MASCHERANO TRÉNUJE S LIVERPOOLEM

06.02.2007, 16:36
Aktuality
Další působení Javiera Mascherana je stále ve hvězdách. Argentinský záložník dostal od FIFA výjimku a může odejít z West Hamu do Liverpoolu, celý transfer ale dlouhým rozmýšlením brzdí anglický svaz. Mascheranovi tak nezbývá nic jiného, než čekat a se svým možný budoucím zaměstnavatelem trénovat...

"Je tady s námi. Stále čekáme na odpověď, ale myslíme si, že trénink u nás je v pořádku. Potřebuje trénovat, aby mohl hrát, až bude potřeba," prozradil manažer Liverpoolu Rafael Benitez.

Mascherano v létě přišel s velkou slávou do West Hamu United, jenomže v Upton Parku se vůbec neprosadil, a tak po několika měsících chce pryč. Boj o něj nakonec vyhrál Liverpool a podařilo se dokonce zajistit i nutnou výjimku u FIFA, podle jejíž regulí nesmí hráč během jednoho soutěžního ročníku nastoupit za více než dva kluby (Mascherano vedle WHU hrál ještě za Corinthians). Reds se s Argentincem a West Hamem dohodli na osmnáctiměsíčním hostování a ještě před vypršením lednového přestupního termínu zaslali všechny dokumenty nutné k zaregistrování hráče. Od té doby se však nic neděje, svaz stále prošetřuje korektnost celého transferu a 22letý fotbalista tak musí čekat.

Ani téměř týdenní čekání nezměnilo nic na Mascheranově úmyslu zůstat v Anglii a připojit se k Liverpoolu. "Chci si dokázat, že můžu hrát v Anglii. Rád bych co nejrychleji získal respekt hráčů Liverpoolu a vysloužil si místo v sestavě," říká účastník světového šampionátu v Německu.

"Mám šanci hrát ve velkém klubu vedle takových hráčů, jako Xabi Alonso nebo Steven Gerrard. Je to fantastická výzva," těší se Mascherano, jemuž prostředí v Upton Parku chybět nebude. "Nemám zlost, ale je jasné, že nejsem hráčem pro West Ham. West Ham může žít beze mě a já můžu žít bez West Hamu."

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele