MONACO DO DRUHÉ LIGY?!

28.05.2003, 19:19
Aktuality
Francouzské AS Monaco, druhý tým uplynulé sezóny Le Championnat, čelí hrozbě pádu do druhé ligy. Rozhodlo o tom vedení ligy, důvodem jsou finanční potíže a nedostatečné záruky pro příští sezónu. Pokud Monaco neuspěje s odvoláním, bude se muset s první ligou rozloučit...

Monaco má obrovské dluhy, oficiálně činí 53 miliónů eur, podle neoficiálních zdrojů však dosahují až 80 miliónů. Proti rozhodnutí se klub může do šesti dnů odvolat a také tak učiní. "Bereme rozhodnutí na vědomí, nesouhlasíme však s jeho závěry. Naši právníci podají odvolání," stojí ve vyjádření klubu. "Vše bude vyřešeno s příchodem nových invertorů," ohradil se prezident klubu Jean-Louis Campora. Klub v současné době jedná se skupinou italských obchodníků.

Podle francouzských zdrojů by Monaco potřebovalo injekci asi 25 miliónů eur, aby se vyhlo nucenému sestupu. Pomoci by mohl také fakt, že bude příští rok hrát Ligu Mistrů. Monaco má problémy i přesto, že má za sebou úspěšnou sezónu. Po minulé sezóně, kdy obsadilo až 15. místo, se vyhouplo na druhou pozici a zajistilo si účast v základní fázi Ligy Mistrů. Mimo to vyhrálo francouzský ligový pohár.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele