Mladou Boleslav povede trenér Kulič, Hoftych bude sportovní manažer

26.05.2023, 10:10, aktualizováno 26.05.2023, 10:19
Aktuality
Marek Kulič (© twitter.com/fkmladaboleslav)

Mladou Boleslav povede od letní přípravy na příští sezonu nový trenér Marek Kulič, který u týmu působil jako asistent. Dosavadní kouč Pavel Hoftych v prvoligovém klubu zůstane a posune se na pozici sportovního manažera. Středočeši o tom informovali v tiskové zprávě.

Sedmačtyřicetiletého Kuliče čeká premiéra v roli prvoligového hlavního trenéra. Bývalý útočník, který během hráčské kariéry nastoupil do 389 utkání nejvyšší soutěže, se má podle vedení pokusit zlepšit projev týmu a dovést ho do první pětky tabulky.

Mladoboleslavský celek v končící ligové sezoně vypadl v semifinále skupiny o umístění pro mužstva na sedmé až desáté příčce po základní části. V realizačním týmu zůstává dosavadní asistent Pavel Medynský.

Šestapadesátiletý Hoftych se ujal Středočechů loni v březnu po odvolání Karla Jarolíma. I v minulém ročníku se s nimi dostal do prostřední nadstavbové skupiny o umístění, kterou nakonec Mladá Boleslav vyhrála a skončila sedmá.

"Jednali jsme s několika potenciálními adepty na post hlavního trenéra, ale nakonec jsme se rozhodli pro řešení v rámci interních zdrojů a nikoliv pro personální revoluci," řekl prezident klubu Josef Dufek.

"Očekáváme, že s předáváním hráčských zkušeností talentům z naší akademie se mu podaří změnit obraz hry, aby se líbil divákům a tím nás přesvědčil, že byl nejlepším řešením pro klub," prohlásil generální ředitel Mladé Boleslavi David Trunda.

Uplynulou sezonu označili představitelé klubu za zklamání. "Liga byla tentokrát mimořádně vyrovnaná, navíc našemu mužstvu s technickými hráči nepomohl brzký start letošní jarní ligy na nekvalitních terénech při nepříznivých klimatických podmínkách a nepovedly se nám jarní zápasy s Pardubicemi, Brnem, Budějovicemi a Zlínem," uvedl Dufek. "Pro následující sezonu chystáme změny v očekávání zlepšených výsledků s cílem umístit se v prvoligové top pětce," doplnil Trunda.

Autor: ČTK

Komentáře (42)

Přidat komentář
$dolar$

to je hodne zvlastni krok..

Reagovat
db18

Reagovat
db18

"Po nepovedeném ročníku do příštího s novým trenérem"

...a toho starého povýší.

Reagovat
mistr129

A ještě s excelentní grafikou

Reagovat
andrew96

Ale už jen se 2 hashtagy (byť dál očividně nechápou jejich účel).

Reagovat
Zdechlina

Právě že povedený ročník

Reagovat
ratusek

Reagovat
kilobyte

Já bych byl v pohodě s tím, že Hoftych půjde výš a jeho místo převezme jeho asistent. Ale když to vykomunikují tak, že se jim nelíbila jejich hra a proto šáhli po "změně", tak je to na palici.

Reagovat
db18

Reagovat
fabec1222

Tak kdo místo něj po 8. kole?

Reagovat
wwwx

Jožka Weber, až ho po 7. kole vyhodí u Hradce.

Reagovat
zasranej malíř

Franz Straka

Reagovat
smazaný uživatel

Hašek

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Ty kokos To jsem zvědav, co tohle přinese

Reagovat
VersaceChain

"našemu mužstvu s technickými hráči nepomohl brzký start letošní jarní ligy na nekvalitních terénech při nepříznivých klimatických podmínkách"

Reagovat
Zdechlina

Borci

Reagovat
kilobyte

To mě taky pobavilo.

Přitom v lednu a únoru hráli 4x doma (když budeme počítat zápas s Hradcem venku, jako domácí) a na Letné, kde ten trávník nebyl tak špatný.

Stěžovat si na vlastní trávník je dost na hlavu.

Reagovat
Mass

Stěžují si na brzký start ligy.

Reagovat
kilobyte

Stěžují si na špatnou kvalitu trávníku. Přitom hráli jen doma a na Letné.

Reagovat
Mass

Tak asi by ta kvalita nebyla tak špatná, kdyby se startovalo později.

Reagovat
kilobyte

Startovat později nebylo možné. A stěžovat si na stav hřiště, když hráli v podstatě jen doma je blbost.

Pokud si sestaví kádr tak, že nejsou schopni hrát doma, tak ať jsou do prdele. Navíc v Boleslavi není nijak extrémní počasí, aby ten trávník nemohl být v pořádku.

Prostě jen blbá výmluva.

Reagovat
Mass

A já myslel, že si Dufek stěžuje na to, že mají příliš technické hráče, což se v naší lize moc nevyplací

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
bartes

Tak tomu "projektu" dávám tak 5 kol. Tam je špatně všechno od vedení až po trenéry a oni dají za úkol Kuličovi nejlepší výsledek od sezóny 16/17 . Aby to splnili, tak čekám masivní nákupy alá Sparta nebo Slávia, tzn. velmi omladit a zkvalitnit kádr.

Reagovat
Sosi

Ale jo, Máru Kuliče jsem měl rád

Reagovat
delfin

Taky

Reagovat
naheCZ

Já až na to působení ve Spartě taky, ale že bude jednou trénovat prvoligové mužstvo bych do něj fakt neřekl

Reagovat
Kily

se Svědíkem a Trvalem útočné legendy prvoligové historie Lázní Bohdaneč

Reagovat
smetos

Jj v hattricku si s nim pamatuju rozhovor kde resili jeho vasen pro cigara a ze si i o polocasu odbehl, nez mu to zatrhli

Reagovat
monty25

V Hattricku jsem kdysi vyhrál jeho podepsanou fotku.

Reagovat
lampas

Reagovat
ratusek

dávám mu 10 kol a to mu ještě fandím

Reagovat
Puskas

Aby nás nepřekvapil nebyl tam 11 kol.

Ale jo, jsem na něj zvědavý, třeba mu to půjde.

Reagovat
ratusek

Anketa v tipovačce na nejdříve vyhozeného trenéra bude mezi Weberem a Kuličem

Reagovat
Puskas

Je to možné, ale zatím tady hodnotíme Kuliče, aniž bychom věděli, co v něm vůbec je.

Reagovat
ratusek

Ano, ale oni mu dají nesmyslný cíl. Navíc tvrdili, že jsou nespokojení se hrou a výsledky a jako hlavního jmenují dosavadního asistenta, kde navíc další asistent zůstane.

Reagovat
wwwx

https://www.idnes.cz/fotbal/online-fk-mlada-boleslav-bohemians-praha-1905.BU245893

Zápas 6. kola sezóny mezi Boleslaví a Bohemkou. Boleslav třetí, Bohemka třetí od konce. Boleslav celej zápas tlačí, Kulič pálí šanci za šancí. V 61. minutě Kulič střílí, míč se odráží od tyče po brankové čáře do druhé tyče a Sňozíkovi do náruče. Komentátor to komentujeto slovy: Kulič, tyč, tyč! V 90. minutě pořád stav 0:0. Boleslavský brankař Vorel rozehrává asi po ofsajdu soupeře skoro od rohového praporku, ale kopne to na ocasa. Ve středu hřiště sbírá míč Štohanzl, čumí do země. Celá lavička Bohemky na něj řve ať střílí, jak Vorel sprintuje z rohu do brány. Štohanzl si toho konečně všimne a z půlky narve míč do prázdné branky. Hotovo, jedna z nejméně zasloužených výher, jaké si pamatuju. Vždycky, když se někde Kulič objeví, vzpomenu si na Kulič, tyč, tyč a tenhle zápas.

Reagovat
Zdechlina

Neuvěřitelný příběh

Reagovat
Kucka

Reagovat
Salfovic

Takže hlavního trenéra ještě nikde nedělal ?

Reagovat
smazaný uživatel

Já popravdě moc nechápu co si slibovali od týhle sezony víc. Boleslav se dobrovolně rozhodla, že se stane přeprodejní zastávkou, ty ambice co tam bejvaly ještě pár let zpátky, jsou pryč. Jde jim hodně dobře skautovat hráče v druhý lize, čas od času vytáhnou nějaký mladší hráče z ligy, kterým třeba končí smlouva. Daří se jim pak prodávat tydle kluky se slušným profitem do Slavie, občas i ven.

Ale jestli to znamená ambici porvat se o Evropu do příští sezony, tak bych i doufal, že možná přivedou konečně golmana za Šedu i když šanci tomu moc nedávám

Reagovat
Mass

Hoftych dobrovolně do kanceláře?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele