Mexičané oslavili výhru nad Kamerunem, euforii ale nepropadají

14.06.2014, 11:47
Aktuality
Hodně nejenom fyzických, ale také psychických sil stál Mexičany včerejší zápas světového šampionátu proti Kamerunu. V průběhu první půle jim pomezní rozhodčí upřel dvě branky, i tak nakonec slavili výhru 1:0, hrdinou dne se stal Oribe Peralta...

Peralta v 61. minutě dorazil do sítě střelu Giovaniho dos Santose, který byl smutným hrdinou první půle, právě on totiž dvakrát předčasně slavil vstřelený gól.

"Stále jsme daleko od splnění našeho cíle, jsme moc a moc šťastní, ale ještě před sebou ve skupině máme dva zápasy. Slavit budeme až ve chvíli, kdy něco doopravdy vyhrajeme a něčeho dosáhneme," klidní mexickou euforii Peralta.

"Museli jsme do zápasu dát vše a také jsme to učinili. A odměna nakonec přišla. Tato výhra je pro všechny, kteří v nás věřili. Hráli jsme dobře, jelikož jsme poctivě trénovali. Odehráli jsme dobrý zápas a mohli dát i více branek, každopádně se už nesmíme ohlížet zpět," uvědomuje si Peralta.

Celé utkání provázel silný déšť a od úvodu také velmi opatrná hra Kamerunců, Afričané byli až příliš pasivní a přenechali aktivitu svému soupeři.

"Počasí není výmluvou pro náš výkon. V prvních dvaceti minutách jsme měli problémy ve středu zálohy, ale nakonec se nám povedlo se adaptovat. Ve druhé půli jsme už hráli lépe, celkově jsme pak samozřejmě zklamáni. Několik šancí jsme měli a nepovedlo se je proměnit. Soupeři zase neuznali góly, ovšem stalo se. Teď máme pět dní na přípravu na další zápas, který pro nás bude rozhodující," hodnotil trenér Kamerunu Volker Finke.

Obranu Mexika včera znovu dirigoval Rafael Márquez. Někdejší stoper Barcelony se zapsal do historie jako první fotbalista, který byl kapitánem na čtvrtém mistrovství světa.

"Musíte si výhru užít, stála nás hodně sil, ale nic víc. Výhra byla těsná, hráli jsme dobře a získali tři body, což je to, co se počítá. Bylo třeba adaptovat se na déšť a mokrý trávník. Ukázali jsme charakter," pochvaloval si 35letý fotbalista.

Autor: Tomáš Pavlík / soccerway.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
tulen

strašne som rád, že to nakoniec uhrali, ono, nejaký veľký ich fanda nie som, ale za výkon si proste zaslúžili vyhrať .... Kamerun keby namiesto prachov riešil futbal ... ak takto budú pokračovať tak horko zaplačú na týchto majstrovstvách

Reagovat
Amarino

Ačkoliv jsem před zápasem fandil spíš Kamerunu, prostě jsem neskutečně rád, že nakonec mexičané urvali tu výhru, kterou si naprosto zasloužili. Ne kvůli jejich vlastnímu, hodně dobrému výkonu, ne kvůli tomu, že Kamerun jakkoliv postrádal kreativitu a kvalitu celkově (vyjma Eto'oa), ale kvůli otřesným rozhodčím...je to hnus, jak pískají rozhodčí druhé, třetí a možná i čtvrté kvalitativní kategorie...

Reagovat
smazaný uživatel

Dalo se to čekat...Mexiko velice dobře kombinovalo a skvěle se tam i vysouvali krajní beci....hlavně na začátku zapasu tam ten pravej kra Kamerunu vysloveně hořel, jen škoda že Layunovi ty centry nesedly...Taky je mi líto Gia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mexiko bude takový černý kůň - stejně jako Německo

Reagovat
smazaný uživatel

Německo vždiť to je jeden z hlavních kandidátů na titul...

Reagovat
smazaný uživatel

vždiť Ty vole další, včera to tu napsal ten druhý dement, co fandí Bayernu - bayern987.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď mě napadá jestli tyhle 2 nicky nepatří jednomu člověku..

Reagovat
smazaný uživatel

kamerun jasně nejslabší účastník turnaje, pravý bek hořel jako papír od první minuty, tlustý Eto'o líný na krok, nezkušený tým a místo sehrání jen řeší prachy, typický jak pokaždé nějaký africký celek má na MS přesně takové problémy...proto nikdy MS černej tým nemůže vyhrát.

Reagovat
Manau

nejslabší účastník turnaje určitě není

Reagovat
salaminoo

Reagovat
smazaný uživatel

podle jmen na soupisce možná ne, ale projevem jednoznačně ano, další zápasy to potvrdí

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a trenér je taky dement a rozhodčí

Reagovat
smazaný uživatel

Trenér ne

Reagovat
Murtago

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nejslabsi?

Reagovat
Liquid

herním projevem asi vážně nejslabší, i ta Austrálie si aspoň uměla nahrát a něco vytvořit, myslím, že i Kostarika, Írán i Alžírsko budou o něco málo kvalitnější

Reagovat
veikko

Počkej si s tím ukvapeným závěrem na Honduras.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale, když vezmu, že někteří tu říkali, jak je Kamerun silnej a jak smetou Mexikánce (asi si mysleli, že to těhotnej Etoo spasí) tak to byla strašná bída...a pochybuju, že se zvednou...podrží je možná už jen ten Honduras, co se týče marnosti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele