Mathieu se po zranění kolena rozhodl ukončit kariéru

24.06.2020, 23:19
Aktuality
Konec aktivní kariéry oznámil Jérémy Mathieu. Šestatřicetiletý obránce Sportingu Lisabon chtěl sice ještě rok pokračovat, na dnešním tréninku si ale vážně poranil koleno, což změnilo jeho předchozí rozhodnutí...

Urostlý obránce zahájil kariéru v mateřském Sochaux, nejvyšší francouzskou soutěž si vyzkoušel ještě v Toulouse, odkud se posléze vydal za novou výzvou do Valencie.

Ve španělském klubu předváděl Mathieu dobré výkony, čímž na sebe upozornil Barcelonu, kam se po pěti letech na Pyrenejském poloostrově skutečně stěhoval. Postupně ale ze sestavy katalánského velkoklubu vypadl, načež před třemi lety zamířil do lisabonského Sportingu.

Mathieu, jehož kariéru pronásledují zdravotní problémy, před nedávnem vydal prohlášení, že si chce hráčskou dráhu o rok prodloužit, vážné zranění kolena mu to ale překazilo. Zkušený hráč proto pověsí kopačky na hřebík.

"Myslel jsem, že kariéru ukončím jinak, ale takový je fotbal. Na dnešním tréninku jsem si přivodil vážné zranění. Chtěl jsem končit na hřišti, osud však rozhodl jinak," rozloučil se Mathieu.

Autor: Jiří Vojík / lequipe.fr

Komentáře (6)

Přidat komentář
Bandita_Harry

Bol to dobrý igracik

Reagovat
Fairplay

Legenda Barcelony

Reagovat
Jordi Alba
Reagovat
smazaný uživatel

Vyska je fajn, ale tenhle klucina byl vic nemotora a nemehlo. V nabezich nestihal a technicky taky nebyl zazrak. Myslim, ze nejeden fanda kvitoval kdyz odchazel, skoda ze tehdy nedostal sanci na jeho postu Mina a cpali ho vlevo kde byla prilisna konkurence (zkouseji/li to obcas s Robertem a myslim Yerri by si tam svuj prostor postupne nasel jako back up pro Albu.

Reagovat
Han střelil první

Skvělý zahrávač standardek a v první sezóně s Coatesem vytvořil asi nejlepší stoperskou dvojici Sportingu za celou dekádu. Škoda, že se pak po zraněních už nedokázal vrátit v takové formy.

Reagovat
randi

Dříč! Do Valencie přišel zadarmo a do Barcelony odešel za 20 mega. U netopýrů vždy makal, kéž by tam v dnešním mančaftu bylo víc takových hráčů. ;)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele