Mladá Boleslav remizovala s Teplicemi. Zápas hodnotím kladně, řekl Holoubek

10.01., 15:16, aktualizováno 10.01., 23:44
Aktuality

Mladá Boleslav v premiéře pod novým trenérem Davidem Holoubkem na úvod zimní přípravy remizovala v Tipsport lize s Teplicemi 2:2. Favorit v prvním utkání skupiny A tradičního turnaje dvakrát vedl, ale Severočeši pokaždé srovnali. Jablonec na úvod přípravy překvapivě prohrál s druholigovým Varnsdorfem 0:2. Olomouc v první den turnaje čtyř mužstev Tipsport Malta Cup porazila Trnavu 2:0 a Hradec Králové tamtéž remizoval s Austrií Vídeň bez branek.

Mladoboleslavské poslal po rohu hlavou do vedení kapitán Marek Matějovský, který potvrdil dobrou střeleckou formu po hattricku v nedávném pražském Silvestrovském derby internacionálů. V 29. minutě rovněž hlavičkou srovnal Filip Havelka.

Těsně před pauzou poslal domácí znovu do vedení po zaváhání teplické obrany dorážející Andrej Kadlec, ale v 72. minutě výrazně chyboval pro změnu mladoboleslavský gólman Petr Mikulec. Tomu se zřejmě ve slunci ztratil míč a propustil zdánlivě neškodnou střelu Petra Hronka z velké dálky.

"První utkání hodnotím kladně. Rozdělil bych ho na dva poločasy, v kterých jsme vystřídali dvě jedenáctky. První byl z naší strany možná koukatelnější. V tuto chvíli jsme všichni ve fázi poznávání, jak hráčský, tak i realizační tým," uvedl v tiskové zprávě Holoubek, nástupce odvolaného Marka Kuliče.

Vstup do zimní přípravy se nepovedl Jablonci. Jedenáctý tým nejvyšší soutěže překvapivě prohrál ve Varnsdorfu a navíc čtrnáctému celku druhé ligy nedokázal vstřelit ani gól.

"Byl to takový typický první přípravný zápas. Hodně trénujeme, ale na to se nechceme vymlouvat. Šanci dnes dostalo poměrně dost hráčů i z B-týmu. První poločas byl z naší strany ještě tak nějak v pořádku, ale druhá půlka byla hrozná, skoro tragédie. Šli jsme do toho v plném zatížení, chápu únavu, ale ligoví fotbalisté si s tímhle musí umět poradit," citoval klubový web jabloneckého trenéra Radoslava Látala.

Olomouc ve svém prvním zápase šestého ročníku přípravného turnaje na Maltě zvítězila nad účastníkem podzimní skupiny Evropské konferenční ligy. Sigmu poslal proti Trnavě v 36. minutě se štěstím do vedení z penalty Filip Zorvan a hned po změně stran přidal pojistku Nigerijec Moses Emmanuel, který gólově oslavil dnešní 20. narozeniny.

"Měli jsme celý zápas pod kontrolou, ale těší nás víc věcí. Viděl jsem velkou chuť a pracovitost celého týmu, což vedlo k zaslouženému vítězství. Duel měl svoji kvalitu, Trnava má ve svém středu řadu kvalitních hráčů. Pro nás to byla velmi dobrá prověrka a výhry si ceníme," uvedl na tiskové konferenci trenér Hanáků Václav Jílek.

Hradec Králové na Maltě na konci vyrovnaného souboje s osmým týmem rakouské ligy Austrií sahal po výhře, v závěrečných minutách ale dvakrát trefil jen břevno. "Soupeř kvalitně kombinoval, což nám v úvodu dělalo problémy. Dvakrát jsme ale nastřelili břevno a nakonec jsme byli blízko vítězství. Myslím, že to bylo dobré utkání, které nám ukázalo na čem je potřeba zapracovat," řekl trenér Hradce Václav Kotal.

Přípravný turnaj Tipsport liga:

Skupina A (Mladá Boleslav):

FK Mladá Boleslav - FK Teplice 2:2 (2:1)

Branky: 18. Matějovský, 45. Kadlec - 29. Havelka, 72. Hronek.

Sestavy:

M. Boleslav:

I. poločas: Trmal - Kadlec, Král, Suchý, Suchomel - D. Mareček, Matějovský - Solomon, Ladra, Vaníček - Mašek.

II. poločas: Mikulec - Fulnek, Král, Šimek, Kostka - Poulolo, Žitný - Kodad, Vojta, Buryán - Pulkrab. Trenér: Holoubek.

Teplice:

I. poločas: Ludha - L. Mareček, Knapík, Mičević - Radosta, Křišťan, Havelka, Švanda - Vachoušek - Gning, Jásir.

II. poločas: Němeček - Hora, Audinis, Cykalo - Radosta (60. Bednár), Kričfaluši, Trubač, Švanda (60. Urbanec) - Fila - Čerepkai, Hronek. Trenér: Frťala.


Varnsdorf - FK Jablonec 2:0 (1:0)

Branky: 40. Hodek z pen., 70. Dufek.

Sestava Jablonce:

I. poločas: Fendrich - Štěpánek, Karban, Tekijaški, Polidar - Houska - Gaši, Náprstek, Kubín, Čanturišvili - Krulich.

II. poločas: Kotlín - Karban (68. Polidar), Hübschman, Martinec, D. Souček - Pleštil, Kratochvíl, F. Souček, Alégué - Drchal, Chramosta. Trenér: Látal.


Přípravný turnaj Tipsport Malta Cup:

Sigma Olomouc - Spartak Trnava 2:0 (1:0)

Branky: 36. Zorvan z pen., 46. Emmanuel.

Sestava Olomouce:

I. poločas: Stoppen - Pokorný, Beneš, Novák - Křišťál, Pospíšil, Breite, Elbel - Fortelný, Zorvan - Singhateh (32. Fiala).

II. poločas: Stoppen - Chvátal, Matys, Vraštil, Sláma - Ventúra, Dele - Vodháněl (78. Růsek), Langer, Emmanuel - Fiala (61. Zifčák). Trenér: Jílek.


FC Hradec Králové - Austria Vídeň 0:0.

Sestava Hradce:

I. poločas: Zadražil - Klíma, Ševčík, Čech - Pudhorocký, Kodeš, Rada, Horák - Koubek, Pilař - Vašulín.

II. poločas: Zadražil - Harazim, Čihák, Leibl - Čmelík, Dancák, Kučera, Krejčí - Juliš, Šašinka - Hais. Trenér: Kotal.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Imos

Cením Litevce v Teplicích, snad se prosadí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele