Mistr světa Gómez měl podle tisku pozitivní dopingový test

20.10.2023, 15:14
Aktuality
Papu Gomez (© AFP)

Alejandro ‘Papu’ Gómez se před necelým rokem stal mistrem světa, nyní ovšem řeší zcela jiné starosti. Ofenzivně laděnému argentinskému fotbalistovi hrozí dvouletý distanc, na podzim roku 2022 měl podle tisku pozitivní dopingový test.

Gómez v loňské sezoně oblékal dres Sevilly a týden před startem světového šampionátu se v tréninkovém komplexu španělského klubu objevili dopingoví komisaři. Sám fotbalista kontrolou neprošel a měl mít pozitivní test na zakázanou substanci, dle Gómezova vyjádření se látka do jeho těla dostala v době, kdy se necítil dobře a bez konzultace s lékařem užil sirup určený pro jeho děti.

Gómez během letní pauzy Sevillu opustil a koncem září zamířil do Monzy, do této chvíle si na své konto připsal dva soutěžní starty. O výsledku testu se měl dozvědět před dvěma měsíci.

Jihoamerickému fotbalistovi bude v únoru 36 let a pokud bude potvrzen jeho zákaz na dva roky, mohlo by to předznamenat předčasný konec aktivní kariéry. Během ní zářil především v dresu Atalanty.

Autor: Tomáš Pavlík / football-espana.net

Komentáře (20)

Přidat komentář
Jacks11

Ronaldolízači navrhnou minimálně odebrat Argentině vítězství na MS, diskvalifikovat ji na 100 let, a Messiho zavřít do vězení........

Papu byl přece hrozné steroidové monstrum

Reagovat
Džeko55

Tak on má zjištěný doping před MS a nechají ho tam v klidu hrát a pak skoro celý další rok?

Nebo to je tak, že vzorek mu sice odebrali loni v listopadu, ale až teď se otestoval a zjistilo se to.. jinak mi to přijde úplně nepochopitelný...

Reagovat
Salfovic

Taky to nechápu.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
fabec1222

Tak když na podzim 2022, tak jasná DSQ Argentiny

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak potom anulovat celé play off, protože kdyby nebylo Argentiny mohl být ve finále někdo jiný kdo by třeba tu Francii porazil. Plus samozřejmě odehrát jejich skupinu znova a samozřejmě tam dosadit Peru, ktere bylo z JA na prvním nepostupovém míste. A zároveň tým co byl za Peru dosadit dodatečně do mezikontinentální baraze, kdy hráli tuším s Austrálii. Tím pádem odehrát i tuto skupinu znova, pokud by Austrálie nepostoupila.

Reagovat
jenage

Reagovat
C0br

Messiho kariéra ve Španělsku anulovaná díky Negreirovi.

Messiho WC anulován díky dopingu.

To je ale pád.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jsou ještě nějací hráči co neberou doping, nesází a nejsou to mlatiči žen, popřípadě znasilnovači?

Reagovat
eder

v Argentině nejspíš ne.

Reagovat
ratusek

taky jsem to chtěl napsat dřív se to bez mobilů a socek líp tutlalo. Ted to vypadá, že hráči buď mlátí ženy, chodí za štětkama, sází nebo berou doping

Reagovat
MarcoBanco

Ešte ste zabudli na tých, ktorí neplatia dane

Reagovat
Seydou Doumbia

Na to jsem úplně zapoměl, protože to ted není v kurzu...to se řešilo nejvíc někde okolo 2015 ne? Ted už jsou lepši způsoby jak si kurvit kariéru.

Reagovat
ratusek

pravda, ale to frčelo pár let dozadu

Reagovat
Seydou Doumbia

Kámo v dnešní době by většina hráčů minulé generace nedokončila kariéru.

Reagovat
Rudnevs

Niektorí hráči si to vyslovene pýtajú, ked zdielajú na instagrame nejaku kontroverznú blbosť.. neviem čo akože čakajú..

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Juventus 14

Za to by se měly Juventusu sebrat nějaké body...

Reagovat
LeonardoUžoa

Chudák golman tvl, s tímto se nedá počítat De Silvestri zkušeně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele