Marseille přivedla vysněného levého obránce. Merlin podepsal smlouvu do roku 2028

26.01., 23:59
Aktuality

Olympique Marseille oficiálně oznámil podpis smlouvy s jednadvacetiletým levým obráncem Quentinem Merlinem z FC Nantes za částku 12 milionů eur. V pátek večer se tak uzavřela diskutovaná přestupová sága, která upoutala pozornost nejen příznivců Nantes i Marseille, ale také českých fanoušků. Francouzský klub měl totiž mít jako další možnost připravené angažování třiadvacetiletého Davida Juráska z lisabonské Benfiky.

Merlin, který za FC Nantes odehrál 83 zápasů, včetně úspěšného tažení Evropskou ligou a triumfu v Coupe de France v roce 2022, podepsal s Marseille smlouvu do roku 2028. Přestup 173 centimetrů vysokého Francouze do Marseille následuje po intenzivních jednáních mezi oběma kluby, během nichž se Nantes soustředilo také na přivedení vhodné náhrady.

Merlinův příchod do Marseille také znamená, že se znovu setká s bývalými hráči z Nantes, jimiž jsou Valentin Rongier, Jordan Veretout a Amine Harit. 21letý rodák z Nantes známý pro své útočné choutky a solidní defenzivní schopnosti, si také vysloužil místo v sestavě francouzské reprezentace do 21 let. Díky dobré technice a hbitosti je schopný se rychle přizpůsobit různým taktickým systémům, což z něj dělá cennou posilu na Stade Vélodrome.

Potřeba univerzálního levého obránce byla pro Marseille v tomto přestupovém období klíčová, což zdůraznil i prezident klubu Pablo Longoria. Od Merlina se očekává, že zaplní mezeru po odchodu Renana Lodiho a zapadne do týmu Gennara Gattusa, ať už bude hrát v tříobráncovém, nebo čtyřobráncovém systému.

Autor: Vladislav Frk / lequipe.fr, getfootballnewsfrance.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Israha

Truffert to není, ale spokojenost. Určitě lepší, než návrat Nuna, ty spekulace mě celkem znepokojovaly .

Reagovat
Puskas

Teď ještě Artuše a Lancelota.

Reagovat
Neutron

Reagovat
fabec1222

Reagovat
Moshe Dajan

Zapomněls na Porthose.

Reagovat
Puskas

A na Chrise s Vinem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele