MOL Cup: Slovácko deklasovalo Hlubinu, Zlín v závěru udolal Lanžhot

30.08.2023, 21:37
Aktuality
Radost hráčů Slovácka (© FC Slovácko)

Slovácko ve 2. kole domácího poháru deklasovalo 8:0 divizní Hlubinu, hattrickem se blýskl záložník Patrik Brandner. Soupeře ze stejné soutěže udolal i Zlín, o jehož výhře 1:0 na hřišti Lanžhotu rozhodl v 86. minutě senegalský útočník El Hadji Ndiaye. Olomouc zvítězila na stadionu třetiligového Třince 4:1, o triumfu rozhodla třemi góly po změně stran. Postup si zajistily i další prvoligové týmy Teplice, Pardubice a Mladá Boleslav.

Slovácko se na hřišti ostravského celku Hlubina postaralo o dosud nejvyšší výhru 2. kola. Favorit vedl o tři branky už po poločase a zbytek gólů nasázel v závěrečné půlhodině. Kromě Brandnera mohl dát hattrick i útočník Mihálik, ke dvěma zásahům ale přidal i neproměněnou penaltu.

O vítězství Zlína rozhodl premiérovou brankou v dresu "Ševců" Ndiaye, jenž se prosadil v závěru po rohovém kopu. Svěřenci kouče Vrby navázali na sobotní ligový triumf nad Teplicemi a připsali si druhou soutěžní výhru v sezoně. Naopak Lanžhot prohrál po šesti vítězstvích.

Olomouc otevřela skóre v 29. minutě díky Julišovi, jenž se dělí se třemi brankami o vedení v tabulce střelců nejvyšší soutěže. Před pauzou srovnal hlavou útočník Dedič, ve druhé půli už ale Sigma dominovala. Postupně se prosadili Vodháněl, Breite a v nastavení Navrátil.

Teplice na hřišti třetiligových Brozan dvakrát prohrávaly, na góly odchovanců "Sklářů" Krátkého a Jindráčka v prvním poločase odpověděli Jásir a Mičevič. Do druhé půle nastoupil ze střídačky i útočník Fila a po minutě a půl pohotovou hlavičkou otočil skóre. V závěru přidal svůj druhý gól Jásir, jenž se proti Brozanům prosadil i před dvěma týdny za teplickou rezervu v utkání třetí ligy. V nastavení zkorigoval výsledek na 3:4 domácí Novotný.

Pardubice po dvou ligových porážkách bez vstřeleného gólu zdolaly 3:0 Baník Most-Souš. Východočechům zařídili postup Helešic, Pikul a Matoušek.

Jediným prvoligovým týmem, který nastoupil v domácím prostředí, byla Mladá Boleslav proti Ústí nad Labem. To nemohlo hrát na svém stadionu kvůli rekonstrukci trávníku. Středočeši vedli ještě v 83. minutě 3:0, soupeř ze třetí ligy ale dvěma "slepenými" góly závěr zdramatizoval. Na konečných 4:2 nicméně záhy upravil druhým zásahem v utkání Mašek. Dvakrát se trefil i jeho spoluhráč Mareček.

Účastníci evropských pohárů Sparta, Slavia, Plzeň a Bohemians 1905 stejně jako Liberec, vítěz nadstavbové skupiny o umístění z minulé ligové sezony, vstoupí do MOL Cupu až v dalším kole. Duel Hradce Králové v Soběslavi byl kvůli podmáčenému hřišti přeložen na 6. září.

Výsledky dnešních zápasů 2. kola MOL Cupu:

Unie Hlubina - 1. FC Slovácko 0:8 (0:3)

Branky: 8., 66. a 84. Brandner, 12. a 76. Mihálik, 35. Vecheta, 63. Kalabiška, 82. Petržela.

Sestava Slovácka: Fryšták - Sinjavskij (63. Reinberk), Hofmann, Srubek, Doski (60. Holzer) - Trávník (46. Havlík), Valenta - Brandner, Mihálik, Kim Sung-pin (46. Kalabiška) - Vecheta (46. Petržela). Trenér: Svědík.


Lanžhot - FC Zlín 0:1 (0:0)

Branka: 86. Ndiaye.

Sestava Zlína: Rakovan - Reiter (46. Cedidla), Černín, Čelůstka, Bartošák - Bužek, Hellebrand (77. Hrdlička) - Ndiaye, Kovinić (59. Slončík), Dramé (77. Číž) - Žák (59. Vukadinović). Trenér: Vrba.


Třinec - Sigma Olomouc 1:4 (1:1).

Branky: 45+1. Dedič - 29. Juliš, 50. Vodháněl, 64. Breite, 90.+1 Navrátil.

Sestava Olomouce: Trefil - Matys (46. Pokorný), Vraštil, Zmrzlý - Chvátal, Breite, Zorvan (71. Pospíšil), Sláma (64. Šíp) - Vodháněl, Muritala (46. Navrátil) - Juliš (79. Kramář). Trenér: Jílek.


Brozany - FK Teplice 3:4 (2:2)

Branky: 7. Krátký, 21. Jindráček, 90+3. Novotný - 20. a 76. Jásir, 32. Mičević, 47. Fila.

Sestava Teplic: Mucha - Cykalo (83. Hora), Chaloupek (46. Knapík), Mičević - Bílek, Křišťan, Havelka, Krsmanović (54. Radosta) - Trubač (60. Beránek) - Vachoušek (46. Fila), Jásir. Trenér: Frťala.


Most-Souš - FK Pardubice 0:3 (0:1)

Branky: 33. Helešic, 82. Pikul, 84. Matoušek.

Sestava Pardubic: Šmíd - Tischler, Halinský, Donát, Kurka - Sychra (61. Matoušek), Šimek (46. Míšek), Zlatohlávek, Vacek, Helešic (61. Pikul) - Krobot (50. Patrák). Trenér. Kováč.


FK Mladé Boleslav - Ústí nad Labem 4:2 (2:0)

Branky: 6. a 88. Mašek, 44. a 52. Mareček - 83. Tarasenko, 84. Trenda.

Sestava Pardubic: Mikulec - Kadlec (46. Kostka), Šimek, Karafiát, Suchomel (46. Fulnek) - Poulolo (71. Matějovský) - Solomon, Žitný, Mareček (56. Vojta), Mašek - Ladra (71. Vaníček). Trenér: Kulič.

Autor: ČTK

Komentáře (12)

Přidat komentář
Modi6

Pro koeficient je dobré, že dál jdou jenom naši !!

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sigma Olomouc

Super

Reagovat
Lemond Laws

Na těch pohárech je vždy krásně vidět, jak třeba někdo z kádru první ligy nestíhá na kluky ze 3.

Reagovat
monty25

Dáš se na ten odložený zápas do kupy?

Reagovat
Lemond Laws

Počkám až na pořádnýho soupeře

Reagovat
monty25

Tak jen aby ses dočkal...

Reagovat
Pan.Antonin

Viděls Teplice

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
smazaný uživatel

Mě by zajímalo, nakolik těm ligistům, zvyklým na vysoké tribuny, může vadit ten otevřený prostor okolo? Ono to na orientaci a celkový pocit vliv mít může. Ale nemám vlastní zkušenost. Jen se dohaduji.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele