Mönchengladbach bude hledat nového trenéra, Farke opravdu končí

02.06.2023, 16:29
Aktuality
Daniel Farke (© AFP)

V Mönchengladbachu po nevydařené sezoně skončil trenér Daniel Farke. Borussia, která obsadila v německé lize podruhé za sebou desáté místo, o tom informovala na svém webu.

Šestačtyřicetiletý Farke vydržel na lavičce Gladbachu bez dvou dnů rok. Loni nahradil rakouského kouče Adiho Hüttera, s nímž se rovněž vedení klubu dohodlo na ukončení spolupráce dva roky před vypršením smlouvy a po umístění na desáté příčce bundesligy.

Německý trenér před Mönchengladbachem působil v Norwichi a Krasnodaru. Tam ale Farke kvůli ruské invazi na Ukrajinu skončil už po dvou měsících, aniž by jej vedl v soutěžním utkání.

Už několik týdnů se spekuluje v médiích o tom, že se Farkeho angažmá u bundesligového celku blíží ke svému konci. Klub na každý pád počkal na své oficiální stanovisko až po finiši tohoto ročníku. "Po několika intenzivních diskuzích jsme s Danielem Farkem dospěli k závěru, že bychom měli jít každý svou cestou," uvedl sportovní ředitel Roland Virkus. "Chtěli bychom poděkovat Danielovi a jeho týmu za odvedenou práci."

Kromě Farkeho mimochodem opouštějí Die Fohlen také asistenti Edmund Riemer, Christopher John a Chris Domogalla.

Autor: ČTK, Patrik Sandev / borussia.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
Frank Lampard 8

Takže novej trenér bude říkat, že Čvančaru nechtěl a že ho přivedlo vedení. Takže by odehrál pár zápasů a zbytek sezóny by seděl na lavičce/tribuně a v zimě si trenér přivede své vytipované hráče a tím pádem bude mít ztracený rok, dva. To už známe takový případy. Nevím, jestli by teď Gladbach byl dobrá volba.

Reagovat
Rudnevs

Tak kto teraz? Polanski? Alebo Seoane?

Reagovat
Werkrider

Seoane je option? To by se mi celkem líbilo. Nemyslím si, že tréner bude příští rok v Gladbachu pod moc velkým tlakem, držet se v polovině tabulky, přestavět, zapracovat příchody(?). To by mu mohlo sedět.

Reagovat
Rudnevs

Ano ano, Seoane je asi hlavný kandidát vedľa Polanskeho.

Tlak tam bude, ale ani nie na výsledky, skôr na nejaky posun, koncept a predvádzanú hru. V polke tabuľky sa držal i Farke, ale tá hra a celkový prejav bol taký nijaký.

Reagovat
Mönchengladbach

Přál bych si návrat pana trenéra Luciena Favreho.

Reagovat
Ferax

Jen to ne, buďte rádi za Seoaneho! Favre byl v Nice naprosto tragický a ten tým byl pod jeho vedením brutálně za očekáváním. Nakopla je až trenérská výměna, kdy se asistent Digard přesunul do pozice hlavního kouče a vše začalo fungovat. Favre není za mě dobrý trenér, ačkoliv v minulosti v Bundeslize nějaké dobré výsledky měl...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele