Mistrovství Evropy U19 - třetí hrací den

28.07.2011, 09:16
Aktuality
Základní skupiny evropského šampionátu devatenáctiletých jsou za námi, známe už všechny čtyři semifinalisty. Kromě Česka si o medaile zahraje také Irsko, které v posledním utkání uhrálo potřebný bod proti domácímu Rumunsku. Ve skupině B včera zářili Turci, kteří rozdrtili první Španěly, na postup to přesto nestačí, díky lepšímu vzájemnému zápasu jdou dál Srbové, právě s nimi se utká český tým.

Irsko - Rumunsko 0:0

Irové i díky výhře Česka nad řeckým týmem postupují, stačila jim k tomu bezgólová remíza s Rumunskem. Rumuni dali na turnaji jen jeden gól a domácí misi končí s jediným bodem na kontě.

Rumunsko navzdory očekáváním bylo lepším týmem, Irové se uchýlili k bránění postupové remízy. "Díky" tomu se hrál nudný fotbal a gólové šance by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Pokud se už však přecijen nějaká zrodila, práci měl Aaron McCarey v brance Irska.

Přesto jako první zahrozil tým v zápise vedený jako domácí, Shaughnessy ale hlavičkoval vedle, stejně se o chvíli později vedlo i O'Connorovi po centru od rohového praporku. Od té doby už hráli jen Rumuni a nejblíže vedoucí brance byli dvě minuty před přestávkou, kdy se úplně sám před irskou svatyní ocitl Stanciu, jenže ve vyložené pozici přestřelil.

A když si McCarey poradil i s dobrými střelami Benzara, Illieho a v nastaveném čase i Remese, skončilo utkání remízou 0:0, která posouvá Irsko do semifinálového souboje se Španělskem.

Turecko - Španělsko 3:0 (31. Ramalho vlastní, 51. Corekci, 56. Gomez vlastní)

Největší španělský propadák za poslední desetiletí. Trapas, jaký jsme ještě neviděli. I tyto věty zní Španělském po včerejším strašidelném výkonu proti Turecku, odměněném naprosto zaslouženou, i když smolnou, porážkou 0:3. Hosté sice s vědomím jistého postupu i prvního místa ve skupině pozměnili sestavu, oproti minulým zápasům zůstali v sestavě jen obránci Miquel a Gomez. Přesto se takový debakl nečekal, Turci byli ve všech směrech lepší, bohužel jim to však k účasti v semifinále nestačilo.

Domácí byli lepší hned od úvodního hvizdu a první gól ve třicáté první minutě byl jen logickým vyústěním herní převahy. Z pravé strany výborně odcentroval Corekci, Gomez na míč překvapivě nedoskočil a kulatý nesmysl se tak od nepřipraveného Ramalha nešťastně odrazil do branky.

Druhý úspěšný zásah Turecka přišel šest minut po přestávce, Corekci nedokázal ideálně zpracovat těžkou přihrávku Behdemira, ovšem nepřestal sledovat míč, ten nepochopitelně vypadl z rukou gólmana Ortoly a turecký hráč s číslem 3 na zádech dopravil balón do opuštěné svatyně.

A o pět minut později bylo definitivně rozhodnuto, z pravé strany se do pokutového území skvěle dostal Iravul, z úhlu tvrdě vypálil a balón vyražený Ortolou se odrazil od Gomeze a skončil v síti. Snad jedinou španělskou příležitost měl střídající Sarabia, toho však vychytal pozorný Kahveci, na druhé straně pro změnu těsně minul Behdemir.

Turecko rozdrtilo Španělsko 3:0, na postup to bohužel nestačilo. Španělé se i přes porážku s přehledem udrželi na prvním místě a v pátek si zahrají o finále s Irskem.

Belgie - Srbsko 1:1 (73. Vermijl - 6. Mrkela)

Proti českým mladíkům v pátek nastoupí devatenáctiletí Srbové, ti v rozhodujícím duelu remizovali s Belgií 1:1 a díky lepšímu vzájemnému utkání s Tureckem postupují, a to i přesto, že mají výrazně horší skóre. Belgičané získali druhý bod za remízu a ve skupině B končí poslední.

Srbové začali skvěle a po otevíracím gólu to dlouho vypadalo, že si postup v klidu pohlídají, ve druhé půli však Belgie vyrovnala a v nastaveném čase dokonce bojovala o vítězství, ovšem hosté se nakonec ubránili a slaví.

Srbsko se do vedení dostalo už v šesté minutě a nutno říct, že tato branka stála za to. Ze zhruba osmadvaceti metrů se do míče levačkou opřel kapitán Andrej Mrkela a vymetl pavučinky ze šibenice belgické branky. Ještě do poločasu mohl navýšit vedení svého týmu Lukič, jenže v rozhodujícím okamžiku podklouzl, míč netrefil ideálně a minul.

Druhá půle patřila spíše Belgičanům, nejprve to z úctyhodné vzdálenosti zkoušel Hazard, ale neuspěl. Stejně se o chvilku později vedlo také Lestiennemu, jenž hlavičkoval jen do tyče. V sedmdesáté třetí minutě už se Belgie dočkala zaslouženého vyrovnání, když se po centru střídajícího Mpokua prosadil Vermijl.

Belgie v samotném závěru dokonce sahala po vítězství, postup Turecka měl ve třetí nastavené minutě na hlavě Jannes Vansteenkiste, z brankové čáry však vykopl míč Krneta a zachránil pro Srby veledůležitou remízu, znamenající postup do semifinále a páteční souboj s Českem.

Autor: Michal Hruška / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Y.N.W.A

díky za summary, jen ti "domácí" u Turků znějí divně, i když na papíře asi jo

Reagovat
miky10

Tak domácí jsou Rumuni, ale není dobré psát pořád dokola Turecko, Turci, hráči Turecka atd, takže když jsou na papíře domácí, tak to používám, no

Reagovat
Y.N.W.A

jasný, já jen tak rejpu... to němění nic na tom,že to jsou jediné info o těchto zápasech v češtině

Reagovat
miky10

Reagovat
Filipow

My budeme hrát se Srby?

Reagovat
miky10

jo, a Irsko se Španělskem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele