MOR OPĚT ŘÁDIL V LONDÝNĚ

06.05.2004, 00:54
Aktuality
Druhým finalistou Ligy Mistrů je AS Monaco. Francouzský tým si přivezl na Stamford Bridge, kde sídlí Chelsea z prvního zápasu dvougólový náskok, přišel o něj, ale nakonec vybojoval remízu a postoupil.

Chelsea se snažila, měla místy velký tlak, ale zapomínala bránit. Vedla už 2:0 a měla ve svých rukou postupový výsledek, ale trefa Ibarry v závěru prvního poločasu převážila postupové váhy zpět na stranu Monaca. Skvělé výkony podali v dresu hostí zejména levý záložník Jerome Rothen a útočník Fernando Morientes.

Chelsea, které se v anglické lize momentálně moc nedaří, nastoupila tentokrát s útočnou dvojicí Gudjohnssen + Hasselbaink, hosté vsadili pouze na jednoho vysunutého útočníka Morientese a toho ze zálohy podporoval Giuly. Jaroslav Plašil odehrál celý druhý poločas. Diváci na stadionu i u televizních obrazek viděli skvělý fotbal, z postupu se ale mohl radovat jen jeden tým - Monaco.

Do první šance zápasu se po skvělé práci Colea dostal Hasselbaink, ale jeho střelu z úhlu Roma vyrazil. Hosté zahrozili střelou Morientese po přihrávce Rothena, ale včas mu do ní skluzem zajel Terry a vytěsnil míč na tyč. Gól dal na druhé straně Gronkjaer. Všiml si že gólman Roma je kousek venku z branky a neskutečnou střelou levačkou z úhlu a velké dálky jej překonal. Trefil se přesně ke vzdálenější tyči.

Tlak Chelsea nepolevoval, těsně vedle střílel Lampard, Gudjohnssen trefil hlavou jen břevno. Do další šance Monaka se dostal po Rothenově akci opět Morientes, ale sám před gólmanem míč špatně trefil, a ten šel těsně vedle tyče. V další branky se mohla radovat Chelsea. Míč putoval po ose Melchiot, Gudjohnssen, Lampard a posledně jmenovaný prostřelil Romu a dostal domácí fanoušky do extáze.

Ještě do poločasu však vstřelilo Monaco důležitý kontaktní gól. Domácí se možná už viděli v šatně, když si na Rothenův roh vyskočil nejvýše Morientes a hlavičkoval na branku. Míč se od tyče odrazil k Ibarrovi, a ten nemohl z bezprostřední blízkosti nedat a snadno vyrovnal.

Domácí vstoupili i do druhé půle aktivně, Gudjohnssen v dobré šanci nohou promáchl, Gronkjaer zamířil nad. Branka však padla na druhé straně. Rothen, který si dělal na levé straně často co chtěl, se prosmýkl po levé straně, přihrál na střed Morientesovi, ten si narazil s Bernardim a prostřelil brankáře Chelsea jesličkami. Obrana domácích v tu chvíli totálně zaspala a nechala neudržitelného Mora naběhnout do šance zcela osamoceného. Chelsea po tomto gólu zcela vypadla ze hry a vážnější šanci si už do konce zápasu nevytvořila.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*

Tak dalo Monaco CHelsea pěkně na prdel

Reagovat
smazaný uživatel

Před sezonou by to nikdo neřekl, ale to je prostě fotbal.

Ať žije Sigma Forza Milán

Reagovat
smazaný uživatel

Mora bych chtěl do Valencie! za něj bych dal Diega Alonsa, Salvu, Carewa, Mistu a ještě bych přidal Juana Sancheze zdarma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele