MCLEISH V RANGERS KONČÍ

09.02.2006, 18:45
Aktuality
Dny manažera Alexe McLeishe u kormidla Glasgow Rangers jsou sečteny, vedení klubu dnes oznámilo, že po sezóně skončí. Týmu se nedaří, v lize je až čtvrtý a možná bude příští rok chybět v pohárech.

Ředitel klubu David Murray dnes řekl, že trenérův konec u týmu měl původně být oznámen až po osmifinále Ligy mistrů s Villarrealem. To se však změnilo. "Po diskusích s vedením, Alexem, některými hráči a skupinami fanoušků jsme se rozhodli oznámit to už nyní. Alex McLeish po sezóně z postu manažera odejde," uvedl Murray. Dále prozradil, že jsou v plánu jisté větší investice, detaily by měly být odtajněny podle původního plánu, tedy po dvojzápase s Villarrealem.

McLeish u týmu strávil čtyři roky, nastoupil v prosinci 2001 a rozhodně nebyl neúspěšný. "Má za sebou velmi úspěšné období, vyhrál sedm trofejí," ocenil jej Murray. Rangers získali dva tituly, letos uspěli v Lize mistrů a dostali se do osmifinále, v lize to však nevypadá příliš dobře. Klub, který byl zvyklý bojovat osamoceně s Celticem o titul, je v tuto chvíli až na čtvrtém místě. Na vedoucí Celtic ztrácí propastných 18 bodů, na druhé místo, jež zajišťuje předkolo Ligy mistrů a které momentálně okupují Hearts, o deset méně.

Jméno nového šéfa zatím není známo, Murray jen potvrdil, že jednání jsou již v pokročilé fázi. Podle informací BBC Scotland by nástupcem měl být Paul Le Guen, bývalý kouč Lyonu.

Autor: Petr Starý

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak LeGuen tam nedokáže nič. Britský futbal je úplne niečo iné a aj keď Rangers majú veľa nebritských hráčov, drvivá väčšina súperov hraje ostrovný futbal.

Reagovat
HOST*apolon

MCLEISH je socka...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele