Mendyho chce polovina Evropy, říká agent obránce Lyonu

17.05.2019, 13:07
Aktuality
Lyon bude v závěru sezony hájit třetí místo tabulky Ligue 1 a nadcházející dva zápasy by mohly být poslední v jeho dresu pro Ferlanda Mendyho. Třiadvacetiletý krajní obránce má hned několik zajímavých nápadníků...

"Mendymu je teprve 23 let, debutoval ve francouzské reprezentaci a nyní je terčem přestupových spekulací. Chce ho polovina Evropy. Kvalitní krajní obránci jsou čím dál žádanějším a dražším zbožím, jen se podívejte na Lucase Hernándeze, který jde do Bayernu za 80 milionů eur. Mendy je ještě kompletnějším hráčem, má vysokou úspěšnost v driblování a centrech. Při ofenzívě je francouzským Marcelem, v defenzívě zase kombinací Alexe Sandra a Chivua v jejich nejlepší formě," vychvaluje svého klienta agent Yvan Le Mee.

Mendy je produktem mládežnické akademie Le Havre a do Lyonu přišel předloni za pět milionů eur. Ve francouzské nejvyšší soutěži na svém kontě má 55 startů.

"Mendy je levák, ale disponuje kvalitní pravačkou a to mu otevírá další možnosti v útočení. Kvalitní leví obránci jsou čím dál vzácnější a také dražší. Lyon ho neumístil na přestupový trh a prezident Aulas by ho rád udržel ještě jeden rok. Každopádně bude záležet na nabídkách: jestli dorazí ta správná, zvláště co se týče sportovního projektu, budeme ze strany Lyonu chtít dohodu, která by uspokojila všechny," pokračoval agent.

Mendy před sebou má zajímavou budoucnost a jeho jméno se dostalo do hledáčků Neapole, Realu Madrid nebo Barcelony, o případný transfer je pak připraven usilovat i Juventus.

"Mendy se bude rozhodovat na základě technických faktorů, nejenom ekonomických, v takovém případě bychom šli do Číny. Kluby se na něho zatím jenom vyptávaly. Já sám mohu říct to, že Anglie a Španělsko mají skvělou ekonomickou stabilitu, Serie A je zase vždycky atraktivní pro francouzské fotbalisty. Alex Sandro je špičkový levý obránce a pro Juventus by v případě jeho prodeje nebylo snadné najít náhradu. Mendy je na seznamu Bianconeri, stejně jako všechna další velká jména. Přátelství mezi Agnellim (předseda Juventusu) a Aulasem by mohlo pomoci, ovšem v konečném účtování se počítají jenom čísla," uvědomuje si Le Mee.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (31)

Přidat komentář
Hafna

Do City, muze rotovat s Mendym

Reagovat
JuventusFC1897

Reagovat
Elliasson

Reagovat
misinho7

No Zizu ho vraj moc chce ako konkurenciu Marcelovi. Som zvedavy ako to teda dopadne

Reagovat
David143

Reguilon Zizu asi nekoukal na zápasy Realu pod Solarim.

Reagovat
pospech11

A asi úplně zapomněl na Thea Hernandeze

Reagovat
vilp

Theo je sráč.

Reagovat
David143

Ten mě zajímá nepřesvědčil o tom ze má na Real, v první sezóně když dostával šance tak patřil k nejhorším a v San Sebastianu taky nic moc

Reagovat
Ed_Hazard

+ Hakimi v Dortmunde. Strašná kokotina zháňať teraz niekoho na tento post

Reagovat
smazaný uživatel

Hakimi by měl dostat pořádnou šanci.

Reagovat
misinho7

Tym nasral aj mna. Celkovo asi nepozeral ani na LLorenteho....skoda

Reagovat
David143

Bohužel, todle Zizu moc neumí, tedy pracovat s mladými hraci a rozvíjet jejich potenciál

Reagovat
pospech11

No nebo co takovej Odegaard, jestli ho vážně pustí za 20 mega do Ajaxu bez toho aby dostal vůbec šanci, tak mě vážně jebne.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam se započítá nějaké přednostní právo odkoupení, nebo ho tam hodíme jen na hostování. Potenciál v něm je obrovský a snad to vidí i zaslepenej Peréz.

Reagovat
smazaný uživatel

On jen neumí posoudit kvalitu hráče a rozhoduje se podle jména.

Reagovat
smazaný uživatel

Zizou by chtěl tolik hráčů..

Reagovat
Csaplárova past

Marcelo už je tak za svým zenitem, že konkurenci mu může dělat kdykoliv ....

Reagovat
Salfovic

Východní.

Reagovat
smazaný uživatel

Velice zajímavý hráč. Mě by se nejvíce líbil v PL, ale uvidíme kam zamíří.

Reagovat
smazaný uživatel

Pool

Reagovat
smazaný uživatel

delat nabradnika?

Reagovat
smazaný uživatel

Přes Robertsona nemá šanci. Spíš takový Tottenham, do budoucna náhrada za Rose..

Reagovat
juninho8

No ak odíde v lete Mendy, Ndombele, nedajboze Fekir a Depay pripadne bude trucovat tak sme v haji Potom radsej tu LM ani neuhrat

Reagovat
Seydou Doumbia

Tolik hráčů snad neodejde. Hlavně poslední dva letos nedominovali tak snad pro tip kluby jsou v ústraní a raději bude každý nahanet Ziyecha, Felixe, Fernandese, Nerese, Pepeho a další hráče

Reagovat
smazaný uživatel

O Ndombeleho s Mendym bude enormí zájem.. O fekira taky.

Reagovat
avicii

ako je vlastne na tom ten Fekir? co sa tyka zraneni

Reagovat
Godwinson

Mendyho by Lyon podle me nahradil uplne v pohode. On mi neprijde nicim vyrazny, kdyz si vezmes jaci beci v historii odchazeli z L1, s jakou kvalitou a jakou formou, tak to porovnani je pro nej dost spatny.

Reagovat
juninho8

Aby som reagoval na všetko. Tak snáď ani Aulas neni taký blbý že by rozpredal takto 4 svojich povedzme najlepších hráčov naraz. Ale o Mendyho a Ndombeleho bude záujem enormný. Od Fekira možno záujemcov odradí jeho náchylnosť ku zraneniam ale ak sa nemýlim túto sezónu nejaké vážnejšie problémy nemal. Ale nemal zase ani tak skvelú sezónu tak by ešte mohol zostať. O Depaya možno nebude taký záujem ale skôr sa bojím špekulácií z jeho strany. A čo sa týka náhrady za Mendyho tak ta by sa isto našla (takto narýchlo mi síce nikto nenapadá), ale práveže mne sa oň hrozne páči. Fakt ma asi dvoje pľúca a neskutočne podporuje útok. Tá trojica na druhej strane síce tiež ale podľa mňa v menšom množstve a hlavne oni sa tam prestriedali v tých zápasoch. Mendy toho odohral fakt veľa. No uvidíme čo nám leto prinesie.

Reagovat
Hristo Stoichkov

V první polovině sezóny se mi hodně líbil, pak už mi to tak slavný nepřišlo. Těží spíš ze svých fyzických dispozic. Nejsem si jistý, jestli se do Realu vůbec hodí a na klidu by mi nepřidalo ani to, že klasickýho beka ani nehraje. V naprostý většině zápasů, co jsem měl možnost sledovat, hrál wingbacka.

Reagovat
Ed_Hazard

Na druhej strane, bez beka hráme už ako dlho? 10-11 rokov?

Reagovat
Teoretik

takový chvalozpěv

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele