MICHAEL CARRICK JDE DO MANCHESTERU

01.08.2006, 12:42
Aktuality
Manchester United získal dlouho očekávanou posilu do záložní řady - z Tottenhamu přišel anglický reprezentant Michael Carrick. Manažer United Sir Alex Ferguson o 25letého fotbalistu hodně stál, neváhal vyplatit téměř 20 miliónů liber!

První "námluvy" proběhly již minulý týden, Tottenham však nabízených 10 miliónů liber odmítl s tím, že si Carricka cení na dvojnásobek. Tomu se nakonec cena, na níž se kluby dohodly, výrazně přiblížila - do pokladny Kohoutů přibude 18,6 miliónu liber. Ne najednou, suma by měla být rozdělena na pevnou část a na další bonusy závislé na úspěších jak klubu, tak samotného hráče.

V Manchesteru bude nová posila oficiálně představena ve středu. "Michael dokončil lékařské testy, ve středu nás čeká tisková konference. Je šťastný, je to pro něj skvělý přestup. Je skvělý fotbalista, umí precizně rozdělovat míče. Je to opět nový typ hráče do naší zálohy," prohlásil Alex Ferguson pro klubovou televizni MUTV. Nosit bude číslo 16, po Royi Keanovi.

Ačkoli přestupní období je již ve své polovině a většina evropských klubů po celý červenec mohutně nakupovala, pro Manchester je to první posila. Ferguson již dříve prohlásil, že by byl spokojen i kdyby soupiska zůstala stejná, jako v minulé sezóně. "Ničeho jsem se neobával, jak už jsem dříve řekl. Věřil jsem hráčům, které máme. Druhá polovina minulé sezóny byla fantastická," uvedl Ferguson.

Carrick sice mohl v Tottenhamu podepsat novou výhodnější smlouvu, nabídka Manchesteru United však prý byla příliš dobrá na to, aby se dala odmítnout. Ale nejde prý o peníze. "Je to fotbalové rozhodnutí, není to o penězích. Nabídka pro mě z profesionálního i osobního pohledu přišla v pravý čas, nedala se odmítnout," vysvětlila čerstvá posila Rudých ďáblů.

S Tottenhamem se určitě rozchází v dobrém. "Zažil jsem tam skvělé roky. Martin Jol je skvělý manažer a udělal pro mou kariéru mnoho, pomohl mi stát se lepším hráčem. Dal mi šanci, když jsem ji potřeboval, stál při mě. Za to mu vždy budu děkovat," nešetřil chválou na svého bývalého šéfa. A co sám Martin Jol? Tomu nezbylo nic než se s Carrickem s lítostí rozloučit. "Dali jsme mu všechny důvody, proč zůstat, ale požádal o svolení k odchodu. Je to přestup, který Michael chtěl," uvedl Jol.

Michael Carrick je sedminásobným anglickým reprezentantem, v jednom utkání si zahrál i na mistrovství světa v Německu - v osmifinále s Ekvádorem. Pro Tottenham je jeho prodej hodně výhodný "kšeft", Carricka totiž koupil před dvěma lety z West Hamu jen za necelé tři milióny.

Nejen Carricka však má Manchester v hledáčku. Zajímá se také o defenzivního záložníka Marcose Sennu z Villarrealu, španělského reprezentanta, který by měl být k mání za čtyři milióny liber. Semifinalista posledního ročníku Ligy mistrů však prý zatím žádnou nabídku neobdržel.

Další možností na post "rozbíječe" soupeřových útoků by mohl být Patrick Vieira, který nechce s Juventusem hrát Serii B a stále hledá nové působiště. Před několika dny se zdál být jistý jeho přestup do Interu Milán, jednání však zřejmě uvízla na mrtvém bodě. "Stále hledám nový klub. Hrát za Manchester United na té nejvyšší úrovni by chtěl každý hráč. Po devíti letech v Arsenalu by to mohlo být složité, ale ve fotbale je možné všechno," cituje francouzského reprezentanta britský list The Times.

Autor: Petr Starý

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hm, tak teď fakt nevím. ManU je pro mě srdeční záležitost, ale Spurs jsou mi čím dál tím víc sympatičtí a hrozně se mi jejich postupný budování mančaftu od základů. Proto nevím, jestli mě to má těšit. Pro ManU skvělej přestup, ale ...

... kdo zaručí, že si Michael do novýho týmu přenese skvělý výkony z loňska ...

... kdo zaručí, že se tak mladej hráč vypořádá z obrovským tlakem, kterej na něj určitě bude, nehledě na to, že na něm bude asi stát celá hra United (nožná by mu mohl pomoct staženej Ronney)

... není 19 mio liber hrozně moc, za hráče, u kterýho se vlastně ještě neví, jak se bude dál vyvíjet

Pro Tottenham je to podle mě spíš morální újma. Kdyby Carricka neprodali, dali by najevo, že to s průnikem do špičky myslí vážně. Takhle to vypadá, že jsou se svým postem pod špičkou spokojení .... Prachy asi nepotřebovali, když koupili za pro mě neuvěřitelnejch 11 mio liber celkem neotestovanýho Berbatova (ikdyž v Deutschlandu mu to celkem šlo, tak se u něj teprve uvidí). Herně by se s tím Spurs měli bez větších problémů vyrovnat.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak s tym tlakom mu uz fergie nejako pomoze..Oproti takemu tlaku aky mal rooney je to este v pohode a michael je aj starsi...

Viacej ma stve ta suma.. ci je michael hoden 19mio liber??? je to dost velka suma a vedel by som si predstavit aj inych hracov za tolko penazi ale verim ze fergie vie co robi...

No tottenham pustil jedneho so svojich najlepsich hracov ale na nom i paradne zarobil takze ocakavam nakup niekoho noveho okrem tych co uz maju..t.j:kupili spominaneho Berbatova(10.9) a co som zvedavy tak na Zokoru zo st. etienne za ktoreho vysolili 8,5 mega co je celkom slusne..Tottenhamu v poslednej dobe tak jak ty stale viac fandim ale manu je best a moja srdcovka...

Pred cca 3 mesiacmi som cital ze manu chce dat na prestupi 75 mega...To je dost cize ocakavam este nejaku posilu ofenzivnu..

Reagovat
smazaný uživatel

no od doby co je glazer v cele, tak na 75 mega muzes zapomenout...jestli koupi jeste 1 hrace tak je to hodne( i kdyz uz zadneho ani nepotrebujem..max 1 utocnika nebo zalohu)...jinak carrick je urcite kvalita, ale tech penez je fakt moc...takovy rosicky byl skoro 3 levnejsi a myslim ze sou kvalitativne i vekove stejne ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ved prave ze to povedal Glazer ze 75..tomu som sa cudoval najviac...

No a s tymi peniazmi je to tak ze daju celkovo 13mega a potom zvysok ked budu "majstri"..takze neviem

A s rosom by som to tak nebral na premier league este nieje navyknuty a to by mohlo trvat dost dlho ak niekedy ale mozno i par dni...Za to carick je uz overeny

Reagovat
HOST*

no ja som fan spurs uz dlho a myslim ze je to jeden z mala "anglickych" klubov-snazia sa tlacit britov do zostavy a tak by to malo byt

inak kseft super len neviem ci nam to neuskodi-kto da nasej hre tvar?jedine ze jenas alebo tainio, velmi by to xelo kohosi tvoriveho ku bojovnemu sokorovi a davidsovi-skoda ze sme predali mendesa toho som mal moc rad lec nechytil sa

mohli by sme kupit berbatovovi kamarata-stilian petrov by nam bodol ako sol

inak ak sa zrealizuje prestup bridga z chelsea parad vytvori konkurenciu leemu a ekottovi ale ocakavam ze by hral na kridle a tam sa mi pacil asi najviac

inak to ze sa zranil king je pruser ale hadam ho gardner zastupi a mohli by sme ziskane prachy vrazit do Curtisa z WBA a glena johnsona a myslim ze je vystarano

Reagovat
HOST*jaewe

to manu taky ferdinand, smith,rooney,carrick angličani a jedni z jejich nejdůležitějších hráčů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele