Masakr s velkým množstvím faulů a soubojů, hodnotil Červ pohárovou premiéru

08.03., 09:52
Aktuality
Lukáš Červ v utkání se Servette (© Profimedia)

Plzeňský záložník Lukáš Červ v rozhovoru s novináři přiznal, že prožil ve čtvrtek v Ženevě fyzicky velmi náročnou premiéru v evropských pohárech. Úvodní utkání osmifinále Evropské konferenční ligy mezi Viktorií a domácím Servette (0:0) bylo plné osobních soubojů a taktických faulů, a právě dvaadvacetiletý fotbalista byl častým terčem nedovolených zákroků.

"Náročné utkání, hodně o běhání. Servette je velmi soubojové a organizované mužstvo, což jsme ale věděli, trenéři nás na to dobře připravili. Musím říct, že to byl masakr, soupeř jakoukoliv naši akci přerušil už v zárodku taktickým faulem," řekl Červ.

"Sám jsem soubojovější hráč, ale samozřejmě si chce člověk občas zahrát i fotbal. I když to na mě nebyly žádné hrozné fauly. Akorát na konci prvního poločasu mohl dostat jejich útočník (Guillemenot) druhou žlutou kartu, tam mě trefil po odehrání míče," podotkl mladý středopolař.

Červ se po zimním přestupu z pražské Slavie postupně zařadil do základní sestavy, v níž odehrál poslední čtyři z dosavadních šesti jarních zápasů. Po čtvrtečním utkání mohl poprvé srovnávat evropské poháry s českou nejvyšší soutěží.

"Oproti lize to dnes bylo hodně jiné v tom velkém množství soubojů, to byl nesmysl," usmíval se Červ. "Nepřidalo tomu ani hřiště, v Plzni máme lepší. Ale když soupeř prostřídal, tak tam poslal i kvalitu. Takže to mělo i tempo, fanoušci fandili. Jinak to nebyl až takový rozdíl," doplnil bývalý hráč Liberce a Pardubic.

Jeho tým čeká v neděli střetnutí s lídrem české ligy Spartou a následně další důležitý domácí zápas, odveta proti Servette. "Zregenerujeme se ještě v Ženevě, i proto se vracíme až v pátek. Přiletíme, potrénujeme a věřím, že na Spartu budeme zase připravení. A že zvládneme i odvetu, bude to o detailech," dodal Červ.

Autor: ČTK

Komentáře (12)

Přidat komentář
db18

"I když to na mě nebyly žádné hrozné fauly." Proto řval jak, kdyby ho mučili...

Reagovat
Kucka

Klasika, musíš hodně zařvat, aby to sudí písknul / dal kartu.

Reagovat
db18

U něj to je ale extrém... skoro jak u bratrance.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Taky mě to kolikrát vystrašilo fakt extrém

Reagovat
db18

U té první žluté karty jsem si nejdřív myslel, že ho vzal kolíkama a otevřel mu nohu.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Lojd

co presne znamena ten nadpis?

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
$dolar$

Titulek vymyslel kdo? Nechybi tam neco?

Jinak Cerv vcera neskutecnej, plus do toho tam do nej sli dost nechutne.

Reagovat
db18

Tak zlé, jak to vypadalo, to nebylo.

Reagovat
Martin9719

Ten zákrok kolíkama na koleno je jasná červená. Plus ty jejich lokty. Servette nemělo dohrávat v 10ti.

Reagovat
Pablos

kulatý nesmysl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele