Motta se rozhodl ukončit kariéru a vydá se na trenérskou dráhu

09.05.2018, 10:43
Aktuality
Thiago Motta za několik dní pověsí kopačky na hřebík a už plánuje, co bude dělat po ukončení aktivní hráčské kariéry. Naturalizovaný italský záložník strávil uplynulé roky v Paris Saint-Germain a v klubu z hlavního města Francie bude pokračovat jako trenér. Pro začátek se bude pohybovat v mládežnické akademii, jednou by pak rád převzal první tým...

"Jsem mladým trenérem, začínat u mládeže tak bude snazší, než kdybych rovnou nastoupil někde k dospělým. Chci jim něco předat, klub mi toho dal strašně moc. Mým cílem je trénovat jednoho dne první tým PSG. Půjdu krůček po krůčku, ale nebudu zastírat, že tento cíl kdesi vzadu v hlavě mám, i když to bude hodně dlouhá cesta," prohlásil.

Pětatřicetiletého středopolaře často trápila zranění a v průběhu kariéry si zahrál za Barcelonu, Atlético Madrid, Janov a Inter Milán. V Paříži zakotvil v lednu 2012 a na domácí scéně s ní získal řadu trofejí včetně tří letošních. S týmem ale nedosáhl na velký úspěch v Lize mistrů, tu v minulosti opanoval s Interem Milán a Barcelonou a ani v jednom případě nenastoupil k finálovému utkání.

"Jsem spokojen se vším, čeho jsem během kariéry dosáhl, ačkoli lituji, že jsem nikdy nenastoupil k finále Ligy mistrů. Uplynulý rok byl dobrý a co se týče analýzy mojí kariéry, udělal jsem vše. Mám za sebou spoustu pozitivních zkušeností," bilancuje Motta.

"Ve své hlavě chce hráč vždycky pokračovat, musí ovšem zároveň vědět, kdy je třeba skončit a učinit tak v ten správný moment. A pro mě ta chvíle nadešla nyní," zakončil.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jeden z mych nejvic oblibenych zalozniku. Trochu nedocenenej mi prijde kdyz se podivam zpet, ale na druhou stranu, neni to zadnej prikladnej hrac, mel v kariere celkem dost kontroverzi a nekdy dost prasil. Ale i to k nemu patrilo. Kazdopadne skvelej hrac s citem pro hru, vedel vzdy presne co udelat, trochu valecnik, technicky perfektne vybavenej.

Tak hodne stesti do dalsiho zivota

Reagovat
Ferguson6

Ale vyzerá tak trénersky.

Reagovat
Hurrikane

takový Strama 2.0 bych řekl

Reagovat
SpartaOvenka

Dle čeho tak usuzuješ?

Reagovat
smazaný uživatel

Musel se ho nekdo zeptat

Reagovat
smazaný uživatel

v Barceloně byt tragický, v PSG o něco lepší ale pořád tragéd.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi o parník lepší než Barton. Chtěl bych být tragéd jako Motta. Jsi jen normální dement

Reagovat
smazaný uživatel

Zhyň

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

začni sledovať iný šport pls

Reagovat
Votas

Na jeho trenérskou kariéru su zvědavej. By se u nás mohli nějak s Cambiassem protočit.

Reagovat
Y.N.W.A

promotat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Inter Eterno Amore

Presne to ma napado bolo mi fest ľúto, keď odchádzal z Interu

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Deco, Motta, Van Bommel

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Nebelung

Dneska legenda vedle legendy!

Reagovat
Aldeano

Výborný hráč a sympaťák

Reagovat
Seydou Doumbia

Překvapil mě celkem. Upřimně nečekal jsem že bude tak dlouho v PSG patřit k základním stavebním pilířům a že tam bude takovou dobu nepostradatelným.

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele