Marseille opustil Zubizarreta, bude ho následovat Villas-Boas?

15.05.2020, 15:51
Aktuality
Andoni Zubizarreta nečekaně skončil jako sportovní ředitel Marseille, což může mít za následek další změny. Ohrožena je budoucnost kouče Andrého Villase-Boase...

Bývalý dlouholetý španělský reprezentant k Olympique zamířil na podzim 2016 a postupně Marseille opět zařadil k ambiciózním týmům, které usilují o postup do pohárové Evropy.

Nejlepší byla z pohledu francouzského klubu letošní sezóna, kterou po jejím předčasném ukončení zakončil na druhém místě a zajistil si místenku do Champions League. To už však nebude součástí klubu Zubizarreta, jenž se dohodl na předčasném ukončení smlouvy.

"Skončil jsem jako sportovní ředitel Marseille, ale začínám být fanouškem Olympique," řekl Zubizarreta, jenž měl ještě roční smlouvu. "Chci poděkovat majiteli Frankovi McCourtovi, prezidentovi Jacquesi-Henrimu Eyraudovi a bývalému trenérovi Rudimu Garciovi," uvedl funkcionář, jenž předtím působil v Barceloně.

"Olympique Marseille po vzájemné dohodě opouští Andoni Zubizarreta. Nyní se budeme soustředit na hledání nového sportovního ředitele," stojí na webu francouzského klubu.

Po odchodu bývalého gólmana, jemuž měl vadit příchod poradce Paula Aldridge, se vznáší otazník nad setrváním kouče Andrého Villase-Boase, jenž stál za sportovním ředitelem.

"Přišel jsem jednak kvůli velikosti klubu a také kvůli osobě Andoniho Zubizarrety. Jak už jsem řekl, moje budoucnost je úzce spjata s jeho budoucností," pronesl v lednu Villas-Boas, jenž před několika dny veřejně pohrozil odchodem, pokud nedorazí do klubu posily.

Autor: Jiří Vojík / sports.yahoo.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
FC Porto FC

Proc ale odešel?

Reagovat
Agent z Melmacu

pretože si vynadali do kokotov

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
j_mrazik

Nevím, jak to funguje v Barceloně, ale je možné, že by šel tam?

Reagovat
Petrinho17

To určite nie. Po Setienovi sú len dva možnosti. Xavi (viac pravdepodobné) alebo Guardiola (pokiaľ by ho dotiahol Laporta, ktorý ho má ako sľub v kandidatúre)

Reagovat
cr7sux

Zas do sraček

Reagovat
El Fáňos

ach jo, ta Marseille je neskutečná, to je láska s bolestí opravdu

Reagovat
Agent z Melmacu

ako ruská kurva, presne

Reagovat
El Fáňos

zlatá ruská kurva, ta zestárne, ale v OM vše vymění, a když to zanečne jít k lepšímu, tak se rozhádá vedení... jako já do toho úplně nevidím a je jasný i vedení, že AVB Marseille zvedl a jistě ho chtějí udržet, ale jestli nemaj prachy na utrácení a chce se klub prodat, nechtějí AVB lhát, že posily nedostane, ale jako v dnešním fotbale, by se jim s AVB téměř jakákoliv posila vrátila 3x, teď vyhodí trenéra, naserou hráče a ti odejdou zase pod cenou...

Reagovat
El Fáňos

a ruská kurva ti občas dá

Reagovat
smazaný uživatel

Odejde. Jedině žeby se stal zázrak a to bych ho miloval na dosmrti. Marseille je fakt šílenej klub. Už jsem za ty roky z toho fakt unavenej

Reagovat
El Fáňos

ale už to alespoň nešokuje, spíš se prohlubujou starý rány, alespoň existuje fifa, kde si člověk může trochu zasnít

Reagovat
Gedofrey

Od Deschampse je to rána za ránou

Reagovat
Israha

No jestli je pro AVB hlavním důvodem případného odchodu neochota vedení pustit prachy do posil, to chápu...má ambice, chce je naplnit. Ale řekněme, že výmluva na Zubizarettův odchod zní z profesního hlediska poněkud úsměvně. Lepší říct na plnou hubu, že chce raději někam, kde bude víc škváry pro něj i pro tým, který má stavět a s kterým má bojovat o úspěchy .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele