MIDO VYHOZEN Z TÝMU!

08.02.2006, 19:48, aktualizováno 09.02.2006, 14:15
Aktuality
Egypt postoupil do finále Afrického poháru národů, tam mu však nepomůže největší hvězda, útočník Tottenhamu Ahmed Hossam Mido. Ten se po vystřídání v semifinále pohádal s trenérem a byl vyhozen. Později se veřejně omluvil a přijal svůj trest.

Co se vlastně stalo? V 79. minutě semifinálového utkání se Senegalem za stavu 1:1 trenér Hassan Shehata sáhl ke střídání. Stáhl ze hřiště Mida, který sice nehrál špatně, ale nedával góly. Ten tomu nechtěl věřit a odmítal opustit hřiště, u střídačky pak na trenéra začal řvát, že je osel a kdyby jej spoluhráč Hossam Hassan neodtáhl, dost možná by jej i napadl. Publikum mělo jasno, na čí straně stojí - 74 tisíc diváků na Mida křičelo "Ven!"

Aféra byla na světě. Kouč odmítl po utkání mluvit s novináři, zastoupil jej asistent Shawky Gharib. "Všichni hráči jsou si rovni. Kohokoli můžeme vystřídat, pokud si myslíme, že to prospěje týmu. Egyptský tým má 23 hráčů, není to jen o Midovi," řekl. Že střídání bylo ku prospěchu týmu, se ukázalo velmi rychle. Střídající Amr Zaki hned za dvě minuty hlavou rozhodl o postupu Egypta do finále.

Egyptský svaz zareagoval velmi rychle. Mido byl vyhozen z týmu a navíc dostal půlroční zákaz reprezentovat. Sám hráč i jeho spoluhráči rozhodnutí považují za přehnané a unáhlené, nic se na něm však nemění.

Na stranu Mida se postavili jeho spoluhráči. 39letý veterán Hossam Hassan označil krok svazu za unáhlený. "Myslím, že rozhodnutí vybočilo z mezí. Mida ve finále potřebujeme," řekl Hassan. Mido se podle jeho slov i brzy omluvil, ale vedení svazu prý problém zbytečně nafouklo. Podobný názor má i Mohamed Barakat. "Fakt, že tu není, nás oslabuje. Musíme to však akceptovat." Další z fotbalistů, Wael Gomaa, označil jeho chování za nepřípustné, ale přičetl jej věku a nezkušenosti.

22letý Mido, hráč AS Řím, odkud hostuje v Tottenhamu, se v první reakci odmítl omluvit. "Neinzultoval jsem jej. Ptal jsem se, proč pořád střídá jen mě. Není dost velký profesionál, takže se se mnou šel hádat," řekl Mido. Na otázku, zda svého chování lituje, odpověděl vyhýbavě: "Lituji fanoušků, protože ti mě chtěli vidět ve finále. Chtěl jsem hrát ve finále a vyhrát tento turnaj, chtěl jsem ten moment sdílet se svými spoluhráči."

Později v rozhovoru pro egyptskou televizi už veřejnou omluvu pronesl. "Chci se všem fanouškům i trenérovi omluvit, doufám, že na mě už nejsou naštvaní. Jen jsem chtěl hrát a být u tohoto velkého úspěchu. Ano, udělal jsem chybu a přijímám svůj trest," řekl Mido.

Nevyloučil, že by v budoucnu mohl ještě pod trenérem Shehatou hrát, teď se však chce soustředit hlavně na svou kariéru v Tottenhamu. "Chci zapomenout na to, co se tu stalo," uzavřel.

Autor: Petr Starý

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

spraaaavne. uz by som ho tam ani nebral

Reagovat
HOST*Kofr

taky jsem pro.........tohle si hráč nemůže dovolit.

Reagovat
smazaný uživatel

Navic to neni zadny supertalent nema proc rvat na trenera.

Reagovat
smazaný uživatel

ono to by si nemal dovolit ani ten supertalent. kazdopadne pokial viem, tak s Midom boli pravidelne problemy uz v Ajaxe

Reagovat
smazaný uživatel

Mido je prý neskutečně hloupý...

Reagovat
smazaný uživatel

Je možná hloupý, ale pro Egypt velká ztráta, mohli to vyresit, ze se omluvi a konec... nevim, nevim, myslim, ze i diky tomuhle ten turnaj nevyhrajou..

Reagovat
HOST*ruda

Jenže on se odmítl omluvit ...

Reagovat
HOST*

KYSLÍKU-VÍM KDE BYDLÍŠ,JEŠTĚ RAZ A ZABIJU TĚ,JSEM TVUJ SOUSED,PREMYSLEJ KTERY

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

ZMRDE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*kofr

souhlas Mido k tomu není žádný super a co se týče turnaje, tak je jen průměrným hráčem....ale on je i v Evropě průměr...

Reagovat
HOST*

správně.viděl jsem PP a to vam reknu hral hovno.čurák jeden

Reagovat
HOST*

I kdyby se jednalo např. o Etoa nebo Drognu, tak trenér je proste trener. A šmitec.

Reagovat
HOST*Andy

jj, přesně tak!

Reagovat
HOST*Paulino

Dobře ti tak.Egypt to je kolektivní síla.Může si s manželkou na pokoji zahrát stolní fotbal.Trenér ví proč udělal změnu a která rozhodla.Kaj se Mido jseš osel

Reagovat
smazaný uživatel

Si právě myslim, že tento incident může kolektivitu narušit.. Ne všichni s tím souhlasili, můžou se pohádat..

Reagovat
HOST*apolon

Vypadá trochu jako Sandokan...

Reagovat
HOST*Heretic

Díky bodu...v Tottenhamu budou skákat radostí...bez Mida jsou totiž úplně ztracení, nedávají góly nic.

Mido rychle zpátky do Anglie!!!

Reagovat
HOST*

naposledy len 3 bez mida

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu to prehnal, to je fakt. Je skúsený, takže jeho vyradenie nahráva mojim Slonom.

Reagovat
smazaný uživatel

Olééé! Boží mlýny melou na plno, Drogba nedal penaltu a sloni jsou...!!!!

Reagovat
HOST*zach

tak by to mělo byt i v naši lize to je samy mistr jen co odehraje pár zápasu .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele