Mertens ukončil spekulace a podepsal s Neapolí nový kontrakt

17.06.2020, 17:55
Aktuality
Dries Mertens ukončil spekulace ohledně možného odchodu z Neapole. Belgickému útočníkovi měla za dva týdny vypršet smlouva a o jeho služby se zajímalo hned několik nápadníků, sám fotbalista ovšem nakonec dal přednost setrvání pod Vesuvem a spolupráci prodloužil do června 2022...

Mertens byl terčem spekulací už řadu měsíců a zájem o něho měly Inter Milán, Liverpool nebo Manchester United. Světlo do celého případu začátkem tohoto měsíce vnesl sportovní ředitel SSC Cristiano Giuntoli, podle jeho slov byla dohoda blízko a brzy mělo být oznámeno podepsání nového kontraktu. A tak se také stalo.

Třiatřicetiletý belgický reprezentant v minulosti střílel branky za Utrecht a PSV Eindhoven a gólově plodné je i jeho angažmá v Neapoli. Za tu se minulý týden prosadil znovu, v pohárovém souboji s Interem Milán dal 122. gól v dresu italského klubu a stal se jeho rekordmanem. Na druhé místo byl odsunut Marek Hamšík, třetí příčka patří Diegu Maradonovi.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
Svatej

dikybohu

Reagovat
Smreky

Neviem si predstaviť čo by robil v Chelsea, keby ten prestup ktorý sa spomínal vyšiel... navyše má už svoj vek...nebol by to kauf do budúcna...

je to to najlepšie čo mohol urobiť podpísať v Neapole, ktorý mu pasuje :) win - win pre obe strany

Reagovat
popltak

V CHelsea by byl nejlepší útočník. Ale díkybohu, že zůstal.

Reagovat
Largo

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.football-italia.net/154661/official-roma-suspend-ds-petrachi Legenda, AS fans mali ste radsej jeho alebo Monchichiho?

Reagovat
Alberto Aquilani

Monchiho... v prvom lete postavil IMO dobrý káder... ten tím bol veľmi zaujímavo vyvážený, so zaujímavými typmi hráčov - to vyústilo do toho semifinále LM... pak to samozrejme katastrofálne posral (i keď ja si stále myslím, že veľa tých hráčov zničil hippík - ale toho tam zas držal Monchi).

Tento druhý kkt nespravil nič dobre...

Reagovat
smazaný uživatel

Postavil dobrý kádr :D, to tažení LM zařídili Sabatiniho příchody, Monchi je pak jen prodával a obrazem jeho budování byla ta druhá sezóna pod EDF. Měl pár dobrých přestupů (Kluivert, Under, Zaniolo), ale hromadu špatných. Navíc po těch odchodech alá Alisson a spol. měl velkej rozpočet, ale tým zanechal s hvězdama jako Pastore a Nzonzi a s -30M euro pro svého nástupce.. Petrarchi to pak musel napravovat a za mě to vcelku zvládl. Podle mě jsi jediný, kdo to vidí obráceně :D

Reagovat
Alberto Aquilani

To nižšie mala byť reakcia na Teba. Ak považuješ toto od Petrakyho za zvládnuté, tak DS v Ríme potom môže robiť aj upratovačka (bez preháňania).

Reagovat
smazaný uživatel

"aktivoval výkupku pre Pellegriniho." To by snad udělal každý, kdo má alespoň jedno oko resp. děkujme Sabatinimu, že ji zajistil. Co se týče Schicka, tak problém byla jednak cena, kdy jsme za něj v praxi měli zaplatili o víc jak deset mega navíc oproti juve, a zadruhé to, že si na začátku přípravy řekne trenér o křídlo a na konci přestupového okna dostane centra. Defrela snad nemyslíš vážně a Gonalons byl naštěstí levnej to byla jediná jeho dobrá vlastnost. Jinak článek danka mi přijde ukvapenej, v létě byl prodej Pelleho a Manolase nutný vzhledem k dorovnávání financí po Monchim. Manchini je mladej italskej repre stoper a odepisovaného Smallinga teď všichni chtějí. A co se týče zimy, na hotový hráče nebyly peníze a Villar nakonec nemusí být špatný. Ty situace se nedají srovnávat navíc hráči jako Kalinič můžou zas hezky odejít bez finanční ztráty. Co se týče Pastoreho, s jeho platem (4,5M net) je prakticky nemožné ho prodat.. Jinak mě třeba Petrarchi nejvíc děsil přestupy, které se nedotáhly viz situace okolo Higuaína a jeho potencionálního přestupu. U Monchiho to bylo opačně, dva měsíce se psalo o Mahrezovi a o Malcolmovi netřeba víc mluvit... Jinak Totti chtěl Zyiecha a ten ňouma přivedl pět let zraněními trápícího se Pastoreho do Trigorie. Btw nejlepší přestup Monchiho v Seville byl za těch jeho asi deset let Krychoviak. Takže nejhorší DS historie kopaný.

Reagovat
Alberto Aquilani

Defrel bol pred prestupom aspoň nadpriemerný ligový útočník, ktorého poznal tréner, a ktorý mal zas iné vlastnosti ako Džeko, takže sa do Ríma "hodil." Že ho pak hippík hádzal na krídlo je už druhá vec. Gonalons bol kapitán Lyonu, s veľkými skúsenosťami. Páči sa mi táto tvoja selektívna funkcia "Defrela snad nemyslíš vážne" a "jediná dobrá vlastnost na Gonalonsovi byla jeho cena" a vzápätí napísať "Villar nakonec nemusí být špatný". Pravdepodobne je u Teba teba vyhodiť v zime v našej situácii 30 miliónov za 3 deti olrajt. Špeciálne ten prípad Ibaneza je super, každá minuta v Atalante uňho stála mega euro - majstrovský PETRAKY.

Nikto nehovorí, že to mal Petraky ľahké, ale nedokázať dostať za Karsdorpa, Nzonziho, Gonalonsa a Schicka ešte ani euro je znakom, že chlap je buď hlúpy, alebo je len nulový vyjednávač. Ja si myslím, že oboje.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě teda Defrel nikdy nesedl, V Sassuolu mě nijak nezaujal a vzhledem k věku a k tomu kde a jak hrál, byl moc drahej. Gonalons měl poslední sezónu v Lyonu hodně nevydařenou a i jejich fans ho nepovažovali za nějak přínosného. Mě Gonalons nikdy nevadil, jak jsem řekl, byl levnej a takový hráči sem chodili vždycky (viz Vainqueur, SImplicio atd.).

Jinak ti zimní hráči, krom Villara, který stál 4M, přišli na hostování s opcí. Z Ibaňeze taky nejsem nadšenej, Atalanta zas nemá tolik stoperů, aby byl problém nějaký ten čas dostat. Ale je mu pořád 21, ostatním 22, a za cenu Defrel+Gonalons máš tři mladý kluky, jednoho, co dostával dost prostoru v Barceloně, druhého, kterého chtěl Everton a další kluby, no a Ibaněze, který se buď prosadí nebo ho pořád v ještě mladém věku pošlou dál. Paredes taky potřeboval čas, než z něj něco bylo, takže ty mladé neodsuzovat navíc Řím je na nákupech mladších hráčů a následných prodejích se svou politikou bohužel příliš závislý.

A nakonec, s těma prodejema je problém, jednak ty dané hráče nikdo nechce a pokud ano, prodají se se s velkou ztrátou. Ono kdybys prodal třeba Nzonzi hned po sezóně, tak pro ten danej finanční ročník odepíšeš vetší částku, než když ho pošleš na hostování, stejně, Gonalons určitě mohl jít přímo, se Schickem to dopadlo dobře, buď se ještě LIpsko rozmyslí nebo půjde jinam, Pastore je neprodejný. Jinak u Juana je problém s platem, který mu nikdo nedá, a ještě smutnější je, že byl nakonec preferovanějším hráčem pro trenéra ve srovnání s borci Monchiho, Morenem a Marcanem.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak poslední dodatek k Monchimu. O Patrika byl ze strany AS zájem už když šel ze Sparty, dost se o tom mluvilo, a nakonec to tehdejší vedení prováhalo. To mi na tom jeho přestupu vadí nejvíc, když ti někdo uteče, tak bys měl hledat jinde a né ho o rok později nesmyslně přeplácet. Juve ho mělo domluvené za 26, náš génius ho to samé okno domluví za 34 + 8 bonusy, aby o rok později odmítl přihodit 2 mega za Malcolma a dorovnal Barcelonu. Brazilský agent, který tento přetup sabotoval, se později vyjádřil, že šlo z jeho strany o odvetu za nekorektní přestup Fuzata, za který byl zodpovědný? Monchi! K tomu si přidej že odmítl Lautara podepsat za 8, kdy mu byl nabídnut, aby ho o půl roku později podepsal Inter za 20+ a aby toho nebylo mál, odmítl rovněž i Halanda. To všechno za dva roky + ty jeho flopy: Olsen, Karsdorp, Moreno, Marcano, Nzonzi, Pastore, Schick, Defrel, Coric. Jinak Santon stál oficiálně 9,5 M. A jak psal danko, jednoduše vyhodil 150+, do toho měl Petrarchi opravdu daleko.

Reagovat
Alberto Aquilani

https://www.eurofotbal.cz/clanky/serie-a-souhrn-23-kola-458339/?forum=1#post11712849

Pozri si tento dankov super príspevok po zimnom meracte, kde Petrakyho "prácu" parádne zhrnul. Ten chlap bol od začiatku ťažký prúser. Ale ešte k tomu Monchimu - síce to bol vystavaný team prevažne zo Sabatiniho, ale ide o to, že ho nechal pokope a vhodne doplnil. Kolarova priniesol on a bol to možno hráč sezóny, aktivoval výkupku pre Pellegriniho. Gonalons mi vtedy prišiel ako super kauf ku De Rossimu. Priniesol Defrela, z ktorého som sa úprimne tešil a Schicke mal byť taký bombónik. Cengiz ukázal v prvej sezóne super veci, mali sme zdvojené posty - skúsenosti a mladosť. Že nie všetky prestupy vyšli ako mali je pravda, ale tiež by som videl dôvod v neschopnom koučovi.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele