McLeishovo nepovedené dobrodružství

22.05.2012, 23:53
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Tohle než v Birminghamu rozchodí. Alex McLeish se v létě vydal napříč městem zničit si pověst k nenáviděnému rivalovi a po roce lze vskutku zkonstatovat, že se mu to nejspíš povedlo. Zlomil či vyrovnal pár negativních rekordů, fotbalem se nelíbil ani neutrálům a nakonec byl vyhazován prakticky všemi...

(Ne)obyčejná slovní šikana vyvěrala ze všech koutů hlediště nejen od prvního kola, ale také čím dál zuřivěji. Nakonec si skupina fanoušků zaplatila i zadní stránku nejčtenějšího lokálního deníku Birmingham Mail, aby tu požadovala McLeishovu hlavu, a za výmluvný vrchol všeho se potom dá považovat ztráta Lernerovy důvěry.

Americký majitel Aston Villy totiž nesmírně dlouho odrážel novináře s tím, že McLeishovi věří - nakonec ale po osobní návštěvě utkání s Boltonem sám nabyl dojmu, že manažera je třeba vyhodit. Možná za to mohly popěvky jako "F**k Off McLeish, the Villa is Ours” (slušně řečeno "Vypadni, Mcleishi, Villa je naše") či "Sack McLeish, my lord" ("Můj ty bože, vykopni Mcleishe"), nebo si prostě jen konečně uvědomil, že tohle nikam nevede...

A ku podivu to doopravdy nebylo. Aniž bych chtěl podceňovat "faktor strachu" a těžké podmínky, v nichž McLeish musel pracovat, byla to v jeho podání veskrze naprostá katastrofa. Jako by snad nabyl domnění, že se v tomto průmyslovém městě dá vycházet jedině z hlubokého bloku a na každý pád je potřeba potlačit jakýkoliv znak individuální výjimečnosti...utvořil z Aston Villy svůj Birmingham FC update. Také defenzivní činnost borců ve vínovém proto stojí na jednoduchých a poněkud vratkých pilířích, jaké si již fanoušek Premier League mohl omakat při zkušenostech s Brum.

Předně je to svraštělá obranná čtyřka, jež se spolu s dvěma štítovými záložníky chce tvářit coby neprostupná šestice. Rezignuje přitom na nějaké postupné zatahování se, nýbrž hráz od počátku staví souběžně s okrajem šestnáctky, kde se pak na případné odvážlivce jako roj včel slétává až čtveřice fotbalistů. Husto těsno musí být soupeři především, pokud jde o okolí velkého vápna, to je alfa a omega McLeishova fotbalu. Že je střed pole automaticky vyřazen ze hry, protivník se jím prochází jak růžovým sadem a zadní čtyřka/šestice postupem času vykazuje známky přetíženosti - to jsou zřejmé vedlejší efekty, na nichž ale zrzavý manažer patrně nikdy nezapracuje.

Přitom si vezměte, že i ta neprostupná hranice pokutového území byla jen iluzí - než 15. dubna přijeli Villans na půdu obhájce titulu, jen tři mužstva do té doby zaznamenala v jednom utkání více střel než toho dne Red Devils. Ti tenkrát vypálili celkem 29krát, přičemž jen čtyři střely (!) vyletěly zpoza velkého vápna. Tolik k pevnosti onoho zpravidla šestičlenného valu. O nedůrazu a nedůslednostech uvnitř posvátného území pak vypovídá kdeco; možná nejlépe akce Chrise Eaglese, která předcházela pomyslnému zlomení McLeishova vazu. Před gólem Boltonu na konečných 2:1 mu stačilo udělat banální kličku Albrightonovi, a než se k němu konečně uráčila stáhnout i dvojice poblíž lelkujících soků, už to chystal N’Gogovi do prázdné klece.

V součtu z toho bylo všehovšudy devět čistých kont a 53 inkasovaných branek, čili s větší dostupnou kvalitou podobně muziky jako s Birminghamem (v sestupové sezoně 58 obdržených gólů a také devět nul). Co ale vůbec nejzásadněji přispělo mimo jiné k drsnému odlivu fanoušků (domácí návštěvnost klesla o devět procent!) a všude možně propírané neatraktivitě Villans jako takových, byla ofenzivní složka herního projevu McLeishovců. Ta byla už úplně na zaplakání; a ve výsledku spolu s fragilní defenzívou přispěla k menšímu podílu vítězství na celosezónní ligové vizitce, než jakým se honosili loňští Brum (o jednu výhru méně, procentuálně 18,42).

Vzorec počínání McLeishovy útočné vozby byl ve své podstatě ještě primitivnější než obranářská rutina jeho oveček (a že Villa opravdu byla jedním z "nejrobotičtějších" celků soutěže). Jakmile tady hráč dostal uprostřed pole balon a měl kolem sebe solidních pár metrů volného prostoru, raději se místo rozeběhnutí pouštěl do okamžité kolmice ať už vzduchem, nebo po zemi - a bylo mu přitom celkem jedno, že na ni zrovna bude sprintovat Heskey; zkrátka ať je to co možná nejrychleji sfouknuté. Veskrze pokud pominu úvod sezony, kdy harmonicky spolupracoval trojlístek Agbonlahor-Bent-Bannan (který rozetnuly pletky se zákonem toho posledně jmenovaného), a leden/únor se svěžím vánkem jménem Robbie Keane (jehož brzká zkáza se dala ze zřejmých důvodů čekat dlouho dopředu), nebyl McLeish za celou sezonu schopný najít vpředu déle trvající rovnováhu.

Souvisí to mimo jiné s - McLeishem tolik oblíbeným - zabíjením i těch nejtitěrnějších molekul ofenzivního talentu. Máte tu velmi nadaného Bannana, který tolik nehrál, protože se nehodil do systému s dvěma držáky. Máte tu Albrightona, jenž vinou tvrdohlavého stavění "dospěl" do totální trosky neschopné prakticky čehokoliv, co by se dalo nazvat "kloudným tahem". Máte tu Heskeyho coby staženějšího ze dvou forvardů, ještě "lépe" na levém křídle. Máte tu čím dál frustrovanějšího Agbonlahora. Tím, že ke konci Villa přišla o svého kapitána Stilijana Petrova - navíc hodně smutnou cestou -, se dá určitě omluvit ledacos; ne však měsíce plné zoufalství, které Bulharově nepříjemné diagnóze předcházely.

McLeishovy lahůdky

Martin O’Neill si populární West Midlands Derby (Villa s WBA) odkoučoval jen dvakrát, stejně jako McLeish - tradici nadvlády vínových nicméně stoprocentní bilancí dodržel. Houllier už navázal smolným padnutím na The Hawthorns, čímž fandům Baggies umožnil radovat se z první výhry v rámci tohoto derby po dlouhých 26 letech. Alespoň doma nicméně zvítězil; to McLeish se potřeboval jinak vyšvihnout. Na Villa Parku jej převezl Roy Hodgson a způsobil učiněný poprask: Villans po 32 letech s tímto soupeřem padli v domácím prostředí! Ani venku si pak přitom bezbrankovou plichtou McLeish renomé nespravil.

Ubohý dvojzápas s Tottenhamem. Na podzim si proti němu Villa vypracovala pouhopouhé tři střelecké pokusy, přičemž dva z nich byly zblokované a ani ten třetí chudinka se nevtěsnala mezi tři tyče. Na jaře se už Friedel musel činit alespoň jednou, pořád si ale birminghamští na své konto připsali zoufalé čtyři konkrétní snahy o gól.

Ačkoliv na to měl celé léto, McLeish vůbec nedokázal zareagovat na odliv dvou křídelníků Younga s Downingem. Ti vloni stáli u zrodu 37 z celkových 59 "vážných šancí" (jak je definuje statistické centrum Opta); a on přesto raději do poslední chvíle kategoricky odmítal prodejnost druhého jmenovaného (ještě týden před dotažením přestupu do Liverpoolu), aby se nakonec odhodlal akorát ke koupi jednoho z největších zklamání sezony, Charlese N’Zogbii. Výsledkem byl poměrně dramatický úbytek tutovek (o 13 méně); vytvoření jedné gólové příležitosti Villans zabralo v průměru 15 minut - což jsou čísla šitá na míru podprůměrným mužstvům. Když už jsme mimochodem u toho léta: také postrkování spolehlivého Cuellara z RB na CB (příchodem převážně špatného Huttona) - a nakonec i jeho kompletní "vystrnadění" z týmu - lze vnímat negativně. Ani operace na přestupovém trhu jednoduše McLeishovi nesedly.

Standardky - jeden další velký McLeishův "fail". Bylo to 18. dubna - tedy nedlouho před koncem sezony -, co na jednom webu zabývajícím se statistikami a chalkboardy, vyšel článek srovnávající účinnost standardek každého mužstva Premier League. Villans byli jeho tahounem - s ubohými třemi zásahy z těchto strategických situací trčeli daleko na chvostu; další impotentní pětice mančaftu nad nimi pořád čněla se sedmi takovými trefami. Pokud se pak mé prsty a oči nemýlily, do konce ligy už přitom tato statistika zlepšení nedoznala.

Naopak se ještě přitížilo té, jež sleduje striktně bránění i zakončování rohových kopů. Tady má Aston Villa vyloženě strašidelnou bilanci 0-13; v obou ohledech je pochopitelně nejhorší z ligy. McLeish určitě měl během sezony přehodnotit svůj přístup k pokrývání tohoto typu standardek, neboť jeho svěřenci striktní osobku (dva u tyček, zbytek vesměs rozebrán do jediného muže) prostě neudýchávali.

Jestli lze v rovině Alex McLeish-Aston Villa použít označení "král", pak nutně musí být řeč o remízách. Letošní Villans jich dohromady posbírali 17, čímž vyrovnali rekord klubový i ligový (bavíme se o sezonách s 38 koly). Oni sami jej dříve stanovili během ročníku 2006/07, o který se do letoška dělili ještě s Newcastlem z přelomu let 2003 a 2004. K tomuhle počinu bych snad akorát připojil vtip, který se mezi ostrovními příznivci tradičního celku těší značné popularitě: "Co by Alex McLeish dělal, kdyby se proti němu obrátili fanoušci, tisk i hráči?" - "Hrál by na remízu."

Vlnu zděšení, potažmo ironického posměchu, vyvolal také jeden drobný McLeishův tah v úplném závěru sezony. Jednaosmdesátá minuta derniéry s Norwichem jej totiž - bůhvíproč - dohnala k bránění dvoubrankového deficitu stažením levého záložníka Warnocka na úkor ryzího obránce Nathana Bakera. Zrzavý manažer se zkrátka bál, aby nedostal třetí banán na cestu; doslova na cestu. Nevídané.

Statistické bonbónky

- Historicky nejmenší počet prvoligových gólů v jedné sezoně - 37. Předchozí minimum bylo stanoveno ročníkem 2005/06 a numerem 42.

- Nejméně výher v rámci jedné ligové sezony od té 25 let staré, kdy se s pouhými osmi skalpy sestoupilo. Letos Ville stačilo na záchranu triumfů sedm. Jde tedy zároveň o absolutní minimum v rámci Premier League (1992 a dále).

- Od osudného ponoru do druhé ligy čtvrtstoletí zpátky také Aston Villa neposbírala méně bodů než letošních 38.

- Spolu s permanentkáři ze sezony 1993/94 ti letošní viděli nejvíce domácích porážek v klubových dějinách Premier League - osm.

- Roku 1890, respektive 1891, se asi ještě něco jako tyto paušální vstupenky nenosilo, každopádně vězte, že právě v předminulém století naposledy pravidelní návštěvníci domácího stánku Villans přihlíželi menšímu počtu domácích výher. Jenže to se hráči před vlastním publikem prezentovali všehovšudy 11krát, v dnešní době 19krát. A přesto letos uhráli jen o dvě vítězství více než tehdy, chtělo by se říct, v předpotopním věku. Samotný Villa Park (otevřený roku 1897) každopádně horší domácí vizitku nepamatuje.

- Aston Villa zakončila sezonu 10 koly bez vítězství a půl rokem bez triumfu na vlastním pažitu (od pátého listopadu). V novém kalendářním roce posbírala 15 korálků z 57 dostupných.

- Birminghamští se napříč ročníkem obešli bez jediného plnohodnotného nedělního zářezu. Pokusů na to měli osm.

- Villans rozházeli největší množství bodů z vedoucích pozic. Dohromady jich napočítáme neuvěřitelných 22.

Nicotné plusy

To byla nemilosrdná řeč čísel, McLeishovo angažmá si ale zaslouží ještě nějaký ten opravdu slovní přídavek. V první řadě bych asi zmírnil to všeobecné rozladění některými pozitivy: předně držiteli čestného doktorátu z aberdeenské univerzity lze přičíst k dobru solidní vytěžení potenciálu defenzivně laděných mladíků. Leč jejich stavění bylo způsobeno hlavně mimořádně rozsáhlou jarní marodkou, Baker, Lichaj i Gardner do týmu zapadli vesměs jako zkušení harcovníci. Zároveň také můžeme McLeishovi vyseknout alespoň dílčí poklonu za chvilkové probrání Irelanda, a hlavně Agbonlahora, u něhož se to Houllierovi nepovedlo za celou sezonu. Leč bez Benta později kapitán Gabby neskóroval od Bonfire Night, minimálně jeho podzimní výkony snesly přísnější měřítka. Plusem je rovněž akvizice Robbieho Keana.

U ní bych se ale rád zastavil, nebo spíš její pomocí přejdu znovu k negativní stránce McLeishova působení ve vínové části druhého nejlidnatějšího města Albionu. Podle mě je totiž potřeba si všimnout evidentní - lépe řečeno velmi pravděpodobně přítomné - odtažitosti útočníků, jakmile přijde řeč na přestup pod křídla někdejšího kormidelníka skotské reprezentace či Rangers.

Vzhledem ke Skotově pověsti bořičského manažera se za ním smysluplní forvardi vskutku nehrnou. Letos ve Ville se koneckonců opakoval případ lednového Birminghamu. Poté, co McLeish veřejně vyjádřil touhu posílit útočnou vozbu, musel si ve finále pomoci jednou jedinou hostovačkou. Brum "posílil" ztrápený a vyčpělý Martins, jenž se zmohl na něco ke 250 minutám a nebýt darované zlaté trefy ve finále Carling Cupu, nikdo by jeho návrat do Ruska snad ani nezaregistroval. Aston Villu zase veterán Robbie Keane, který sice Villans instantně pozvedl, to však jen na ony dva povolené měsíce; aby se nakonec birminghamští v důsledku potýkali s ještě větší střeleckou kocovinou než před jeho příchodem (což ale bylo stejně tak způsobené korespondujícím zraněním Benta).

Ovšem, suma sumárum, právě i Bentova dlouhodobá absence (proměnil největší procento šancí ze všech útočníků soutěže - 21), Dunneovy promaroděné dva měsíce (rovněž na jaře), ztráta kapitána Petrova, letní odchody dvou největších tahounů či morální výstřelky Bannana, Delpha, Herda a Collinse - tohle všechno svým dílem přispělo ke katastrofálnímu výkazu této sezony. Vše na nevinně vyhlížejícího rodáka z Glasgowa hodit nelze, ačkoliv také disciplína vlastních svěřenců patří ke stěžejním bodům agendy každého manažera.

Nicméně i pokud srovnáme rozjezd O’Neilla s tím McLeishovým, mnoho rozdílů nenacházíme. Po 23 zápasech měl Skot bilanci šesti výher, 10 remíz a sedmi proher, skóre kladné; severoirský lodivod ještě po 26 kolech svého "protějška" porážel o pouhé tři bodíky a poměr vstřelených branek k obdrženým měl navíc záporný (26:31). Teprve měsícem únorem (do kterého bereme v úvahu McLeishovy záznamy) se vše začalo hroutit - a to byla přesně doba odchodu Keana i zranění klíčového dua Dunne-Bent.

Potom se nakonec nabízí otázka: neměl tedy McLeish dostat více prostoru? Přes léto by přece byl čas dát do pořádku kabinu, v klidu jmenovat kapitána, doplnit kádr k obrazu svému, zkrátka provést širokospektrální reflexi. To je všechno pravda; ovšem hlavní problém dál tkví ve fanoušcích. Ti by na tohle všechno už těžko byli zvědaví. Vlastně jich více chodilo i na poslední zápasy O’Learyho Aston Villy, jež finišovala šestnáctá za horlivého předvádění bannerů jako "We're not fickle, we just don't like you" (Nejsme vybíraví, jen tě prostě nemáme rádi). Druhá věc jsou pak i sami hráči; jedno z těch větších jmen, Charles N’Zogbia, se koneckonců na Twitteru předvedlo s vyjádřením "Poprvé za svou profesionální kariéru mě fotbal nebaví". To jsou patrně až příliš silné argumenty; rovněž spolu s chátrající disciplínou mimo hřiště.

Teď bych se osobně vůbec nedivil, kdybychom další dva roky o Alexi McLeishovi neslyšeli ani ň. Jakkoliv určitě miluje výzvy, což ostatně dokázal jen tímto přesídlením od rivala k rivalovi, prožitek z uplynulé sezony ze sebe nejspíš bude soukat ještě hodně dlouho. Takový psychický tlak na vlastní osobu letos nemusel snášet ani Steve Kean, za jehož odvolání se konaly tři masové demonstrace. Tohle byl zkrátka projekt odsouzený předem k záhubě.

Matt Kendrick, klubový korespondent (řekněme "insider"), to ostatně dokonale vyjádřil ve své první esemesce čerstvě jmenovanému McLeishovi: "Vyhraj Premier League, Ligu mistrů, FA Cup, generální volby i Britain’s Got Talent a oni možná přestanou na ulicích pálit tvé podobizny." Po 333 dnech strávených ve funkci nejde McLeishovi přišít na kabát žádný z těchto hypotetických úspěchů, a tak Kendrick zakončuje svou úvahu o tom, proč byla Alexova anabáze předem odsouzena ke ztroskotání, vtipnou paralelou...

"Když vešla na scénu Susan Boyle (finalistka zmíněné soutěže Britain’s Got Talent - pozn. red.), budila dojem zarputilé, staromódní Skotky, nicméně všechny nás nadchnula."

"Když vešel na scénu Alex McLeish, budil dojem zarputilého, staromódního Skota, nicméně jeho fotbal vypadal jako Susan Boyle."

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (375)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ale no tak fantíku, bež doháje s takhle dlouhýma článkama, když člověk potřebuje studovat na zkoušku jedné ze svých pěti vejšek....

Reagovat
Honza Matoušek

A ještě do toho musí uspokojit jednu ze svých 29 žen

Reagovat
RickNash

Reagovat
smazaný uživatel

127!

Reagovat
smazaný uživatel

127 krát s jednou se počítá jenom jako jednou. Ale je hezké, že si vedeš pečlivé záznamy.

Reagovat
smazaný uživatel

No já to beru podle balení papírových kapesníků. Koupil jsem si v Makru balení 400 ks a ještě mi jich tam 2/3 zbývají.

Reagovat
smazaný uživatel

127 faktoriál?

Reagovat
terry

Dobrý, Tome, aspoň mi dáváš trochu času navíc pro sepsání Drogby.

Reagovat
Usty

Reagovat
smazaný uživatel

Kily, to je to o čem jsem mluvil, děkuju moc se těším na počteníčko

Reagovat
miky10

Za to Kily nemůže.

Reagovat
smazaný uživatel

vím, spíš jde o tu myšlenku půlnočního počteníčka než o autorství

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

prostě je to poprvé co jsem zaregistroval článek v těhle hodinách a je to pár dní po to co jsem to navrhnul, tak jsem byl rád že jsem svým nápadem nějak pomohl a vy mě takhle zazdíte

Reagovat
fantomas

Určitě to neni poprvý, já ty svý vydávám většinou v podobný časy.

Ještě líp viz...http://www.eurofotbal.cz/clanky/australske-okenko-2-167774/

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že jsi to nepsal ve 4 ráno, ale pouze publikoval

Já tohle hrozně oceňuju, články v těchle hodinách kdy je na to více času a klidu, dokáží zpříjemnit noc a člověk si nepřipadá že je EF mrtvé

Reagovat
smazaný uživatel

Občas si říkám, jestli sme tady všichni normální, když dokážem mluvit o fotbale aji v jednu ráno.

Reagovat
smazaný uživatel

A pak jsou chvíle, když su si jistý, že nejsme.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Psal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Za to Kily nemůže.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

McLeish do QPR

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý článek.

Před sezónou jsem nechápal proč McLeish jde do Villy, a vůbec jsem nechápal jak ho tam majitelé můžou chtět, když předtím vedl rivala, a navíc byl kritizovaný ze všech stran. Předpokládal jsem ale, že by se mu výsledkově mohlo dařit, kádr neměli špatný a měli možnost slušně posílit za peníze z přestupů. Ten obrovský tlak fanoušků a pak už možná aji vlastní hráčů byl pro něho až moc. Dobře že jde pryč, Villa je až moc sympatický tým na to, aby hrála jeho fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej článek na dobrou noc...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
honziss

Dočetl jsem druhej díl Milénia a myslel jsem, že čtení už mám čtení pro tuto chvíli dost, ale tohle mě donutilo přehodnotit názor. :) Pěknej článek, Tome.

Tak, a teď jdu na Dívku, která kopla do vosího hnízda.

Reagovat
stas87

videl si v kine alebo to este len ides precitat?ja najprv precital vsetky 3 a potom zasiel do kina,knizne mi to prislo lepsie ako film

Reagovat
honziss

Viděl jsem obě verze Mužů, kteří nenávidí ženy a až dočtu Dívku, která kopla do vosího hnízda, tak se mkrnu i na ty švédské filmové zpracování dvojky a trojky. Samozřejmě vše nejprve čtu a až pak se dívám na film, nikdy to nedělám obráceně. :)

Reagovat
honziss

A kniha je samozřejmě nesrovnatelně lepší, protože ve filmu chybí spoustu stránek skvělé Larssonovy expozice a kdo tu knihu nečetl, tak si ten film ani nemůže tolik vychutnat. Víceméně mě ani jedna filmová verze nezklamala, ale Rooney Mara mi přijde trilionkrát lepší jakožto Lisbeth, než ta Noomi ve švédské verzi. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

tak ja takych ludi poznam knizne je to spracovane velmi dobre,hodne ma to bavilo aj ked to malo vela stran,nenudil som sa vobec na to ze citam v drvivej vacsine historiu narodov a pociatky konfliktov tak toto ma dostalo od prvej stranky,nie nahdoou to bola jeden cas najpredavanejsia kniha

Reagovat
honziss

Je to strašně poutavě napsáno. A to že to je dlouhé mi vůbec nevadí, naopak mi to vyhovuje, protože takhle to mám aspoň na dvě noci. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Trojka je ještě o stupínek lepší, napínavější a poutavější než dvojka

Akorát teda upřímně řečeno kdybych teď s odstupem měl převyprávět celej děj a role všech postav-kdo ke komu patří atd, tak bych měl celkem problém Na druhou stranu v tom je velká síla celý trilogie - ač je dost komplikovaná, tak když nad tím člověk přemýšlí, tak nakonec snad všechno se vším souvisí a dokonale sedí. Škoda že ničeho dalšího se už od Larssona nedočkáme...

Reagovat
honziss

Larsson původně plánoval, že Milénium bude mít 10 dílů. Strašně mě štve, že tak brzo umřel. :( Ten příběh je úplně fantastický, jak je to vše nitkami pospojováno, naprostý literární vrchol. Těším se na dnešní noc, až se do té trojky zase pustím. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Vím že měl v plánu napsat 10 dílů. Jen si teda nedokážu představit, jestli by byl vůbec schopnej s tím současným příběhem dál pracovat (nebo by to bylo už o něčem jiným...?) a udržet tu jeho neskutečnou kvalitu... Zajímalo by mě, jestli i o druhej a třetí díl bude mít zájem Hollywood, nevíš o tom něco?

Reagovat
honziss

Podle mě by v těch dalších dílech upustil od hlavních postav Mikaela a Lisbeth a hlavní postavu by udělal třeba z nějaké vedlejší.

No, ten první díl z americké produkce byl sice kladně hodnocen, ale prý neměl takové zisky, jaké by potřeboval, prý snad do teď ten film ještě nesplatil ani sám sebe. Nicméně četl jsem, že nedávno padlo rozhodnutí, že natočí i ty další dva díly. Scénář má napsat Steve Zaillian. Už ale není jisté, jestli do toho zase půjde Fincher, protože co si budem povídat, Milénium zrovna není (v americké podobě) zlatý důl, takže je dost možné, že se toho ujme někdo jiný. A to by byla velká škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to mě celkem překvapuje, jestli to je vážně takovej propadák. Já jsem na tom byl v kině, a celkem se mi to líbilo (což mě samotnýho překvapilo - snad vždycky když jsem nejdřív četl knihu a pak podle ní viděl film, tak jsem z něj byl zklamanej), navíc Fincher podle mě dokáže vystavět atmosféru a točit filmy založený na dialozích tak dobře jako málo kdo jinej. A právě o tom Milénium je. Tak jsem zvědavej co z toho bude... dík za info

Reagovat
honziss

Tak vyloženě propadák asi ne. Oni předpokládají, že se nakonec do zisku dostanou. Ale prostě není to trhák, který by hrabal milióny, no.

Jako myslím, že Fincher to zvládl fakt dobře, protože Milénium se jako takové naprosto vzpírá filmové adaptaci. To je prostě knižní příběh, pro ten film to musíš strašně moc osekat, ale zároveň nedopustit, aby jsi přetrhal všechny nitky, které ten příběh drží pohromadě. A to si myslím, že obě adaptace splňují. Ale právě v obou chybí ta rozsáhlá expozice, takže právě proto si myslím, že ten film si může užít víc člověk, který četl knihu, resp. má určitě velkou výhodu oproti tomu, kdo šel rovnou na film, bez čtení knihy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli se sotva dostanou do zisku tak to propadák bude. Ten film měl celkou velkou reklamu a od začátku hodně dobrou kritiku, takže mě to celkem překvapilo. Otázka je opravdu ta, jestli to pro diváky, kteří nečetli knihu (a těch samozřejmě v tom celosvětovým měřítku je většina) bylo nestravitelný. Já to viděl až po přečtení knihy, takže tohle nedokážu posoudit. Ale převedení do filmový podoby se jednoznačně povedlo, proto mě to překvapuje. Švédskou verzi jsem ještě neviděl, ale do budoucna se na ní určitě podívám a porovnám.

Reagovat
smazaný uživatel

O co, ze se v tomhle clanku objevi i Wilkins

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ťažká konkurencia Venglošovi v najväčších omyloch Aston Villy. " Dr.No " volali na Vengloša fanúšikovia.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten s pruhem byl krásný, ale tenhle vypadá divně.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten s pruhem byl krásný, ale tenhle vypadá divně.

Reagovat
smazaný uživatel

tento je krásny. Ale to bude asi mojou slabosťou pre vínové farby.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta barva se mi moc nelíbí.

Reagovat
smazaný uživatel

http://i45.tinypic.com/30t29et.jpg a tenhle bude asi ofiko domácí ..

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá, jako mnohokrát vyprané tričko z norského second handu.

Reagovat
Bayern +

Ale na tej fotke s tym chlapom to vypada aspon o trochu lepsie. Tie ostatne fotky, to proste nemoze byt dres, vsak material vyzera byt ako na nocnej koseli.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To se taky teda moc nepovedlo. Jak mivate kazdej rok jedny z nej dresu, tak tohle je tak na vytirani schodu, jak je to nevyrazny a barevne chudy. Pusobi to strasne mdle Asi pomsta Umbra, ze u nich koncite

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

To je hnus, velebnosti

Reagovat
kiwwi

to si vsetci obleciete tie polokosele a idete k nam na piknik?

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne ten limec je na pobliti..

Reagovat
smazaný uživatel

Oba nádherný... Zatím společně s Chelsea to nejhezčí...

Reagovat
Bayern +

U mna Chelsea, Wigan a Stoke - vsetci maju krasne.

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt se ti to libi? Zvlast ve srovnani s tim, jak krasny dresy meli driv?

Reagovat
smazaný uživatel

Nesrovnávám to, ale líbí se mi moc...

Reagovat
smazaný uživatel

Ok. Na me to pusobi jako vytazeny z babicciny skrine plne obleceni, ktery ji bylo lito vyhodit

Reagovat
vodka

tak tak, tričko, ve kterém tatík hrával zamlada hospodskou ligu...

Reagovat
herbage

tak Arsenal bude nakonec mít ty, co jsem říkal

Reagovat
smazaný uživatel

Až to bude ofiko, dej vědět... Do tý doby jsou oboje možné...

Reagovat
herbage

myslím, že je to jasné. Ty červeno-černé mají vzadu na dresu našito W jako naše domácí

Reagovat
smazaný uživatel

No když myslíš, že to je potvrzení Nicméně ukaž...

Reagovat
Arbiter

vím, že jste tuhle barevnou kombinaci už měli, ale nehodí se k vám...

Reagovat
Arbiter

mi se nelíbí ta barva, je taková divná...

Reagovat
smazaný uživatel

Takový starší Arsenal.

Reagovat
Chazy

Hmm, oba jsou hezký ... ale wiganskej domácí pořád vede.

Reagovat
soukup

hezký, oproti domu domácímu výrazně lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Podľa niektorých zdrojov dnes Boas podpíše na 5 rokov.

DoF bude Van Gaal.

Reagovat
smazaný uživatel

ktory z tych zrojov je doveryhodny? dufam ze je to len vtip

Reagovat
smazaný uživatel

Letní nákupy Bosingwa a Meireles?

Reagovat
Arbiter

asi jen Meireles, on Bose moc rád neměl

Reagovat
smazaný uživatel

Je toho plnej twitter no. Já bych tohle teda nechtěl, hlavně ne toho Gaala.

Reagovat
vladis271

Ja sa toho priam desím.

Reagovat
cristiano.K.

nevěřím a už vůbec né kontraktu na 5 let, to by byli fakt idioti v téhle situaci podepisovat někoho na 5let,když ztratili trpělivost po roce.

Reagovat
tomasinho

Neee. A Van Gaal taky ne, to jsou mi varianty. Proč ne ten Martinez?

Reagovat
Arbiter

asi je poslal k šípku

Reagovat
smazaný uživatel

Paradny clanok som myslel ze to nedocitam ale ked som zacal citat presiel som hned na druhy paragraf a potom treti a uz bol konec skvele napisane

Reagovat
kiwwi

Top 5 creative wingers (this season EPL)

Mata - 1 chance created every 25 minutes

Silva - 1 chance created every 27 minutes

Nasri - 1 chance created every 29 minutes

Nani - 1 chance created every 31 minutes

Valencia - 1 chance created every 33 minutes

Reagovat
Arbiter

Mataaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Chazy

http://tinyurl.com/d7gbskn

Sestava je kompletní

Reagovat
Arbiter

útočná dvojice očekávaná, no

Reagovat
cristiano.K.
Reagovat
Chazy

Hezky sepsaný to, co vím, chválil jsem to

Reagovat
cristiano.K.

já jestli nenajdeš naký chyby,dík

Reagovat
herbage

Proč když nejvíce bodů dostal Koscielny, tak je tam nakonec Kompany?

Reagovat
terry

Chelsea are planning a massive £50m bid for Atletico Madrid striker Radamel Falcao as they seek to replace Champions League final hero Didier Drogba.

Reagovat
Arbiter

pěkná kachna Ale jako že bychom měli útočné duo za 100 mio, proč ne

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to nevím, jestli by ho za tolik pustili...tam šel právě nějak za 40-47 dle výkonů.

Reagovat
Arbiter

Včera to trochu zapadlo, ale Chelsea díky vítězství v LM obrala první tři týmy PL o Ł7 mio

Reagovat
herbage

jakto?

Reagovat
Arbiter

teda o 6+3 jsme sebrali slepicím

Reagovat
vladis271
Reagovat
tomasinho

He would be a key player in the system should Andre Villas Boas take over at Liverpool.

Tohle mi stačí a číst nic jiného nemusím.

Reagovat
tomasinho

Myslí Lucase.

Reagovat
smazaný uživatel

A proč ne? Lucas hrál na podzim famozně, je otázka jak si povede po zranění, ale jestli na to naváže, tak DZ nepotřebujem.

Reagovat
tomasinho

Hrál famózně 3 zápasy před zraněním, předtím hrál solidně. Kdo ví, jak se vrátí po zranění. Jestli nebude mtí strach chodit do soubojů. To byla jeho největší slabina i před zraněním.

Reagovat
tomasinho

Navíc s jedním DM, u kterého není forma vůbec jistá, fakt hrát o přední příčky nemůžeme.

Reagovat
cristiano.K.

vsázet na to,že naváže na tři vydařené zápasy po půl ročním zranění by byla blbost. Kvalitní DM potřebujeme jako sůl.

Reagovat
smazaný uživatel

Bota nás tlačí jinde.

Reagovat
cristiano.K.

vidím tři hlavní boty a tahle je jedna z nich(krajní záložník a útočník.)

Reagovat
tomasinho

Naopak, podle mě nás bota tlačí nejvíce tam, protože bez toho bude zálhoa marná. Adam potřebuje vedle sebe někoho opravdu kvalitního dozadu, potřebuje mít za sebou hráče, s Lucasem jim to nešlo a hráli otřensě. A Henderson je taky škoda kazit na defenzivní pozici. DM a křídlo je priorita, bez toho posun nepřijde.

Reagovat
smazaný uživatel

Adam potřebuje hrát v trojčlenným středu hlavně, jinak bude nepoužitelnej pořád.

Reagovat
cristiano.K.

však to taky tak i myslel. Prostě s kvalitním DM roste počet možností,jak to poskládat.

Reagovat
Maresma

Uz sem to tu jednou psal.

Jit do nove sezony plne ocekavani s jedim DM, kterej navic nepodava pravidelne top vykony a jeste porad je zranenej, je risk jak prase...

Reagovat
tomasinho

Reagovat
Swarley

Javi Martínez a máte po problému minimálně na 10 let

Reagovat
Maresma

Treba

Reagovat
cristiano.K.

přijde mi trochu přeceňovanej, výhoda u něj je univerzálnost (CB/DM), nevýhoda vysoká cena. Radši bych M´villu.

Reagovat
Swarley

nevím jestli přeceňovanej, ale jde na něj chvála kam se podíváš a navíc to nejlepší má stále ještě před sebou...ta cena za něj bude obrovská, protože kolem něj se budou motat ty nejvýznamnější kluby v čele se City a podobně, takže to se vyžene sakra vysoko...

Reagovat
cristiano.K.

já ho viděl jenom na stoperu v podstatě a tam se mi moc nelíbil. Na DM to může být jiný, ale tam ho nasledovaného nemám. Proto bych radši volil M´villu, který by byl levnější. Můj subjektivní pocit

Reagovat
Swarley

jj a navíc je to asi mnohem reálnější varianta

Reagovat
Maresma

M'Vila

Reagovat
smazaný uživatel

Vy jste z toho posraný, ale podle mě má větší šanci uspět než v Chelsea. V LFC mu nebude dělat problémy ta stará parta jako v Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

..navíc u Vás by měl typologicky lepší hráče si myslím.

Reagovat
smazaný uživatel

Na to co chtěl hrát s Chelsea určitě.

Reagovat
terry

Upřímně řečeno, co já v poslední době ohledně něj čtu, tak už si vůbec nejsem jistej, že se dokáže "všude" jinde prosadit. Že mu to prostě nesedlo akorát v Chelsea.

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

podle toho, co vyplouvá na povrch, problémy mu nedělala stará parta, ale posral si to nejspíš sám svým přístupem k hráčům...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl s nima kamarád nebo co?

Reagovat
Arbiter

Špatně s nimi komunikoval, nejspíš spoustě hráčům dál najevo, aniž by jím to přímo řekl, že s nimi pro příští sezónu už nepočítá... A teď si představ, že 15 hráčů žije v tom, že nemají šanci zůstat v klubu, jaká bude jejích motivace na zápasy?

Reagovat
kiwwi

15 no jasne

Reagovat
Arbiter

To jsem možná přehnal, ale bylo jich hodně. A teď nemyslím ani tak Maloudu nebo Kaloua, nýbrž Čech, Cole, Lampard, Mikel, asi Torres...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak u Lamparda to bylo spíš tím, že hrál hovno a on ho prostě nestavěl, pochopitelný. A Frank hned trucoval, protože nehrál. Těžký tohle.

Reagovat
Arbiter

Frank netrucoval, on říkal, že mu nevadí sedět na lavičce ve chvíli, kdy tým vyhrává, ale vadí mu, když sedí a nemá šanci pomoct spoluhráčům. Frank, i když hraje tužku, umí vítězství urvat, umí těsně ke konci zápasu vstřelit ten důležitý gól. Jenže AVB ho stáhl v 70. minutě a pak jsme prohráli.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to by mě spíš motivovalo aby mě v týmu nechal, abych ho přesvědčil. Ale někdo takovej není no, ale hlavně v LFC by se tohle asi nestalo, přeci jen v Chelsea ta obměna byla a je potřeba.

Reagovat
Arbiter

Jen se ohrazuju vůči tomu, že ho hráči (stará generace) vyštvali. Jestli k vám přijde a třeba se mu nevyvedou dva, tři zápasy, půjdete k šípku... Ale třeba také ne. Jen u vás asi nezůstane po té další sezóně Škťa, páč takový stoper nepasuje do jeho systému...

Reagovat
cristiano.K.

myslím, že i Carra a Coates by pod ním neměli na růžích ustláno.

Reagovat
cristiano.K.

15? ti ta jednička ujela né

Reagovat
Arbiter

Těch hráčů bylo podle mě dost, kteří by odešli. Nahoře jsem zmínil pětici, pak by odešel stopro Didi (který by, nebýt vítězství v LM, zůstal), Ess, Malouda, Kalou, Lukaku, McEachran by tu šanci stejně nedostal, atd., atd., atd....

Reagovat
papos182

Drogba je na odchodu pomalu 2 roky, ale nebyt vitezstvi v LM, tak by najednou zustal

Reagovat
Arbiter

On to sám řekl v posledním interview, že kdyby nevyhrál LM, tak zůstane ještě rok...

Reagovat
papos182

Z jakeho duvodu by zustaval jeste rok? Vzdyt byl zasekly hlavne na delce nove smlouvy, jednorocni mu nevyhovovala...

Reagovat
Arbiter

Jenže my mu už snad před měsícem nabídli dvouletý kontrakt...

Reagovat
papos182

A proc by tedy chtel zustat jen rok a ne dva?

Reagovat
Arbiter

v interview řekl, že nebýt výhry v LM, tak v CFC prostě zůstane

Reagovat
ďuriLFC

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=2ZFV-LLb2Yo&feature=g-all-u

Liverbird challenge - Steve G

Dobře on

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=-hYF6Qsk92I&feature=g-all-u

Pepe to zvládl trošku hůř bych řek, ale taky dobrý.

Reagovat
ďuriLFC

Reagovat
cristiano.K.

100. pro Blanca v LFC

Reagovat
Maresma

Reagovat
ďuriLFC

Prišiel by až po EURE čo je možno troška neskoro

Reagovat
cristiano.K.

lepší kvalita pozdě než nakej zelenáč hned

Reagovat
smazaný uživatel

Preco Blanc? preco nie O'neill, Advocaat, Hiddink, Rijkaard? trenerov je dost. preco prave Blanc?

Reagovat
kiwwi

a ktory z nich je volny a ma horsi job ako manazer LFC?

Reagovat
papos182

Tak je otazka, zda zadna prace je horsi nebo lepsi nez prace managera LFC

Reagovat
cristiano.K.

nabídnout místo v LFC Martinovi,tak jí čapne okamžitě.

Reagovat
kiwwi

pozri, vasi majitelia ocividne nechcu ostrovanskeho manazera a po druhe, O'Neill je v Sunderlande stastny a teraz ma pred sebou zaujimavu sezonu...neviem neviem, ci by sa toho vzda kvoli potencialne jednorocnej praci v LFC

Reagovat
cristiano.K.

tohle by byla pro něj výzva a on by jí čapnul o tom nepochybuji. Myslím, že i na takovou šanci čeká,aby trénoval něco víc než tým,který má na to se motat maximálně kolem středu tabulky,ale opravdu to vypadá, že lovíme jinde.

Reagovat
cristiano.K.

Vyhrál titul s Bordeux,Francie nyní pod ním neprohrála 17 zápasů v řadě, kde musel přebudovávat mužstvo, má zkušenosti s anglickým fotbalem, je mladý a perspektivní.

Hiddink by byla nejlepší,ale je v Machačkale,dál nic psát nemusím. MON by nevadil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si nepomozem, Blanc mi nikdy nebol natolko sympaticky aby som ho chcel v Live, aj ked uznavam ze ako trener je dobry a tiez by som sa bal ze by to dopadlo tak ze polovicka kadru budu francuzi. Podla mna je kazdy jeden z nich mozny a Liverpool a Saudska Arabia je rozdiel, aj ked asi by Advocaat bol naozaj ideal. Ale kazdy jeden z nich by bol dobrym riesenim

Reagovat
cristiano.K.

vzhledově možná sympatický není,ale to Rafa taky nebyl Mluví za něj výsledky, možná ti nesympatické to,že hrál na konci kariéry v MU.

Chceme hlavně mladého manažera,takže Advocaat nepřichází moc do úvahu

Reagovat
smazaný uživatel

Nie vzhladovo to mi je uplne jedno... ale o co mi ide

1. Jeho styl futbalu neni ten, ktory by som v Live chcel

2. Manu ako si povedal

3. Zatial mal uspech iba vo FRA

4. Mozna zaplava francuzskymi hracmi

5. Francuzi mi jednoducho nikdy neboli futbalovo sympaticki

5. Vsetkych 4, ktorych som vymenoval by som tam videl radsej ci uz preto, ze su aspon podla mna kvlitnejsi treneri, niesu francuzi, osobnostne a aj z futbaloveho hladiska su mi sympatickejsi a okrem Advocaata by mali aj snad viac casu na pripravu.

6. U trenera nerozhoduje vek, 70-tnik moze hrat modernejsi futbal ako napr. Emery...

Reagovat
Godwinson

Bod 4 je ale spíš pozitivní :)

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitativne na to par hracov ma, to rozhodne ale francuzov som si futbalovo nikdy neoblubil (okrem Riberyho a Toulalana) a to co spravil Newcastle je vrcholne nesympaticke. Uznavam ze by nam mohlo dojst par slusnych africkych hracov z L1 (Mbia), ale francuzi (Gourcuff,Mexes,Gignac) urcite nie.

Reagovat
cristiano.K.

"to co spravil Newcastle je vrcholne nesympaticke"

Reagovat
kiwwi

mne to napr. tiez nie je velmi sympaticke

Reagovat
smazaný uživatel

zaplavit sa hracmi z inej krajiny ako je klub ma nikdy netesilo, zober si Arsenal, na supiske 3-4 anglicania a 5 francuzi, to neni normalne a to uz sme mali za Rafu, len v spanielskom prevedeni a nevrav mi ze ta to tesilo. 1-2 by boli fajn, ale nie kupit 4 takych za jedno prestupove obdobie. Briti doladeny Africanmi, hracmi z JA (Chile,Mexiko nie ARG) a zvysku europy a bude to parada.

Si predstav ze ja ako fanusik sa chcem nemuset hanbit za to ze im fandim lebo privedu kopu zahranicnych (popripade aj nesympatichych) hracov a ten klub komplet strati nejaku identitu a sympaticky kader.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemusíš sa hanbiť za zahraničných hráčov v anglickom klube ak si Slovák

Reagovat
cristiano.K.

doba je jiná,takhle se to brát nedá. Já Rafovi posily dost kritizoval. Nechci žádnou kolonii, taky nikde není psáno, že by nastala, koukám na to s nadhledem. Máme furt v kádru odchovance a angličanů dost, kteří by byli těžko vyštváni,protože jsou mladí a perspektivní.

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto som dost kenzervativny, nepaci sa mi ked v Ang klube je iba 20% supisky anglicanov, na to som velmi haklivy a neni to len tak nejaka prkotina pre mna a to mi nehovor "doba je jina" ked som zacal kukat futbal okolo 2000-2001 roku, tak si nejaku velmi inu dobu ani nepamatam. Ja len dufam ze tam vela Anglicanov aj ostane a uz tam nechcem 5-6 spanielov na supiske (aj ked Xabi Alonso ) a podobne vymysli, chcem aby Live ostalo anglicke, nie ako Arsenal alebo Cukotka... treba najst zlatu strednu cestu

Reagovat
kiwwi

zacni fandit United

Reagovat
smazaný uživatel

Fandit Live je sice utrpenie, ale asi som masochista no, tam uz si nepomozem a tuto sezonu mi to ani Bayern so Slovanom nezachranili... Asi som vazne co si tyka tohto nejak naruseny

Reagovat
kiwwi

tak ja reagujem len na toto: "chcem aby Live ostalo anglicke, nie ako Arsenal alebo Cukotka... treba najst zlatu strednu cestu"

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
cristiano.K.

Věk nerozhoduje,ale vedení jasně chce někoho mladého. Opravdu nevím,co máš proti francouzům. Francoužští hráči obvykle odcházejí ze své ligy velmi levně a jsou kvalitní,podívej se do Newcastlu (Cabye,Haten Ben Arfa). herně má vyváženou odfenzivu a defenzivu, přestřelek se opravdu nedočkáš. Bordeux patřilo mezi spolufavority,nikoliv favority. Opravdu nevím,jaké by si chtěl mtí úspěchy, tak v mladém věku na manažera.

Reagovat
smazaný uživatel

Blanc s Moyesem, Rodgersem, Guardiolou a Olem jsou hlavně takoví moji favorité na post našeho manažera po Fergiem

Reagovat
kiwwi

Rodgers?

No po tom poslednom clanku co som cital, mam coraz viac pocit, ze sme to tu prezentovali spociatku dobre...a to, ze to bude musiet by clovek so silnou vazbou na MUFC, takze Moyesa a Pepka by som tiez vylucil...ci ma Blanc este nejaky vztah k MUFC, to si tiez netrufam odhadnut, ale ak by bol zvazovany ako nahrada, tak by si to asi nechcel pokazit s angazma v LFC

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Blanc vs. Ole ve finále

Reagovat
kiwwi

no vraj vsetci pracovnici v klube hovoria o tom, ze si tam nevedia predstavit nikoho ineho ako Giggsa

Reagovat
smazaný uživatel

Giggsyho si spíše představuju jako člena coaching staff než plnohodnotného manažera

Reagovat
j_mrazik

Fucking chicks all around the world!

Reagovat
smazaný uživatel

Který že mrazik je náš?

Reagovat
kiwwi

no prave vsetci tvrdia, ze Giggs sa uz teraz ku mladym hracom sprava ako niekedy Fergie...ze je im ako otcom a ma vsetky predpoklady na to byt novym Fergiem...na coaching staff tipuju Scholesyho a Garyho

Reagovat
smazaný uživatel

Gary bohužel asi ne...ten holt bude hvězda televize

Reagovat
kiwwi

o to sa neboj...ak dostane taku rolu v United, tak 3x vahat nebude...vies dobre aky je to srdciar

Reagovat
cristiano.K.

......Mourinho+Guardiola

Reagovat
kiwwi

Mou po tom prahne, ale boh nas ochranuj

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinha fakt ne...to by byla katastrofa. Právě Guardiolu spíše radši kvůli jeho práci s mládeží.

Reagovat
j_mrazik

Práce s mládeží, která hraje jeden styl, který se Anglánům bude těžko vnucovat. Do toho bych asi nešel.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavně je to pořád i mladý kouč (vesměs i ostatní jmenovaní)...styl by určitě i změnil přechodem na ostrovy.

Reagovat
cristiano.K.

rozhodně bude chyba Blanca nekontaktovat, pokud odmítne s tím,že má vztah k MU,tak budete mít jendou skvělého nástupce

Reagovat
Swarley

taky jsem se u toho nasmál i když toho Falcaa, nikdy neříkej nikdy

Reagovat
Maresma

Ja se smeju hlavne Sevcenkovi

Reagovat
Arbiter

No z té představy, že by se vrátil ten donašeč fakt bliju A ten Falcao je výmysl...

Reagovat
kiwwi

#OGS to sign new contract with #Molde out 2013. Clause that he can only leave for #MUFC and that he´ll get £ 1 million to sign a new striker

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Ty krásko, co ten Amalfitano? Co si vybavuju z postřehů dominga, NUFC uplně na podobnej typ záložníka nehraje a Pardew mi nepřišel jako někdo, kdo by celej systém chtěl podřizovat jednomu hráči...

Reagovat
soukup

a jednalo se v těch postřezích o tohoto Amalfitana?

Reagovat
fantomas

Jo aha. By člověk neřekl, že takový jméno bude hrát fotbal hned dvakrát...

Reagovat
soukup

pro mě je tento Amalfitano taky poměrně čerstvý jméno no

Reagovat
fantomas

No já znám toho z OM, kterej navíc prej neměl dobrou sezonu.

Reagovat
soukup

jj Domingo ho dřív hodně vychvaloval, takže bych řek že hodně lidí tady ještě žije v domnění, že Newcastle chce Morgana a tohoto hráče vůbec neznají, kéž by o tom přestupu až bude hotovej byl samostatnej článek, to by mohla být v diskuzi sranda

Reagovat
fantomas

Reagovat
stas87

on hral v lorientu s gameirom a tam boli skvely,v olympique sa mu uz nedarilo tolko proste ked hrali spolu boli to svetovy hraci,teraz ked je kazdy sam uz to nie je ono

Reagovat
smazaný uživatel

Za chvilku je nebudou mít ve Francii rádi

Reagovat
kiwwi

Aston Villa has released Emile Heskey.

no ja som strasne zvedavy, ci ho este niekto z PL vezme

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě půjde do Champu, už minulý rok měl zájem Leicester.

Reagovat
fantomas

No konečně něco k článku.

Reagovat
soukup

já to už spíš vidím jen na champ nebo úplnej konec

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo půjde trénovat Liverpool.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
fantomas

Reagovat
Swarley

Reagovat
Bayern +

Reagovat
nani92

Reagovat
cristiano.K.
Reagovat
j_mrazik

Proč jsem tohle pořád dáváte?

Reagovat
Arbiter

nevím, proč jsi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych byl rad, kdyby sel do Champu, doufam, ze by to nebral jako nejaky ponizeni, ale naopak jako suprovy prodlouzeni kariery

Reagovat
SqueeZy

WIGAN! Návrat krále

Reagovat
smazaný uživatel

OT: ted jsem četl na novinkách spekulace, že by falcao šel do Chelsea, což bych viděl reálně. Ale taky tam psali o tom, že by Ševčenko šel dělat hlavního trnéra. Takovej vtip jsem snad nemohl brát vážně Kdyby to ale bylo tak bych už vážně pochyboval o duševním zdraví Romana

Reagovat
smazaný uživatel

Tak koukám, že se to tu řeší

Reagovat
herbage

Menší OT: Carlos Vela byl vloni vysmíván a Chicharito zase vynášen do nebes a já se ptám, kde je Chicharito teď a kde je Vela?

Reagovat
Arbiter

kde je Vela?

Reagovat
herbage

to taky nevím, ale dal tam hodně gólů a na další řadu přihrál

Reagovat
Arbiter

Reagovat
herbage

a nerejpej furt, kazíš mi to

Reagovat
fantomas

Reagovat
Arbiter

jinak nic proti, ale koukal jsem se na statistiky (jen góly) a mají je absolutně totožné

Reagovat
Chazy

No, jenže Vela odehrál v soutěži o 1000 minut víc

Reagovat
Arbiter

Reagovat
herbage

Vela dal o dva více

Reagovat
Arbiter

beru všechny zápasy, které letos oba odehráli a pokud wiki neklame, tak oba mají 12 zářezů...

Reagovat
herbage

já bral jen ligu

Reagovat
soukup

Reagovat
Arbiter

A Hernández je v ManU

Reagovat
Chazy

Srovnej si jejich repre výkony a statistiky

Reagovat
herbage

to bych nerad, každý hraje jiným stylem. Carlos má mnohem více asitencí, ale gólově jsou na tom podobně. Každopádně Vela se letos vyhrál mezi hvězdy PD a Chicharito se proseděl na lavičku a začíná plnit roli Berbatova

Reagovat
Chazy

Podobně... Hernandez 34 zápasů a 23 gólů, Vela 35 zápasů a 9 gólů.

Reagovat
herbage

Chicharito je pohotový zabiják, Carlos větší hračička. Asi jako kdybys srovnával gólové statistiky Inzaghiho a Del Piera

Reagovat
fantomas

No tak ale netvrď, že sou na tom gólově podobně..

Reagovat
herbage

v lize

Reagovat
fantomas

A minuty si zkoušel srovnávat?

Reagovat
fantomas

Hernandéz má na gól nějakých 147 minut, Vela 206. To je rozdíl víc než poloviny zápasu. Se aspoň nauč s těma statistikama adekvátně pracovat, když je používáš..

Reagovat
smazaný uživatel

Transfermarkt selhal?

Reagovat
Chazy

Carlos je palič a navíc je na prd.

Kdybys je srovnával, tak ti vyjdou podobný.

Reagovat
herbage

šlo mi hlavně o to, že vloni se dělal z Vely tragéd a z Chicharita Bůh. Zatímco Chicharito i vlivem zranění a ztráty důvěry spíše stagnoval a šel herně trochu dolů, tak Vela šel hodně nahoru a vypracoval se v jednoho z nejlepších útočníků Primery a dal řadu nádherných gólů. Jinak mám oba hráče rád, ale chtěl jsem poukázat na výkonostní růst Carlose

Reagovat
Chazy

Hmm... jak já na to koukám, tak furt bude končit gólem tak 10% jeho střel

Reagovat
fantomas

Reagovat
soukup

no tak proč do toho pleteš Chicharita, když šlo jednoduše napsat: můj milovaný Carlos měl v Sociedadu skvělou sezónu a jsem na něj hrdý

Reagovat
herbage

protože jsou to spoluhráči z repre, dva nějvětší talenti své generace a vždy budou spolu srovnáváni

Reagovat
kiwwi

*vždy budou Herbagom spolu srovnáváni

Reagovat
fantomas

Sám tu řikáš (výjimečně správně), že to sou uplně odlišný typy útočníků, takže nevidim důvod, proč by měli bejt srovnáváni. Ronaldinho s Ronaldem taky nebyli srovnáváni.

Reagovat
herbage

ok, příště jen pochválím Carlose Stejně jsem byl zvědavý, co na jeho výkony jeho největší odpůrci řeknou

Reagovat
fantomas

Nic, páč se jim nechce soudit jen dle statistik (už vůbec ne progres, propánajána) a pár videí...

Reagovat
fantomas

Nebo s Adrianem třeba, at zachováme tu jednu generaci.

Reagovat
vodka

to je žvást Hernandez toho letos dost spálil, ale v mezihře se výrazně zlepšil. Navíc byl zraněný a do toho se dost blbě dostává. Rozhodně nehrál špatně, akorát Welbeck hrál líp...

Reagovat
herbage

však to nebylo myšleno špatně. V mezihře se možná zlepšil, ale stejně byl za to dost kritizován. A vloni měl mnohem lepší statistiky poměru střel na bránu a gólů, byl snad nejefektivnější útočník světa. Ten čuch má pořád, jen už mu nevychází vše do čeho kopne, jako předtím. A Welbeck příjemně překvapil, ten bude hrát v základu asi pořád

Reagovat
vodka

No, on se naučil hrát týmověji, paradoxně se tím párkrát připravil o dobrou šanci. Navíc šlo na něm vidět, že neni ve střelecké pohodě. Loni prostě nepřemýšlel, vypálil, dal gól. Letos si to zkoušel ještě různě posunout, dostat se do lepší pozice. Prostě si tolik nevěřil. A to je důsledek jednak toho, že se nedostával tolikrát na hřiště a jednak toho, že byl zraněný a nemohl se do toho dostat. Rozhodně mu taky nepomohly ty očekávání a tlak. Já myslím, že se příští rok oklepe, holt se na něm podepsal syndrom druhé sezony.

Reagovat
herbage

jj, taky si myslím, že příští rok půjde zase nahoru. Máte typologicky skvělě poskládaný útok, řekl bych lépe i než City

Reagovat
fantomas

Btw. 623/288 a 712/286 taky neni takovej rozdíl.

Reagovat
fantomas

Seš normální? Srovnávat prosazení se v MU a nákym Sociedadu?

Reagovat
soukup

hvězdy PD? asi nemáš úplně nejuzší rádius, viď?

Reagovat
herbage

Chicharito dal 10?

Reagovat
Arbiter

jen v lize ale

Reagovat
herbage

vím, jen se podivuji

Reagovat
Arbiter

odehrál ale 27 zápasů, no...

Reagovat
Chazy

Kolik v základu ale.

Chicharito 1476 minut a 10 gólů, Vela 2474 a 12 gólů. Takovej lepší Rodallega je ten Vela

Reagovat
herbage

tak Vela se taky první půlrok rozkoukával v novém týmu a v nové lize a 10 z 12 gólů dal na jaře. A na jaře už měl i lepší gólový průměr jak Chicharito

Reagovat
Chazy

Novou ligou myslíš tu, kterou už hrál?

Reagovat
fantomas

Reagovat
soukup

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

tako nový tým Navíc než se sehrál se spoluhráči. S takovým Griezmannem si padnul více než do oka http://i43.tinypic.com/ngez37.jpg

Reagovat
Chazy

Nojo, jenže to ti zas může druhá strana oponovat, že když hraješ v základu, časem se rozjedeš daleko snáz, než když jen střídáš. To by Vela taky moc nevymyslel, viz jeho AFC statistiky.

Každopádně já bych v týmu nechtěl ani jednoho z nich

Reagovat
herbage

Chicharito je mnohem lepší hráč na lávku. Velovi právě přeji nějaký menší klub, kde bude hrát pravidelně. Nebo by mohl nahradit Robina, pokud odejde

Reagovat
Chazy

Reagovat
fantomas

Reagovat
vladis271

Reagovat
fantomas

Reagovat
vladis271

ne, len ma to pobavilo, predpokladám, že chazy aj ty ste reagovali na predstavu, žeby Robina nahradil Vela

Reagovat
soukup

hmm představa Arsenalu s Velou jako hlavním hroťákem se mi vcelku zamlouvá. Ještě zkus vymyslet nějaký dva jantary místo Kostíka s Vermalenem

Reagovat
herbage

Mertesacker a Shawcross

Reagovat
soukup

hmm já myslel někoho, kdo je kvalitativně níž, tady ti můžu schválit jen toho Merteho...

Reagovat
Arbiter

a Stoke může pomýšlet na umístění nad Arsenalem?

Reagovat
herbage

řiká fanoušek 5. celku tabulky

Reagovat
Arbiter

já ale nefandím NUFC Mluvíš s fanouškem čerstvého vítěze Ligy mistrů

Reagovat
miky10

Reagovat
cristiano.K.

přitlač dolu

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
miky10

Reagovat
cristiano.K.

špatnej troll hodně špatnej troll

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

no to si si teraz dal

Reagovat
One-Real
Reagovat
Maresma

Ten červený je strašný, ale ten domácí se mi celkem líbí, nebýt toho límce...

Reagovat
Arbiter

už to tu bylo včera A jo, je to hrozné

Reagovat
soukup

boha, to je šílenost

Reagovat
vodka
Reagovat
Maresma

Ta je super

Reagovat
herbage

létající koberec

Reagovat
Arbiter

aha, díky

Reagovat
fantomas

Aháá.

Reagovat
herbage

já to taky nepochopil, ale bylo to dole pod článkem v diskusi

Reagovat
Miguel19

Co na tom nechápeš? Ale je fakt super

Reagovat
Swarley

tak to je ovšem opravdu paráda

Reagovat
herbage

nu co, vyšetření prostaty

Reagovat
Arbiter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

Drogba asked who would play him in a movie: "I don't know, because Jupp Heynckes said I am a good actor, so maybe me!"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arbiter

Patrick Barclay: Hard to like, but Didier Drogba was the best

Didier Drogba was the best English-style centre forward, not just of the Premier League era, but of the past half-century

Reagovat
soukup

Mamady Sidibe dostal od vedení Stoke City nabídku na prodloužení smlouvy o jeden rok. Kariéra 32letého útočníka je přitom hodně vážně ohrožena, na začátku sezony 2010/2011 si totiž vážně poranil koleno a od té doby nehrál.

???proč???

Reagovat
Arbiter

Soucit?

Reagovat
soukup

jako výraz soucitu sem chápal, že se mu neukončila předčasně smlouva ačkoli dva roky nekopl do míče, ale tohle už moje chápání překračuje, spíš sem čekal, že dostane nějakou funkci mimo hřiště

Reagovat
sejber

Aj mna to sokovalo. Dva roky nehral a v poslednej sezone bol snad najhorsi hrac hrnciarov

Reagovat
Arbiter

300. pro Drogbu, nejlepšího PL útočníka posledních dvou dekád

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

haf

Reagovat
smazaný uživatel

so lame

Reagovat
vladis271

Reagovat
Swarley

a Carlose Velu, nejlepšího PL útočníka budoucích tří dekád

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

Drogba, Shearer, Henry

Reagovat
Chazy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Honza Matoušek

Reagovat
smazaný uživatel

Další dva hráči LFC z Liverbird challenge.

http://www.youtube.com/watch?v=jXhOHX_lpjg Glen hodně solidní.

José http://www.youtube.com/watch?v=MV125ZDRrZw

Reagovat
Swarley

konečně jsi sem dal taky někoho, kdo je podobně výtvarně nadanej jako já

už jsem si myslel, že jsem jedinej, kdo by nakreslil nějaou zrůdičků

Reagovat
smazaný uživatel

Já radši nechci vidět, co bych nakreslil já, výtvarky jsem využíval na základce k tomu, že jsem dolejzal za holkama

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
ďuriLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Já kreslím tak mizerně, že když sme měli na výtvarce malovat souseda, tak si ode mě lidi pravidelně odsedali.

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám všechny moje výtvory schovaný.

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
Kyrill
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
vladis271

somár, mám sa učiť a teraz sa odtoho neodtrhnem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

miloval jsem zvuk, když jsi našel ty různý poklady

Reagovat
smazaný uživatel

Já sem miloval že můžeš bez zábran kosit lidi mluvící německy. Vždycky po cviku z něminy jsem si dal dva levely.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

jáj, na tom se zaseknu na dlouho...

Reagovat
smazaný uživatel

Sbohem zkouško z programování

Reagovat
Side

Doom by nebyl?

Reagovat
cristiano.K.

tohle jsem neměl otevírat :D

Reagovat
tulen

OT: Portugalský útočník Ricardo Vaz Te letos pomohl West Hamu k návratu mezi anglickou elitu, sám ovšem nevylučuje změnu dresu. "Mám smlouvu ještě na dva roky a jsem zde spokojen, ale pokud přijde nějaká nabídka, tak si ji prostuduji. Nikdy jsem zatím neměl možnost zahrát si v Portugalsku," prohlásil 25letý fotbalista. ................. to ako vazne ?

Reagovat
Swarley

miloval jsem zvuk, když jsi našel ty různý poklady

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Jestli to tu už je tak pardon.

Foot 2012 (Rémi GAILLARD)

http://www.youtube.com/watch?v=BURnfFozfO4

Reagovat
smazaný uživatel

v 2:05 podľa mňa tá lopta neprešla pneumatikou.

Reagovat
smazaný uživatel

podle mne jo , když si to dobře stopneš , tak vidíš ten míč před tou pneumatikou.

Reagovat
Miguel19

Někdy si říkám, jak to dělá, že to není možné. Ale je to borec, ty jeho videa mě vždy pobaví

Třeba jak dělá hlemýždě na té silnici

Reagovat
smazaný uživatel

a ted yb si mohl pockat, az se uvolníi misto ve WBA, a pak by si rekl, vitej zlaty hattricku :)

Reagovat
smazaný uživatel

Fantíku, specialisto na A-League.

Jak bys popsal Mustafu Aminiho?

Reagovat
fantomas

Jv ho taky zna, kvuli nemu se mnou po ocku sledoval A-League ja ti ho popisu, az dojdu dom.

Reagovat
fantomas

No, takže.. Amini je takovej malej, oplácanej génius na AM/podhrot. Já si jim byl bohužel čim dál míň jistej. Zezačátku se jevil jako takovej druhej, horší Götze, co má dobrou míčovou techniku, vyžívá se v uličkách, kolmicích, soustavně překvapuje soupeře, i toho celkem dost oběhá...no bohužel postupem času jako by ho zmáhala lenost, po 60. minutě se tradičně zápas od zápasu začínal úplně vytrácet, jak kdyby neměl fyzičku a nestačil (na A-League! ani ne na Evropu). Snad to bylo jen leností a nedostatkem motivace, kterym ostatně trpělo snad celý Central Coast, v Borussii si něco takovýho asi těžko dovolí...

Každopádně talent je to jeden z největších, jakej Austrálie za poslední roky měla, jen u něj neni uplně jistota, že ho rozvine tak, jak se všeobecně čeká. Já si nakonec oblíbil jiný mlaďochy.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm hm, takže hostovačka v 2. BL, tam se ani nemusím zaobírat tím, co by nám měl přinést.

Reagovat
fantomas

V kombinaci s příchodem Reuse snad ani neni možná jiná varianta.

Reagovat
herbage

A co Terry Antonis?

Reagovat
fantomas

Toho sem si třeba oblíbil spíš no. Neskutečnej univerzál, v tom chaotickym Sydney si celkem v klidu ozkoušel všechno od DM až po CF (výhradně ale posty ve středu hřiště). Je to hlavně takovej spolehlivej, rychle rozdávající ball winner, proto se mi na podhrotu a vejš tolik nelíbil jako na CM/CDM. De facto tam nejlíp fungoval jako u nás Arteta. Samozřejmě si i s míčem rozumí, ale nepřekračuje to hranici prostýho účelu.

Reagovat
herbage

díky Zájem má prý Borussia Mönchengladbach, ale Leckie tam celkem pohořel, tak nevím

Reagovat
fantomas

Antonis je uplně něco jinýho no. Ten si bůhvíjak nekopl ani v Adelaide..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele