Mladá Boleslav našla náhradu za Kuliče, mužstvo převzal Holoubek

02.01., 18:30, aktualizováno 02.01., 18:42
Aktuality

Mladou Boleslav po odvolání Marka Kuliče povede dosavadní trenér české reprezentace do 19 let David Holoubek. Do středočeského klubu odešel na základě výstupní klauzule ve smlouvě s Fotbalovou asociací ČR (FAČR), která o tom informovala na svém webu.

Vedení středočeského klubu odvolalo Kuliče v minulém týdnu, u mužstva skončili také asistent Pavel Medynský a kouč brankářů Jiří Malík. Sportovní manažer Pavel Hoftych odešel do druholigového pražského Žižkova. Dnes sedmý tým podzimní části prvoligové sezony v tiskové zprávě uvedl, že Holoubkovými asistenty budou Marek Jarolím a Jan Jelínek. Týmu se ujmou ve středu, kdy začne příprava na jarní část sezony. Délku Holoubkovy smlouvy klub neuvedl, obsazení dalších pozic ve sportovním úseku oznámí později.

Třiačtyřicetiletý Holoubek už v nejvyšší soutěži vedl pražskou Spartu a Liberec. Trénoval také Ružomberok. Od roku 2020 působil u mládežnických reprezentací. "Davidu Holoubkovi děkujeme za práci, kterou u mládežnických reprezentačních týmů odvedl. Nyní projevil zájem vrátit se do seniorského fotbalu v nejvyšší domácí soutěži. Korektní byla i jednání s Mladou Boleslaví," prohlásil technický ředitel FAČR Erich Brabec.

S Kuličem vedení Mladé Boleslavi ukončilo spolupráci s vysvětlením, že jeho realizační tým špatně komunikoval. Trenérům vytklo i nedostatečné vyhodnocení podzimní části soutěže a sportovních výsledků. S těmi nebyl klub v závěru podzimní sezony spokojený.

Středočechům vyšel úvod ligového ročníku a ještě v polovině listopadu jim patřilo třetí místo, navíc jako jediní během 19 podzimních kol porazili obhájce titulu a vedoucí tým tabulky Spartu. Z posledních pěti utkání nejvyšší soutěže ale získali jediný bod za domácí remízu s Karvinou a zimní přestávku tráví na sedmé příčce se stejným ziskem jako šestý Baník Ostrava, který má zápas k dobru.

Osmačtyřicetiletý Kulič se týmu Mladé Boleslavi ujal před sezonou. Pro bývalého útočníka, který během hráčské kariéry nastoupil do 389 utkání nejvyšší soutěže, šlo o premiéru v roli prvoligového hlavního trenéra.

V průběhu aktuálního ročníku vedle Mladé Boleslavi změnily trenéra další čtyři týmy. V září v Hradci Králové vystřídal Jozefa Webera na lavičce Václav Kotal a v Karviné po odvolaném Tomáši Hejduškovi nastoupil Juraj Jarábek. V říjnu po Pavlu Vrbovi převzal Zlín Bronislav Červenka. Od Českých Budějovic na konci listopadu odešel první z trenérského dua Marek Nikl, v prosinci pak i Tomáš Zápotočný. Dynamo by jméno nového kouče mělo oznámit v tomto týdnu.

Autor: ČTK

Komentáře (86)

Přidat komentář
PalibrkUros

Jsem zvědav, zda naplno ukáže co v něm je. Zatím mne úplně moc nepřesvědčil po tich ódách co se na něj pěly

Reagovat
Anetis92

Tak v Ruzomberku si nevedl nijak spatne.

Jako ukazat se ted musi, zda ma na to trenovat chlapy a ne jen mladez.

Reagovat
PalibrkUros

Jsem slyšel, že tam ma něj byly vcelku solidní ohlasy. V Liberci mě ovšem moc nepřesvědčil musim říct

Reagovat
Amon

si snad prvy Čech, co dokazal vysklonovat Ružu. Klobúčik

Reagovat
PBLead

V Rožumberoku

Reagovat
Bex5

Nene, v Ružomberku a v Kežmaroku

Reagovat
eleven11

Amsterodamu

Reagovat
Puskas

Obojí je správně - Ružomberku i Ružomberoku.

Reagovat
Mönchengladbach

Silně mi to připomíná konec Svědíka v Baníku či říjnovou trenérskou výměnu v Birminghamu City.

Reagovat
Marisic

Svědík s týmem kterej brzo po jeho odvolání spad hrál nějakej 5. flek, Kulič s týmem, co hrál poslední dobou furt půlku tabulky, je na 7. místě. Jako nádhera, Boleslav hraje hezkej fotbal, dává hodně gólů, ale zároveň dost inkasuje. Kádr má na poháry, narozdíl Svědíkova Baníku

Reagovat
meno

Tak by si vytipoval posily do obrany. Nenechat kouče, kterej s tebou hraje dobrej fotbal, budovat tým je vždycky blbost. Ale chápu, že jestli tam byli nějaký střety eg a Kulič je imho člověk, co pro ostrej výraz nejde daleko a říká, co si myslí...

Každopádně já mu přeju a jestli je pravda, že nejsou v Hradci úplně spoko s Kotalem, tak ať jde tam

Reagovat
St. Pauli

Co jsem cetl docela obsahly rozhovor s Juklem, tak Kotal dostane sanci na jare ten kadr stabilizovat a pak se uvidi. Nespokojenost je s bodovym ziskem, kdy si vedeni usmyslelo, ze tym mel prezimovat s petadvaceti body. Osobne by mi davalo smysl, kdyby Kotal s Kulicem vytvorili funkcni tandem, pripadne by se Kotal nejak premistil do struktur a Kulice mentoroval. Ale to je kdybyrealita. Navic cim min bodu HK bude mit, tim lip pro Bohemku.

Reagovat
JessePinkman

Kulič by mohl jít do Budějc.

Reagovat
meno

Jako člověk od Krumlova říkám - Proboha, jen to si nesmí udělat!

Leda až to Koubek pustí

Reagovat
JessePinkman

Bohužel tomu moc nevěřím, že bude nějakej novej majitel. Takže to vypadá na Lercha s Kladrubským. Furt ale lepší, než co vymýšlejí s Chovancem apod.

Reagovat
meno

Já taky ne, ale třeba se liga novými majiteli zatraktivní natolik, že někdo vleze i do Budějc

Reagovat
Marisic

Tak já taky nejsem pro to ho vyhodit. Jen mi některý ty reakce přijdou mimo a zvlášť teda tohle srovnání s Baníkem za Svědíka, kterej byl teda v komplet jiný pozici.

Navíc teda dobrej fotbal hráče nezaplatí a dobrej fotbal si lidi myslej, že hráli protože viděli jak sundali Spartu a to všechno přebije, ale v mnoha zápasech prostě dobrej fotbal nehráli. Spíš než dobrej fotbal hráli hezkej nebo líbivej fotbal, to je velkej rozdíl

Reagovat
Pablos

Já ho mám rád je to sympaťák... ale už musí trenérsky taky něco ukázat, už mi upřímně taky trošku příjde, že je tam víc jen ta aura okolo něj. Jsem zvědav, tým špátný nemá na jména.

Reagovat
kilobyte

Byl vůbec nějaký úspěšný trenér, který před tím dělal často TV experta?

Reagovat
Moshe Dajan

Franz

Reagovat
inferno08

Tak většinou je to právě tak, že mnohdy neúspěšný trenér jde dělat experta, ne? Stejně jako fotbalisté, řekněme v lepším případě druhého sledu...

Reagovat
Y.Cabaye

To by musel být Pulpit ve studiu pečenej vařenej.

Reagovat
Mr.Dalby

Pulpit je imbecil, kterej neumí mluvit a je na pohled odpornej člověk.

Takže ho očekávám po prvním jarním kole v tiki-taka...

Reagovat
Kloppo

Myslím, že Klopp na MS 2006

Reagovat
PalibrkUros

Každopádně on má vcelku zajímavý postřehy, když ho člověk poslouchá, takže věřim tomu, že to špatnej kouč asi nebude, ale nějakej úspěch by to chtělo. Pro něj dobře, že bude znova víc na očích. Ale vedení Boleslavi teda nechápu, Kulič si vůbec zle nevedl

Reagovat
Pablos

Tam podle mě asi něco bylo s vedením ...jinak mi to smysl nedává, zase ruku na srdce Holoubek není vůbec nějaká záruka oproti Kuličovi... tak hloupý asi nejsou, že by to bylo na základě pár proher.

Reagovat
PalibrkUros

Asi ty rozpory s vedením, možná i nějakej ten přístup k ostatním hráčům si myslím. Kvůli výsledkům tomu taky moc nevěřim

Reagovat
mayday

Však to bylo uvedený, že neakceptoval způsob spolupráce... Asi něco ve stylu budu si to dělat po svým, na nějaký data mrdám... Teď mě neotravujte, jdu na pivo...

Reagovat
Salfovic

Nikdy jsem nepochopil, kde se ta aura vzala.

Reagovat
andrew96

Se Spartou jako interim hezky prošel skupinou EL. Pak jej ani ne po půlroce odvolali, ale to bylo v době, kdy Sparta v lize neměla na Plzeň a začala jí utíkat taky Slavia. K tomu nastoupil po nejoblíbeném Ščasném, pak jej zase nahradil ještě méně oblíbený Rada.

V Liberci dostal jen půlrok, přesto skončil šestý. V Ružomberoku zase vydržel rok a skončil třetí.

Takže tak.

Reagovat
GrimeBaller98

presto skoncil sesty? A vis, ze byl Liberec v dobe, kdy ho prebiral na 3. miste? Holoubek nam dojebal cely jaro, byl bez zajmu, na hrot stavel stopera a porad brecel. Ma jen stesti diky zapasu s Interem

Reagovat
andrew96

Nj, ta hlava. Ale stejně... přišel po Trpišovi, pořád v podstatě trenérský zajíc, kádr nebyl úplně top. Až tak silnou kritiku si snad nezasloužil.

Reagovat
GrimeBaller98

bohuzel zaslouzil. pusobil odevzdane, bez zajmu, fakt si nepamatuju horsiho trenera, mozna Slovak

Reagovat
verv

Vyhrát skupinu EL se nepočítá do kategorie "něco trenérsky ukázat"?

Reagovat
Azazelo RD

A ucitelka tleskla.

Reagovat
ACSeRw!n

Holoubek v Bolce a zitra oznami Haska k repre

Reagovat
Bex5

Reagovat
Pablos

Nebuď bláhovej... zítra oznámí, že zasedají, aby si určili, kdy budou svolávat schůzi.

Reagovat
kilobyte

Schůzi si hodí na jarní prázdniny a pak se zas budou divit, že se jim půlka omluví kvůli dovolené.

Reagovat
Axelrose

Martina

Reagovat
Mr.Mike

Tak ted se ukaze jestli je tak dobrej nebo byl jen prehypovanej.

Reagovat
Uwe háže buly

No nevim.. dejme tomu, že se dostane do skupiny o titul, což je celkem reálný cil. Slovácko už nepřeskočí, poháry se jim nejspíš vyhnou. Je to úspěch, aby si konečně získal kredit? Není. A příští rok tam má zas o konkurenta víc v podobě finančně posilnenyho Liberce.

Reagovat
Pablos

Tak on by měl jen pokračovat v nastolené strategii... né se hrnout do skupiny o titul... pěkně ten střed a pak vše vyhrát a porazit i pátého a jít do předkol a vyletět, nic víc se po něm chtít nebude

Reagovat
Pablos

a ten kredit získá právě tím, že nevyletí

Reagovat
Kiss Me Polka!

nechapu, jak za nej mohli zaplatit tu klauzuli 1,5 mega nebo kolik to melo byt.. to fakt v cesku neni zadny moderni mlady trener, ze se musi brat tento medialni placal (viz studia), kdyz chce jit klub touto cestou? nechce se mi tomu verit..

Reagovat
Moshe Dajan

Prý chce Kuliče jako asistenta. To by bylo panečku gesto.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kilobyte

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Gimme

Špatný trenér

Reagovat
Damis

Je lepší trenér než ty ,,odborník,, na fóru.

Reagovat
Gimme

V tom máš rozhodně pravdu, nicméně já se nikdy za žádného odborníka ani nepovažoval. Jeho trenérské schopnosti mě nikdy nepřesvědčili. Je to sice sympaťák, můžeme se bavit o tom že se dá považovat i za mladou krev mezi trenéry, ale jako trenér a ani jako odborník mě nikdy nepřesvědčil. Není jeho chybou že má okolo sebe určitou aurou, spíš to svědčí o tom že kvalitních a mladých trenérů je u nás pramálo...

Reagovat
Damis

Já vím že ses nikdy za odborníka nepovažoval, to už by bylo moc. Proto to bylo psáno v uvozovkách. Škoda že nejsi majitel nějakého klubu. Úspěch do tří měsíců zaručen.

Reagovat
Imos

Jako čekám, že Bolka v bledě modrým bude dělat to samý co na podzim a neřekl bych, že to oproti Kuličovi bude jakýkoliv zlepšení, na druhou stranu jsem na Holoubka v lize zvědavý, už se dlouho neukázal nikde a bylo na čase aby se někde už předvedl, ať už propadákem nebo úspěchem (nejpravděpodobnější je asi že bude průměrnej, ale nebude se srát do Dufka)

Reagovat
Rothbard

Csaplár dnešní generace

Reagovat
Imos

Csaplár měl úspěchy

Reagovat
Firkraag

Tak přivlastnil si Škorpilův úspěch, to je jeho největší úspěch

Reagovat
didosh

Reagovat
Imos

Reagovat
PBLead

Reagovat
didosh

Strašný chytracek

Reagovat
j_mrazik

Už není nejmladší, takže ta doba hájení by měla být pryč a měl by ukázat nějaké výsledky. Zatím je kolem něj větší aura než realita. V ČR by to chtělo novou krev, tak třeba to bude tenhle.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
hyper01

Reagovat
Gelu28

Špatný trenér to není...ale prý co trénoval v Liberci, tak velmi rád zavíral každý víkend bary v 5 ráno a déle a to se snadno rozkřikne pak...proto dlouho nikde v klubu prý netrénoval. Uvidíme no. Ale s tím Kuldou tam solidně vyběhli...to je prostě náš český rybníček....podrazy a ruka ruku myje.... je to ve sportu, v politice, u fízlů je přikryje GIBS když něco šmelej....je to hrozný...

Reagovat
Axelrose

Nějak ty hráče kontrolovat musí. Proto si vybírá města, s relativně nízkým počtem barů.

V Praze, nebo Brně by nestíhal tréninky, v Ostravě by musel dát celou Stodolní.

Měl zkusit Olomouc, tam se to všechno točí kolem Belmonda.

Reagovat
mayday

On to myslel tak, že ty bary zavíral Holoubek tak, že z nich v 5 ráno odcházel sundanej on

Reagovat
Axelrose

To může taky

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
lampas

Bývalý trenér reprezentace, kvalitu mít musí

Reagovat
John Obi Mikel

Co říká monty na Hoftycha?

Reagovat
Sosi

Kuliče mi je líto, když ho podpořil i Matějovský, to tam musel někoho nahoře hodně poslat do prdele... Holoubek sice auru má, ale špatný trenér to není, objektivně Boleslav to na TOP 5 nyní moc nemá, takže tam jako nadějný trenér zapadne a hodí se. Prostě obě strany mohou získat a nemají moc co ztratit. Boleslav (když už chtěli vyhodit Kuliče) moc jiných trenérů k dispozici nemá a Holoubek taky moc na volný lepší klub nemá. Když si sednou vztahy vedení, trenéra a hráčů, mohlo by to dobře fungovat...

Reagovat
Strakosha

Holoubek je určitě přeceňovaný trenér,ale oproti Kuličovi určitě posun

Reagovat
milan78

Klidně sestup, ale chceme líbivý a útočný fotbal plný branek.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
GrimeBaller98

1 match wonder, jinak nic nedokazal, v Liberci patri k nejhorsim trenerum historie , snad pujde MB hrat o zachranu

Reagovat
mayday

Tenhle teoretik může trénovat akorát ty dorostence, kde mu to ti kluci ještě sežerou. V chlapech se mu zkušení borci budou za ten projev leda tak smát, viz co předvádí v televizi.

Reagovat
KingMaster13

Pro něho poslední šance dokázat, že se ta naděje do něj jakožto progresivního trenéra dávala oprávněně. Pokud to posere tak už to bude jen kouč co se zařadí mezi ty dinosaury co se tu rotují u těch středopolových týmů.

Reagovat
verv

však u nás trénoval jenom Spartu a Liberec

Reagovat
KingMaster13

A shořel + Ružomberok

Reagovat
verv

Se Spartou vyhrál skupinu EL, Ružomberok dostal do pohárů. V Liberci nic extra ale 6.místo není žádný vyhoření.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
John Obi Mikel

Přesně tak. Zatím nikde nic nedokázal a stejně se našla individua, co ho volala společně s Kováčem k repre.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele