Matipovo zranění je vážné, přijde o zbytek sezony

02.02.2021, 00:05
Aktuality
Liverpool letos trápí vážná zranění středních obránců a výjimkou není ani Joël Matip. Kamerunský stoper měl zatím drobnější problémy, nedávno si ovšem poranil vazy v kotníku a jedná se o vážné zranění, které ho nakonec připraví o zbytek sezony...

"Bude připraven na začátek letní přípravy na příští sezonu, do té doby se povede dát vše do pořádku," informoval dnes manažer Jürgen Klopp.

Matip si zranění přivodil v souboji s Tottenhamem, v němž Reds ukončili střelecké trápení a vyhráli 3:1. Hodně se jim tak vymstil risk, Kamerunce totiž Klopp poslal na trávník, přestože fotbalista nebyl stoprocentně fit.

Úřadující anglický mistr musí letos při skládání defenzivní linie hodně improvizovat, jelikož dlouhodobě mimo hru jsou Virgil van Dijk a Joe Gomez. Vedení na vše na poslední chvíli zareagovalo a v pondělí přišli Ben Davies a Ozan Kabak.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (30)

Přidat komentář
Benzema

Takže proti City Fabinho - Kabak na stoperoch . Ťažká premiéra pre Kabaka

Reagovat
Ranoth

Fabinho-Hendo to je na 98% jasne

Reagovat
smazaný uživatel

len aby bol vobec Fabinho

Reagovat
Ranoth

preto tie 2% ale Hendo bude urcite na stoperovi, pochybujem, ze by dal Klopp v takom zapase hned do zakladu chlapca co zrovna prisiel a hral doteraz o zachranu (to uz skor by tam dal Philipsa)

Reagovat
YNWA__MSN

Fabinho je out

Reagovat
Benzema

Na City ma byť pripravený

Reagovat
YNWA__MSN

Aha tak to je super dík

Reagovat
YNWA__MSN

Matip je výborný stoper, ale vzhledem k tomu, že je takhle často zraněný, tak bych ho v létě prodal... VVD, Kabak(nebo někdo jiný, koho v létě koupíme), Gomez, Phillips, Davies

Reagovat
Ranoth

Robertson (Tsimikas) - Virgil (Kebak, Fabinho) - Upamecano (Gomez, Davies) - TAA (posila) bodaj by to tak bolo

Reagovat
Neutron

Upamecano --> Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sandstorm

To je pech. Jak Bailly u nás.

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Tommy$

Nebo s Jonesem

Reagovat
stiflerovamama

Vau, tak aby sa postupne zranili prvi traja stopéri do konca sezóny, to som už dlho nevidel.

Reagovat
Nikikrew

Smoliar, podobne ako Baily

Reagovat
fff

Ze sa zrania prvi traja stoperi, s tym sa fakt asi nedalo absolutne pocitat. Hoci sme toto mali riesit o par tyzdnov skor podla mna, tak asi lepsie neskor nez nikdy...

Matip v lete musi ist, zial.

VVD, Gomez a uvidime ako sa Kabak chyti. Davies uvidime, ci zvladne ten skok byt u nas vobec ako stvrty stoper.

Je to vcelku neznama, no oproti VVD, Gomez, Matip a Lovren je to cisto kvalitativne dost posun dole.

Reagovat
smazaný uživatel

Matip, Keita, asi i Ox by meli jit, jsou nepouzitelni pro ten tym, proste s nima nemuzes pocitat

Reagovat
Kowe

Reagovat
avicii

zial

Reagovat
blade115

Ten už by se na to měl taky vysrat.

Reagovat
soukup

Moc nechápu myšlenku "je IP, musíme ho prodat". Nedá se na něj spolehnout jako 1./2. stopera, ale když bude backup, tak je přece jedno, jestli je náchylný na zranění. Kvalitu má a navíc, pokud bude mít menší vytížení, spíš vydrží zdravý. Stejně byste museli koupit někoho kvalitního místo něj.

Reagovat
rave

"když bude backup, tak je přece jedno, jestli je náchylný na zranění."

Jak můžeš vidět tuto sezónu, tak to jedno není. Pokud se zraní na delší dobu někdo z první dvojice, tak ten třetí stoper musí být připraven pravidelně nastupovat.

Reagovat
YNWA__MSN

Reagovat
soukup

to ale není problém jen Matipa. To je problém toho, jak měl LFC poskládaný kádr. Vy jste šli do sezóny se třemi stopery, mladíčky a "zaskočí tam záložník". V každým normálním klubu, co chce hrát o titul a v LM má být 5 stoperů a pak nebude vadit, že je Matip IP.

Takže ano, pokud chcete mít v kádru 3 stopery, nemůže být jeden z nich Matip. Pokud bude mít LFC 4-5 stoperů jako každý normální top klub, není problém, pokud je jeden z nich IP.

Reagovat
Remt

Já mám Matipa rád, když nastoupí, snad vždy předvede dobrý a zodpovědný výkon, není to žádný zvíře ale je prostě zodpovědnej. Ale.. ten kluk je porad zraneny at uz hraje nebo nehraje, on se zrani i kdyz nema to zapasove vytizeni i kdyz ho ma. Neda se na jeho zdravi spolehnout ani kdyz ho beres jako backup. Protoze se podívej.. prijdes o stopera č.1 a 2, chces nasadit Matipa a ten vydrzi zdravy kolik.. 2 zapasy?

Reagovat
kissak

také jde o to zdali takovému kvalitnímu backupu platit takové prachy?

Reagovat
pobody's nerfect

Myslím si, že letos se vzhledem k nedostatku hráčů riskovalo a vracel se dříve, než byl stoprocentně uzdravený. Risk se vymstil a na druhou půlku sezóny je out. Osobně bych ho nechal ještě další rok, výkonnostně na to určitě má

Reagovat
Luc-Luc

ach jo, asi by mel zvazit konec kariery nebo aspon odejit do nejake min narocne ligy a do tepla

Reagovat
REPLIKATOR

Po sezoně rozlučka s Liverpoolem...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele