Mourinho je patrně nejlepší trenér všech dob, říká Villas-Boas

31.12.2012, 11:02
Aktuality
André Villas-Boas se ve velmi mladém věku vyšvihl mezi top trenéry evropské scény, za což podle svých slov do velké míry vděčí Siru Bobbymu Robsonovi a Josému Mourinhovi. Druhého jmenovaného dokonce lodivod Tottenhamu označil za patrně nejlepšího kouče všech dob...

Teprve pětatřicetiletý Villas-Boas pod Mourinhem pracoval v Portu, Chelsea a Interu, než se na podzim roku 2009 osamostatnil a převzal Académicu Coimbra. V sezóně 2010/2011 se pak coby hlavní trenér vrátil do Porta, s nímž opanoval Evropskou ligu.

Nyní svému učiteli vysekl poklonu. ”Mourinho je patrně nejlepší trenér všech dob. Pracovat s ním byl pro mě unikátní zážitek, je složité najít někoho s takovým profesionalismem, oddaností a fotbalovými znalostmi,” uvedl Villas-Boas pro brazilský list Lancenet.

Srovnání se současným trenérem Realu Madrid ale odmítá, ačkoliv se po pohárovém úspěchu s Portem rovněž vydal do Chelsea, kde ale na rozdíl od svého krajana nevydržel ani sezónu. ”Ta srovnání dělají lidé, kteří fotbalu nerozumí, nás to ale příliš nezajímá. Možná vedeme lidi podobným stylem, ale není to žádná imitace,” prohlásil Villas-Boas, který v létě usedl na lavičku Tottenhamu.

Velký vliv na jeho kariéru měl také Sir Bobby Robson, který v letech 1994 až 1996 vedl FC Porto. ”On bydlel v našem domě a já byl fanouškem Porta, tak jsem se s ním začal bavit o hráčích a on mi jednou řekl, že mě nechá přijít na trénink. Tehdy vypukla má vášeň pro fotbal a jeho taktickou stránku. Začal jsem si dělat kurs a trénovat ty nejmladší, na tyto časy velice rád vzpomínám,” dodal Villas-Boas.

Autor: Petr Vaněček / goal.com

Komentáře (438)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele