímá. Možná vedeme lidi podobným stylem, ale není to žádná imitace,” prohlásil Villas-Boas, který v létě usedl na lavičku Tottenhamu.

Velký vliv na jeho kariéru měl také Sir Bobby Robson, který v letech 1994 až 1996 vedl FC Porto. ”On bydlel v našem domě a já byl fanouškem Porta, tak jsem se s ním začal bavit o hráčích a on mi jednou řekl, že mě nechá přijít na trénink. Tehdy vypukla má vášeň pro fotbal a jeho taktickou stránku. Začal jsem si dělat kurs a trénovat ty nejmladší, na tyto časy velice rád vzpomínám,” dodal Villas-Boas.

Autor: Petr Vaněček / goal.com

Komentáře (438)

Přidat komentář
smazaný uživatel

A ty nejhorší

Reagovat
JM

Reagovat
FC Porto FC

těžko :)

Reagovat
smazaný uživatel

Hm...tos mu to dal... Ještě nějak chceš ze sebe dělat blbce?

Reagovat
smazaný uživatel

a ty nejblbsi

Reagovat
Milan.B

Reagovat
Puskas

Porugalský Silvestr?

Reagovat
mesyas

ježiši tady se zase sejde Mufanu na kydání hnoje.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Usty

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EmC

OT: nevite jestli lrtos budou hlasky roku?

Reagovat
kiwwi

neviem, ale Boas sa chcel asi nominovat

Reagovat
EmC

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Reagovat
madridcan

Budu. PJ ma vlastny zoznam a redaktory hlasuju. Deadline je nejak do tretej ci ako, cize clanok tu mas podvecer

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím je pro mě druhý nejlepší po Fergusonovi. Ale není mu ještě ani 50, takže pokud udrží nastolené tempo, stane naprosto suverénně nejlepším trenérem všech dob.

Reagovat
smazaný uživatel

Je tezke rict kdo z tech dvou je lepsi, ja bych je osobne radil na stejne misto. Oba jsou vyjimecni, ale kazdy jinak. Fergie ma za sebou jen 2 kluby, nejdriv Aberdeen, s nimz byl uspesny, apak MU, kde pod jehi vedenim tym povstal z popela a udelal z nej nejvic dominantni klub v Anglii za tu dobu. Mou zacinal v provincni Lieire a na to 5.misto tam vzpominaji jeste doted. Pak dokazal velke veci s Portem a behem kratke doby sesbiral tolik titulu v ruznych klubech, ze v tom nema konkurenci. nekdo muze rict, ze je to snadne dostat miliardy na nakupy, slozit si tym a s nim vyhravat. Ale kdo to dokazal? Snad jedine Real v dobe, kdy tam radil Zidane. Manchester city maji k dispozici jeste vic penez, ale za tu dobu vyhrali jednou FA cup a az teprv loni i ligu. Ovsem v LM tragedie. V PSG maji taky ropaky, a taky nevyhrali titul.

Mourinhovi bude teprv 50 let a uz ted je vyjimecny.

Strasne rad bych videl Fergusona trenovat treba Inter Milan a Mourinha vypiplat nejaky klub, ale to je nerealne

Reagovat
smazaný uživatel

Ferguson je nejlepší trenér v historii fotbalu, co se týče koncepční práce v klubu. Mourinho je nejlepší trenér v historii fotbalu v tom, že dokáže přebrat velkoklub, který je v utrumu, vhodně ho posílí a během krátkého časového úseku ho namotivuje tak, aby vyhrál všechno, co se vyhrát dá. Naopak by podle mě nikdy nefungovali, což se pomalu začíná ukazovat i teď v Realu.

Reagovat
roman1978

nebud až zase tak moc zahleděný. jaký převzal kdy velkoklub? jedině ted real. inter není velkoklub, chelsea taky ne a porto už vůbec ne.

Reagovat
smazaný uživatel

si zabil, takove nesmysly jsem uz dlouho necetl

Reagovat
smazaný uživatel

Porto a Inter velkokluby podle mě rozhodně jsou. Mourinho udělal páté místo v portugalské lize s Leirií, která není ani průměrný portugalský tým, pak s Portem, které mělo v době, kdy ho přebíral problém vyhrát portugalskou ligu, vyhrál ligu, pohár, Pohár UEFA, Ligu Mistrů, Superpohár, no prostě všechno, co se vyhrát dá. Šel do Chelsea, což byl tým, který měl obrovské finanční možností, ale nebyl schopen vyhrát skoro nic, po padesáti letech tam vrátil titul, obhájil ho, vyhrál i pohár, ligový pohár, Community Shield, dotáhl ho 2x do semifinále Ligy Mistrů. Šel do Interu, s týmem, který byl v Itálii v té době úspěšný, ale v Evropě vždycky vyhořel, vyhrál zase všechno, co vyhrát šlo, v Lize Mistrů vyřadil i Barcelonu, která v té době byla považovaná za téměř neporazitelnou. Pak přišel do Realu, z party chodících individualit, která nevěděla, co má hrát, udělal mančaft, který vyhrál pohár, ligu, superpohár, dokázal několikrát přehrát a porazit Barcu, z téměř neporazitelného týmu udělal mančaft na úrovni Realu, nebo z Realu mančaft na úrovni Barcy, no a pokud vyhraje Ligu Mistrů i letos s Realem, tak opět a zase vyhraje všechno, co se vyhrát dá a půjde o dům dál, kde udělá totéž. Hmm, na to, že mu ještě nebylo ani 50, to není vůbec špatný, kromě sira Alexe neznám úspěšnějšího trenéra, než je on, a nevím o nikom, kdo by v tak mladém věku za 10 let tak suverénně zválcoval veškerou trenérskou konkurenci.

Reagovat
roman1978

porto, internazionale ani chelsea nejsou velkokluby.

v anglii jsou jen tři kluby: manchester united, liverpool, arsenal

v intálii jsou to jen: ac a juve

portugalsko se ani nepočítá

s portem vyhrál pouze šílenou shodou náhod, to samé s interem. pokaždé mu pomohli rozhodčí velkým způsobem a měl véééélikánské štěstí. nějaké páté místo v portugalské lize fakt není žádný úspěch.

nemá nejvíce titulů, nemá nejvíce titulů v lize mistrů, nemá nejvíce pohárů. v ničem nevede.

může se dostat mezi legendy, ale do toho má ještě daleko.

z dlouhodobého hlediska jsou nejlepší trenéři alex, otmar, vincente, johan

z krátkodobého jednoznačně pepe

nikde neříkám, že je to špatný trenér. ale ta gloriola tady kolem něj je šílená. ještě toho musí chlapec hodně dokázat, aby byl považován za nejlepšího trenéra.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi proti němu absolutně zaujatý. Všechny týmy, které trénoval, neznamenají nic, všechno, co vyhrál, bylo štestí. Má 20 trofejí, což má z těch trenérů, které jsi jmenoval, pouze Ferguson. José na sobě nemusí makat, stačí mu, aby nastolené tempo sbírání trofejí udržoval dalších 10 let. Tím pádem by se vyrovnal Fergusonovi, protože už teď nasbíral polovinu trofejí co on. José má našlápnuto, aby se stal absolutně nejúspěšnějším trenérem všech dob, a to o parník!

Reagovat
roman1978

já proti němu nejsem zaujatý. jen jsem zaujatý proti tomu, jak tady z něj děláte něco, co není. ještě prostě ne. až toho dosáhne, tak se můžeme o něčem bavit, ale předpovídat něco a na základě toho to tvrdit je hovadina. co když zítra zkončí???

stejně si můžeme říct, že guardiola získal za tři roky já nevím 15 trofejí a kdyby v nastoleném tempu pokračoval, tak za dalších deset let jich má 45?

prostě nemůžeme vědět, jak to dopadne

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ať v tom Guardiola pokračuje, to on skončil, nikdo ho k tomu nenutil. José je prostě o zaoceánský parník nejlepší a nejúspěšnější trenér posledního desetiletí a je pravděpodobné, že ve sbírání trofejí bude pokračovat i ve zbytku kariéry, čímž by naprosto deklasoval všechny trenéry, které historie fotbalu pamatuje. Zatím je druhý nejúspěšnější po sirovi Alexovi a za 10 let dokázal to, na co Ferguson potřeboval jednou tak delší dobu.

Reagovat
roman1978

jo, tak hlavně, že je to pravděpodobné. nemá cenu se o něčem bavit. josé je nejlepší v posledním desetiletí, pepe zase v posledním pětiletí, alex v posledním dvacetiletí. aaaaa.

Reagovat
roman1978

a pepe asi nechtěl pokračovat. je mi to jedno. já jsen poukázal na tu divnou logiku. nemáš věšteckou kouli a nevíš, jak to dopadne a pokud ano, tak bych prosil čísla sportky v příštím tahu. díkl

Reagovat
smazaný uživatel

José je nejúspěšnější trenér posledního desetiletí, druhý nejúspěšnější trenér všech dob a má velkou šanci stát absolutně nejúspěšnějším trenérem všech dob.

Reagovat
roman1978

a podle čeho je druhý nejúspěšnější trenér všech dob?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle úspěchů - trofejí. Vyhrál všechny klubové trofeje v Anglii, Španělsku, Itálii i Portugalsku. Některé i vícekrát, k tomu Pohár UEFA, Ligu Mistrů, dokázal dojít do semifinále se čtyřmi různými týmy atd.

Reagovat
roman1978

semifnále není žádný úspěch, druhé místo v lize taky není žádný úspěch. prohrané finále taky není žádný úspěch. teda pokud se nejedná o já nevím baník ostrava.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jo. Tvá zoufalost už dosáhla jisté hranice, pod kterou se nechci pohybovat. Nesnaž se už dál z něj snižovat jeho kvality, protože to ani nejde. Můžeš ho nemít rád, může ti být nesympatický, můžou ti být nesympatické způsoby, jakými k trofejím došel, ale jeho úspěch je NEODDISKUTOVATELNÝ!!

Reagovat
roman1978

a nejsem ani trošku zoufalý. já jsem nikdy nenapsal nic proti němu. já psal proti tobě a reagoval na tvé zcestné argumenty. že to nechápeš je jen tvůj problém. a snižuješ se tím co jsi ted napsal sám. osobní útoky přece nejsou potřeba.

Reagovat
smazaný uživatel

Mé argumenty nejsou zcestné. A neútočím na tebe. Jen mě strašně baví pozorovat, jak se někteří nemůžou smířit s tím, že lepší trenér než José tady prostě za poslední dobu hodně dlouho nebyl a po odchodu Fergusona se hodně dlouho objevit nemusí. To znehodnocování úspěchů ve stylu "Vždyť nikde nevydržel dlouho, pomáhali mu rozhodčí, měl štěstí", to je taková křeč, že je to až směšné.

Reagovat
roman1978

to není křeč, to jsou fakta.

a kdo je nejlepší hráč na světě?

Reagovat
smazaný uživatel

Momentálně máme nejlepší hráče na světě 2 - Cristiana a Messiho. Lepší sportovní formu má momentálně Messi, takže asi on.

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt to možná jsou, ale absolutně irelevantní a nijak nesnižují jeho obrovské trenérské kvality a úspěchy.

Reagovat
smazaný uživatel

*fakta

Reagovat
roman1978

tak ještě jednou. já níjak nesnižuji jeho úspěchy. jen jsem se bavil s tebou o tom, co si o tom myslíš a proč si to myslíš a ptal jsem se na kontroverznější věci s tím spjaté. to je vše. končím, viz. níže.

Reagovat
smazaný uživatel

Snižuješ. Tím, jak pořád říkáš, že měl štěstí, pomáhali mu rozhodčí, trénoval ve 4 ligách (což je spíš jeho plus), taky to, jak jsi se snažil snížit Porto, Chelsea, Inter. Vyhrát se slabšími týmy je nepopsatelně těžší a žádná náhoda to nebyla. Navíc ty argumenty předkládáš, jako kdyby Guardiolu a jeho Barcu neprotlačil Övrebö v semifinále 2009 přes Chelsea, popřípadě nevyloučil v semifinále 2011 Pepeho za nic. No, nechejme toho, máš pravdu...

Reagovat
smazaný uživatel

uz se na nej vykasli, s nim je to marny :)

pro nej je Mourinho nahodne vyhravajici lama, ikdyby celou sezonu neprohral jeho tym ani zapas

Reagovat
roman1978

a guardiola vyhrál za jedinou sezonu 6 trofejí. a co jako? to z něj taky nedělá nejlepšího trenéra všech dob.

Reagovat
smazaný uživatel

Má o 5 trofejí méně. Pro Josého navíc mluví to, že dokázal vyhrávat se čtyřmi velkokluby a všechny je dovést minimálně do semifinále Ligy Mistrů (2x vyhrál), což nikdy nikdo jiný nedokázal. Stejně jako fakt, že vyhrál Premier League, La Ligu, Serii A a ktomu ještě portugalsku ligu.

Reagovat
roman1978

a proč to mluví pro moua? to, že není schopen nikde zůstat, nemusí znamenat, že je to plus.

to by potom byl nejlepší útočník všech dob asi anelka nebo nistelroy. zase super logika

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi tak trapný a zoufalý, jak se snažíš pošpinit a ponížit každý klub i úspěch spjatý s jeho osobou. Nevydržel, protože se vždycky sebral a šel za lepším, za novou výzvou, za novou motivací a zatím byl vždycky úspěšný a vyhrál všechno nebo skoro všechno co šlo.

Reagovat
roman1978

takže reagovat na argumenty ti prostě nejde. to, že ti oponuji, ještě neznamená, že s tebou nesouhlasím. jen se ptám a reaguji. nesnižuji jeho úspěchy, které jsou nesporné. jen se snažím přijít na to, proč jsi tak zahleděný, že nevidíš nic okolo. jen bych se zeptal, kolik ti je?

Reagovat
smazaný uživatel

Já nejsem zahleděný. Možná to neznamená, že se mnou nesouhlasíš, ale evidentně se snažíš najít způsob, jak ho pošpinit a snížit jeho úspěchy, které snížit prostě nejdou, protože jsou neoddiskutovatelné. Ty argumenty o reakci výš jsou naprosto směšné. A kolik mi je let?! Nevím, proč bych ti to měl říkat a už vůbec ne tady v diskuzi. Navíc si myslím, že je to absolutně nepodstatné. PS: Když někdo začne poukazovat na věk, tak je to akorát známka toho, že mu došli argumenty. Přeju hezkého Silvestra.

Reagovat
roman1978

takže dítě. a hezkého silvestra mám, ted dostane barca na prdel. prohraje 4:2.

a dotaz na věk není známka toho, že došly argumenty. jen snaha o pochopení mysli diskutujícího. pokud máš 15 nebo 35 je velký rozdíl.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám 15 ani 35.

Reagovat
smazaný uživatel

*došly

Reagovat
roman1978

a zase. já se neptal jestli máš 15 nebo 35, jen jsem poukázal na to, že je to rozdíl a tudíž se podle toho musí člověk zařídit. jako, kdybych napsal, že má člověk 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,45,46,78 let, tak by jsi napsal,že nemáš 1,2,3,atd?

to už je fakt divné.

a osobní útok to už byl. to jsi trapný není osobní?

nicméně si jdi políbit sošku mourinha pomodli se k plakátu a hezky se bav.

bez argumentačního protipólu mne to nebaví.

Reagovat
smazaný uživatel

Sošku doma nemám a Josého plakát taky ne. Bavit se hezky budu, to se spolehni. Ty by jsi se zase mohl smířit s tím, že José jednou bude nejlepší trenér v historii a už teď mocným tempem dohání sira.

Reagovat
roman1978

má o 5 trofejí méně, ale má je v nejlepší lize světa. nemá je v portugalsku apod. a má to za třetinu času. já je nechci porovnávat, jen používám tvou logiku.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepsi liga sveta, to neni tak jiste, ikdyz asi ano. Na evropskem poli se ty tymi vyborne prosazuji. Ale vyhrat spanelskou ligu je pro klub typu Barcy vlastne povinnost. Stala se z toho nudna soutez, kde se o titulu rozhoduje mezi 2ma kluby a vsichni ostatni strasne zaostavaji. Jen obcas se nekdo vzmuze a trochu konkuruje.

Diky dominanci na domaci scene maji pak usetrene sily pro mezinarodni zapasy.

Kdyby Barca hrala v anglicky lize, tak by to tak snadne nemela, tam nemaj obrance jak hadrove panaky co jen stinuji, a maloktery souboje se piskaji jako fauly, tam uz by simulanti jako Busquets a Mascherano nemeli uspech. O tom se presvedcil treba Suarez, kterymu uz nepiskaji ani jasny fauly, protoze ho maj za simulanta

Ostante Mascherano vi jak to chodi, ikdyz zkujvila ho az Barca

Reagovat
risk je zisk

stebobu si prmlucvim az budu redy!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea rozhodne velkoklub je. Pocet titulu: Liverpool - 62, ManU - 59, Arsenal 38, Chelsea 25. Ovsem Arsenal byl dominantni predevsim na domaci scene, jen jednou vyhral PVP. Chelsea vyhrala PVP 2x a k tomu letos pridala titul v LM. Arsenal uz 7 let nic nevyhral, Chelsea ma trofeji jak maku za tu dobu.

Inter ma stejny pocet titulu i 2.mist ze Serie A jako AC Milan, Co do poctu mezinarodnich trofeji je AC lepsi, ale i tak je Inter se 3mi tituly z LM(PMEZ) a 3mi z UEFA cupu se radi mezi top kluby v Evrope i na svete.

Jestli chces tady rozumovat, tak si nejdriv nastuduj historii klubu a pocet trofeji

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, rozhodci Interu tak strasne pomohli, ze z toho bylo nesmyslne vylouceni Motty

Reagovat
protiproudu

ses debil, hroznej :D

Reagovat
smazaný uživatel

Inter a Porto nie su velkokluby ale Arsenal uz ano

Reagovat
smazaný uživatel

co musi Inter splnovat, aby byl podle tebe velkoklub?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz Mourinho Chelsea preboral, tak tam byl Abramovic teprv rok a pred Abramovicem se neda rict, ze by meli neomezene financni moznosti, to spis naopak. Ale jinak souhlasim

Reagovat
kiwwi

a jak vies, ze by to Ferguson nedokazal? to je jak s Messim - neni najlepsi, pretoze to nedokazal v inom klube alebo inej lige

Reagovat
smazaný uživatel

Já to nevím a neví to nikdo. Napsal jsem "podle mě".

Reagovat
roman1978

vy dva tady asi neznáte žádné jiné trenéry, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Jenze Real ma konkurenci v podobe Barcy a ikdyz ji nesnasim, tak musim uznat, ze je nejlepsi na svete. Mou Real postupne vypiloval tak, ze dokazi hrat s FCB vyrovnane partie. Mou Barcu porazil jak s Interem, tak s Realem. Fergusonovi se to snad jeste nepovedlo.

Real to ma strasne tezke v lize, je tam uzka spicka, o titul hraje jen Real a Barca, a kdyz ma jeden z nich bkby mesic, tak je z toho naskok, ktery rozhoduje o titulu. To by se v Anglii nemohlo stat. Nemyslim, ze by nekdo dokazal vic s Realem v teto chvili, ani Fergie. Real proste doplati na sebeuspkojeni, ze loni srazili Barcu z trunu. Pokud ale Mou vyhraje s Realem LM, tak mu neuspech v lize s radosti odpusti...

Reagovat
smazaný uživatel

V tom s tebou naprosto souhlasím.

Reagovat
roman1978

s realem vyhrál jednou ligu a jednou pohár. každý jiný trenér už by se pakoval. to není pro real úspěch. ligu vyhrál jednou a už se mu to víckrát nepovede. bud vypadne nebo bude stále druhý. no ted spíš třetí až čtvrtý. hrajou hnusný fotbal, stejně jako inter i chelsea. lonská sezona byla jen náhoda a výjimka potvrzující současnou hegemonii barcelony.

s interem barcelonu porazil jen proto, že jim rozhodčí uznal gol milita z dvoumetrového offsidu. jinak by vypadli. a to ještě vlastně neuznali gol xavimu. prostě náhoda.

do chelsea přišel protože dostal k dispozici obrovské peníze, které tam byly jeden rok a chtěli nový impulz. a ano, vyhrál s nima po x letech ligu, ale pořád to je v anglii tým až tak na sedmém či bůhvíkterém místě. i sunderland je úspěšnější. není to žádný velkoklub.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
roman1978

a mou real vypiloval tak, že ted ztrácí asi milion bodů. jsou vyrovnaným soupeřem barcy, protože to je víc než zápas a historicky jsou úspěšnější než barca a tak nemůžou pořád jen prohrávat. dřív více vyhrávali, ted párkrát prohráli a pak zase jednou vyhráli. a co jako? tam se to bude točit do nekonečna. i já bych s realem barcelonu porazil z deseti zápasů aspon jednou. fakt úspěch.

Reagovat
smazaný uživatel

ano, ono je to strasne jednoduche. Se divim ze uz netrenujes nejaky velkoklub. Minimalne bys mel zacit rozesilat jim zivotopisy

Reagovat
božský John

heil jose

Reagovat
smazaný uživatel

za pár let bude abramovič litovatže ho vyhodil

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby ho nevyhodil tak by nevyhrál Ligu Mistrů takže asi ne

Reagovat
smazaný uživatel

Busby se právě otočil v hrobě.

Reagovat
risk je zisk

Busby kids

Reagovat
kiwwi

*babes

Reagovat
risk je zisk

Jj já si říkal že to zní divně

Reagovat
smazaný uživatel

V originále si spleteš písmenko a už máš NSFW.

Reagovat
risk je zisk

aco toje za zkrktu?:?

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, či všetkých dôb, ale v súčasnosti je podľa mňa najlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No ono se fakt tezko hleda v minulosti lepsich treneru. Mozna Paisley?

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho

Reagovat
afc

Reagovat
Pinturicchio

To těch trenérů Boas asi moc nezná, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mel to byt conte ze?

Reagovat
smazaný uživatel

A kde napsal, že by to měl být Conte? Je mnoho velmi kvalitních trenérů: Capello, Sacchi, Lippi, Ferguson, Ancelotti, Del Bosque...

Reagovat
smazaný uživatel

nenapsal, ale mourinho urcite mezi nejlepsi trenery vsech dob patri. pro me je to, jako fanouska chelsea bohuzel ferguson

Reagovat
smazaný uživatel

Je rozdíl mezi "patří mezi nejlepší" a "je patrně nejlepší".

Reagovat
smazaný uživatel

pro kazdyho je to nekdo jinej. pro boase je to mourinho

Reagovat
Pinturicchio

Trapattoni ještě třeba. Jinak Conte je jeden z nejnadějnějšcíh, uvidíme, co ještě letos ukážeme v Evropě. Jinak velké věci by mohl dokázat i Montella.

Reagovat
smazaný uživatel

Montella, jak bych toho chtěl v AC.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Za to ty jsi naprostý odborník , v jeho věku zvládá všechno naprosto skvěle a když se už rozkoukal v Premier League tak u nás dělá výbornou práci.....

Reagovat
Pinturicchio

Vždyť já se k Boasovi jako trenérovi vůbec nevyjadřuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Řečeno slovy klasika: "Ten člověk se mi začíná líbit."

Reagovat
smazaný uživatel

Sympaťák Škoda ze se nechyt v Chelsea.. Ale taky kterej trenér se tam chytnul

Reagovat
smazaný uživatel

Nej trenéři historie: 1.Karol Marko 2.Franta Straka 3. Jarda Hřebík

Reagovat
smazaný uživatel

A co Pulpit?

Reagovat
FUnk

Latal?

Reagovat
Godwinson

V současnosti asi není pochyb. Každopádně jeho působení v Tottenhamu je pro mě šokující, byť jsem zaznamenal v diskuzi pár "nejhorších výkonů, jaké někteří fanoušci Tottenhamu po dobu svého fandění viděli", což je mi zase povědomé

Reagovat
smazaný uživatel

to je jedna z najväčších záhad vesmíru, ako môže byť s tým tímom tak vysoko pri tých výkonoch.

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris.

Reagovat
smazaný uživatel

Lloris toho v lize zatim moc neodchytal

Reagovat
kvasha16

tu otazku si kladiem aj pri MU

Reagovat
smazaný uživatel

nehrajeme sice nejhezčí fotbal ale zase máme perfektně zvládnutou taktiku a přípravu, na začátku sezóny to vrávoralo ale teď už si to sedlo a dobře se na to dívá...

Reagovat
Losinho

Reagovat
Manik...

Moc hezké čtení

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinhovi se podařilo neco s Portem a od ty doby nic dobrýho nedokázal, s Chelsea nevyhrat ani double slabota a v Interu dostal geniální hráče skterýma vyhrával aj Mancini jenom si ještě zaplakal a dostal další posily jak kráva a hrál stým teamem nekoukatelnej fotbal v lize mistrů, že štěstí bylo na jeho strane se nic velkýho neděje a v Realu nepředvedl ubec nic, nejdražší kádr, posily na koho si ukázal a nic, vsak aj Pelle by ten titul za tak dlouhou dobu stym Realem vyhrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

doufám že ironie

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Docela dobrá motivační řeč. Popravdě si teď po přečtení tvého příspěvku myslím, že bych mohl s Realem vyhrát ligu i já a to je fajný pocit.

Reagovat
smazaný uživatel

ked je to všetko take jednoduche prečo to nedokázali aj ostatní?...Mou je medzi najlepšími a právom....len Fergie je určite nad nim...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jaky ze hvezdy si to Mou porucil do Interu?

pouze doplnil kadr hracema, ti pak byli vtsinou takovy druhoradi, jako Pendev, ktery vetsinou stridal.

Pak kdyz odesel, tak ten kadr prevzal Benitez, a jak to dopadlo? Blbe. Mozna muzes rict ze Benitez je lama, ale ta lama vyhrala s Valencii 2x titul a pohar UEFA a s Liverpoolem 1x LM a jednoiu byl ve finale, takze zas takova lama to nebude

Reagovat
smazaný uživatel

takže hláška roku

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

Ten tvůj nicí je hroznej hned si vzpomenu na Baroše

Reagovat
smazaný uživatel

*nick

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

zdravím Rožňavu

Reagovat
Milan.B

zdravim rožňavčana

Reagovat
smazaný uživatel

Jak již bylo mnohokrát řečeno... až Mou dokáže svůj tým vést navrcholu po mnoho let, tak klidně uznám, že patří do pětky nejlepších trenérů historie. (Ten nejlepší by se přeci jen nevybíral příliš snadno a šlo by hlavně o subjektivní hodnocení) Už vyhrál co se dalo, ovšem dle mého, je ukázkou kvality trenéra koncepční práce, kterou zatím nikde moc nepředvedl.

Reagovat
smazaný uživatel

tak treba Chelsea byla pak i bez nej na vrcholu spoustu let. Kdyby tam byl, tak by tituly byly nadale a Abra by nemusel cekat na titul v LM 9 let ale treba jen 4.

Ja bych chtel videt zas Fergusona v jinem tymu, treba Interu Milan. Tam by si z jeho titulu Sir nikdo na prdel nesedl. Anglicka FA mu zobe z ruky a co on rekne, tak to udelaji...

Reagovat
FC Porto FC

Správně. Žádnej Ferguson ani Massey ale Mourinho je nejlepší trenér

Reagovat
smazaný uživatel

všech dob

Reagovat
smazaný uživatel

To, že dokázal vyhrát LM se třemi různými týmy z něj dělá rozhodně jednoho z nejlepších trenérů historie. Navíc Porto a Inter rozhodně nikdo nebral jako favority, o to byl ten úspěch ještě větší

Reagovat
smazaný uživatel

a ktorý je ten treti tým s ktorym vyhral LM ???

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

(tleskající smajlík)

Reagovat
smazaný uživatel

a v ktorom roku že som taky smelý?

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě loni, když podával Di Matteovi pokyny

Reagovat
smazaný uživatel

nechcem byť zly...ale dosť trápne...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

mozno v FM

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím, jestli se to dá tak lehce posoudit. Ale při pohledu na kluby, kterými prošel a kolik trofejí s nimi dokázal získat, rozhodně patří mezi nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

A teďka všichni do něho.

Reagovat
kiwwi

co znamena patrne? nepochybne? ocividne?

Reagovat
smazaný uživatel

očividne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Nejspíše. Ale najít originální znění by nebylo od věci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

tak som to nasiel

"Mourinho is perhaps the best coach of all time"

vsetka cest pekladatelovi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ještě o stupeň níž než nejspíše.

Reagovat
Erdovec

zřejmě?

Reagovat
smazaný uživatel

Možná. Nebo "asi". Čili takové "chcu ho ocenit, ale beru aji jiné názory, však to není ničím podložené"

Reagovat
Counter

Zřejmě = jednoznačně, očividně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak arne je spis pres nemcinu, no

Reagovat
Arne

Neboj, já vím, co znamená perhaps... Ale asi jinak chápu význam slova patrně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
risk je zisk

Tak berme to z jeho pohledu, tohle si myslí AVB tak proč mu to brát

Reagovat
alcantara

Pre mna je rozhodne najlepsi tlmocnik vsech dob, minimalne

Reagovat
smazaný uživatel

z dob Barcelony

Reagovat
smazaný uživatel

Haha A Ornella je nejchytřejší člověk na světě

Reagovat
Recoba Inter

Asi mu zas chce dělat asistenta

Reagovat
smazaný uživatel

hm tak to je Gigasympaťák

Reagovat
Bayern +

ew Nottingham Forest manager Alex McLeish is expected to put his own stamp on the squad in January and is reportedly plotting a raid on his former club Aston Villa. A couple of papers report that McLeish wants to sign midfielder Barry Bannan and will also look to turn full-back Alan Hutton's loan into a permanent arrangement.

Kolko CM si tam chcu vyzbierat?

Reagovat
Milan.B

MekLíš je sracka trener, on ma eroticke ruky...... co chytí to dej*be

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

což zrova ty říct nemůžeš, po včerejší neshodě...

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

ešte je aj urazená.

Reagovat
Swarley

nic jiného jsem ani nečekal, ale po mně nechtěj vysvětlení proč

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom blafuje.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

nějaký křídlo by nebylo ?

Reagovat
Trand

Hutton.

Reagovat
Azazelo RD

Není.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

Josééé... Please, comeback home! The Bridge!!!!!!!

Reagovat
Mr.Jindros

Jeden z nejlepších rozhodně.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý no .

Reagovat
kiwwi

Crystal Palace will reject Manchester United's opening offer of £8million for star winger Wilfried Zaha. Palace chairman Steve Parish insists Zaha will not leave for less than £20m but it is believed a bid of half that will test the Championship club's stance.

Reagovat
smazaný uživatel

7 a Machedu.

Reagovat
smazaný uživatel

7 stačí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

10 a Machedu?

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, co je na tom cucákovi tak výjimečného.

Reagovat
Yanek

Hlášky letos nic, jak vidím.

Reagovat
smazaný uživatel

málo sme sa snažili.

Reagovat
Yanek

Už to byla tradice...

Reagovat
smazaný uživatel

A najmä vysoká návštevnosť

Reagovat
smazaný uživatel

MSgoo by letos neměl konkurenci, tak mu tu cenu udělili v bez velkého povyku. Eurofotbal by ty oslavy neustál.

Reagovat
smazaný uživatel

jsou zrušený

Reagovat
EmC

proc?

Reagovat
smazaný uživatel

jupii

Reagovat
homeles8

letos jsem moc nepsal

Reagovat
smazaný uživatel

100. pre fakt Giroud > Torres

Reagovat
Bayern +

V com si to odmeral?

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho je určitě skvělý trenér ale jenom na období pár sezón pak musí odejít a zanechá za sebou spoušť protože nepracuje koncepčně.Ferguson nebo Wenger jsou pro mě lepší trenéři.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je snad jasný každýmu rozumně smýšlejícímu tvorovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je snad jasný každýmu rozumně smýšlejícímu tvorovi.

Reagovat
smazaný uživatel

nepracuje koncepcne, a proto jeste x let po jeho odchodu vetsina hracu v klubu jeste byla

Reagovat
valloire

Stejný řeči jako ty o Messim.

Reagovat
Pigeon

OT: Na Sport 1 - el clasico ze sezóny 04/05

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

včera dávali z 02/03.

Reagovat
Pigeon

a jak vidím tak celý den poběží el clasica

Reagovat
smazaný uživatel

to aby ten stary rok končil tak pomaly?

Reagovat
patas92

bez Messiho a Iniesty je to nuda

Reagovat
roman1978

za chvilku tam budou

Reagovat
smazaný uživatel

Pro fanoušky Realu doporučuji tenkrát úžasnýho DM Gravesena (14:00) a pak ještě jedno, kdy strašně ubližovali Gutimu, na kterým se vyfaulovali a jirka-fcb málem zbořil EF (18:00). Ty ostatní jen na vlastní nebezpečí.

Reagovat
alcantara

Reagovat
Kily

škoda, že jste nenechali zahrát Clásico Fauberta, mohl to být Silvestr se vším všudy

Reagovat
roman1978

hlavně ten gravesen

Reagovat
smazaný uživatel

No počkej, ale on měl to jaro tenkrát fakt skvělé a dal to mužstvo dohromady. Nevím, jak tady ten zápas, na to se právě těším. Každopádně čekám od něj velký výkon .

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne si tam nazamal Xaviho na chleba.

Reagovat
Mr.Jindros

Jojo, pamatuji, že jste ho v té době označovali za nejlepšího hráče týmu.

Reagovat
roman1978

já to nemyslel z hlediska fotbalovosti, ale vzhledu. jinak byl tu sezonu ještě fakt dobrej. pak začal upadad.

Reagovat
smazaný uživatel

jirkův berserk mode

Reagovat
Whitemedia

tak Demba Ba asi definitivně padá.. oni vážně přivedou negreda a to bude teprve prdel..

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool: Have had more shots than any other team in Europe's top 5 leagues this season, with 384 attempts on goal

Reagovat
smazaný uživatel

Inak, to je nejaka tradicia, ze na novy rok hraje prvy zapas stale Fulham? mam pocit, ze stale hraje prvy zapas v novom roku

Reagovat
smazaný uživatel

stále? veď to je raz do roka. vraj stále...

Reagovat
smazaný uživatel

stale prvy zapas v novom roku

Reagovat
smazaný uživatel

to mal byť vtip, ale som to dojebal.

Reagovat
MySch017

Pre mňa osobne je najlepším manažérom Sir Alex Ferguson... to, čo urobil z priemerného Manchestru United (1986/1987) je skutočne úžasné. Vyhral všetko čo sa dalo a je osobnosťou svetového kalibru. No, každý má nárok na svoj vlastný názor

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlasím, leč souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

5 let mu trvalo, nez vyhral MU titul, je to lama

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, v dnesnych pomeroch by si na neho uz davno spominali ako v Tottenhame na Ramosa

Reagovat
smazaný uživatel

140. pro šťasný nový rok.

Reagovat
Al Capone

Tak všech dob asi ne, ale současnosti bezpochyby

Reagovat
roman1978

ani ta současnost není bez pochyby. záleží na úhlu pohledu. pro někoho jsou důležité trofeje a pro někoho koncepční práce. pro někoho je důležité koupit to nejlepší na trhu a pro drúhého si je vypiplat. patří meze nejlepší, o tom nepochybuje nikdo, ale není nejlepší a v historii rozhodně ne.

Reagovat
homeles8

tak za 100 let budou všichni vědět už jen o těch trofejích...

Reagovat
roman1978

to ano a ani v nich není nejlepší. ani zdaleka

Reagovat
homeles8

Reagovat
roman1978

ale pár let ještě odtrénuje, takže co není může být

Reagovat
homeles8

tak já to nymslel tak na Mourinha, jakoprostě obecně :)) Prostě i když trenér vychová 25 top hráčů a budou drtit všechny herně, ale občas prohrajou hodně smolně, nebo kvůli rozhodčímu a vyhrajou tak 2 trofeje za 5 let, tak to beztak nebude nejúspěšnější období toho týmu, i když líp nikdy nehráli a už hrát nebudou. Ale i když nebudou hrát líp, můžou toho vyhrát víc :))

Reagovat
roman1978

sorry za překlepy, koukám na fotbal a píšu po slepu

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz se pise o nejuspesnejsim tymu, trenerovi atd.,, tak se vzdy pocitaji jen uspechy a ne nejaka koncepce

Reagovat
smazaný uživatel

Trenér dost možná ano, ale manažer rozhodně ne. Otázka co je víc

Reagovat
kiwwi

to zalezi aj od toho, ako klub funguje...ak je to Chelsea, tak pre nich je viac trener, ak je to United, tak manazer

Reagovat
Didier Drogba

pro United je to spíš výkonný výbor FA...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Maresma

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

ty vieš, čo napísať, aby si dostal tie palce. Swarley sa môže učiť.

Reagovat
Swarley

snažím se v tom najít systém...jednou stačí napsat "Jan Koller - legenda" a nebo něco proti MU...pokud to dobře chápu, tak kdyby dal Koller rozhodující gól ve finále LM, který by sestřelil United, tak napsat "Jan Koller - legenda, která mimojiné zničila United" a mám rekord v palcích...škoda, že už Jenda nečutá...

Reagovat
kiwwi

pff ja by som ti dal dvoch blujucich smajlov

Reagovat
Swarley

no to já sobě taky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Didier Drogba

Hoši, jak si mám teď sakra sjet tu palcovou lajnu, když jste mi ji takhle zasviňili?!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby to napsal arsin, tak je rekord prakticky jasnej

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

a pridal niečo o tom, ako je v kontakte s Kollerovou rodinou.

Reagovat
smazaný uživatel

ci boha Kollera vydim kazdi den a teraz dal united nenormalne star

Reagovat
smazaný uživatel

all the lights shine london is big citi

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Swarley

Reagovat
Side

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blade115

Reagovat
miky10

Reagovat
papos182

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
C0br

Reagovat
roman1978

to je krása, až do půlnoci samá clásica. no minimálně tři ještě uvidím. pak je to ve hvězdách

Reagovat
roman1978

tipuju, že teď dá gol ronaldinho

Reagovat
Didier Drogba

Je to vůl, ale v tomto má naprostou pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

OT: tak drbnuto sme sa zbláznili v defenzíve, 2:8

Reagovat
Wat

Dobrá mlata.

Reagovat
kiwwi

tak v defenzive...za dve presilovky 5:3 vystrelit raz na branu

Reagovat
smazaný uživatel

Aj to, ale hlavný bol ten začiatok, dáme na 1:1 a je*em na defenzívu... Jak žiaci...

Reagovat
smazaný uživatel

*jebeme

Reagovat
Wat

Už otáčíte, klid.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

oni nejebali na defenzivu, len proste nestihali s ich utocnikmi hrat, kvalita je niekde inde no..

Reagovat
smazaný uživatel

S Rusmi a Kanadou(2 tretiny) stíhali, rozhodne jebali... respektíve sa splašili...

Reagovat
smazaný uživatel

no, oni s nimi isli hrat otvoreny hokej a tak to dopadlo no, nechapem o co Bokrosovi islo

Reagovat
smazaný uživatel

Určite to nebol zámer, hráči sa splašili po vyrovnaní 1:1, boli v príliš veľkej eufórii...

Reagovat
smazaný uživatel

haha, 2:8. To musia byť jakí lúzeri, keď prehrávajú 2:8, to som ešte nevidel.

Reagovat
smazaný uživatel

3:8

Reagovat
smazaný uživatel

to by mi tam nesedelo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Wat

Reagovat
Side

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Maresma

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Kily

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridfan

Reagovat
tomasinho

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

kurva ved ja som an to uplne zabudol ! parada

Reagovat
Bayern +

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
FUnk

TRUE STORY BRO!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
herbage

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

200. Pre Kinga Kennyho.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
kiwwi

zrovna v debate o najlepsich manazeroch je to absolutne nevhodne

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stanu, Carrollem za 35 se taky nesmazatelne zapsal do historie.

Reagovat
smazaný uživatel

Pevně doufám, že v téhle disciplíně ho ještě nějaký manažer Liverpoolu trumfne.

Reagovat
smazaný uživatel

Kenny ho kupoval a určoval cenu?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To či si napísal je veľmi zjednodušené, vôbec to tak nemusí byť...

Reagovat
smazaný uživatel

*vhodné

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
madridcan

Budu. PJ ma vlastny zoznam a redaktory hlasuju. Deadline je nejak do tretej ci ako, cize clanok tu mas podvecer

Reagovat
kiwwi

redaktory

Reagovat
madridcan

Ked uz je ten silvester, tak mozem ta jebat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Podle vzoru tataryyy

Reagovat
smazaný uživatel

hm, podvečer.

Reagovat
C0br

Takže to je celé zkorumpované

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne uz vypadni z tottenhamu ty saso

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

mena ako shankley alebo paisley mu nic nehovoria, proti nim sa aj cez ferguson s mourinhom mozu skryt

Reagovat
roman1978

tak alex se s nima už může rovnat. ten portugalec ani zdaleka

Reagovat
Luc-Luc

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, ale rict ze Mourinho nebo Ferguson jsou horsi jak Paisley nebo Shankly, to je vrchol nadustosti. Byli to urcite vyborni treneri, ale Shankly se jim nevyrovna a jen Paisley ma velmi zajimavou bilanci, u ktere se da rict, ze je lepsi nez maji oni. Ikdyz zas to mel jednodusii, ze prevzal vitezny tym po Shanklym, tak to mel jednodussi

Ferguson (pocet sezon jako manazer v 1.lize - 34 sezon)

Trophies 2 Champions Leagues; 2 Cup Winners Cups; 15 domestic titles (12 England, 3 Scotland); 14 domestic cups

Mourinho (12)

Trophies 2 Champions Leagues; 1 Uefa Cup; 6 domestic titles (2 Portugal, 2 England, 2 Italy); 6 domestic cups

Paisley (9)

Trophies 3 European Cups; 1 Uefa Cup; 6 English titles; 3 domestic cups

Shankley (15)

Trophies 1 Uefa Cup; 3 English titles; 1 FA Cup

Reagovat
Erdovec

Paisley vyhrává LM průměrně co 3 roky, Ferguson průměrně co 17 let, z toho vyplývá že Paisley je 5,66666666667x lepší trenér než Ferguson

Reagovat
smazaný uživatel

zajimave, ale Fergie prebiral klub v troskach, kdezto Paisley v tom nejlepsim

Reagovat
papos182

Ale na tom mel Paisley taky vliv, protoze byl jeden z Shanklyho asistentu.

Reagovat
smazaný uživatel

jenez nakup, vyber hracu a strategie, v tom ma hlavni slovo vzdy manazer. asistent ma nicotny vliv...

Reagovat
Arbiter

Obcas je dobre si takove zrejme veci pripominat

Reagovat
LAM

Nevíte jak je to s přestupovim obdobim v zimě?Kdy začíná a kdy končí?

Reagovat
smazaný uživatel

1.1. - 31.1.

Reagovat
smazaný uživatel

a v CR tusim od 25.ledna do 21.unora

Reagovat
smazaný uživatel

Nutno povedat, ze pri vitazstvach v LM mu vydatne pomahali rozhodcovia.

Reagovat
alcantara

Silvestrovsky flame?

Reagovat
valloire

Reagovat
-Carles-

S Portom to bol neuznaný gól United, tuším ho dal Scholes, a s Interom jasný offside Milita a Toureho "ruka", po ktorej dal Bojan gól, ktorý by znamenal postup Barcy

Reagovat
smazaný uživatel

tou rukou Toure zahral, to je bez pochyb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To mám furt před očima.

Reagovat
-Carles-

Nj, to bol hrozný večer.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ještěže tak

Reagovat
hntlyl

offside Milita, po kterém by šel sám na brankáře, což se, podle logiky nejednoho Kulé, rovná jasnému gólu, viz Mallorca - Madrid

Reagovat
smazaný uživatel

Andradeho vylucenie.

Reagovat
smazaný uživatel

Guardiolovi?

Reagovat
Luc-Luc

vtipalek

Reagovat
smazaný uživatel

Není,nejlepší je Michal Bílek

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Kto je podľa vás najhorší český futbalista súčastnosti ? Chcem niečo vyskúšať na fife

Reagovat
valloire

Matějovský.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na FIFě si dáš podle Overallu, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto im nedôverujem . Skúšal som Plašila a on v zápase normálne hatrrick nechápem

Reagovat
homeles8

A za Southampton se mi hraje líp než za kohokoliv jinýho (ve fifě13)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak třeba ti sedí jejich default taktika.

Reagovat
Ligter

Nevím, jestli ještě hraje Tomáš Pešír.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
A Seleção

Ondra Kušnír BEZKONKURENCNE!

Reagovat
nani92

Baroš..a zachvíľu to bude Pekhart

Reagovat
Liquid

aneb jak pokazit jiřímu fcb silvestr

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kde jsou ty hlášky?

Reagovat
A Seleção

zadny prej nebudou...

Reagovat
smazaný uživatel

nadpisu ! Názor rádoby trenéra AVB mě vůbec nezajímá. Nej trenér JEDNOZNAČNĚ sir ALEX FERGUSON !!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

No...myslím si to zcela vážně, že Mourinho nikdy nebyl, není a nikdy nebude nejlepším trenérem všech dob. Na to jsou jiní kabrňáci, kteří dokázali si tým vybudovat, udržet, nerozesrat, být slušní, pokorníl....a hlavně hrát POHLEDNÝ fotbal, což Mourek splňoval snad jen loni.

Co se týče žebříčku, tak možná do TOP 20-30 by se dostal, s odřenýma ušima.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem jakžtakž souhlas,ale s poslední větou si to celé posral !

Reagovat
Maresma

Reagovat
tomasinho

Reagovat
cristiano.K.

a já myslel,že to psal Herb, taková kravina by na něj byla asi i moc

Reagovat
smazaný uživatel

on si v Chelsea tym nevybudoval? Vybral si hrace, a sefko mu na ne dal penize. Z puvodnich hracu tam zustalo jen torzo, naopak po odchodu Mou tam jeho hraci zustali jeste nekolik let.

Myslis ze treba Ferguson je slusny a pokorny? Ja teda ne.

Co se tyka poéhlednosti, tak jak s Portem, tak s Chelsea mel hodne vstrelenych branek. U nej si akorat kazdy vybavi defenzivni bitvy proti Barce, ale kdo proti ni uspel s ofenzivni hrou? Kdyz to zkousel s Realem, tak dostal 5-0

Reagovat
smazaný uživatel

Milan Bokša by jistě nesouhlasil.

Reagovat
delfin

aby ne, kdyz se mezi sebou ve sprse mecujete....

Reagovat
smazaný uživatel

Villas-Boas asi nezná trenéra jménem Rinus Michels, kterému Mourinho nesahá ani po kotníky...

Reagovat
smazaný uživatel

a ty ho urcite znas, tak nam tady napsat ty jeho megauspechy

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Zacinam AVB mit celkem rad. Jinak naprostej souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

bože bože.

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho je úspěšný trenér, v dnešní době patří mezi nejlepší. Ale označit ho za nejlepšího trenéra všech dob je k smíchu. A to z jednoho důvodu. Mourinho do fotbalu nepřinesl žádné nové prvky. Jeho fotbalová filozofie je zpátečnická (V Madridu, pravda, nějaký pokrok udělal). Ale určitě se na něj bude nezapomene, protože má kouzlo osobnosti. Právě to stojí za jeho úspěchy především, umí dokonale vycházet s hráči, kteří ze sebe vydají maximum.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdybys to chtel rozebirat do detailu, tak nejlepsim koucem vsech dob mohl byt nekdo, kdo tu trenuje horni dolni, ale neni jim jen proto, ze nedostal sanci. Vzdycky hraje rpoli osobni kouzlo a v tomhle pripade i kult osobnosti.

Reagovat
cristiano.K.

Má k tomu nakročeno,ale je to samozřejmě přehnané.

Reagovat
smazaný uživatel

časem asi bude Nej,ale nyní na to není doba.

Reagovat
smazaný uživatel

nepatrně opatrně

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinhovi se letos nedari,tak ho chce jen trochu podrzet a pripomenout uspechy kterych dosahl.

Mourinho je nejlepsi trener po takticke strance.To je tak vse..

Reagovat
smazaný uživatel

a už mu zase leze do zadku že by ho chtěli propustit ze Spurs ?

Reagovat
smazaný uživatel

konecne niekto kto vie niekoho posudit

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho je bez pochyby nejlepsi kouc poslednich 10 let. Kdo tvrdi opak, nerozumi fotbalu

Reagovat
Pharrell

jj sohlas

Reagovat
Pharrell

sorry souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Už ho někdo nazval nejhorším?

Reagovat
smazaný uživatel

tohle jen jedna z moznych odpovedi opacneho vyznamu, tak nemudruj.

Reagovat
Arbiter

ne, to je jen jediná možnost opaku

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo/je tu spousta skvělých trenérů - Brian Clough, Bob Paisley, Bill Shankly, Matt Busby, Bobby Robson, Alex Ferguson, Arséne Wenger, Ottmar Hitzfeld, Marcello Lippi, Vicente del Bosque, José Mourinho, Pep Guardiola atd.....

Nikdy se neshodneme na nejlepším trenérovi. Pro mě je to Alex Ferguson.

Reagovat
Chazy

Ale proč ne, i kdyby to tak nebylo, jednou asi bude. Dokazuje neuvěřitelný věci v mnoha různejch ligách, SAF je velkolepej ligovej manažer, ale sere poháry (2 LM sice má, ale za 15 let dominance v PL je to málo, kor když obojí vyhrál s dost strašidelným luckem), naopak Mourinho zvládá všechno.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
Chazy

Už sme se o tom dřív bavili, že SAF nezaznamenává v LM úspěchy, jaký by měl a že je to spíš ligovej manažer

Reagovat
kiwwi

ano a zhodli sme sa, ze to ide ruka v ruke, tj Mou sa pri tych jeho kratkych angazma nemusi starat o miliardu dalsich veci o ktore sa stara SAF a jeho ulohou je vyzmykat z timu to najlepsie

btw. Mourinho vyhral LM tiez len 2x a tiez 2x strasidelnym luckom, takze...

Reagovat
Arbiter

"a tiez 2x strasidelnym luckom"

Reagovat
kiwwi

no rozhodne vacsim ako Fergie, neviem o co sa snazis

Reagovat
-Carles-

Reagovat
stas87

no tak ked toto povie 33 rocny soplak tak to ma urcite pravdu michels,lobanovskij,treba clough...mourinho sa casom moze zaradit ku nim statusu aky maju oni nema a bude sa este snazit aby ho vobec mohol ziskat a srovnavat sa s nimi

Reagovat
smazaný uživatel

a Fergieho si kde nechal?

Reagovat
kiwwi

to je este ta uroven pod Fergiem

Reagovat
smazaný uživatel

Clough ma "jen" 2 tituly v lize a v LM, pak mel kvuli alkoholu sesup v kariere. Michels ma dobre vysledky, na druhou stranu to taky dokazal behem 30 let trenerske kariery. Mou se mu velice rychle zacina vxrovnavat, a az za sebou bude mit 20 let vrcholove treneriny, tak bude o parnik pred nim. Ikdyz reprezentacni koucovani si nechava Mou na konec kariery. Pocitam, ze zacne s repre az mu bude 60 let

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham mám velice rád, jelikož se Spurs pod Boasem daří, proti němu taky nic nemám...ale co to tady vyblil za sračku, to je k neuvěření :D kdyby to byl nejlepší trenér, tak by třeba byl schopen s Čelzí vyhrát LM, což se povedlo až Grantovi...proti Fergusonovi je to nula

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to me poser, co tady blijes za nesmysly. Ukaz mi nejakeho jineho trenera, ktery do 3 let vyhral s nejakym klubem aspon 2 tituly nebo jeden titul a LM. Ti manazeri jsou tak 3, ale pusobili v klubu, ktery uz davno pred nima byl top klub. Jeste dam jeden priklad. Ukaz mi nejakeho trenera/manazera, ktery prisel do klubu, kde kratce predtim do klubu napumpovaly obrovske penize a on s tim klubem neco vyhral. Nikdo takovy neni, ManC tapali 3-4 roky, nez konecne vyhrali FA cup a PL, PSG nevyhrali nic a QPR dela ostudu. 2 tituly, 1 semifinale a 1 osmifinale(prohra proti pozdejsimu vitezi barce) byl super vysledek a myslim ze doted si ten vyhazov Joseho Abra vycita.

A pro doplneni, Avram Grant s Chelsea a ani jinym tymem LM nikdy nevyhral, takze uz to nehul...

Reagovat
valloire

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele