Nikoli Favre, ale Farke. Gladbach má nového trenéra

04.06.2022, 16:18
Aktuality
Daniel Farke (© AFP)
Daniel Farke bude po pěti letech znovu pracovat v Německu. Pětačtyřicetiletý trenér byl jmenován novým kormidelníkem Borussie Mönchengladbach, s níž podepsal tříletý kontrakt. Na lavičce nahradil neúspěšného Adiho Hüttera...

"Podepsali jsme smlouvu s trenérem, jemuž perfektně sedí styl, kterým se chceme prezentovat. Těšíme se, až se společně postavíme novým výzvám," raduje se sportovní ředitel Hříbat Roland Virkus.

Farke dříve dlouhodobě pracoval jako sportovní ředitel a zároveň trenér SV Lippstadt, než ho zaměstnala Borussia Dortmund, ve Vestfálsku ovšem vedl jen rezervní tým. Čtyři a půl roku strávil v Norwichi a naposledy pracoval pro FK Krasnodar. Ruský klub ho jmenoval v polovině ledna tohoto roku a Farke rezignoval začátkem března, aniž by si na své konto připsal alespoň jeden soutěžní start, důvodem k ukončení spolupráce byla invaze na Ukrajině.

Gladbach před rokem pomýšlel na další účast v Lize mistrů a sezona pro něj skončila zklamáním, když obsadil až desátou příčku tabulky. Špatné výsledky odnesl vyhazovem Adi Hütter, před Farkem nabídku Hříbat odmítl jeho skorojmenovec Lucien Favre.

Autor: Tomáš Pavlík / borussia.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
Agent z Melmacu

sklamanie pre všetkých

Reagovat
Werkrider

Jsem celkem zvědavý na obměnu kádru Gladbachu v létě.

Reagovat
Rudnevs

Aj ja. Vraj to maju byt vsetko taki mladi hraci under the radar. Mozno Itakura, ktory teraz hostoval u nas alebo Kyereh z Pauli.

Ale ako to bude v praxi, to uvidime… po odchode Roseho/Eberla je to cele take rozpacite a obavam sa, ze kludne moze prist sesup ala Schalke.

Reagovat
Werkrider

Ešte pozerám, že je šanca na návrat Sippela do Lauternu a to som tak trochu dúfal, že by sme im dali na hosťovanie Grilla.

Reagovat
Rudnevs

Sippel by bol dost cool, samozrejme nie za cenu, ze by nas to zruinovalo, ale myslim, ze ked sa niekto v tridsat plus vracia do svojho domovskeho klubu, tak si nebude klast nejake nerealne financne poziadavky. Zvlast ked Sippel nikdy nebol nejaka obrovska star. Samozrejme lepsie nez hostovanie Grilla, nakolko Sippel by bol zrejme na stalo.

Reagovat
Werkrider

Myslím, že Sippelova hodnota už nemôže zrujnovať nikoho, aj keby za neho dali 200k tak je to win win pre všetky strany. Sippel by mohol zabojovať o úspech s Lauternom akorát Gladbach by musel riešiť dvojku, pretože sa mi úplne nechce veriť, že by to nechali na mladíkoch.

Reagovat
Rudnevs

Uz prisiel Julian Krahl, co je brankar, cize tazko povedat, ci Sippel stale plati. A co sa tyka financii, som myslel skorej plat nez prestupovu sumu. Ale myslim, ze toto je skor vec vôle a navratu domov, cize o prachy az tak moc nepojde, ak by prisiel.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele