Martino končí jako trenér Paraguaye, nahradí ho Arce

29.07.2011, 19:46
Aktuality
Paraguayská reprezentace v posledních dvanácti měsících zaznamenala dva velké úspěchy, k nimž jí dovedl Gerardo Martino. Argentinský kouč ovšem na lavičce jihoamerického týmu končí, dnes podal rezignaci a jeho povinnosti přebírá Francisco 'Chiqui' Arce...

"Chtěl bych poděkovat hráčům za všechno, co udělali pro prestiž paraguayského fotbalu," rozloučil se s Paraguayí Martino, který své rozhodnutí vysvětlil tím, že není příliš spokojený s růstem výkonnosti mužstva po MS a už nemá, čím by národnímu týmu přispěl..

Argentinský kormidelník vedl Paraguay v 72 zápasech a prošel s ní na loňský světový šampionát, kde nakonec tým došel do čtvrtfinále. Úspěch si na své konto připsal a před několika dny na Copa América - Paraguayci na jihoamerickém šampionátu sice pětkrát remizovali, tři nerozhodné výsledky jim ale stačily k postupu ze skupiny a ve čtvrtfinále a semifinále měli vždy pevnější nervy při penaltovém rozstřelu a došli až do finále. Tam už nad jejich síly byla Uruguay.

Autor: Tomáš Pavlík / fifa.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten měl jít trénovat Argentinu, v argentinským svazu musí ještě větší jelita než v tom našem

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Tomanatura

Charakter Tym bez budoucnosti, na MS uz budou hrat druhe housle. Nemaji talenty, nemaji mladez. Tak nejak pochopitelne, ze chce odejit na vrcholu a nechce si nicit reputaci dalsim pusobenim u nich.

Reagovat
domingo

Estigarribia, Ortiz, Santander, kdo je tam jeste vubec mladsi?

Reagovat
Tomanatura

Tak urcite jeste Caseres, daji se pocitat i Valdez s Barriosem. Na MS uz to bude sranda z jejich strany (pokud se tam dostanou) a dal, kdo vi? Treba se objevi 10 Barriosu, ale pochybuju. Jejich vychova je vseobecne hodne kritizovana, coz potvrdil timto i Martino.

Reagovat
smazaný uživatel

Odchází v pravý čas, týmu dal vše co mohl a jeho působení lze v klidu považovat za úspěšné.

Gerardo Martino

A bude zajímavé sledovat, kam nyní povedou jeho kroky .... (jiná repre, klub, ...?)

Reagovat
smazaný uživatel

snad konečně začnou hrát fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

A co to bylo doposud? Kuličky?

Reagovat
Liquid

Chiquí Arce jeho legendární přímáky, s Chilavertem můj nejoblíbenější Paraguayec vůbec

Reagovat
smazaný uživatel

Na přelomu století jeden z nejlepších pravých obránců světa, jako na trenéra jsem na něj hodně zvědav. Jedinou jeho dosavadní štací je malý klub z předměstí Asunciónu Rubio Ñu, se kterým hned v prvním roce svého působení postoupil do nejvyšší soutěže, kde podávají velmi slušné výkony.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele