Holoubkovi chyběla každodenní práce s týmem, konec u mládeže obrečel

03.01., 15:04
Aktuality

Nový trenér Mladé Boleslavi David Holoubek na setkání s novináři přiznal, že mu po téměř čtyřletém angažmá u mládežnických reprezentačních výběrů chyběl adrenalin spojený s každodenním působením v klubu.

Konec u národního týmu do 19 let ale obrečel. Nabídku Středočechů se rozhodl přijmout díky pozitivnímu jednání s vedoucími představiteli klubu a faktu, že se zapojí i do rozvoje tamní akademie. Smlouvu podepsal na tři a půl roku.

Vedení Mladé Boleslavi odvolalo minulý týden předchozí realizační tým v čele s trenérem Markem Kuličem, v úterý jako jeho nástupce oznámilo Holoubka, který dnes s týmem zahájil zimní přípravu. "Rozhodl jsem se jít do Mladé Boleslavi, protože jednání všech členů klubu, ať pana (generálního ředitele Davida) Trundy nebo pana prezidenta klubu (Josefa Dufka), na mě působilo velice dobře a pozitivně. Bylo to o dlouhodobější spolupráci ve smyslu fungování celého klubu přes mládež, béčko a rozvoj hráčů, na což jsem slyšel," prohlásil Holoubek.

"V tu chvíli jsme začali tvořit realizační tým. Jsem moc rád, že se nám sem podařilo dostat další vysoce kvalitní trenéry, jako jsou Marek Jarolím a Honza Jelínek (v rolích asistentů). Doufám, že naše spolupráce napříč klubem bude na vysoké, konstruktivní a dobré úrovni ve smyslu rozvoje hráčů. Pak je to samozřejmě o výsledcích na hřišti, čehož jsme si plně vědomi," podotkl Holoubek.

Na každodenní práci s mužstvem se těší. "V národním týmu je práce malinko jiná, manažerská. Tohle mi chybělo, chyběl mi adrenalin, kabina. Logicky jsem šel v úvahách touto cestou. Rozhodně to tak bylo," řekl rodák z Humpolce.

V české lize vedl Spartu a Liberec, v sezoně 2018/19 trénoval Ružomberok. "Na Slovensku se nám hodně dařilo, udělali jsme tam evropské poháry. Pak jsem se vrátil do Čech a měl jsem nabídky z ligy, ale protože jsem měl malé děti, vyhodnotil jsem si, že bych spíše upřednostnil formu práce reprezentačního trenéra u mládežnických výběrů do 19 let, protože mi to zapadlo do mozaiky," uvedl třiačtyřicetiletý Holoubek.

U devatenáctky strávil čtyři roky. "Včera mi psali do naší skupiny strašně hezkou zprávu. Potom, co jsem si ji přečetl, jsem brečel. Pak jsem ještě brečel doma. Byly to takové ty slzy, že něco opouštíš a máš ke klukům vztah. Na tom to mám založené. Když někam přijdu, chci mít dobrý vztah ať už s pány ve vedení nebo kluky v kabině. Něco, na co může člověk vzpomínat. Ať tam jsou lidské vazby, protože si myslím, že to je extrémně důležité. Kór v našem fotbale, který je v tomhle složitější," prohlásil Holoubek.

Mladá Boleslav se ještě v polovině listopadu nacházela na třetím místě, po nepovedeném závěru podzimní části jí ale patří sedmá příčka. "Když se podíváš každý rok na tabulku, Boleslav patří k týmům okupujícím přední pozice. Tým byl vždycky dobrý. Samozřejmě jako každý trenér bych si představoval některé hráče na některých pozicích jiné, lepší, to tak prostě je. Tenhle tým teď poznáváme, současní hráči jsou velmi kvalitní a jejich výběr za mě dává smysl," řekl Holoubek.

V kádru Středočechů je i dvaačtyřicetiletý kapitán a záložník Marek Matějovský. "S Márou máme nadstandardní vztahy, známe se už ze Sparty. Marka mám strašně rád jako hráče i člověka, vždycky to byl člověk, který uměl kabinu stmelit a všichni k němu vzhlíželi, jak k jeho fotbalovým, tak morálním kvalitám. I dnes bylo na tréninku vidět, že tomu má pořád co dát. Určíme si spolu jeho roli do jarní části," konstatoval Holoubek.

Autor: ČTK

Komentáře (13)

Přidat komentář
GrimeBaller98

one match wonder v lize nikomu nechybel, obrovskej preslap od MB

Reagovat
Moshe Dajan

Jou jou, Bolka chce být ligy štika

možná z ní bude i hřenka

přichází hlava pana Holoubka

nikdo mu nevyká

Je tak fresh cool a pop

jak pepřenka opřená o záda

můžeš ho tahat jak Rolka za cop

každá fotbalistka to tak má ráda.

Holi obrečel jak Dovalil pochcal

proudy se řinou skrz trávu Bole

Kostka, Kodad, Ladra samý král

střed tabulky, Boleslav vole

Reagovat
10adam

Co to meleš?

Reagovat
GrimeBaller98

tyler durden aka Narko Polo type

Reagovat
St. Pauli

GMG

Reagovat
wyqinac

to je ale tyler po flasce toluenu

Reagovat
Axelrose

Uvidíme, jak za rok obrečí zprávu od Dufka, že končí

Reagovat
Salfovic

To si to rovnou asi hodí.

Reagovat
Witcher

Má podepsáno na 3,5 roku tak 80k+ ten je vysmátej

Reagovat
j_mrazik

Jak se vlastně pohybujou platy trenérů v české lize? 100+ by mohl mít, ne?

Reagovat
Nadržený šimpanz

V Bolce možná i 200 bych řekl

Reagovat
Holec1992

Určitě nemá. 200k v Bolce ty platy šli docela dolů, tak jsem nechápal , jak přivedli hráče jako Jusuf.

Reagovat
jsemdement

Holoubkovi chybělo každodenní chlastání s týmem, konec u mládeže obrečel.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele