Messi uklidnil Argentinu. Zdá se, že konec v repre nechystá

03.07.2019, 11:51
Aktuality
Lionel Messi po vyřazení v semifinále Copy América uklidnil fanoušky v Argentině. Z jeho vyjádření po utkání vyplývá, že se nechystá dát národnímu týmu sbohem, jak to učinil po finálovém nezdaru na posledním jihoamerickém šampionátu před třemi lety.

Posléze se vrátil. Pomohl týmu k postupu na mistrovství světa do Ruska, ale tam si prožil jen další frustraci. Na vysněnou velkou trofej v argentinském dresu si nesáhne ani v Brazílii. Po semifinálové porážce ale mluvil Messi spíš optimisticky.

"Na obzoru je něco nového," řekl novinářům po prohraném semifinále s domácí Brazílií.

"Věřím, že jsme si získali respekt a nebudeme kritizováni. Tým si zaslouží, aby dostal čas a mohl růst," prohlásil Messi na adresu mužstva, které se v základní skupině dostalo do potíží, ale nakonec postoupilo až mezi nejlepší čtyřku.

Argentina prochází generační výměnou. V týmu už oproti světovému šampionátu nebyli hráči jako Mascherano, Higuaín, Rojo či Banega. Naopak šanci dostala řada mladých hráčů.

"Pravdou je, že jsem s touhle skupinou hráčů, která byla v Brazílii, vycházel velmi dobře. Pokud jim budu moct v budoucnu jakkoliv pomoci, tak to udělám. Tenhle tým se zlepšuje a když se k nim budu moct připojit, tak to udělám," prohlásil Messi, který je s 68 góly nejlepším reprezentačním střelcem své země v historii.

Jestli Messi bude hrát i na příštím světovém v Kataru, kdy mu bude 34 let, to zatím nepotvrdil. Minimálně prozatím by měl ale v národním týmu Argentiny pokračovat. Další turnaj Copa América je na programu už za rok.

Autor: Jiří Fišara / skysports.com

Komentáře (104)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co si budeme, tak by případnej triumf Argentiny byl dílem velký náhody. Tomu týmu chybí jakákoliv myšlenka, chybí tady kreativní hráč typu Bernarda Silvy, který by byl schopný dostávat své spoluhráče do šance. I proto se pod útočníky musel stáhnout Messi, jenomže potom zase chyběl vepředu. Proto nechápu nenominování Banegy, který by byl na tuto pozici úplně ideální. Vždyť se podívejte na sestavu Argentiny. Paredes, De Paul, Acuňa. To má být záložní řada světový reprezentace? Ani jeden z hráčů nehraje v top týmu, což taky o něčem svědčí. Navíc se moderní fotbal hraje na kvalitní wing backy, ale tohle prostě Argentina nemá. Na kraji Tagliafico, Foyth. To jako vážně? Však ani jeden z nich se pořádně nedostal do šestnáctky, natož aby odcentroval. Co se týče útočníků, tam mě mile překvapil Lautaro, nicméně Agüero velký zklamání. Jak tenhle hráč může být pravidelně nejlepším střelcem City, který není schopný podržet míč, natož vyhrát hlavičkový souboj. Ještě dodám, že jsem letos poprvé na Copě sledoval Brazílii a byl jsem hodně zklamanej. Jejich výkon určitě neodpovídal kvalitě kádru, ba naopak měli Kanárci měli velké štěstí. Co si budeme, tak nebejt Alissona tak Messiho přímák by nechytilo 90% brankářů. Tady rozhodla kvalita obrany, kterou Argentina určitě nemá.

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
marke7

To jste mohli dát do jednoho článku s tím předchozím. Takhle bude nablito na dvou frontách zároveň.

Reagovat
smazaný uživatel

Tá Copa to je ako Tour de France, každý rok...

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
smazaný uživatel

A stejne nekteri i nevyhrajou

Reagovat
Y.N.W.A

jasně no, a ještě se pojďme všichni divit, jaktože je tam Katar a Japonsko... prostě jen byla jedna stoletá a teď měněj cykly, to je vše... ale ok, bordel v tom jihoamerickým velikášským pojetí my německy precizní Češi asi máme no...

Reagovat
Y.N.W.A

těm zemím prostě repre měření chybí... ve srovnání s náma prostě nehrajou kvaldu o kontinentální šampionát, tak si ho holt klidně můžou dávat dvakrát častějc než my... taky se podívejme na některý formáty ligy (apertura, clausura)... prostě rádi hrajou o trofeje, no

Reagovat
ttopi

Takže za rok doma

Reagovat
Bandita_Harry

repete

Reagovat
smazaný uživatel

Tak blízko byl v roce 2014 k titulu na MS, že by dnes asi nám všem zavřel hubu.. bohužel pro něj a celou Argentinu v tom finále spálili x šancí a radovali se Němci.. S tímhle týmem už nikdy nic nevyhraje a s vidinou, že byl krůček od trofeje z Mundialu bude muset žít dokonce života.

Reagovat
smazaný uživatel

A hlavně by zavřel hubu Maradóně..

Reagovat
smazaný uživatel

Tam nejde o Diega, ale o celou zemi, která fotbalem prostě žije. Většina argentinců to bere tak, že Messi dělá radost lidem v Barceloně, potažmo Evropa, sbírá trofeje pro svůj klub a fanoušci jeho klubu jsou šťastní. A naopak Argentině žádnou radost z trofeje neudělal.

Souhlasit ani chápat tohle jako evropani nemusíme, ale je to prostě tak a Messimu tohle vůbec nezávidím, když se podívu na spoluhráče, které okolo sebe má ...

Reagovat
smazaný uživatel

V tom máš pravdu, tam je problém, že ten jejich fanatizmus vítězí nad zdravým rozumem..

Reagovat
smazaný uživatel

Ak máš v mužstve najlepšieho hráča planéty, tak logicky očakávaš zlato. Ja chápem ich očakávania. A okolo seba nemá samých drevákov.

Reagovat
fenixLFC

ale ma

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v Argentině se ta kritika na něj už dost zmínila, naopak si fanoušci začali uvědomovat, že to bude trochu jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je prvý top hráč, ktorý mal triumf na MS na dosah. Puskás a Cruijff boli tiež vo finále a čuduj sa svete tiež padli s Nemcami.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně těch borců je spousta, ale i to za zmínku stojí.. Někdo tu z něj dělá, že je v repre úplný nýmand.. ale kdyby to tenkrát vyhrál, tak je to naopak

Reagovat
Switchback

Padnout tam v 2014 jedna z x šancí, tak je za boha, takhle je za repre nýmanda, jak říkáš ... celkem úsměvné. btw to, že rozhodčí dělali x chyb bez VARu beru ale to, že tam je jasná penalta a VAR rozhodčí s tím nic neudělá, je až k pláči ... a nebavím se jen o tomhle zápasu, těch fatálních erorů ohledně VAR je celá řada ... jinak ale nedělám si iluze, že by ta případná odpískaná penalta něco změnila, tahle Argentina na to prostě nemá

Reagovat
smazaný uživatel

Tahle Argentina není nejlepší, ale Brazilce celý zápas přehrávala.. břevno, tyč.. zase smůla

Reagovat
smazaný uživatel

S tím VARem je to nepochopitelné. V zápasech, které jsem na Copě viděl, jsem si jenom klepal na hlavu, jak často VAR zasahuje a ještě to vždycky trvalo tak dvakrát déle než v Evropě. A teď najednou nic při tak kurevsky podezřelých situacích

Reagovat
Anacron

Němci odjakživa ničí životy.

Reagovat
smazaný uživatel

Veď je to len hra... nejde o život.

A o rok sa Copa hrá zas!

Reagovat
smazaný uživatel

Vitazstvo argentiny v 2014 by bol rovnaky omyl ako pripadne vitazstvo argentiny v 1990... On nepotrebuje zavierat hubu Maradone ale argentincom.. ako som napisal v inej diskusii, pocet strelenych golov vo vyradovacej casti Ronalda a Messiho na MS dost hovori o tom, co za turnajovi hraci tito goatiii su

Reagovat
smazaný uživatel

Konkurence je veliká a Argentina ani Portugalsko nejsou řazeny na úplnou špičku.. přestože Portugalci jdou výkonnostně nahoru.

Reagovat
smazaný uživatel

ano len tak dalej, to neustale ospravedlnovanie timov ktore su pokazde v playoff a len uplnou nahodou nemozu ich goatii strelit ani jeden gol

Reagovat
smazaný uživatel

Tak CR7 získal EURO.. jedno jakým způsobem, ale získal.

Reagovat
smazaný uživatel

to je sice dobry tip pre goata co urobit, ak sa nahodou prebojuje do finale, ale ja som nepisal o euro/cope

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je to velká trofej na mezinárodní úrovni.

Reagovat
smazaný uživatel

Technicky ano ale v porovnani s MS nie je. A historicky uz vobec. Do 96 to bol maly turnaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vo finálovej fáze možno. Ale ME sa rozšírili už v roku 1980. MS boli v začiatkoch tiež mali turnaj.

Reagovat
smazaný uživatel

MS sa rozsirili na 16 timov asi 40 rokov pred Eurom a aj predtym tam hralo vzdy aspon 13 krajin. Euro bol pred globalizaciou fakt maly turnaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono euro je maly turnaj vyznamove i dnes, a nemeni na tom pocet ucastniku vubec nic, proste jeden kontinent a vyznam ma stejny jako vitezstvi Australie+Oceanie. Mistrovstvi sveta je top

Reagovat
smazaný uživatel

Vyznam eura nestupol len kvoli vyssiemu poctu ucastnikov, ale aj kvoli globalizacii futbalu, z ktorej dlhodobo ziskava najviac Europa. Ale samozrejme MS su ovela vyznamnejsie.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi ťažko. Európa je posledné roky futbalový pupok sveta.

Štyria poslední majstri sveta z Európy. A troje finále z tých 4 MS čisto európske.

Reagovat
smazaný uživatel

Formát turnaja - 16 mužstiev - bol stanovený od prvých MS. Že na 1.,3., 4. MS hralo mužstiev menej a prečo, je už o inom.

Reagovat
smazaný uživatel

Z pohladu konkurencieschopnosti je to o tom, ze na tych turnajoch hralo menej timov.

Reagovat
smazaný uživatel

Viac teamov neznamená automaticky vyššiu kvalitu.

Napr. tu na EF som nezaregistroval názor, ktorý by schvaľoval rozšírenie MS na 48 teamov.

Reagovat
smazaný uživatel

No v 92 bolo na euro len 8 timov a vyhral to nahradnik za Juhoslaviu. Zase nie je dovod chodit do extremu ani jednym smerom

Reagovat
smazaný uživatel

Mne osobne najviac vyhovoval formát 16 mužstiev, 4 skupiny po štyroch, prví dvaja postup do PO.

Reagovat
GjøvikFF

Dánové v semifinále vyřadili obhájce titulu ME a ve finále porazili úřadující mistry světa, ten turnaj nekvalitou mužstev rozhodně netrpěl.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvrdi to snad niekto? Samozrejme ze netrpel. Len to ukazuje, ze kvalitny turnaj moze mat viac ucastnikov. Co je v podstate aj pointa turnaja.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikoho nezajímá, co bylo před 30 lety.. momentálně je EURO považováno za nejlepší mezinárodní turnaj po MS samozřejmě..

Reagovat
smazaný uživatel

daleko po MS, samozrejme ....

Reagovat
smazaný uživatel

Neříkám, že ne.. Ale pravidelně poslední dobou na MS dominují evropské týmy..

Reagovat
smazaný uživatel

Co sa tyka vitazov tak to ano. Hlavne uspech z 2014, pretoze sa konecne podarilo Europanom vyhrat v Amerike. Na druhej strane, MS su proste prestiznejsie a hlavne muzstva mi pridu byt motivovanejsie. Fakt si tam neviem predstavit zvitazit Grecko. Hoci Argentina v 2014 a v 1990 k tomu nemala daleko

Reagovat
smazaný uživatel

To jednoznačně.. je to větší prestiž, ale to Euro je taky super.

Reagovat
pantondavo

Ufff

Reagovat
patas92

Do Kataru určitě vydrží. Sice mu už bude 35, ale hraje se až v zimě, což Messimu bude hrát do karet.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak či onak, pre reprezentáciu Argentíny je Leo stále nepostrádateľný, o tom žiadna...

Reagovat
pantondavo

A zároveň zbytečný. Horší nebudou, resp. k čemu je tam Messi, když stejně nic nevyhrajou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reprezentácia Argentíny musí prejsť generačnou obmenou to je jasné. Je však otázne, či majú hráčsky potenciál dostatočne kvalitný na to, aby sa do toho pustili ešte pred MS 2022 a po Mascheranovi, Higuaínovi, Banegovi a spol., ktorí skončili po posledných MS nahradili ešte pred šampionátom v Katare aj Messiho, Agüera či Di Maríu...

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš Otamendiho, z toho se stalo neuvěřitelné poleno. Normálně mi připomínal Kalase v repre.

Reagovat
smazaný uživatel

Síce teraz Argentína odohrala takmer celú Copu so stopérskou dvojicou Otamendi - Pezzella, ale tiež si myslím, že Otamendiho v repre čoskoro nahradí Foyth alebo Lisandro Martínez ak sa uchytí v Ajaxe.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
jsemdement

Tak kvaldu na posledni MS jim udelal on sam, s nadsazkou.

Reagovat
pantondavo

Jo, to byla výjimka, jjá to nemyslel jako nadávání na Messiho, ale jako konstatování, že když nic neuhrajou s ním, tak ani bez něj, tudíž nula od nuly.

Reagovat
eder

Nejvíc by Argentinu uklidnil, kdyby dokázal včas odejít - tedy na vrcholu. Což bylo už tak někdy před pěti lety...

Reagovat
ttopi

Jasně. On od té doby hraje furt světový fotbal, ale v klidu odejde

Reagovat
marke7

Tys měl být před pěti lety taky v Opavě a zmeškal jsi to.

Reagovat
smazaný uživatel

Mal by si

Reagovat
smazaný uživatel

Spousta lidí zapomíná ze fotbal je ještě pořád týmová hra.... tudíž tvrzení o někom ze je nejlepší na světě je blbost. Když už tak nejužitečnější.

I Messi potřebuje kvalitní spoluhráče, které mu Barca dodává,, ikdyz na Xaviho a Iniestu jistě vzpomíná a určitě se mu hrálo lépe než teď v Barce.

Repre mu ale takovy materiál nedodává, třeba teď v létě bude hromadný exodus hráčů v čele v Messim do Kataru, ten jim koupí občanství, pak zaplatí sudí a domácí MS bez obdrženého golu vyhrají

Reagovat
smazaný uživatel

Možno ľutuje, že nezobral to španielsko občianstvo, bol by zrejme majstrom sveta aj europy. Inak Maradona dokázal vyhrať MS 1986 s veľmi priemernou Argentínou, vyhral ich v podstate sám. Ale trochu sa zabúda, že sa im až do finále podarilo vyhnúť všetkým silným tímom-ZSSR,Dánsko,Francúzsko,Brazília.

Reagovat
marke7

Jak to zase prosím tě vyhrál sám? Už několik legend z Argentiny se vyjádřilo, že Maradona měl lepší spoluhráče, než Messi. Další faktor je ten, že ho vyhrál jen díky své božské ruce, rozuměj podvodem. To by dnes již neprošlo. Tenkrát mu prostě štěstí přálo, Messimu zatím nepřeje. To je vše. Ale pokud bych měl ty dva individuálně srovnat, tak Messi tahá Argentinu mnohem více, než Maradona.

Reagovat
smazaný uživatel

Maradona bol na MS podstatne dominantnejsi. Messi este nestrelil vo vyradovacej casti MS ani gol. Argentina mala kvalitu vtedy aj teraz. Vtedy to aj vdaka Maradonovym golom vyhrali, teraz (pravdepodobne vdaka absencii Messiho golov) nie

Reagovat
marke7

Nebýt Messiho, Argentina nepostoupí na MS 2014 ani ze skupiny, kdy ji vytáhl sám. Tam to byl kompletně oneman team, což se jasně ukázalo v pozdější fázi, že pokud nemá den on, nikdo ho nezastoupí. Tolik asi k jeho spoluhráčům. Na MS 2018 by nejeli vůbec, pokud by se ve druhé fázi nevrátil zpět do repre a nerozhodl hattrickem proti Ekvádoru. Tolik asi k němu. Závislost na Messim vs Maradonovi nemůžeš srovnávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale postupili by zo skupiny. Bez neho by si vybudovali iny tim a od zakladu by hrali inak a s inym systemom. Otravovali by tam vo vyradovacej casti tak ako to robia od nepamati.

Reagovat
marke7

Hoď prosím odkaz na tu kouli věšteckou, šikla by se

Reagovat
smazaný uživatel

Ta ista ako tvoja A co robia Argentinci na MS sa sam seba pytam uz od osemdesiatych rokov.. zvycajne otravuju v play off a sem-tam vyhraju, ak tam poda niekto taky vykon ako Maradona v 86

Reagovat
smazaný uživatel

V 86 nemal Maradona lepších spoluhráčov. Bol to priemerný tím, len lepšie bránil. Proti Anglicku rozhodol rukou, ale myslím si že v ten den mal takú formu že by postúpili aj tak. Podla mna mu pomohlo hlavne to že sa vyhli všetkých silným týmom až do finále.Proti vtedy exelentným tímom okolo Belanova(Dynamo Kyjev+brankár),Platiniho(záloha snov) Dánsko(dánsky dynamit) Brazília(Socrates,Junior a Zico)by to sám nezvládol.

Reagovat
marke7

Hraje v tom roli prostě štěstí. Argentina snad na všech turnajích v posledních letech vypadla vždy s budoucím vítězem daného poháru.

Reagovat
Anacron

Když prohraješ finále tak vypadneš s vítězem no

Reagovat
marke7

Uruquay na Copě? Francie na MS? Ale směješ se blbě klasický neznalec co?

Reagovat
Anacron

s tebou musí být hromada srandy. Klasický zaprděnec co?

Reagovat
marke7

Tak zkusil jsi ze mě udělat Captain Obvious, tak jsem ti dal i příklady mimo finále, o kterých jsem si myslel, že nevíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Dani ani sovieti podla mna este nemali vyzrete muzstva na play off. Narobili tam mnozstvo chyb. Francuzi a Brazilci boli skveli ale v tej dobe nedokazali hrat dostatocne efektivne na MS. Na druhej strane obidve krajiny sa z toho neskor poucili.

Reagovat
valloire

bránil o něco hůř než 2014, ale jen o fous...jinak si s odstupem myslím, že by to dal i tak

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si že toho lituje, podle mě je hrdý že může reprezentovat Argentinu a ocenění a trofejí získal už spoustu, jasně že né v repre ale nemyslím že je to až taková bolístka

Nemůže se srovnávat Messi s Maradonou. Proč? Protože každý je jiný to je prví věc a oba hráli fotbal v jiné době.

Každopádně mě velice zajímá až jednoho dne v Barce skončí, jak se s tím Barca vypořádá

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Nepochybuji o tom, že Messi na kokainu by vyhrál už dvakrát MS a pětkrát Copu

Reagovat
REPLIKATOR

Uklidnil?

Reagovat
popltak

Měl by skončit. Argentina se na něj spoléhá až moc, i přesto, že v repre opakovaně vyhořel v důležitých zápasech. Bez něj bych jim věřil víc na nějakou trofej. Icardi, Dybala by Argentinu potahli víc.

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
roman1978

co je tohle zase za blbost. v poslední kvalifikaci na ms málem arg vypadla - to musel naskočit leo, aby se tam vůbec dostali.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
tunkic

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem četl už před kvalifikací na MS, kde by bez něj celkem bezpečně nepostoupili.

Reagovat
John Obi Mikel

Je to možné. Brazílii se daří také víc bez Neymara.

Reagovat
roman1978

Měl hrát za Španělsko a měl by MS i Euro. Holt je to ten typ, co je věrný a zásadový.

Reagovat
Anacron

Vyrazil si zde na obdivuhodnou cestu zastávání a boje za jeho čest, ale chválit ho za to, že reprezentuje svoji zemi tak to už je fakt moc

Reagovat
smazaný uživatel

Mozno. A mozno si vybral na zaklade porovnania uspechov Spanielska a Argentiny.

Reagovat
valloire

je to Argentinec....

Reagovat
C0br

Nevím, jestli by mě uklidnilo to, že tenhle egoista, který zruinuje každý náznak koncepční práce, ještě nechce končit.

Reagovat
smazaný uživatel

Koncepční práce – tak nazýváš to věčné blití mnoha zdejších uživatelů pod každým článkem, který se týká Messiho?

Reagovat
dextroza_m

Koncepční práce a fanoušek Sparty, tady je něco špatně

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Edgar Davids

za dlouholetou pozu

Reagovat
smazaný uživatel

Proste tam vydrz a nikam neodchazej.

Reparat je za rok, pak prijde i MS.

Vydrz, vyrostou treba lepsi obranci, brankare, stredni zalohu, utocnici.

Trofej bude urcite na dosah. Nevzdavat se....

Reagovat
John Obi Mikel

Co si budeme. Nedávalo by to smysl. Za rok je další Copa a věk na to taky nemá.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele