Mathieu asi odloží konec kariéry, rád by odehrál ještě jednu sezonu

03.04.2020, 13:57
Aktuality
Jérémy Mathieu začíná spřádat plány pro příští sezonu. Zkušený francouzský obránce působí v lisabonském Sportingu a hlavou se mu hodily myšlenky na odchod do důchodu, ty ovšem zahnal a bude čekat na nabídky...

Mathieu na podzim oslaví 37. narozeniny a v uplynulých letech ho trápí zdravotní problémy. V Portugalsku má smlouvu jen do konce sezony a čeká ho změna, vedení s ním totiž podle posledních zpráv nepočítá a nenabídne mu prodloužení spolupráce.

"Je pravdou, že jsem uvažoval o konci kariéry po letošní sezoně. Není to o touze hrát, jde o moje tělo. Už několik sezon jsem odehrál s bolavou achilovkou," oznámil Mathieu.

"To, co se děje v tuto chvíli, mě přimělo si vše znovu promyslet a nakonec jsem si řekl, že bych mohl odehrát ještě jednu sezonu. Jen nevím, jestli to bude ve Sportingu, kde mi končí smlouva, nebo někde jinde, bude záležet na možnostech," pokračoval.

Mathieu v minulosti hájil barvy Toulouse, Valencie a Barcelony a za Sporting hraje od července 2017. Svou kariéru zahajoval v Sochaux, to působí ve druhé francouzské lize a tisk spekuluje o možném návratu domů.

"Jsem ve věku, kdy uvažuji o jakési rekvalifikaci, rozhodně nechci sedět doma a nedělat nic. Mám v hlavě nějaké plány, ale ne takové, že bych dělal trenéra v Ligue 1 nebo Ligue 2. To ne, chci pomáhat mladým lidem v tréninkových centrech, a to třeba svými zkušenostmi. Stejně tak si dovedu představit návrat do Sochaux, ale s klubem v kontaktu nejsem a nevím tak, zda o mě jednou bude mít zájem. Je to jenom představa, nic víc," popsal své další možné plány.

Autor: Tomáš Pavlík / estrepublicain.fr

Komentáře (34)

Přidat komentář
martin.b

Asi by si při rozlučce rád zapálil s fanoušky

Reagovat
smazaný uživatel

V PES 5 můj nejoblíbenější obránce.

Reagovat
smazaný uživatel

jo? já hrál PES 5 a PES 6 a Mathieu mi nepřišel nějak speciálně dobrý...

Reagovat
Gazdo

Moj najmenej oblubeny hrac ktory kedy hral za Barcelonu a ze konkurencia je velka

Reagovat
Rudnevs

Prečo?

Reagovat
technecium

V tý sezóně to nakonec nemělo žádný vliv, protože celý tým byl o level jinde než ostatní, ale zápas co zápas produkoval šílený hrubky, jakože fakt šílený.

https://youtu.be/Y1M6VNMy_JA?t=224

Typicky tohle...

Reagovat
QooBo

Toto je šialená hrubka ?

Reagovat
technecium

Jo

Reagovat
Gazdo

Tak za prve dost subjektivny pocit ale je mi proste strasne nesympaticky, po druhe je to absolutne kopyto ktore mi len podtrhovalo uroven do akej sa barcelona nakupmi ako Mathieu hnala, ako pisal technecium robil jednu hrubku za druhou, k tomu na mna posobi strasne sebavedomym dojmom (u ludi ktory maju preco napr Ronaldo alebo Ibra mi to az tak nevadi ale u neho strsne), a v poslednom rade ma strasne nastval prehlasenim ze on v Barce nema kamaratov ale iba kolegov. Pre neho to bola u nas jednoducho len dobre platena praca a naviac sa zviezol na vlne toho uspechu. Som strasne rad ze sme sa ho zbavili

Reagovat
Remt

hele mám to podobné

Reagovat
Csaplárova past

Ten měl skončit v minulosti v Arsenalu. Perfektně by zapadl mezi ty tragédy a zmatkaře, jakými byli např Koscielny, Mertesacker, Mustafi atd ....

Reagovat
Zdechlina

Kos tragéd a zmatkař? To si vyprošuju.

Reagovat
Csaplárova past

Koscielny je synonymum pro vlastní gól nebo zbytečnou kartu.

Reagovat
Front hell

Reagovat
Csaplárova past

Jsem polichocen ..

Reagovat
Front hell

To bys měl

Reagovat
technecium

Jako John Terry

Reagovat
Front hell

Terry byl výborný stoper,ale taky hoooodně velký zmrd.

Reagovat
icka

Reagovat
Zdechlina

Tak to jsi ho asi viděl jen poslední sezonu a půl u nás. Jinak vždy patřil mezi opory.

Reagovat
Front hell

Koscielny

Reagovat
Remt

tam by zapadl velice dobře, co si ho matně pamatuji, tak to byl podobný "kopáč"

Reagovat
Black Jagir

Co to je za hejty? Jeremy byl ve Valencii skvělý a Mustafi dokud měl za parťáka Otamendiho, taky.

Reagovat
Csaplárova past

Ve Valencii možná ano, ale když píšu, že "měl někde skončit", tak tím především myslím jeho další učinkování. Dobře, řeknu to tedy kulantně - neměl na to hrát na TOP úrovni. V Barceloně nijak neoslnil a v repre okamžitě zjistili, jaký je to moták, tak si tam pořádně nekopl ...

Reagovat
Black Jagir

Na Barcu neměl, ale dostal se tam. A do repre se dostal ve třiceti, to je fakt tragédie, že dostali přednost perspektivnější hráči...

Reagovat
technecium
Reagovat
Petrinho17

Ja ho zas za úplného tragéda nemám. Jasne, nikdy nebol top ale určite boli od neho horší. Napr taký Bartra nebol o nič lepší.

A keď sme u Jeremyho nezabudnuteľných momentoch

https://m.youtube.com/watch?v=qoYmqRd9n5o

Reagovat
Jordi Alba

Hned další kolo rozhodl proti Celtě, na takový kopyto to ujde.

Reagovat
Gazdo

To je doba ked sme este mali pekne dresy?

Reagovat
Han střelil první

Hodně dobrý hráč, první dvě sezóny výborný. Letos to bylo stejně jako celý Sporting slabší, ale jeho standardky - nádhera.

Reagovat
QooBo

Vo Vale výborný, prišiel tuším ako krídlo, neskôr sa stiahol na beka a nakoniec bol z neho fantastický stopér

Veľmi rýchly, výborný hlavičkár a parádne priame kopy

V Barcelone prvú sezónu tiež výborný, potom to už bolo slabšie ..

Ale aj tak na neho často počúvam prílišný hejt od fanúšikov Barcelony .. za Barcu hrali desiatky horších hráčov a nikto sa nad nimi nepozastavuje ale zrovna Mathieu je drevo Treba si priznať, že vám asi nie je sympatický a nie zhadzovať ho ako futbalistu

Reagovat
Gazdo

Ja si priznam ze mi je nesympaticky a to ze je drevo priznam tiez

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl tak špatný, dnešní týpci jako Semedo nebo Firpo jsou teprve tragédi. Mathieu si svoje odehrál i na beku.

Reagovat
Pharrell

dobrý obránce , jehož vrcholem mělo být EURO 2016...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele