Mistrovství Evropy U19 - druhý hrací den

25.07.2011, 09:14
Aktuality
Druhý hrací den evropského šampionátu devatenáctiletých přinesl další čtyři zápasy. A také českou radost z druhého vítězství, které znamená přiblížení se postupu. V druhém utkání skupiny A podlehli domácí Rumuni Řecku, ve skupině B se zrodila remíza Turecka s Belgií, prvním semifinalistou se pak po kanonádě se Srbskem stali favorizovaní Španělé.

Rumunsko - Řecko 0:1 (37. Fortounis)

Důležitý krok k postupu udělali Řekové, kteří jediným gólem zdolali domácí Rumunsko a uchovali si naději na účast v semifinále. Rumuni jsou naopak s největší pravděpodobností z turnaje venku, spasila by je jen vysoká výhra nad Irskem a zároveň vítězství Čechů.

V sedmé minutě na sebe poprvé upozornil hostující Bakasetas, ovšem jeho hlavička skončila nad břevnem rumunské branky. Domácí pro změnu poprvé zahrozili zásluhou kapitána Nastasieho, jehož dalekonosná rána orazítkovala levou tyč Kapinovy svatyně.

Šancí nebylo k vidění mnoho, hrálo se spíše ve středu pole, mírnou převahu na míči však měli hosté. Ti se mohli dostat do vedení po tečované střele Kotsaridise, skvělý zákrok ale vytáhl rumunský gólman Branescu.

Ten už ve třicáté sedmé minutě musel lovit balón ze sítě, Kolovos totiž přiťukl míč Fortounosovi a jeho technická střela zapadla přesně k zadní tyči. Druhá půle sice přinesla viditelné rumunské zlepšení, na víc než šanci Serediuce to ale nestačilo, a tak hostitelský tým prohrál i svůj druhý mač na šampionátu.

Turecko - Belgie 1:1 (77. Dere - 90. Vervaeke)

Turci hráli krásný fotbal, drtili svého soupeře, měli šanci za šancí, navíc hráli proti oslabené Belgii. A výsledek? Chabá remíza 1:1. Zatím nejjednoznačnější zápas se hrál na stadionu v Buftee, a to při vší úctě ke dvěma úžasným brankostrojům Španělů. Jenže pak přišla devadesátá minuta, jedna ze dvou belgických střel a nezasloužené vyrovnání na 1:1 bylo na světě...

Turci Belgičany mačkali hned od úvodního hvizdu a po pár minutách přišla také první gólová příležitost, kterou měl na svědomí Ciftci, skvělý centr Sahinera usměrnil však jen do tyče. Poté se do velkých šancí probojovali také Ali Sahiner a kapitán Seker, jeho hlavička měla dokonce k úvodní brance zápasu nejblíže, ovšem nakonec jí zastavilo břevno.

Na konci první půle, konkrétně tři minuty před přestávkou, se domácí dostali do početní převahy, když byl za hloupý faul ve středu pole vyloučen Igor Vetokele. Ten se stal ve druhém utkání již druhým vyloučeným Belgičanem, duel se Španěly nedochytal gólman Casteels, v obou případech se tak stalo ještě v prvním dějství.

Proti deseti belgickým hráčům tlak Turecka narůstal, až vyvrcholil v sedmasedmdesáté minutě konečně vedoucím gólem. Spolupráce dvou střídajících hráčů, centrujícího Bekdemira a dorážejícího Dereho znamenala turecké vedení a vše nasvědčovalo tomu, že i tři body. Jenže v poslední minutě rozehrávali standardní situaci také Belgičané, brankář Kahveci míč podskočil a Jonas Vervaeke hlavou zařídil pro svůj tým důležitý bod.

Srbsko - Španělsko 0:4 (13., 22., 75. Morata, 15. Juanmi)

Výsledkově nejjednoznačnější utkání turnaje a herně to pro Srby nedopadlo o moc lépe. Favorité ze Španělska znovu předváděli svůj typický líbivý fotbal plný narážeček a krátkých přihrávek a svého soupeře jednoduše nepustili do hry. Rozhodnuto bylo už ve dvaadvacáté minutě, kdy hosté vedli 3:0. V závěru pak ještě dokonal hattrick mladičký útočník Realu Morata a Španělé si v poklidu dokráčeli pro postup do semifinále ME.

Na první branku v síti Periče se opravdu dlouho nečekalo. Běžela třináctá minuta, když nádherný pas ze středu pole vyslal Aurtenetxe, Deulofeu ideálním stříleným centrem našel Moratu, který zblízka nezaváhal.

O dvě minuty později vyhrál důležitý souboj ve středu pole Deulofeu a Španělé mohli přejít do rychlého protiútoku, Sarabia posunul míč doleva Juanmimu, ten nadvakrát překonal Periče a hosté vedli o dvě branky. A ve dvaadvacáté minutě nebylo co řešit, dlouhý nákop Parta našel k překvapení všech Srbů přesně nohu Sarabiy, ten geniálně posunul míč Moratovi, pro kterého již nebylo žádným problémem zasunout ho do opuštěné brány.

Další perfektní výkon mohl gólem korunovat i Sarabia, jenž poslal míč na pravou stranu Deulofeuovi, ten mu no nezištně vrátil před branku, jenže španělský kapitán z voleje nastřelil jen břevno. Sarabia byl i přesto jednoznačně nejlepší na hřišti a prsty měl i v poslední trefě svého týmu, když chytrou přihrávkou vysunul vpřed Moratu, který tváří v tvář srbskému gólmanovi nezaváhal a upravil tak skóre na konečných 0:4.

Autor: Michal Hruška / uefa.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Španělé následujících 15 let nebudou mít protivníka... minimálně.

Reagovat
partaS

Německo

Reagovat
osobnostx

A to jako proč? Až doposavaď dominovali juniorským turnajům (světové) stále Argentinci a Brazilci, sem tam nějakcí afričané (Nigérie , Ghana) ale třeba na MS se to nijak neprojevilo. To že budou španělé dominovat je méně pravděpodobné jako to že už zase dlouho nic nevyhrají (na seniorské úrovni). Budou se dělit o úspěchy s tradičními soupeři. Francie, Německo, NIzozemí, Itálie. Ostatně i současný velmi dobrý španělský A-tým mohly loni klidně vypadnou ve čvtrfinále s Paraguayí. V play- off se může stát cokoliv.

Reagovat
Mastný Chobot

ale španielske áčko má tú vnútornú psychickú silu, keď k tomu pripočítaš tú obrovskú kvalitu v základe aj na lavičke, tak je jasné, že vyhrali MS aj ME. Ďalšie turnaje budú podľa mňa v rovnakom duchu, momentálne a v budúcnosti im budú môcž podľa mňa konkurovať iba Nemci.

Reagovat
smazaný uživatel

08:54 Balotelli se znovu předvedl a byl střídán

Nebyl by to Mario Balotelli, kdyby nezačal novou sezonu nějakým tím extempore. Kontroverzní útočník Manchesteru City, který disponuje obrovským talentem, ale také horkou hlavou, se opět "předvedl" v přípravném duelu s LA Galaxy, v němž ho už po půlhodině hry stáhl rozhořčený manažer Roberto Mancini. Balotelli totiž šel sám na branku, jenže místo zakončení se otočil a patičkou poslal míč mimo branku.

Reagovat
exse

Nevíte jak tenhle náš ročník hrál na ME U17, jestli tam vubec byl?

Reagovat
partaS

ročník 92 na ME U17 nehrál, vypadl v kvalifikaci, když porazil Kazachstán 3:0, s Belgií 2:2 a prohrál se Španělskem 0:1 (Kadlec dal tehdy 4 goly)

Reagovat
exse

Ok dík.

Reagovat
osobnostx

Loni hrál na z tohoto týmu na ME U 17 Kalas (byl v all star týmu) a Tuším oba bratři Twardzikové, kteří do něj patří i když na ME patří. Jeden z dvojice byl v původní Hřebíkově nominaci i letos, ale nakonec došlo k změnám.

Reagovat
smazaný uživatel

byly třetí ve skupině za Holandskem a Německem kteří hráli finále

Reagovat
smazaný uživatel

Deulofeu

Reagovat
smazaný uživatel

Morata má v sebe obrovský potenciál, ak ostane v Reale, tak sa jeho talent pekne zabije

Reagovat
miky10

Sarabia ještě větší, řekl bych

Reagovat
Y.N.W.A

A teď neprohrát s Řeky, aby nešli Hřebíci na Španělsko

Reagovat
exse

Tak podle všeho by si to měli ve finále rozdat se Španěli a ti by je až měli doopravdy pořádně prověřit. Každopádně je dobře že jak v U19 tak v U17 a vlastně i U21 máme velmi talentované hráče, tudíž za pár let by se mohla A repre vrátit tam kam patří, TOP6 Evropy.

Reagovat
cubinho

Sebevědomé, ale každopádně

Reagovat
Robbie

pokud Hřebík bude hrát ten pressing proti Španělsku tak by jsme je mohli dát

Reagovat
One-Real

To je v prdeli, v podstatě dvě největší španělské hvězdy v téhle kategorii jsou naši odchovanci a stejně je v podstatě jasné, že tu šanci nedostanou a půjdou někam hostovat.

Reagovat
Robbie

bohužel tak Sarabia se za dva roky vrátí aspon bude hrát ukáže svůj potenciál a Morata vzhledem k tomu že budem hrát na jednoho utočníka tak by měl taky jít do la ligy ěkam aby si zahrát protože šancí dostane pramálo a asi to samé z Joseluem který je natom stejně

Reagovat
One-Real

Hlavně když si vemeš kolik hráčů je našich odchovanců, např třeba Valero, Soldado nebo Mata. Akademie Realu je stoprocentně jedna z nejlepších, ale to začleňování je neskutečná bída.

Reagovat
Robbie

dala by se postavit dobrá základní jedenáctka sice Mourinho říká jak chce mít v týmu dorostence a já tomu neveřím už ted máme strašně široký kádr naco tam je Antiltop jen aby zabíral místo na pár minut nějaký mladíkovi

Reagovat
One-Real

No José řekl že v týmu chce mít 20-21 hráčů + mladíky z Castilly, což je docela dobrá zpráva. Ale stejně se nedá počítat s nějakým výraznějším prosazením. Přitom se podívej, Joselu, Morata, Sarabia, Jesé, Casado, Nacho, Jésus, Mejías a další. Je to škoda.

Reagovat
Robbie

já nechápu naco čekají ted máme na soupisce 35 hráčů a nic se neděje z hráčema který maj jít pryč P.Leon,Mateos,L.Diarra a atd budem čekat do posledního týdne a prodaj se maximálně 2

Reagovat
One-Real

Nicméně bych trochu krotil optimismus. Na jednu stranu je paráda že jsme ve všech mládežnických mistrovstvích, což je parádní úspěch a jsem za to rád, ale jsou tu i určitá ale. Některým hráčům strašně chybí lepší práce z míčem a určitý pasáže zápasu z Irskem byly hrůzné a hráči si nedali 2-3 přihrávky po zemi do nohy za sebou. V tomhle jsou některé státy dost nad námi a možná by s tím chtělo začít něco dělat. Nikdo nechce aby z nás byli dribléři jak Brazilci, ale takhle to taky není nejlepší.

Reagovat
Robbie

je to brzo ale ten Přikryl vypadá nadějně kéž by to byl nový Rosický předpoklady nato má

Reagovat
smazaný uživatel

na MSu20 nejsme

Reagovat
smazaný uživatel

on je problém v hlavách hráčů , málokdy si věří udělat něco navíc třeba kličku nebo poslat kolmici bohužel místo toho vidíme nákopy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele