Messi o konci kariéry: Až budu cítit, že je čas ten krok udělat, udělám ho

27.03., 23:28
Aktuality
Lionel Messi (© AFP)

Lionel Messi se nechal slyšet, že nepovažuje svůj věk za rozhodující faktor při plánování odchodu do fotbalového důchodu. Argentinský mistr světa zároveň uvedl, že nemá jasnou představu o tom, co bude dělat, až kariéru ukončí.

Messi, který který většinu kariéry spojil v Barcelonou, než se v roce 2021 upsal PSG a loni Interu Miami, oslaví za necelého čtvrt roku sedmatřicetiny. A byť čas letí, ujišťuje, že věk neurčí, kdy pověsí kopačky na hřebík.

"Skončím v okamžiku, kdy budu mít pocit, že už nepředvádím takové výkony, že už si fotbal tolik neužívám a nepomáhám spoluhráčům," řekl Messi ve středečním podcastu Big Time.

"Jsem velmi sebekritický. Vím, kdy se mi daří a kdy ne. Až budu cítit, že je čas ten krok udělat, udělám ho. Aniž bych myslel na věk. Pokud se budu cítit dobře, budu se snažit pokračovat, protože fotbal je to, co mě baví a co umím," dodal.

Na otázku, zda už má představu, co bude dělat po ukončení hráčské dráhy, neměl rekordní osminásobný držitel Zlatého míče jednoznačnou odpověď. "Ještě jsem o tom nepřemýšlel. Zatím se snažím užívat si každý den, každý okamžik, aniž bych přemýšlel o budoucnosti."

"Doufám, že budu ještě nějakou dobu hrát. A až přijde čas, určitě najdu cestu k tomu, co mě bude naplňovat a co budu mít rád," uvedl Messi, který kvůli zranění podkolenní šlachy vynechal přípravné zápasy Argentiny proti Salvadoru a Kostarice v USA.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (32)

Přidat komentář
2miguel1

Najlepší

Reagovat
-R2D2-

Jsem hodně zvědavej jestli se objeví na dalším Mundialu. Sice postupně ztrácí dost z rychlosti, netradičně, ale ta kompenzace ostatníma kvalitama je v utkáních stále rozhodující. Jak jsou v USA dřevěný, tak je supr vidět Leoše, jak za zápas zase stihne tolik fotbalovejch momenů, kolik jich normálně vymyslí obyč smrtelník za tři zápasy. Nečekal jsem, že se v jeho letech nebude po ihrisku jen tak ploužit.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Stejně jako Ronaldo. Může hrát sebevětší hovno, ale nikdo si nedovolí ho tam nevzít

Reagovat
Pony Slaystation

Ronaldo to hovno hraje, Messi jim je zatím přínosem, jen drobnej rozdíl

Reagovat
-R2D2-

„Zatím” to je právě postavený stále kolem něj. Uvidíme, zdali se to do příštího Mundialu změní nebo bude skutečně jen přínosem. Pokud tedy pojede.

Reagovat
Pony Slaystation

Tam ani jeden nebude...

Reagovat
-R2D2-

Píšu si..

Reagovat
j.r.ewing

budu tam obidvaja.

jeden preto pretoze stale bude top (messi) a druhy sa tam dostane len kvoli menu (ronaldo).

Reagovat
los_blancos

Lenže rozdiel medzi MLS a Saudí League je obrovský.

Reagovat
JanCapekzeSán

Není důvod proč končit

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
Pithivier

Reagovat
j.r.ewing

Reagovat
Witcher

Těžko říct jak na tom je doopravdy v MLS mezi kužely vypadá pořád ok na největší týmy a zápasy v Evropě už to asi nebude.Zbytecne oddalovat konec a riskovat pošramoceni pověsti asi mu to za to stojí.Aby nedopadl jako JJ v reklamě na e kolo ten taky neuměl nic jiného chudák

Reagovat
kitas

"Až budu cítit, že je čas ten krok udělat, udělám ho." Na staré kolená takéto kontroverzné vyjadrenie

Reagovat
h8_sfatto

vědělo se, že když je Messi mladší, že CR7 nakonec překoná, ale "ego" zkraty Cristianovi ukončily kariéru už před odchodem do Juventusu a od té doby už tak leda nominace za dřívější zásluhy, z čeho se většinou obviňoval Messi,co dělá v těchto anketách o fotbalisty roku, zlatý míč apod.... takže místo dvou let se o Messim bavíme i 7 let po zahrabání Ronalda

Reagovat
fabec1222

Ideálně oba s CR7 konec až po MS26.

Reagovat
Nodi

Bohužel CR7 už ten přínos nemá, nejde ani tak o to že by byl horší, ale má přednosti který trpí věkem, navíc moderní fotbal s presingem mu nesedí, on je prostě zabiják do a kolem vápna. Leoš oproti tomu kreativu, klid na míči a pod neztratí asi nikdy, i když napadání mu teda neříkalo nic skoro nikdy.

Reagovat
Well

Hlavně jde i vidět, že hráče v Portugalsku to už i docela sere, že hrají za Ronalda. V Argentině a obecne v JA to mas jinak, tam mají ti hráči Messiho, nebo předtím i třeba takového Neymara pomalu za bohy a perou se za ně na tom hřišti i při tom když je někdo fauluje. Takže jim nevadí za ně odběhat něco navíc.

Reagovat
AlmazStruhar1231

To je jedna věc. Druhá je, že Ronaldo už dávno není bůhvíjak platný v mezihře (na poměry ostatních hráčů Portugalska, jinak je samozřejmě pořád super). Messi jim bez míče téměř nepomáhá, ale jakmile ho získají, je to často on, kdo ho vyváží od stoperů a po pár narážečkách se dostává až k zakončení/finální přihrávce. Na jeho hlavní přednosti ten úbytek rychlosti nemá až takový dopad.

Reagovat
Well

To nerozporuji, jen poukazují na to, že ta mentalita těch týmu z JA je taková, že pokud tam mají tu svou hvězdu tak si mnohem více věří a bojují. Takže takový Messi nebo Neymar i když nehrají bůhví jaký zápas, tak stejně zvedají ten svůj tým i jen svou přítomností na hřišti. U Portugalska to tak není a Ronaldo spíš svou přítomností škodí a hrají s ním mnohem hůře než bez něj.

Reagovat
fabec1222

Tak netvrdim, že má nutně hrát 90 minut od začátku

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Je to step-by-step process, věřím, že to zvládne se ctí a bez zranění.

Reagovat
GrimeBaller98

Uz jednou ukoncil repre karieru jak maly ubreceny dite, kdyz prohral finale Copa Americy. Accousticky clovek

Reagovat
jenage

Jednou?

Reagovat
Kiss Me Polka!

nebreč retarde

Reagovat
Mercury

Ten uz to fakt muze mit uplne na parku. Podle me v nominaci Argentiny na MS 26 bude, pokud bude zdrav. Jsem za ten jeho zaver kariery okoreneny Katar opravdu strasne rad. Uzivej, Leo. Dlouhej kour a pohoda jazz. A diky za vse..

Reagovat
Sosi

Takze neco jak Jagr, budentu smrdet do 50 a srat vsechny spoluhrace v tymu...

Reagovat
pistacik11

Ked ho to bude bavit a mat vykonnost, preco nie.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele