Mikel začíná řešit budoucnost, nevylučuje odchod z Chelsea

20.09.2016, 14:03
Aktuality
Na první odehrané minuty v sezoně 2016/2017 stále čeká John Obi Mikel. Nigerijský záložník patří Chelsea a nový manažer Antonio Conte jeho služeb zatím nevyužívá. Začíná se tak spekulovat o Afričanově odchodu, jemuž nahrává i fakt, že hráč má smlouvu jenom do června 2017...

29letý fotbalista přišel na Stamford Bridge v létě 2006 z norského FC Lyn Oslo a Blues tehdy dal přednost před Manchesterem United. V letošní sezoně mu na klubové úrovni nepomohl olympijský turnaj v Riu de Janeiro, jehož se účastnil a na němž přispěl k nigerijskému bronzu. V Chelsea tak neabsolvoval kompletní letní přípravu a z Jižní Ameriky se do Anglie vrátil po začátku nové sezony Premier League.

"Smlouvu mám na poslední rok. Když se fotbalista dostane do takové situace, je třeba začít plánovat a přemýšlet o tom, co se stane po skončení sezony. Ano, budou nějaké spekulace a proběhnou i nějaké konverzace mezi kluby. Pokud máte smlouvu jen do konce sezony, máte v lednu povoleno jednat s dalšími kluby a případně podepsat předběžnou dohodu. S jinými celky jednat budu, nikdy nevíte, co se stane," nechal se slyšet nigerijský reprezentant.

"Strávil jsem zde hodně, hodně dlouhou dobu. Tento klub je mým domovem, strávil jsem v něm jedenáct let svého života. Pokud mi vyprší kontakt, jedná se o mojí poslední sezonu v Chelsea. Ale jsem poměrně klidný, budoucnost vypadá dobře," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (926)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele