Moje budoucnost zůstává otevřená, prohlásil Sabitzer

11.04.2021, 12:44
Aktuality
Marcel Sabitzer (© AFP)
Marcel Sabitzer má s RB Lipsko smlouvu jenom do konce příští sezóny, proto se spekuluje o budoucnosti 27letého záložníka. Rakouský reprezentant ale na jednání nespěchá...

Rodák z Welsu se do RB Lipsko dostal přes Admiru Wacker Mödling a Rapid Vídeň, nejvíce však na sebe v Rakousku upozornil při následném hostování v Salzburgu.

Od sezóny 2015/16 patří Sabitzer mezi důležité hráče Lipska, kterému pomohl k postupu do Bundesligy a následnému druhému místu, opakovaně si zahrál Ligu mistrů, kde jeho tým v minulé sezóně vypadl až v semifinále s PSG.

Svoji důležitost pro tým ukázal i ve včerejším zápase v Brémách, kde Lipsko zvítězilo 4:1, přičemž Sabitzer uzavřel skóre. Následně byl vzhledem ke končící smlouvě podrobený otázkám ohledně své budoucnosti, která je podle spekulací spojována třeba s Tottenhamem.

"Nebráním se prodloužení smlouvy, ale ani jiné variantě. Zůstávám v tomto ohledu otevřený," řekl Sabitzer, který po odchodu Diega Demmeho navléká kapitánskou pásku.

"Jsem si vědomý toho, že se může jednat o moji poslední velkou smlouvu, tak o tom hodně přemýšlím," nechal se slyšet rakouský reprezentant, který by však také mohl Lipsko opustit až po příští sezóně jako volný hráč. "Není kam spěchat," uvedl Sabitzer, jenž s odhadovaným základním platem 6 milionů eur za sezónu patří mezi nejlépe placené hráče Lipska.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
Marty1990

hmmm...zajímavé, že by zas čekal na FCBayern - pro oslabení konkurence v Německu...

Reagovat
Jardman

Bral bych ho!

Reagovat
esmuellert

Tyhle nákupy last minute nám jdou, takže proč ne? Navíc střed bychom potřebovali posílit...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele