Argentinský mistr světa Gómez dostal dvouletý distanc za doping

20.10.2023, 21:10
Aktuality
Alejandro Gomez (© AFP)

Argentinský mistr světa Alejandro "Papu" Gómez dostal dvouletý distanc za doping. Informoval o tom klub z italské Monzy, kde pětatřicetiletý záložník působí teprve tři týdny. Dopingový nález měl loni v říjnu krátce před světovým šampionátem v Kataru ještě během angažmá v Seville.

Podle španělského serveru Relevo vysvětlil Gómez pozitivní test tím, že měl v noci zdravotní potíže a vzal si bez konzultace s lékařem dětský sirup. O výsledku dopingové kontroly se od evropské fotbalové unie (UEFA) dozvěděl před několika měsíci. Dvouletý zákaz startů, který pro něj může znamenat konec kariéry, dostal tento týden.

"V hráčových vzorcích byl nalezen terbutalin. Prostředek si vzal na zklidnění bronchospasmu loni v říjnu, kdy byl hráčem Sevilly," uvedla Monza, za kterou Gómez odehrál jen dva ligové zápasy. Terbutalin rozšiřuje dýchací cesty a usnadňuje dýchání.

Gómez nastoupil na mistrovství světa v Kataru ve dvou zápasech, v základní skupině při šokující porážce 1:2 se Saúdskou Arábií a v osmifinále proti Austrálii (2:1). Za národní tým odehrál 17 utkání a dal tři góly. Předloni se podílel také na triumfu na Copě América.

V dresu Sevilly vyhrál v uplynulé sezoně Evropskou ligu. V minulosti hrál také za Bergamo či Catanii.

Autor: ČTK

Komentáře (17)

Přidat komentář
Moshe Dajan

To bylo nějaké hodně zrychlené řízení, ne? Stalinismus is baaack

Reagovat
Kejza

Reagovat
Rudnevs

To je asi na koniec kariéry v jeho veku

Reagovat
Hachim Mastour

finished

Reagovat
Seydou Doumbia

Jeden z nejlepších hráčů z kategorie nejméně nápadných. Což je dost subjektivní pojem, ale každý to u nějakého hráče takhle cítí.

Reagovat
Kejza

Reagovat
eder

Goméze je mi líto. Proti té špíně, co zneužívá růstové hormony už asi třicet let je to jen slabý odvar...

Reagovat
Mercury

Siuuuuuu

Reagovat
El Cid z City

Siuuuuuu

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
vladino10

Reagovat
Sigma Olomouc

Pro něj to je konec, ale o chlebu asi nebude

Reagovat
10

Reagovat
10

To je dost absurdní situace. Oni ho před rokem pozitivně otestují na doping a po roce si na to vzpomenou, čistě náhodou když zrovna odešel z La Ligy? Mezitím vyhrál MS a EL.

Reagovat
celeb

cela tato dopingova scena je velmi neprehladna. Podla mna treba hlavne postihovat tych, co pravidelne uzivaju zakazane latky zvysujuce vykonnost (pritom tu je zas diera v tom 'zakazane', kedze farmaceuticky vyvoj je velmi rychly a vela latok zatial zakazanych nie, ale s velkou pravdepodobnostou za par mesiacov/rokov budu).

Jednorazove pouzitie standardneho lieku ... ja neviem no. Aspon by mali nejak odstupnovat trest na zaklade typu latky a recidivy.

Dostat hned za 1. prehresok 2 roky ...

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
vladino10

Odobrať argentine titul z ms je jediné spravodlivé riešenie, mali nadopovany káder fetmi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele